57,5 felsőcső 176 cm-hez baromi sok, kivéve ha extrém hosszú felsőtest és/vagy karok tartoznak hozzá. 177 cm-hez a régi Peugeot 56-osom most már érezhetően nagyon nagy, sloping-ban igaz Wilier, de M-es, 53,8 cm felsőcső pont ideális és kényelmes.
Sloping-nál az átlépőmagasság teljesen félrevezető méret.
Viszont más a méretezése a Scultura vázaknak, és más az aluvázaknak. Ültem M-es Road vázon, tudom mekkora, hidd el.
A vázam túl nagy, de ezt sokszor leírtam már. Viszont nem ülök rajta hülyén, mert megfelelő stucnival megoldható volt a jó pozíció. Úgy ülök, ahogy semmim nem fáj.
Persze,mert nem freemail-es vagyok,hanem vipmail. ahogy ezt írtam is volt...
elist@vipmail.hu
Igen 50-es Paris-om van. De picit rövidek a lábim,ez tény. Amolyan Tazmán ördög formám van:))) és nem 176 vagyok,hanem 174 cm,de ép ezért ajánlottam fel neki,hogy ugorjon át hozzám,elvileg 2 szóba jöhető méret van neki én úgy gondolom. Az L-es méret tuti nagy neki,marad hát az M. Viszont azt én is észervettem,hogy van különbbség gyártók méretei között. Ezért nem is érdemes a betáket nézni szerintem sokkal többet mondanak a cső mértek.Ezke ismeretében választani a bicajt.
Bő egy éve tkerek a Colnago-val.Mivel nem vol tviszonyítási alapom abszolút jól éreztem magam rajta. Nem nyújtozkodtam,elértem mindent,de pl 90-es stucni van csak rajta,és szerintem az átlépő magassága is picit mintha nag lett volna,dekit érdekelt:))Élveztem vele minden métert.
Aztán jött a Paris. 1 mérettel kisebb mint a Colnago,és igazából ez is jó.Hosszabb stucni,alacsonyabb váz és rövidebb felsőcső. Leginkább úgy érzem a 2 kerékpár közti különbbséget méretügyileg,mintha egy full kényelmes családi autó volánja mögül beültem volna egy alacsony sportkocsiba,ahol ugyszint minden a helyén van.
Végtére is nem annyira számít 2 cm,nagyon nem hiszem,hogy mellé nyúlna a srác.Ami szerintem tuti,hogy az L-es nagy neki.
Nos ebben a vázméretezésben nekem is váltanom kéne ,mert a mostani Peugeot 60cm-es,de én csak 178cm vagyok,és bizony hosszú.Szívesen elcserélném,vagy eladnám a vázat...esetleg keresek 55cm-est.
Vmiért nem megy a freemail, folyamatosan azt írja a címedre, hogy érvénytelen.Dehát a freemailnél ez nem meglepő...Holnap délután tudok majd leghamarabb írni vhogy. Üdv és mégegyszer köszi!
Én a 176 cm-es magasságommal M-es Merida vázat hajtok. Az első bringám - szintén Merida - L-es volt, és az túl hosszúnak bizonyult. Úgyhogy ne adj rossz tanácsot a srácnak! Egyébként szerintem neked is nagy az országútid, legalábbis elég hülyén, nyújtózkodva ülsz rajta.
Ok, és köszönöm, hogy beleszóltál illetve a lehetőséget, e-mailen dobok egy üzenetet, a többit pedig majd egyeztetjük.Abszolút komolyan gondolom, csak minnél tovább húzom, annál jobban belezavarodok igazából és kezdek elbizonytalanodni az egészben.
Pl én eddig azt hittem hogy ha megvenném ezt a bicajt akkor lenne egy Ferrarim bicajban , de ezek szerint suzuki. Suzuki nekem mondjuk eddig a 26-os "muterbicikli" volt amin ezerrel kell tekerni, hogy haladjak is.( Most a főnökömét gyilkolom, két műhely között randalírozok egy "Power Focus"-al) :) Ettől függetlenül értem ám, hogy mire gondolsz, nyilván Te az országúti kategórián belül értetted.Ettől függetlenül csalódott vagyok.Na majd beszélünk.
Én kipróbáltam és működik is, csak a végén annyi adatot kidob, hogy nem tudok elmenni rajta.Ha valaki kipróbálja esetleg irja már meg, hogy melyik az a bizonyos adat. Tippem van csak jó lenne biztosra venni, sok a hasonló.
Ha komolyan gondolod a kerékpár vásárlást ugorj át hozzám nem lakunk messze egymástól.felülhetsz a Colnagora-ami a nagyobb méret amin gondolkodsz és a Pinarellora is,ami a kisebbik méret variáció számodra.
elist@vipmail.hu
-az emil címem,adj elérhetőséget,megcsörgetlek.Kb 50km-re lakom Dusnoktól. No addig is jó fejtörést és számolgatást..
