Szia Janó! OFF van az alább beszúrt képnek egy diszkrét bája, Karinthy jut eszembe róla, aki egyszer eképpen írt: "Álmomban két macska voltam és játszottam egymással". :-))) ON
Amúgy gratulálok mindannyiótoknak a magasságrepüléshez!
A Magyar Repülő Szövetség 2011. január 15-én megtartott vezetőségválasztó rendkívüli közgyűlésén Dr. Kecskeméti Tamást (Aeroklub Farkashegy) választották meg elnöknek, alelnök pedig Jóri Tamás (Malév Repülőklub) lett.
Előzetes értékelés szerint az alábbi koszorúfeltételek születtek ma:
Bauer János F2 Hamar Zoltán F2 Loskay László F2 Nagy Zsolt F2 Salamon Árpád F2 Veigli Szabolcs F2 Lendl Zsolt F2 Filemon Edina E2 Murányi Péter E2 Siket Zsolt E2 Üveges András E2 Vámosi Tamás E2
Ezek nagy része befejezett Arany és Gyémánt koszorú, a pontos adatok a kiértékelés után.
Köszönet a szervezőknek és elsősorban Kerekes András meteorológusnak az időben érkező pontos előrejelzésekért!
Delelott valoban nem szamitottunk ilyen idore. Elso szonda szinte azonnal terepen vegezte. Aztan nem sokkal ebed utan a masodik szonda mar sikeresebb volt, es onnantol mar szinte ipari korulmenyek kozott jottek az arany es gyamant magassagok.
A sok nedvesseg miatt vegre lathato volt a jelenseg, es ez is sokban hozzajarult a sikerekhez.
Koszonom a szervezoknek es a kisegitoknek a lehetoseget!
Gyöngyös: Eddigi számítások szerint 5 befejezett Gyémánt és 3 befejezett Arany, ezenkívül több 5000 és 3000 feltétel. Dunakeszi: 2 befejezett Gyémánt és 1 befejezett Arany. Részletesebb, pilóták neveit is tartalmazó beszámoló hamarosan! darojanos
Lapzártánkig nem kaptunk választ a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól arra, hogy miként áll a Magyar Repülőszövetség kétmilliárdos vagyonvesztése miatt indult büntetőeljárás. A hét végén sorsdöntő közgyűlést tart a szövetség: a tét az elmúlt években szétlopott, de a felparcellázást szerencsésen elkerülő budaörsi repülőtér jövője.
5 perces interjú:
Szöllösi László a Magyar Repülőszövetség főtitkára.
FELHÍVÁS VEGYES OPEN NEMZETI BAJNOKSÁG RENDEZÉSÉRE 2011-BEN
A Magyar Vitorlázórepülő Szövetség honlapján megjelent az ismételt felhívás. Ugyanott hamarosan elérhető lesz a 2011-re tervezett új versenyszabályzat és az indexlisták is.
A bitterwasseri kirándulásról csináltam egy rövid videóklipet, és feltöltöttem a youtube-ra, íme. Remélem, valamit vissza tud adni az ottani nagyszerű élményekből.
Köszönöm, örülök, ha érdekesen találtad; azért a Jókai-szinttől messze vagyok. Abszolút nem ez a szakmám, én amúgy fizikus vagyok. (Megesik ez a legjobb családban is...) Ugyan fizikusként is kell írni hébe-hóba ezt-azt, de persze nem folytatásos kalandregényt.
Tekintettel a kialakult helyzet súlyosságára, s a történelmi helyzetre, mely a Magyar Sportrepülés jövőjét nagymértékben meghatározhatja, kérem az Opitz Nándor Repülőklub 2011. januári oktatói értekezletének napirendjére felvenni a következő témát:
A Magyar Repülő Szövetség (MRSz) jelenlegi helyzete és kilátásai. Előadja: Gyongyosi Andras MRSz Eloksegi Tag, vitorlázó szakági delegált.