Keresés

Részletes keresés

gumimacy67 Creative Commons License 2011.07.07 0 0 2328

Ketti és robitot !

Köszi a sok szép fotóért !

macy

ketti Creative Commons License 2011.07.07 0 0 2324

nad3020 Creative Commons License 2011.07.05 0 0 2323

sziasztok

hallott már valaki a Rethymno-n lévő Golden Coast apartmanról ?

nagyon nyomja az összes iroda

üdv

ketti Creative Commons License 2011.07.04 0 0 2322

Sziasztok!

Csatlakozom az előttem szólóhoz, mi is hazajöttünk egy újabb krétai kiruccanásról.

Rethymno mellett, Panormoban voltunk az Iberostar Creta Marine-ban (ismét).

A sziget még így 5. alkalommal is tartogatott újdonságokat a számunkra. Fantasztikusan éreztük magunkat. Hamarosan teszek fel pár képet, hátha attól kicsit feléled a topic is :)

beus5 Creative Commons License 2011.06.26 0 0 2321

Sziasztok!

Megpróbálom kicsit feléleszteni a topikot :)

4 év után ismét Krétán nyaraltunk, tegnap este jöttünk haza :)

Sissyben volt a szállásunk, a Castello Village hotelben. Voltak kisebb gondok, megoldottuk :) Összességében jól éreztük magunkat :) 3 fakultatív programon voltunk:

- Leprások szigete

- Knossoss és Heraklion

- Jeep szafari: nem terveztem, hogy vezetni fogok Krétán, de itt én voltam a sofőr.

Jó volt vissza térni a szigetre ismét 4 év után, és jó volt a régi helyeken járni, és újakat felfedezni :)

Képeket töltök majd fel :)

Beus

tengerzold Creative Commons License 2011.05.06 0 0 2320

AI ellátással keresek közvetlen tengerparti kellemes szállodát 2 főre kb. 350.000 Ft körüli árban. Tud valaki ajánlani valamit saját tapasztalat alapján?

napsugárka79 Creative Commons License 2011.02.28 0 0 2319

Szia kukkomama!

Aranyos vagy köszönöm az információkat.

Előzmény: kukkomama (2318)
kukkomama Creative Commons License 2011.02.25 0 0 2318

Szia napsugárka79! Én is Neckivel voltam Rodoszon, az irodával semmi bajom nem volt, de az idegenvezető pasas, egy rémálom volt. Állandóan röhörészett s csak azt a nagyon fontos infót felejtette el közölni a buszban, hogy viosszafelé a transzfer sofőr nem jön be értünk, hanem kint, a sarkon(?!) kell várni!!!. Reklamálásunkra (telefon) közölte, hogy ez az infó benne van a Necki információs könyvében ami a szálloda halljában van több száz egyéb utazási iroda információs brossúrái között. Már bocsánat, de arra nem szabad számítani, hogy minden utas minden napját azzal kezdi, hogy az infós könyvet lapozgattja. Persze más lett volna, ha erre külön felhívják a figyelmünket! Szóval ezért taxival kellett kimennünk a reptérre. Szóval ennyi, persze lehet, hogy csak rossz pasit fogtunk ki. Visszafelé a becsekkolásnál beszélgettünk a körülöttünk lévőkkel, akik TUi-sok voltak és ők sem voltak az idegenvezetőjükkel megelégedve! Rodosz csodálatos. mi csak egy hétig voltunk, de mindennap besétáltunk az Old Toown-ba és nem untuk!

Előzmény: napsugárka79 (2314)
malazs Creative Commons License 2011.02.24 0 0 2317

Igazán nincs mit. Remélem hasznos volt.

Előzmény: napsugárka79 (2316)
napsugárka79 Creative Commons License 2011.02.24 0 0 2316

Szia malazs!

Köszönöm a választ, akkor ez ahogy te írtad felejtős.

Még egyszer köszi a többi választ is.

Szia.

Előzmény: malazs (2315)
malazs Creative Commons License 2011.02.23 0 0 2315

Szia. 2009 augusztusában voltunk a Neckermannal, az idegenvezetőröviden: balf@.. volt. Sok mindenben nem lehetett rá számítani. Fakultatív terén az iroda rablás, jobb magatoknak megoldani. Mi egy szinte zsír új 1.3-as Yarist béreltünk 4 napra volt 115€ ha jól emlékszem. A Hoteltől kb 1km-re lévő Reliable nevű kölcsönzőben teljes biztosítással (gumi is)

http://www.auto-reliable.com/eng_auto_reliable.htm

Ettől kisebbet nem akartunk mert azért vannak hegyvidéki utak.

