Szia! Én feliratkoztam a hírlevelükre, ami olyan, hogy kb. hetente kapsz egy levelet, amiben lassan "csöpögtetik" az infókat. Tehát kb. egy-egy mondat erejéig kapsz tanácsokat, melyeknek egy részét már valószínű eddig is tudtad. Igazából arra meg ki, hogy vásárold meg a reklámozott könyvet. A leghasznosabb infó, amit összeszedtem belőle, hogy fontos a séta, a torna, és jó az ékpárna. Ha még nincs sérved, akkor esetleg segíthet a megelőzésben (csak hát akinek nincs, az általában nem látogat efféle oldalakat), ha már van mondjuk egy kiszakadt sérved, akkor már "halottnak a csók". Szerintem.
Nagyon örülök hogy ilyen jó véleményed van,akkor tényleg jó kezekben voltál.Vagyunk,vagy leszünk.Végre egy lelkiismeretes ORVOS!!!!És csak hanyat fekszel vagy már lehet máshogy is?Torna még csak igen óvatos,kaptál gyakorlatokat otthonra?Rehabilitáció után meg még jobb lesz biztos.És mit mondott kb.mennyi a felépülési idő?
Sziasztok!Köszönöm hogy így örültök!Úgy köszöntem el a Veres tanár úrtól hogy a "lába nyomát is megcsókolnám ha lehetne".Varrat szedésig benn tartott,tegnap kivette,akkor volt 10 napos a gerincem!Jó itthon,fekszem,sétálok,tornázok.Semmi bajom!Estére elfáradok mint a béka,a lábamba szokott lenni izom fájdalom.Hétfőn megyek Budakeszire rehabra.Torna,úszás...ilyenek,ameddig lehet maradok!Tudom hogy Héviz nagyon jó,de nekem messze van.Majd megírom Nektek ez milyen.Tudom hogy nagyon sok jó orvos van gerinc ügyileg,de Veresnek az osztálya a Honvédba a CSÚCS!Ha valaki dokit keres,vagy elégedetlen a mostanival akkor Hozzá menjetek! 6 hetesen megyek kontrollra egy friss röngennel legközelebb.Egy kicsit kiestem hogy most itt kivel mi van,de majd felveszem a fordulatot....Puszi Mindenkinek!
Sziasztok! Megyek haza. 13 nap volt itt a Honvédban.4 csavarral lettem több.Nagyon jól vagyok! Veres tanár úrnak a lába nyomát is megcsókolnám!!!!Puszi Nektek!
Relatíve nehezeket. Régebben intenziven üztem hobby szinten a testépitést igy annyira elöször nem tünt nehéznek a munka.Egy félig meddig bútor üzletben dolgozom ahol lapra szerelve jön árú minden hétfő vagy 15 zsúfolásig megrakott raklappal. Ezeket kell helyre raknom . Ezek 10-50 kg ig terjednek súlyban ami annyira még nem is lenne nehéz csak a legtöbbet a polc első vagy második emeletére kell rakni és az nem kellemes. 1 nap alatt ezt nem lehet elpakolni ezért
több napi emelgetéssel jár ez a történet. Na ezért is kérdeztem hogy van e értelme nekem itt elbuszozgatni 30ezer forintot hogy üldögéljek a meleg vizbe , stb mert ha ide vissza kell mennem dolgozni az első nap után ugyan oda jutok mielőtt táppénzre mentem.Ha nem találok valami embert aki valami komolyabb módszerrel próbál helyre hozni.Elvileg hétfőn megyek valami örmény orvoshoz akit nagyon dicsérnek egy jó pár embert meggyógyított műtét nélkül. Kiváncsi leszek mit ígér, da ha azt mondja van esély arra hogy meggyógyít akkor abba is hagyom a Gunarasi pacsálást. Köszönet a hozzászólásokért!
Egyéni véleményem szerint legalább egy normális gyógytornával meglehetne támogatni a dolgot,de ne csoportos legyen inkább egyéni torna személyre szabottan.Mellékesen ,ha még nincs begyulladva a sérved akkor oké a meleg víz amúgy nehogy ettől gyulladjon be bár a dokid biztosan jobban tudja! Saját tapasztalatom szerint egy infúziós kúra lehet többet segítene neked mint az áztatás.Sokat és nehezeket szoktál emelgetni a melóban?
