Ma mentem be kiváltani a szokásos szteroidos kevert krémemet (nizoral & elocom) a patikába, mesélem a nőnek, hogy átterjedt a kór a fejbőrömre is, és hogy tökre viszket, meg hogy száraz. Azt mondja, hogy ez a sampon (psorioderm) pont erre való.
Én is olvastam már róla a neten, így elfogadtam tőle egy mintát ingyen.
Ezzel ma megmostam a fejem, épp most vagyok túl a szokásos fürdésemen. Annyit tudok MA mondani, hogy per pill nem viszket a fejbőröm.
Holnap szerintem már többet fogok tudni mondani róla.
Az viszont érdekelne valakitől, hogy mivel ugye ezeket a szteroidos nyavajákat (krémeket) nem lehet a fejbőrre kenni, és minekután az is ugyanilyen mint a fejem meg a testem amit kenek krémmel - gondolom annak sem ártana valami "zsírzás", azaz nem ártana hajmosás és fürdés után valami jó zsíros ápoló a fejbőrnek.
Nem tudom, h mit nem értesz: ez egy Mo-i reklám..én pedig egy amcsi kitiltásról beszéltem, amit már korábban belinkeltem..nem tudom, h melyik oldalra, de ha akarod, akkor megkeresem: nekem kb. félanapos meló..de te is megkeresheted, én a magyarra fordított webszájtjára gondoltam, amit én tettem közzé..te nyilván az eredeti angol szöveget fogod megtalálni, ha vmennyire is tudsz inglisül..légyszi tedd közé, én majd fordítom: magyarra, románra, kínaira (ilyen nyelv nincs, csak h tudd), vietnámira , stb..
Ha a 2./ ponot elolvasod noch einmal, és meg is érted: ezért tiltották le, mert nem igaz, amit állít..
Ezt a receptet a fejemre adták, de sikerült felcserélnem azzal amit az arcomra adtak, nem direkt. Csak 2-3x kentem be vele, de 3 nap alatt eltűnt rólam az átok. Én meg beettem, mert azt hittem amit teszek az télleg jó. Ami most így utólag nem is zavarna, hogy elcsesztem...inkább az zavar, hogy átvertek és hülyének néztek. Mert vagyok olyan hülye hogy bízok másban....de mit csináljak akkor, nem értek ehez, nem vagyok sem vegyész sem orvos. Most belinkelhetném a receptet, mert megvan, képet is tudok róla csinálni, de ezzel csak neki lesz roszabb, nekem nem lesz jobb. Amit leírtam az van a recepten. Nem tudom mi az az M.F.D.S. A legutóbbi orvos felírta ftorocort nélkül. Nem tudom ér-e vmit vagy sem, majd kiderül. Már nem tudom hogy érdekeljen-e, más baj is van.
Arra azért készülj fel, hogy ha mész és kérnek többen a krémből akkor a bukszádba kell nyúlnod. Szerintem minimum 10 db. kell majd átlagba van akinek alapból 3 kellene.
A krém darabja úgy 800/900 forintra jön ki.
Ki tudod számolni, nem kevés pénz.
Arról is tudnod kell, hogy mindenki becsületesen viselkedik és kifizetik akár még előre is az összeget átutalással vagy utólag postai utánvétel.
Egyeztetés kérdése nem akarok a pénztárcádban turkálni.
Köszönöm a gyors választ.Tehát csak napallergia elleni krém.Jó.Az meg alap, hogy szólok ha megyek.Még jobban fog virulni a fejem ha nem csak rajtam de másokon is segít a dolog.
Viszont az is sanszos, hogy vegyész ismerősömmel bevizsgáltatom a cuccot mert kíváncsi vagyok mi lehet.Hátha itthon is össze tudom dobni :) persze nem ti lesztek akiken kísérletezek majd. Ha ez bejön jó sok éves nyavajától szabadulunk meg mindannyian az biztos.
Bízom benne, hogy sikerül beszerezned a krémet és segítesz a sorstársaidon is azzal, hogy pár nappal az utazás elött megírod a fórumon és mindenki visszajelzi a darabszámot neked.
