Szep estet.Az elektromos kezifek gyari clip-el kiiktathato e?Marmint,hogy ne huzzon be minden leallaskor automatikusan.Befagyastol felek leginkabb.Koszi.
Egy 2004.-es diesel scenicnél megállt a fűtőventillátor. Azt szeretném kérdezni, hogy teljes műszerfal bontással lehet csak hozzáférni vagy meg lehet közelíteni más módszerrel is?
Esetleg a kesztyűtartó felől a szabályzó kiszerelése lehetséges?
Kis segítségre lenne szükségem! Az autóm (1.5 dci 2004 60Kw 150000E külföldi) többször leállt menet közben. A kijelző áramellátási hibát írt. Megállás után az autó minden esetben újra indult. A hiba rendszertelenül jelentkezik (1400Km-en nem állt meg v. 3Km-en 4X).Mi okozhatja ezt?
Engedjetek meg egy gyors bemutatkozást, még új vagyok:)
Sok-sok autót próbáltam, de mindíg ehhez a márkához térek vissza.
Korábbi tpusok: Renault 5, Renault 25,Renault 19, Renault Megane II, Renault Scenic II 1.9DCI 88kw(jelenlegi)
Korábbi tapasztalatok Megane:
Sem a Megane esetében sem a Scenic esetében nem tapasztaltam elektronikai hibákat.
190E tettem meg a megane-al, a Scenic-et még nemrég vettem, de 3 hét alatt 4E tettem bele.
Ellenben én mindkét tipusnál váltóhibát tapasztalok. Az korábbinál nyelestengely csapágy volt.
A Scenic-nél hangja nincs, de akadozik néhány fokozatban.
Mindkét tipusnál 135E jött ki, korábban nem.
Scenic:
Volt egy hibám, miszerint volt turbo nyomásom, de a turbom nem működőtt úgy ahogyan kellett volna.
Minden szerelő légtömegmérőt akart cseréltetni velem. Bevittem egy márkaszervizbe és egy perc alatt rájöttek a problémára!
Az akku mögött van egy (remélem jól írom) turbó nyomás szabályzó. Kontaktos lehetett vagy valami hasonló, mert levét és visszahelyezés után nagyon jól működik!Érdemes elvinni sok esetben szervizbe, nálam is a bevizsgálás díját kérték el ami jelentéktelen összeg volt.
Ha esetleg tapasztalna ilyet valaki, remélem segítség...
Lehet, hogy ez csak nálam tapasztalható, de ennek ellenére mindenkinek ajánlani tudom!
Tehát ha jól értelmezem akkor az elektronika nem tilt le a kötelező szerviznél, ha nem szakszervizbe viszem hanem otthon csinálok meg rajta mindent(olaj és szűrő csere)?
Egyébként én is az 1.9-re hajlok jobban, az 1.5-öst kicsinek tartom pályára, meg úgyis olvastam pár helyen.
Otthon is cserélhető minden, én 1.9-t javaslok, pláne ha idősebbet veszel.
Hiába irtad, javaslom a keresőt, azzal az általad frekventált kérdésekre gyors választ kapsz, konkrét autó linkje után kivesézzük neked.
Sajna senki sem jövőbelátó:)
Végül pedig érdemes rászánnom magam erre az autótípusra vagy keressek másmilyent(nem szeretnék úgy járni hogy megveszem és a sok gyári hibák miatt még egyszer annyit rákölteni)?
Most találtam rá a fórumra az autóval kapcsolatban és szeretnék megtudni néhány dolgot.
Előre is kérlek benneteket ne osszatok le hogy nem olvasok vissza de nincs időm rá.
Szóval szeretnék venni egy ilyen gépezetet de nem tudom eldönteni melyiket lenne érdemesebb az 1.5 dci-t vagy az 1.9 dci-t. Sokat használnám pályán(itt főleg a menetteljesítményre gondolok, mint zaj, fogyasztás stb.).
Házilag elvégezhető az olajcsere-szűrőcsere vagy muszáj szakszervizbe vinni?
Azért beleolvastam néhány hozzászólásba de elég sokan panaszkodtatok sok elektronikai hibára. Ezek tipushibák vagy némely gépeknél jön elő.
Végül pedig érdemes rászánnom magam erre az autótípusra vagy keressek másmilyent(nem szeretnék úgy járni hogy megveszem és a sok gyári hibák miatt még egyszer annyit rákölteni)?
Egyébként nagyon tetszik az autó, mind felszereltségre mind kinézetre!
Próbáld ki valami meredek helyen, le és fel is, ha kevés az olaj jelezni fog, akár üresben is...bár én nem erre gondolok, hiszen akkor talán folyamatosan jelezné, ha egyszer elkap egy hibát az nem törlődik magától.
Pl kellene világítani a "kézifék behúzását" is jelző lámpának, illetve a servicének, még akkor is ha kevés az olaj.....nem volt ilyen?
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Többnyire elinduláskor jelentkezik a problémám, miszerint sípoló figyelmeztető hang, a kijelzőn pedíg "BRAKING FAULT" hibaüzenet, kapcsolom a kettest, ezidő alatt semmi gond, majd gáz, hiba előjön... 1x a negyedik kapcsolása után is nyikkant egy kicsit a hibaüzenet. Érdekelne, mi lehet a gondom, mivel számoljak mielőtt a szerelőhöz elmegyek!? Véleményem szerint, magával a fékemmel konkrétan semmi gondom nincs, Dolgozik ahogy kell.
Pont annyira megbizható mint minden mai autó.Én fél évesen vettem 14 e km-rrel 5évvel ezelőtt,most 70e km körül van benne soha semmi baja nem volt /1,5 dci 106 Le/.Akik vettek egy lehajtott darabot ott be lehet nézni költséges dolgokat ez nem márkafüggő.Vannak ennek is tipushibái ezek inkább bosszantóak mint költségesek.Az előitéleteknek nincs sok köze a valós állapothoz.
Nem szokásom száguldozni, tehát autópályán is betartva megyek a sebességhatárt. Tehát ami lényeg hogy mondjuk 140-150-ig dinamikusan menjen a kocsi a felett meg már nem érdekel a dolog mert úgyse fogok annyival menni. Inkább a Scenic megbízhatósága ami kérdéses nekem.