Távol áll tőlem,hogy okoskodjak,meg nem is vagyok olyan nagy kerékpáros,mint többen itt a forumozók között,csak a saját véleményem írom le...
ÉN 150 ezer körül biztosan nem új kerékpárt vásárolnék,mert ha rákapsz az ízére akkor 1-2 éven belűl úgyis jobbra vágysz majd illetve rájösz mi az ami miatt ez "csak" ennyi volt. Véleményem ugyan az mint pl az autóknál. Soha nem vennék új Suzukit 2,5 millióért,amikor jó állapotú 407sw-t lehet venni dízelt 4 évesen ugyanezért pénzért,igaz mondjuk 100,000km-rel...Szóval szerintem nézz körül a használt piacon és ne csak itthon hanem külföldön is.
Nekem 2 kerékpárom van. Egy Colnago Dream-Campa Chorussal-igaz 10 éves de másfél éve volt 160.000. A másik eg Pinarello Paris ez full carbon Recorddal és nem volt több,mint egy kicsit jobban felszerelt alubringa a boltból.Mindkét bicikli tipp topp állapotban van,semmivel sem rosszabb,mint egy uj kerékpár...
Én 175 cm magas vagyok. A colnago-m 54-es ,de picit nagy nekem leginkább a felsőcsövön érzem,hogy hosszú. A Paris 50-es méret és szerintem és mások szerint is tökéletesen elég. Illetve pont méret. Igaz,mire meg mertem venni kintről,direkt ezért felmentem Pestre.ami nekem 160km-hogy megnézzek nem sloopingos 50-es vázakat és méreteket.
Összefoglalva inkább nagyobb nevű gyártó használt de jó állapotú modellje mint egy másik új,és neked való méret.Tényleg gáz a sok itt egy hosszabítás,ott egy rövídítés..csak azért hogy jó legyen.
Igen zt a táblázatot énis láttam, és ezen el is hültem, hogy hogy a f.szba lehet ekkora különbség a között ahogy a merida számól és a között ahogy megy a gyakorlatban.
Ha a hugom leteszi végre a telefont akkor lemérjük vhogy az átlépési magasságomat és kiszámoljuk a kalkulátorral, de tökre cink, már az egész család ezzel szívja a vérem, hogy mennyiért veszek egy "biciklit" meg, hogy itt szenvedek a mérőszalaggal :D .
Tényleg tudja valaki, hogy mért számól szűkebben a merida?
Az eladó l-est írt, gondolom akkor az is. Ittvan még egy kép, lehet ebből jobban látszik.
nem lényegtelen. a felsőcső miatt főleg. ha pl a te ideális méreted 55-ös és kapnál egy vázat 57,5 cm felsőcsővel, akkor sanszos, hogy kényelmetlenül hosszúnak éreznéd
Ugye a vázméret körül azért van ez a mizéria mert, ha alacsony a váz, akkor emél az ember az ülésen, jó is, csak a kormány ugyan ott marad ezért nagyot kell hajolni amitöl kényelmetlenné válik a bicajozás. Ezen segírhetünk úgy is, hogy hosszab stucnit, vagy alátéteket rakunk, de ettöl meg vicccesen fog kinézni a bicaj.
Konklúzió: Megfelelő bicajt kellene venni.
Ha nem jól érteném, vagy hiányos amit írtam vki feltétlen javítson pls!
Amúgy meg olvastam vmi számolásos cuccot átlépési magasság meg ilyenek, megpróbálom ezt megkeresni és számolni is. Majd írom, hogy mi jött ki, meg a számolós témát is linkelem.
Azt írtad 55- ös váz lenne nekem a frankó, lehet ez is jön majd ki. Ennek a bicajnak a magassága52,5cm. 2,5-centi ennyit számíthat?
A báló tamásra gondolhatsz szerintem.Ismerem én is természetesen.Ha jól tudom most Paks csapatának az oszlopos tagja.Ha nem akkor rosszul :).
Ok. Nem dőltmég el semmi végülis, és lehet, hogy tényleg a bringaexpó
lesz a vége a dolognak, mert ott legalább több bicajra is felülhetek, és ez alapján tudok dönteni. Ahogy látom ez a vázméret pedig egy örök dilemma, itt is a próba lehet a megoldás.
Az építés is izgalmas lehet, de aszthiszem ezt azért első körre kihagynám, mert laikus vagyok még ezen a területen. Amúgy a szereléssel, kivitelezéssel még nem is lenne gondom, mert abban jó vagyok, az elméleti résszel lenne a szívás. Mégegyszer kösz a tippeket!
(52.5)kicsi az a váz 177 cm-hez. a belinkelt apróneten is volt vmi trek hogy ekkora magassághoz tökéletes az 52-es, csakhogy kb 5 db távtartó figyelt a stucni alatt, háát nem ronda, de majdnem.