Ha akarod (igényt tartatasz rá), megbütykölöm az Rp-t, de ez az én szellemi termékem lesz, és "úttörő becsület szavadra" nem adhatod át, csak én, és annak, akinek akarom..zavarosak, amiket leírtál..a ftorocort hatóanyagát közép-erős szteroidként tartják nyilván, nekem erről korábban jó tapasztalataim voltak, de újabban én kerülöm/ném a szeteroidokat..Ez az Rp. egy barkács munka, én nem lennék "büszke" rá..A kiírt Rp.-ből jó pár dolgot lehagytál, ami fontosak (M.f.D.S.) A levelezőmet nyitottá teszem pár napig..
Na akkor lehet lustának fogtok nézni de nem vagyok az csak sűrű most a suli így nem tudok visszaolvasni(már ha le lett írva).
Az lenne a kérdésem, hogy mit kell kérni a patikában és mit kéne mondani ha a balatonföldvári krémet szeretném beszerezni?Én ugyan nagyon messze lakom de a hónapban munkaügyi dolgok miatt nagy valószínűséggel megyek Siófokra és akkor már bemennék földvárra is.Jó lenne ha adnátok pár infót, hogy mégse legyen hasraütés szerű.
Ha meg kellene másnak is(valószínű) akkor szerintem el lehetne intézni.Csak gondolom jó előre le kéne tisztázni, hogy el tudják készíteni.
Sőt, ha jól vok tájékozódva, te egy ismerős gyógyszerésszel is csináltattál már ilyen krémet, mintegy felváltva a "földvári"-t, tudtommal sikertelenül..A gyógyszerészek szoktak Rp.-t cserélni, de mindegyiket saját szellemi tulajdonuknak tekintik, és a csere kölcsönösségi alapon szokott történni..Hogy a SD tünetmentesítésére kb. 80%-ban hatásos, ezt a termékben lévő 1 jól meghatározott komponensnek köszönheti..Köztetek is van olyan személy, aki a földvári alteregóját használja, a közlése alapján az egész teste tele volt foltokkal (a leírása alapján szerintem nem is SD-es, hanem PS-es), és tünetmentes lett 4 napos kenegetés után..
Nézz vissza korábban tett javaslatomra: azt mertem javasolni, h önköltségi alapon készítsetek kenceficéket hozzáértő személyek bevonásával..
Persze: a szteroidok általában használni (is) szoktak, még 3 év távlatából is..Az USA-ból ezért tiltották ki, mint kozmetikumot, mert így hozták forgalomba, éls a kozmetikumokm nem tartalmazhatak szteroidot..Most megjelent a szteroid-mentes változat, ami semmit sem használ.. keress vissza..
Sajnos én is évek óta küzdök ezzel a bőrbetegséggel, de találtam egy elég jó krémet rá. Igaz nem olcsó, de nagyon hatásos. A neve Skin-cap. A gyógyszertárakban lehet kapni. Van sampon vátozata is, de azt nem használtam mert nekem csak az arcomon van ilyen gyulladás. Úgy mondva csak volt. Amióta használom ezt kb. 3 éve van azóta nem is emlékszem, hogy bedurrant volna. Egyértelműen elvitte a piros, viszketős, gyulladást. Ma már csak akkor használom, ha reggel felébredek és látom, hogy erre-arra kiszáradt a bőröm. Akkor vékonyan bekenem és annyi neki. Mindenkinek ajánlani tudom. A gyulladást, viszketést nagyon hamar elmulasztja.
Biztosan nem a szalicilsavra, hanem a Ftorocort kenőcsre momdták, h szteroidot tartalmaz, és a káros mellékhatása többek között, h elvékonyítja a bőrt:
Ez a károsító hatás csak fokozódik, ha fedő kötést tesznek a bekent testfelületre..Szteroidra SOHA SEM SZABAD fedőkötést tenni, többen "folpack"-os kötést tesznek rá, nem törődve a későbbi következményekkel..
Nem, semmi irritáció nincs, egyelőre úgy néz ki, hogy a Fumago bevált. Fejbőrre az oldat, arcra a krém. A pirosság teljesen nem múlt el ugyan, főleg fürdés után látszik, de egyáltalán nem vészes. A hámlás pedig teljesen megszűnt. Persze ha pár napig elmarad a krémezés, akkor újra előjön, tehát ez sem végleges megoldás, de eddig ez vált be a legjobban.
A selsun-t már más is írta. Nekem kifejezetten korpásodott tőle a fejbőröm és gyulladt is.
Egyébként korpa és korpa közt is van különbség. Van akinek nem használ, ami másnak igen.
Tegnap volt megint egy fejmosás a Fructisszal. Még mindig nem korpásodik a fejbőröm. Azt hiszem A Vichy-ről átnyergelek erre. No nem a hatékonyság miatt, hanem az ára miatt. Régen sajnos a fructis egyáltalán nem használt, de most úgy néz ki a fejbőröm egyelőre elég jól tűri.
Természetesen ebből is zsíros korpára valót használok.
Ma tudtam meg ,hogy én is ebben szenvedek.Már kb. 3-4 éve kezdett el kijönni az arcomon.Máig Diprosalic krémmel kezeltem.Az orvos jól megmondta ma, mostmár tudom.Amit ajánlani tudok a hajamat Selsun Blue samponnal mosom már évek óta,csak ez használ ha elfogy és elkezdem mosni mással akkor vége.Már több féle fajta samponnal próbálkoztam eredménytelenül.De a selsun blue-t csak ajánlani tudom.
Nem vágom mi van a kortikoszteroidról eddig is tudtam, hogy árt. Bementem. Mondtam, hogy ez segít. Erre megnézte és mondta, hogy hormon van benne, ne használjam. Kérdeztem és hogy melyik az. Mondja, hogy a szalicil. Később megkértem, hogy írja fel akkor hormon nélkül. Hát nemtudom időre dolgoztunk odabennt vagy mi volt, de a csávó úgy felvéste, hogy az enigmát visszafejteni ehezképest semmi. Lehet ha lerajzolja az összetételt előbb kitalálom, de lényeg, hogy a szalicil, mintha ugyanúgy rajta lenne és a ftorocortot nem találom a vényen.
Én a szalicilről annyit tudtam hogy befőttekbe nyomják, meg lekvárba.
Utánajártam a kenőcsnek, amit a fejemre kaptam seborrhoeas dermatitisre. Ezek vannak benne:
acidum salicilicum
sulfur praecipitatum gta 3,0
Ftorocort 1 tubus
Hydrophil non ion 100,0"
Ma egyéb okból ismét bekellett nézzek a bőrklinikára, valahogy szóba jött a kenőcs és ekkor közölték, hogy a szalicil hormon és hogy elvékonyítja a bőrt. Úgyhogy előre is bocs mindenkitől. Valószínüleg majd visszamegyek és megkérdezem, hogy ez most mi, meg mért, de egyenlőre a berugom az ajtót és vmit felborítok funkcióban vagyok.
Én írtam egy bejegyzésben, de aztán később módosítottam az álláspontomat. Van ugyanis nekik is napallergia elleni kenőcs receptük - de hát nem hozta azt az eredményt.
Nem tudja valaki, hogy az mennyire igaz, hogy a balatonföldvárit Budapesten is elkészítik az Árvavár utcában?Ez azért közelebb lenne nekem és ha elkészítenék ott is akkor valószínűleg mennék érte és hoznék ha kell.
Mostanában ami bejött az az Alksebor+Nizoral+4 ismeretlen összetevő kombója mellette pedig Kerium D.S és Ugyanehhez tartozó sampon.Csakhát nem maradandó a hatása és közelsem olyan az eredmény amit szeretnék.De az igaz, hogy fényéveket javítottak.
Én egyszer nyáron jártam arrafelé. Igazából nem is tudtam, hogy merre van, csak egyszer felbukkant a várostábla. Gondoltam meg kellene keresni a patikát, de sajnos nem készültem erre, hogy én arrafelé járok, és a címet sem tudtam.
Talán idén nyáron megint elvet arrafelé a sors, de akkora felkészülök majd a címet illetően.
Sajnos tényleg messze van... A közösségi portálon esetleg lehet próbálkozni azzal, hogy ismeretlenekkel felveszed a kapcsolatot, hogy hajlandóak-e segíteni a postázással. Azt hiszem erre is volt már példa.
Semmi más módszer nincs rá. Voltak próbálkozások más patikában is kevertetni napallergiára krémet, de állítólag nem volt az eredmény egyező a földvárival.
Sokunknak ez a baja, hogy messze van Balatonföldvár. Anyagilag sem mindegy a dolog, kinek mennyi kell és ezt tudja-e fedezni valaki.