A hotelben gyakran büdös volt,a személyzet barátságtalan,sőt inkább ellenszenves és mogorva, a ruházatuk koszos, a hajuk zsíros, a hotel kivitelezése nevetséges, a kaja borzalmas. Aki ott evett végig az 2 napra kiesett a nyaralásból, mi már a második nap a Levantest és más éttermeket választottunk. Azt hittem a görögök barátságtalanok,de ez nem így van, kizárólag a hotel személyzete volt ilyen. A part rész ott nem túl jó, igaz nem is elviselhetetlen de a partszakasz nem tiszta, a vízben éles sziklák vagy megkeményedett homokpadok vannak és állandó a hullámzás, 1 nap volt csak amikor nem a piros zászló volt fent. Mi átjártunk a déli partra, ott szebb a tenger, tisztaság van, hangulatos települések és gyönyörű az odavezető út is. Nagyrészt Plakias, Agia Galini és Preveli volt ahová mentünk, illetve természetesen Elefonissibe. Kérdezz nyugodtan ha más is érdekel vagy eszedbe jut. Én azt javaslom vedd meg a jegyet a Malévnál, bérelj autót, ezt odaviszik a reptérhez is és foglaljatok apartmant. esetleg az Ibusznak is vannak jó ajánlatai ide, repjegy+apartman.

Előzmény: napsugárka79 (2314)
napsugárka79 Creative Commons License 2011.02.23 0 0 2314

Szia malazs!

Köszönöm a gyors választ!

Lenne egy pár kérdésem.

Azért megírnád kicsit bővebben mivel volt problémád, ha nem gond?

Melyik irodával voltatok, idegenvezető milyen volt?

Érdemes-e az irodával menni fakultatív programra vagy inkább saját szervezéssel?

Milyen a part? Hová érdemes elmenni?

Hol és mennyiért béreltetek autót?

Ja és mikor voltatok?

Köszi.

Előzmény: malazs (2313)
malazs Creative Commons License 2011.02.23 0 0 2313

Szia! Mi a Maravel Sky-ba voltunk ez szemben van a Maravel landdal és ugyanaz a tulaj, FELEJTSD el!!!! Nagyon nem ajánlom. Autót és motort is tudtok bérelni ott, kb 2km-en belül kb 20-25 kölcsönző is van, igen nagy árkülönbségek vannak,de lehet alkudni is. A maravel lanndal szemben van a Levantes étterem azt nagyon ajánlom,barátságos személyzet,tisztaság és jó a konyha. Ha esetleg kell valami részletes isnfo kérdezz nyugodtan. Az apartmanokat én jobban javasolnám, a levantes személyzete is tud ebben segíteni, esetleg ha kell hozzájuk elérhetőség abban is tudok segíteni.

Előzmény: napsugárka79 (2312)
napsugárka79 Creative Commons License 2011.02.23 0 0 2312

Sziasztok!

Kérdésem az lenne, hogy Adele-ben helyben lehet-e autót esetleg motort bérelni, vagy csak Rethymno-ban?

Olvastam hogy más is érdeklődik a Maravel Land Beach hotelról mi is ezt néztük ki, én is kérném ha valakinek tapasztalata van írja meg.

Előre is köszönöm.

b-real Creative Commons License 2011.02.13 0 0 2311

Sziasztok!

Malazs neked mi a véleményed a Maravel Land Hotelről?

Köszi!

krakler Creative Commons License 2011.01.05 0 0 2310

Bocsi, hogy eddig nem léptem be, de a karácsony, meg a szilveszter...

Szóval még nem tudom hol leszünk, és hol eszünk, a halat utálom, a zöldség jöhet, de a tengeri bizbasz... úgyhogy ez a veszély nem fenyeget.

Még csak az információgyűjtés időszakában vagyok, úgy néz ki egy barátunknak van kint ismerőse, az lenne a legjobb, mert az illető magyar és a mi nyelvtudásunk... hát hogy finoman fogalmazzak hagy maga után kivánnivalót.

