Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Figyeld majd meg, hogy dragabb lesz, mint ha kulfoldon vasarolnanak mar kesz jarmuveket. :(
Az elony, hogy a hazai ipart tamogatja a honvedseg, ezzel nem csak a kulfoldi fuggoseget csokkenti, hanem munkahelyeket teremt es adobeveteleket general.
Tehat nem az a kerdes, hogy a "kulfondon vasarolt kesz jarmu" aranal olcsobb, vagy dragabb, hanem hogy csak a duplajaba kerul (ekkor megeri), vagy 3-4-szer dragabb (ekkor nem eri meg, mert nem fenyeget embargo)?
Khmm...., mondjatok egy ilyen fejlesztési programot, ami annyiba került, amit elsőre igértek a politikusok.....
Ez ugye egy speciális rendeltetésű, egyedi felszerelésű jármű lenne, érdemes lenne idetenni egy képet egy mostanág fejlesztett hasonló célú járműről. Mellékelve az árcédulát....
Bár mi csináltunk már egy-két ilyen fejlsztést,magyar módra, csakazértis alapon, ismert eredményekkel....
ÉLrdekelne azért melyik magyar cégek tudnának ebben résztvenni, mikor pár darab kéne csak hazulra, az exportesély zéró....
a kisszériás gyártás pedig NAAAAGGGGYYYYon megdobja az árcédulát.....
Azt én értem, hogy hiryu olvtárs nem akar költekezni, de akkor is ő emlegette a "párszáz milliót" a kezdő felvetésben meg csak 150-ről volt szó. Az pedig semmiképpen nem párszáz.
Khmm.... elmegy párszázmillió prototípus építésérer haveroknak, aztán kiderül nem jó, jöhet a közbeszerzés a haverok cégére optimalizálva. oszt jónapot. Csak a szokásos......
Szerintem a BTR-ek is mennek a levesbe ,és ezek lesznek helyetük.De ugy gondolom ez azért kidobott pénz mert a repnapon azt mondta ,a Rába gyári képviselője /azért fagatni kelett/ hogy nekik is van a H-sorozatbol páncélozott példányuk ,ami nem kellet a hm-nek.De most egy proba széria megrendelésére van remény.Azt meg hogy ezek mért nincsenek Afganisztánban,már nem is merte szoban megválaszolni.Inkább megvártuk mig baj lesz!!!!!!!!!!!!!
Ha jól értem akkor véglegesen kivonják a még meglévő BRDM-eket, a kutyus meg ezek helyére megy és a katasztrófavédelem igényeit fogja fedezni. Azért remélem megtartják azt a pár darab VS-BTR-t is, hiszen van 1-2 képessége amely az esetleges utódnak nem lesz: úszóképes és azonos terepjáróképesség a BTR-el. Legalábbis így lenne logikus.
Itt valami kavarás van : ha ABV felderítő jármű akkor nem PSzH, mint ahogy a VS BRDM-2 sem PSzH. Hogy a kivonandó BRDM-ek helyére jön egy hazai gyártmány, az OK.
Látok benne fantáziát, söt ! A műszeregység kifejlesztése gyártása sem okozhat gondot. A kérdéses számomra az hogy a nulláról hogy akarunk mi gépjárművet fejleszteni gyártani ? Egy kisszériás spec műszeregységnél nem gond hogy nem ezres a darabszám de azért nem volna baj ha a hordozó platform nem arany árban lenne.
Atom-, biológiai és vegyi felderítő terepjáró fejlesztésébe kezdett egy magyar cég, amely ehhez a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pályázatán 150 millió forint támogatást nyert el - értesült a Havaria Press.
A több mint 90 éve alapított magyar tulajdonú cég, a Gamma Műszaki Zrt. a XXI. század technológiai fejlesztéseit is felhasználva tervezte meg a nemcsak katonai, de a katasztrófavédelem igényeit is kielégítő korszerű járművet. A komplex sugárfelderítő-rendszert magyar fejlesztésű és gyártású terepjáró járműbe integrálják.
A Komondor névre keresztelt, moduláris ballisztikai védelemmel is felvértezett robosztus terepjáró védelmi szintjét, képességeit a majdani megrendelő igényei szerint választhatja ki. A szovjet időkből itt maradt és a 80-as évek technikai színvonalát képviselő gyalogsági harcjárműveket legkésőbb négy év múlva - a tervezett üzemidő lejárta miatt - kivonják a honvédség rendszeréből. Ezért szükségessé vált a Magyar Honvédség nemzeti védelmi és szövetségesi feladatainak ellátását biztosító könnyűpáncél védettségű harcjármű család kifejlesztése.
A többféle változatban tervezett páncélozott jármű kialakítása révén könnyen alkalmazható speciális polgári és rendvédelmi feladatok ellátására is. A közel 15 tonnás, két- vagy háromtengelyes változatban készülő jármű gyártása - a motor kivételével - Magyarországon, magyar munkaerővel valósul meg. A hazai igények kielégítésén túl lehetővé válik exportigények kielégítése is.
A Respirátor Zrt. több magyar cég részvételével kezdte meg gyártani a majdani járműcsalád első darabjait. Ennek első típusváltozatát fejleszti a Gamma Zrt., de a két cég készen áll a további fejlesztés során a magyar gyártó- és szolgáltatóipar más szereplőit is - kiemelten a magyar védelmi ipar gyártóit - összefogni és bevonni a programba.
tetszik a film, bár még nem tudtam végig nézni, csak bele lapoztam. viszont magyar vonatkozást nem találtam. nincs az oroszoknak magyar páncélosuk? egyébként hol lehet eredeti magyar gépeket látni?