Csak azért kérdeztem hogy kinek mi a véleménye a kezelésekkel kapcsolatban aki esetleg járt oda hasonló betegség kezelésére. Használt a kezelés vagy sem, mert Én nem hiszek abban, hogy elüdögélek 3/4 órát a vízben meg megmaszíroznak vagy inkább úgy írom masszírozgatnak (mert a maszőr ereje felér egy kisgyerekével), hogy ettől nekem tünetmentes lesz a sérvem! Feleslegesen Én nem járok oda meg utazom el 25E Ft-ot. Inkább keresek valami normális orvost.
ct-n voltam ENNEK A LÉNYEGE: "AZ L4 I.V RÉS MAGASSÁGÁBAN BAL OLDALON MEDIO-LATERNALISAN 3MM ÁTMÉRŐJŰ, HYPERDENS KÉPLET BOLTOSUL ELŐ AMELY NYOMJA A DURAZSÁKOT." ERRE A DOKTOR AMNÉZISE AMIVEL A BEUTALÓT IRTA AZ AZ , HOGY L4 BAL OLDALT DISCUS HERNIAT IGAZOLT
A gyógytornás órák reggel 8-17 között vannak, beutalóval érkezett, előzőleg csoportba osztottan vannak ott az emberek, meg ugyanebben az időszakban vannak a nappali kórházasok is.
Ezt gyógytornászok tartják, nekem úgy tűnik, hogy betegség, állapot szerinti csoportokat raknak össze.
Mindez egy erre a célra épített medencében van, épületen belül, langyos, de nem meleg vizzel.
Ők leginkább nyújtós gyakorlatokat csinálnak, de mivel én ritkán megyek hétköznap, ezért nem ismerem a repertoárjukat.
A fitness ugyanebben a medencében van (váltva félóránként van a gyógytornás és a fitnessz csoport), ill. hétvégén, ünnepnapon csak fitnessz van. Azokban a félórákban, amikor a tornamedence foglalt, akkor az élménymedencében van fitnessz, de az nem egy élmény sem télen, sem nyáron. Télen a hideg miatt, nyáron a tömeg miatt).
A fitneszben vannak nyújtós és állóképességet javító gyakorlatok is. Ott nem tudnak arra figyelni, hogy kinek milyen speciális problémája van, tehát mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy pl. mennyire hagyhatja rángattatni a derekát a szivacs súlyzóval "nudlival" való ügyetlenkedés közben.
Arról szeretnék valakitől információt kérni, aki járt és végigcsinált már egy pl10 alkalmas gyógykezelést Gunarasban, hogy gerinc sérvre ez használ-e vagy csak időhúzás?
Ágyéki porckorongsérvem van, de szerintem még csak a kezdeti szakaszában mert lábzsibbadás stb még nincs és kaptam a kezelő orvostól egy 10 alkalmas beutatót . Ebból voltam 4* de szerintem ez nevetséges. Én nem hiszek abban, hogy nekem a gerincsérvem meggyógyúl attól, hogy ücsörgök a vizben, tangentoroznak és kapok egy masszázst amit úgy csinál a masszőr mintha símogatna+ van egy súlyfürdő SÚLY nélkül hónaj felfüggesztéssel. Kicsit viccesnek tartom ezt az egészet pláne úgy hogy ezért 1 nhónapig táppénzen vagyok , amit nem is bánnék ha ez a kúra meggyógyítana, de szerintem nem fog. 1 hónap táppénz után visszamegyek a munkahelyemre ami ráadásul olyan hogy napi szinten nem keveset kell emelgetnem és akkor a 3. emelés után újra oda jutok ahol 1 hónappal ezelőtt voltam. Ha ez után megyek megint táppénzre hogy valaki hozzon már rendbe akkor már a munkahelyemre sem kell visszamennem, mert biztos , hogy kitesznek. Szóval olyan emberkék hozzászólását várnám akik csináltak ilyen Gunarasi kúrát és hogy használt -e nekik vagy sem?
Nagyon jó hely a gerincközpont. Ott van fizetős szoba és nem fizetős. Aki panaszkodik lehet, hogy a nem fizetősben volt. Műtét után a nem fizetős szobába kerültem, mert felújították a másik részt. Egészen más volt. A fizetős olyan mint egy hotelszoba, mindenki nagyon nagyon kedves.
Nem, a János kórházról nem itt olvastam, hanem ahol lakom, a háziorvosnál futottam össze azzal, akit ott műtöttek. A visszaolvasásról szóló mondatot az én sztorimra értettem.
A Gerincgyógyászati Központ elég kultúrált volt, és elég kedvesek, segítőkészek is voltak. Csak a wc-vel, zuhanyzóval volt gond ott is, mert kevés volt sok betegre. Gondolhatod, mikor egy kis helyiségbe, ahol egy működő zuhany és 2 db wc van, bemegy 3 járókeretes páciens... :) Igaz, hozzá kell tennem, volt egy másik fürdőhelyiség is, de épp felújítás alatt.
Hát azért ezt megkereshetnéd nekem, mert arra emlékszem, h. az orvost dícsérte, de hogy magát a kórházat? Régóta olvasom azért a fórumot de ilyenre nem emlékszem.
Egy lepukkant xar hodály, wc kilométerekre friss műtötteknek, a nővérek többségének a hozzáállása is gáz, a kajáról már nem is beszélve. Az orvosok közül (a sajátomon kívül) egyedül az altatóorvos volt jó fej.
Én 2x voltam 2 napot kórházban ezenkívül, de mindkettő klasszisokkal jobb volt, igaz az egyik egy újjjonan épített része volt az Uzsokinak, de a másik is egy régi, de az is 100x jobb.
Igen, a János kórházat dícsérte, azt mondta, nem is menne máshova. Kinek a pap... tudod. Persze, elég hosszú ez a fórum, hogy visszaolvasson annyit az ember. Én június közepén egy isiásszal robbantam le, az iszonyú volt, mert felülni se tudtam az ágyban. Hosszú hetek voltak, amig egyáltalán járni tudtam, és miután a reumatológus, meg a neurológus nem küldött sehova (gyakorlatilag semmit se csináltak velem), itt a fórumon javasolták, hogy csináltassak egy MRI-t. Akkor derült ki, hogy sérvem van. Utána irány az idegsebész, s utána már haladtak a dolgok, de addig sok idő eltelt. Mire műtöttek, már egész jól járkáltam (gondoltam is, hogy kár belém a műtét), de hát állandóak voltak a fájdalmak, sántikáltam, s úgy nem tudtam volna bejárni dolgozni (sokat kell utaznom). No meg féltem, hogy egyszer csak megint úgy lerobbanok, hogy nem tudok lábra állni, így inkább bevállaltam a műtétet. Budán, a Gerincgyógyászati Központban voltam. Szerintem jó hely, de volt itt a fórumon, akinek például ez nemjött be (ha jól emlékszem, Robertov).
Mármint a Jánost dícsérte? Furcsa, a Jánosról alkotott véleményemnek semmi köze a műtétem kimeneteléhez, az állapotok ott kritikán aluliak véleményem szerint. Ezen az se változtatna, ha a világ legsikeresebb műtétjét tudhatnám magam mögött.
Ja hogy nem a műtét után volt fél év.
Boccs, olvasom különben a fórumot, csak nem emlékszem mindenkire egyenként, hogy kit mikor, és mivel én a műtétig tudtam dolgozni, ezt tételezem fel alapnak :(
Tudsz időpontot mondani h. mikor szokott ez lenni?
Egyébként a fitnessz menmyiben nehezebb? Nem hiszem hogy gondot okozna nekem.
Amúgy valami viszonylag meleg medencében van? Mert régebben egyszer voltam, de a sima úszómedencében volt, és mivel azért nem annyi mozgás mintha úsznék, kockára fagytam az 1 óra alatt és nem is mentem többet.