Bármilyen infot szívesen veszek, szállás látnivaló kaja stb. és köszi az eddigi segítséget!

Boldog új évet Nektek!!!

Előzmény: Verka_ (2309)
Verka_ Creative Commons License 2010.12.20 0 0 2309

Attól is függ, hogy hol esztek, de kb.: elõételek: 3-5 €, fõételek: 7-12 €, üdítõk: 1,5-2,5 €.

Ami nagyon drága (mindenhol), az a friss hal, de egyszer talán érdemes kipróbálni, ha van rá keret. (Kilóra mérik.)

Délen általában minden olcsóbb, de ezügyben majd Vad képbe helyez. :) 

Melyik településen lesztek?

(Az igazi krétai konyha ételei egyébként egyszerűek és olcsók.)

Előzmény: krakler (2307)
malazs Creative Commons License 2010.12.19 0 0 2308

Csatlakozom az előttem szólókhoz, ne kérj félpanziós ellátást, mi all inclusive-ba voltunk,mégis inkább éttermekben-tavernákban ettünk. Nem volt drága, viszont nagyon finom volt,ellenben a Hotel szinte ehetetlen és közel sem friss ételeivel szemben. Kréta nem az a hely ahol FP vagy AI érdemes. OFF Törökországban viszont szinte csak AI vagy UAI ellátást érdemes.

Előzmény: krakler (2307)
krakler Creative Commons License 2010.12.19 0 0 2307

Köszi a gyors választ, esetleg azt tudjátok, hogyha étteremben eszünk mennyi egy adag kaja csak úgy kb.?

Vad Creative Commons License 2010.12.19 0 0 2306

A krétai konyha titkát a középkor óta kutatják, több utazó írt értekezést róla, később felfigyeltek arra is, hogy a krétai ember átlagéletkora a legmagasabb (a görögöktől is különbözik), ez elsősorban a mérhetetlen olívaolaj-, tengeri bizbasz- és zöldségfogyasztásnak köszönhető, ezt nem érdemes lecserélni a szállodák kontinentális menüjére, még ha anyagilag jobban is jönnél ki a befizetett FP-val.

Előzmény: krakler (2303)
nati777 Creative Commons License 2010.12.19 0 0 2305

Attól függ, hogy milyen típus vagy? Valaki tud éjfélkor is enni, valakinek már a 8 óra is későn van....szerintem azért tengerparton egész nap megéhezik annyira az ember, hogy 8 körül már éhes legyen. Vacsora után pedig lehet menni szórakozni, vagy sétálgatni. Nekem ez vált be.

Általában nincs sok különbség az ételek között, csak max. ha más étterembe mész, drágábbra jöhet ki egy vacsora. Annyira kicsi a különbség a reggelis és a félpanziós ellátás között, hogy nem érdemes azon spórolni. Ha valaki meg valami speciálist kíván, van lehetőség arra, hogy megkóstolja.

Konkrétan én megfogadtam, hogy ha lehetőségem adódik rá, én többet nem foglalok külföldi hotelt, utazást félpanziós ellátás nélkül. Egy nagyon drága helyen voltunk idén nyáron, igaz, hogy svédasztalos reggeli volt, de délutánra már olyan éhesek voltunk, hogy valami étel után kellett néznünk. Sajnos az árak miatt éttermi vacsora szóba sem jöhetett, így maradt a gyorséttermi, vagy a hideg vacsora. 3-4 napot ki lehet így bírni, de egy hét az már kínlódás.

kvalcsi Creative Commons License 2010.12.19 0 0 2304

Szia!

Szerintem nem érdemes félpanziót befizetni Krétán (csak reggelit), mert sokkal nagyobb élményt jelenet más és más tavernákban kipróbálni a különböző ételeket és nem azt enni amit elédraknak. A másik előnye, hogy nem vagy időhöz kötve, hiszen akkor eszel amikor szeretnél, így nem jelent gondot, ha egy kirándulásból későn értek haza, hiszen vacsizni akár éjfélkor is lehet még a tavernákban.

krakler Creative Commons License 2010.12.18 0 0 2303

Sziasztok!

Mi júniusban mennénk Krétára, azt kérdezem  a tapasztalt "Krétásoktól" , hogy érdemes-e félpanziót fizetni, vagy az éttermekben kifőzdékben jobban lehet kajálni? Köszi előre is!! Ági

rona155 Creative Commons License 2010.07.29 0 0 2301

Képek Gouvesből és a Pellából. Már a jó szobából! És egy nagyon jó taverna a sétányon, Porto a neve, szívből ajánlom. Hajókirándulás és a gouvesi strand.

Pella apt. a hátsó épületekkelPella apt. kilátásPorto taverna

a hajókirándulása gouvesi strand
Előzmény: csak utitars (2299)
rona155 Creative Commons License 2010.07.29 0 0 2300

Szia!

Igen a Pellában voltunk. Vannak rossz és jó híreim is, melyikkel is kezdjem?

A rossz: Szóval...azt itthon nem mondják el, hogy a magyar utazási irodáknak csak a hátsó épületekben van szobája. Ez azt jelenti, hogy előfordulhat, hogy olyan szobát kaptok, ami az épület mögötti gazos területre néz. Először bennünket is egy ilyenbe akartak berakni, két gyerekkel. Gondolhatod.......Szóval nem hagytuk magunkat és elkaptuk az apt. tulajdonosnőjét (mivel az idegenvezető már persze nem volt ott), Eleni-nek hívják, rettentő kedves és szolgálatkész. Mondtuk neki, hogy mi tengerre néző szobát kértünk és hogy ez nem az. A jó: Kb. 5 perc alatt áttettek bennünket a kis medence túloldalára egy nagy teraszos szobába. Igaz, hogy ez sem közvetlenül a tengerparton van, de innen már látni lehet a sétányt és a tengert is. Alapvetően ez 3 ágyas volt, de azonnal hoztak egy pótágyat is. A szerencsénk az volt, hogy éppen akkor ebben a szobában nem volt vendég és az elkövetkezendő 1 hétben nem is jött. Hozzá kell tennem, hogy mi únius 20-27 között voltunk, ami még előszezonnak nevezhető. Nem vagyok benne biztos, hogy mindez megoldódott volna júl-augusztusban is. is szerencse kell hozzá. De persze ez sem a magyar utazási irodán múlott. (Apollon travel)

Autóbérlés: Sok kölcsönző van Gouvesben, én az Aphrodite hotel mellett lévőt ajánlanám. Ez a falu felé vezető úton van. Alapvetően 25 eur/nap, de minél hosszabb időre bérelsz, annál olcsóbb lesz naponta. A tulajt keressétek, Maria-nak hívják, 40 körüli szőke hölgy, nagyon rendes, lehet vele alkudni. Sissi hajókirándulás: ha kijöttök az apt-ból és balra fordultok a sétányon, fogtok találni egy kis fehér fa bódét, tele ragasztgatva mindenféle képekkel és feliratokkal. Ott lehet befizetni, ha jól emlékszem, felnőteknek 20, gyerekeknek 15 eu.

Egyéb tanácsok és képek itt: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=102196392&t=9027043

Előzmény: csak utitars (2299)
csak utitars Creative Commons License 2010.07.28 0 0 2299

Szia rona155!

Ti a Pella apartmanban voltatok? Ha igen milyen az apartman?

Olvastam a program javaslataidat, Ti hol béreltetek autó? A Sissi falus hajókirándulást hol fizettétek be? Mennyibe került?

Köszi a válaszokat!

A program javaslataid és a belinkelt képek alapján nagyon "mehetnékem támadt".

Zita

Előzmény: rona155 (2290)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.23 0 0 2298
Köszönöm az ötletet , mindenképpen kell autót bérelni és akkor lehet mászkálni reggel és este pedig fotózni....
Előzmény: tavasz21 (2297)
tavasz21 Creative Commons License 2010.07.23 0 0 2297
Közel leszel a fővároshoz, gondolom ott is van sok érdekes dolog. Múzeum meg régi szűk utcácskák.
Előzmény: Törölt nick (2296)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.22 0 0 2296
Köszönöm a bíztatást !
Látva a youtubos videókat már-már azon gondolgodom , hogy nem megyek sehova...
Az a baj , hogy nem tudja az ember , hogy ténylegesen hol lehet a szállás az örjöngéshez képest.
Előzmény: tavasz21 (2295)
tavasz21 Creative Commons License 2010.07.22 0 0 2295

29. helyen áll a 178 hotelből Hersionissosban.

Jó lesz ez.

Előzmény: Törölt nick (2294)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!