na, tegnap voltam 80.000-es szervizen, és az elsô fékbetéteket már ki kellett sajna cserélni. A hátsókra azt mondták, hogy még kb 10.000-t fognak bírni.
sziasztok uj vagyok itt a forumon a párommal kint élünk külfőldőn és van egy 1.6 crdi autonk hitelre vettük még 2007 ben most ki szerettük volna fizetni de hát nem éri most meg ,az a csapda hogy már nekünk kint kellene rárakatni svájci rendszámot elvileg egyszerü folyamat egy müszakivizsga meg egy co2 teszt csak a bankkal folytatott beszélgetés alapján nem nagyon akarják ezt engedni de az ügyintéző nem volt kompatens a témában telefonon ezért hétfőn megyek személyessen tárgyalni szerintetek van rá valami esély???a párom már irt a ceedclub oldalára is minden őtletet tapasztalat megosztást kőszőnünk vagy a foldipal78@citromail.hu cimre irhattok
Érdeklődnék, hogy kinek mikor volt a fékbetét cseréje, illetve tudja-e valaki, hogy a Ceednél fékbetét ügyben ki a hivatalos beszállító?
Milyen fékbetétet javasoltok?
Nekünk 2007. júniusi a gép, tehát most volt 4 éves. Jelenleg 78.000 km van benne és legnagyobb megdöbbenésemre még mindig bírják a gyári betétek, annak ellenére, hogy főleg budapesti és elővárosi közlekedésben azért jócskán van igénybevétel.
Csodák azonban nincsenek, ezért most már bármikor várható az akusztikus kopásjelző megszólalása.
Nem akarlak elkeseríteni, de átb@szott a szerviz. :S Ha 2 és fél éves a kocsid, akkor az még jócskán garos.... sőt a Te esetedben valószínűleg 7évig garanciális, ugyanis a szervizfüzetedben még nem szerepelhet a kikötés. :(
A ceedclub.hu fórum GYIK szekciójában még sok érdekeset olvashatsz, így csak arra tudok bíztatni mindenkit, hogy regisztráljon.
Egy 2008. 09.havi 1.6 Diesel Cee'd SW-t hajtok már 2.5 éve. Az autónak idáig nem volt baja,kivétel a hátsó csomagtartó ajtó,ami a kezdetektől fogva a téli hidegben,nehezen (tehát manuális rásegítéssel emelkedett fel)
Ami most a gondom,természetesen viszem a szervízbe de előtte megkérdezlek benneteket,hátha volt már valakinek ilyen.
Kb egy két hónapja egyre erőteljesebb kotyogás jön a bal hátsó kerék környezetéből. Nagyobb sebesség mellett nem hallani a hangot de városban 30-40-50-es tempó mellett,már állandósult a furcsa nem kopogó,hanem kotyogó hang. Tegnap felemeltük a gumisnál és a kereket megmozgattuk. Természetesen ott is hallatszódik.
Valakinek volt-már ilyen és az ilyen problémákra is jár-e a 7 év garancia?
Csak a Greg által javasolt megoldás létezik, tehát gyárilag nincs xR kivitel, hanem megrendeled az autót, és megrendeled a kiegészítő csomagot hozzá, amit átvétel előtt felszerelnek Neked az autóra.
Csak úgy látatlanba: hol tudom megvenni szerinted azt a csomagot, és ki szerelné fel - és be? Mert pl a deviltunningosokat kérdeztem, konkrét válasz még nem érkezett... Hogy nekem miért ilyen kocsi kell....
Nem szeretnélek megbántani, tudom, hogy a jószándék vezérel, de szerinted mi volt az első dolgom? Google... És hívtam is őket. A következő beszélgetés zajlott le:
- Érdeklődni szeretnék, hogy az Önök márkakereskedésében, lehet -e kapni Kia Cee'd xR-t?
- Hú, az melyik? Nem tudom.
- Hát olyan, mint az alap Cee'd csak sport csomag. Szép tuningautó.
- Nem tudom, nem fogralmazunk ilyet, de körülírnád nekem?
Szerintem 99% hogy akksi gond lesz. Vagy lemerült, vagy csak simán meghalt. Ha csak lemerült, akkor a töltést kell ellenőrizned, illetve az autó nyugalmi állapotában a fogyasztókat a nem kívánt áramfelvétel miatt, ami lemerítheti az akkudat.
Ha arra gondolsz, hogy a szélvédővel lehet-e valamit kezdeni, akkor írd be a Googléba, hogy " szélvédő karc eltávolítás " lesz egy pár találat, csemegézz belőle.
Ha azt kérdezed, hogy garanciális-e a dolog, akkor egyértelműen nem.
Ha azt kérdezed hogy lehet ezt elkerülni, akkoör időben kell lecserélni a lapátokat, és nagyon vigyázni arr, hogy amikor telemegy porral, homokkal a lapát, szélvédő, akkor érdemes egy poha ronggyal ( legonkább nagynyomású mosóval ) letisztítani a felületet, és a lapátok éleit érdemes néha áttörölni, hogy az ott felgyülemlett cucc ne karcolja a szélvédőt.