55-ös váz lenne optimális
Dusnok, wazze, ismertem egy arcot onnan, a helyi ligában focizott :-))
Ennyi pénzért kapsz jobbat is, lásd pl. azokat, amiket mutattam. Én nem szeretem a Merida bringákat, ennyi az ellenérv, illetve amit már mondtam, hogy nagyjából ennyiért kapsz jobbat is.
Ettől függetlenül: az általad mutatott gép egy 2009-es modell, ami akkor 134900.- volt katalógus szerint. Kezdésre mindenképpen megfelel, csak pedál kell bele, és esetleg a nyerget kell majd kicserélni, ha az kényelmetlen lenne neked.
Itt van egy oldal, ahol vannak boltcímek, biztosan találsz köztük olyat, ami neked elérhető. Esetleg vannak köztük olyanok, amik árulnak használt, vagy régi modellt, talán kedvezőbb áron.
Talán belevághatsz az építésbe is, bár ahhoz kell némi hozzáértés, mert (leegyszerűsítve) vannak bizonyos váltók, amik nem működnek másik váltókarral, stb. De ennek az a szépsége, hogy magad rakod össze a gépet, és olyan lesz, amilet szeretnél. Látod, ahogy alakul, és komalyabb kötődés jön létre közted és a bringád között. Ha van kezdetnek 90000.- forintod, akkor már meg is van a szerelem alapozva:)))
De akár tavaszig is várhatsz, mert akkor érdemes kilátogatni a Bringaexpóra március 3-6 között, ott ilyenkor lehet kedvezménnyel vásárolni. (És addig a pénz is gyűlik.)
Én dusnoki vagyok, ez Dél Magyarország, Baja és Kalocsa közt fekvő település.
A piros mali még tetszik is, köszönöm, hogy keresgélsz nekem!
Sajnos 250 km-re van ez nekem baromi sok.
Nézegettem, én is egyszerűbbeket, csak sajnos nem értek hozzá, így hiába nézegettem.
Erre is úgy akadtam, hogy keresgéltem "egyszerűbb" bicigliket, aztán erre bukkantam.
Végül arra jutottam, hogy mivel ez még új, meg sora, meg 160 000 új ár, na mondom ha odaadná kilencvenért, evvel csak jól járhatok.Valahogy csak kispórolnám, legfeljebb jövő hónapban nem eszek :), de legalább egy üzembiztos f@sza bicajom lesz.
De most ismét ott tartok ahol a part szakad.
Szeretném ha elmondanád az érveidet a bicikli ellen, hogy tanuljak belőle! Akkor szerinted az 52,5-ös vázméret is savanyú a 176-7 cm-emhez ugye?
Nézd, ha mégsem jó, akkor mindenképpen buksz rajta, amikor eladod. Én a helyedben vennék inkább valami egyszerűbbet, de nem a vateráról. Keresgélhetsz itt:
Sajnos maximum 90 000 Ft-om van rá.Ezt is megpróbálnám lealkudni.
Ha így nézzük sem éri meg szted? Én 176- cm magas vagyok, de ezektől a vázméretektől is készvagyok ám. A "sima" mérettáblázat szerint nekem ez a bicaj elvileg kicsi( mármint amit megvennék) a meridáé szerint viszont pont jó. Ha tényleg vmi miatt nem fekszik az országúti nekem mégsem, szerinted tavasszal, v egy év múlva sokat buknék rajta? Üdv és köszönöm a segítséget!
A Miche gyárt mindkét fajtához sort, így egyszerűbb azt venni. Azt nem tudom, hogy az általuk gyártott távtartó jó-e mind a két (három) fajta rotorhoz, mert talán csak idéntől van olyan szabadalmuk, hogy egy kazetta minden rendszerhez jó legyen, és ez még tutira nincs nálunk:)
A matúz is forgalmazza, meg a Schwinn-Csepel is. Utóbbinak a pesti Rákóczi téri boltjában mintha lett is volna ilyen, de nem vagyok biztos benne. De érdemes lehet megnézni a Bikeexpressznél, vagy a Filutásnál a Kerék utcában, a III. kerületben.
Persze az első dolog, amit tudni kéne, hogy milyen magas vagy, mert ha 180, akkor az első bringa máris nem jó méret neked. Most persze lehet azt mondani, hogy "elsőnek jó, majd ha rájövök, hogy milyen kell, majd cserélek rajta dolgokat" de minek kidobni a pénzt, ha nem muszály?Itt egy kis segítség, hogy milyen magassághoz mekkora váz kell:
Hagyományos (egyenes felsőcsövű) geometria:
155-165 cm: 48-51 165-170 cm: 51-53 170-175 cm: 53-55 175-180 cm: 55-58 180-185 cm: 58-61 185-190 cm: 61-63 190-195 cm: 63-65 190-200, vagy több cm: inkább kosarazzá bazmeg.
Persze mostanra kitalálták az ilyen spórolós vázakat, mint amilyen a Merida is, így változtak a méretek: