Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.02 0 0 3479

hali!

köszi a választ! most, h ezeket irtad hátrébb léptem egyet a huzalossal 05-öst aluból témában! amiket irsz beálitások awira szolnak! de még mindig nemkaptam konkrét paramétereket a miges beállitásokat tekintve! vagy senki nem hegeszt alut, vékonyabbat migessel?? szeretném a miges aluhegesztés határait megtudni!! annakidején, mikor még a pályám elejin voltam, (karosszérialakatosnak tanultam)  dolgoztam viz-gáz szerelő havernál és lánggal hegesztettük a csöveket és ő aztmondta, h egyes lemez alatti anyagot ne akarjak hegeszteni, inkább rézzel keményforasszam! de én tudtam, h jóval egyes alattit is simán lehet, csak megfelelő technikával és érzékkel! és most ugyanezt gondolom az alunál is, mert ahogyan hegesztettem az 1-es alut a miggel úgyéreztem, ha lehetne gyengébbre venni az ampert, talán heftelgetve, de menne? és erre lenne jó, ha valaki megerősitene a tudatban, h amit elméletben gondolok, az  gyakorlatban is menne és akkor nekiállnék átalakitani a gépet! nemakarnék úgy járni, h átalakitom a gépet és akkorsem lesz jó! és bukom a garit rá feleslegesen! de sajnos egyikőtök sem irt még konkrét adatot, h "hülyegyerek!!" kb x amper alá nemérdemes menni, mert ezé, vagy azé!! meg nemhalott még embert aki x vastagság alatt hegesztett huzalossal alut!!! mindeki csak az awit szajkózza!! dehát mondtam, h nekem csak a miges van sajnos egyenlőre!! ráadásul ugy veszem ki a szavaitokból, h az awissal sem  tutti az ilyen vékony cucc hegesztése!? lassan ugyan kezdem feladni, de elég szivós pali vagyok!amig kis reményem van, h sikerülhet addig próbálkozom!! elméletben azt gondolom, ha sikerűlne heftelgetve, de folyamatos összeolvadást elérnem, akkor egy takaróvarattal a vastagitott felületen már lehetne folyamatos varratot produkálni és elérnem a célom? nekem ez a megoldás is jó lenne! szóval nagyon szivesen vennék valakitől olyan hozzászólást is ami a miges-afis témában vinne előrébb!! ha van köztetek ilyen? előre is nagyon megköszönve!!!

üdv: daximádó...

Előzmény: csimbimoto (3475)
sanyooo Creative Commons License 2011.01.02 0 0 3478

Szia!

Előbb azt tudd meg egyáltalán van-e érzéked a hegesztéshez? Fizess egy szakinak, hogy kipróbálhasd nála! Aztán 10-15 év és minden megoldódik! :)

Előzmény: Krisz852 (3477)
Krisz852 Creative Commons License 2011.01.01 0 0 3477

Sziasztok!

Még nem végeztem hegesztő tanfolyamot, de mindenképpen érdekel ez a szakma. Érdeklődni szeretnék, hogy például mennyire számít keresettnek ez a munka ill. hogy mennyit lehet keresni vele?

Láttam több OKJ-s tanfolyamot is, szerintetek ezek mennyire jók, ill. mire kellene figyelnem a tanfolyam kiválasztásánál?

Beleolvastam több hozzászólásba is, és kíváncsi lennék, mely hegesztési típusok a legkeresettebbek?

Előre is köszönöm a segítségeteket!

Krisztián

csimbimoto Creative Commons License 2011.01.01 0 0 3476

sziasztok egy kis segítséget szeretnék kérni

veni szeretnék egy awi gépet szén acélra meg saválóra

szeretném kitanulni ezt a két anyag csoportot

mivel a co munkák nem nagyon éledeznek külföldön alu-ra meg nem találok munkát

kérdésem a következő  van e valakinek ilyen gépel tapasztalata megéri e meg veni ?

http://www.dankovics.com/page10.php?view=productPage&product=10&category=7

ezel az áral tudásal meg felszereltségel nagyon jó ez a gép  véleményem szerint

válaszokat előre is köszönöm

csimbimoto Creative Commons License 2011.01.01 0 0 3475

hello fogyósal ell is felejtheted a 0.5 alut

awi-val se biztos hogy meg tudod hegeszteni túl gyorsan átmelegszik az anyag és a plusz hőt nem fogja tudni leadni és be fog szakadni +plusz nagyon profi gép kell hozá

ha esetleg szert tudsz teni egy jó gépre ezeket a be álításokat javaslom

A: 40-60 ig

elő áram  70 % 0.80 sec alat menyen fel 100 % ra

frekvencia : 130-150 herczig

balance : 0-tól pozitív irányba amedig bírja a wolfram

6.os porcelán

2.4 zöld wolfram

gáz nyomás 11 liter / perc

én kevert gázt javaslom 85% argon 15% hélium

a wolframot pedig jó hegyes szögre köszörűlve, jó hegyesre de még se tű hegyesre és le kel olvasztani gömbölyűre

de hűtőt szerintem érdemesebb forasztani

http://www.youtube.com/watch?v=BrVcrRHzRYc

sajnos ezt az el járást nem ismerem

Előzmény: Törölt nick (3474)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.01 0 0 3474

szia!

köszi az okitást! elöszöris! minőségi munka abban a tekitetben kellene, h nem annyira szép, inkább erős legyen a hegesztés! lánggal hegesztettem már alut!! kib.. nehéz, hamar megy az oxidálódás! és sokkal nagyobb termikus terhelést kap a munkadarab, mint bármi mással!! ha vastag az anyag jól is jöhet ez akár, de a vékonynál nem!!   és ami méginkább elriaszt, h nagyon drága!!! vékony anyagnál ugyan annyira nem fogynak a gázok, de nő a nehézségi fok!! vastagnál,meg szinte behorpad a palack, annyi gáz fogy!! :)) értem én az awi és mig viszonyát az alunál, de ahogy mondtam nekem a migben kell gondolkodnom, mert ez van! csak szakmailag nemtudom pontosan, h amperral és anyagvastagsággal mi a határ?? azért is mondtam, h várom a fanok válaszát is, mert, ha bárki is aztmondja, h 05-öst lehet, csak nem vagyok elég ügyes, vagy a gépet kell átszabni, akkor addig gyakorlom mig menni nem fog! vag átalakitom a gépet!  lehet, h imposible mission, amit szeretnék!? de valahogy azt érzem, h talán lehetséges mégis??  arra gondolok, h ,ha az 1-es alulemez megy, akkor talán a 05-ös is mehet? az awi jó lenne, de sajnos nincsen rá keret! arra is megkellene keresni a lét! és ahhoz kellene tudnom hegeszteni a 05-öst!!! logikailag azt gondolom, h lejjeb kellene mennem az amperral és akkor kezelhetőbb lenne az olvadás! nem hirtelen fröccsenne, hanem heftelve olvadna? de ehhez át kellene alakitanom a gépemben pár áramkört és addig nem szeretném, ezt megtenni, amig nem tudok tuttira menni! tehát ezért jönne jól olyanok tanácsa, akkik miggel hegesztenek alut és van ebben gyakorlatuk, h mi a legkevesebb amper és vastagság?

Előzmény: Törölt nick (3472)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.01 0 0 3473
Előzmény: Törölt nick (3471)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.01 0 0 3472

szia neked is buék!  ha alu hütőről van szó akkor gondolom ill tény hogy minőségi munkát kell késziteni vékony anyagnál.  és ebből adódóan marad az  awi, de  hallottam már lángal is  alut hegeszteni  de nem láttam.  awi val viszont  hegesztettem már alut is   és bátran mondhatom  hogy  ha minőségi munkát szeretnél akkor ezt választod.  és az igaz hogy  awi val sem könnyü olyan  vékonyat hegeszteni , akkor gondold el fogyóval rányomod  a vékony anyagra a huzalt egyből átlövi olyan vákony anyagnál hiába kicsi az amper, az awi meg nem lő semmit  hanem  ivet kap és hegeszt. fogyónál ott a tolóerő is, a huzalé. awi val sokkal szebb munkát lehet késziteni.

üdv

Előzmény: Törölt nick (3471)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.31 0 0 3471

szia! köszi a válaszod! ezis egy kis adalék a végkifejlet tekintetében....

mivel ez a gépem van azért még várnék biztatást ötleteket, mert nagyon kellene a vékonyat hegesztenem! aluhűtőkröl volna szó! persze, ha mindenki, vagy sokan azt mondjátok, h nem érdemes, akkor természetesen elfogadom a megváltoztathatatlant.azt halottam, h awival sem könnyű, az 0,5-ös!? és halottam már olyant, pletyka szinten, h lehet, miggel is, ezértis lennék kiváncsi az alu hegesztő fanok véleményére is ! ráadásul szivesen vennék valamiféle támpontokat, h mi, ami még ajánlott és véghezvihető legvékonyabb anygavastagság és amper? ha mindezt tudnám, akkor jobban eltudnám dönteni, h egyáltalán a gépem alkalmas e a dologra? nemtudom érdemes lenne átalakitani a gépet kisebb amperok irányába??

B.U.É.K. mindannyiótoknak!!!!

Előzmény: Törölt nick (3469)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.31 0 0 3470

Leister műanyaghegesztőt keresek ,tud valaki eladót?

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.31 0 0 3469

szia, a 0,5 ös alu  túl vékony  a mig (afi) technológiához.   inkább awi ban gondolkodj  ha megoldható.  ha van egy jó géped azt ne babráld kisérletezéshez, inkább  ha teheted vegyél egy awit ami tudja az ac-dc.  ha nem tudsz venni és csak  pár  dolgot kell hegeszteni akkor  mindenképpen keress egy ismerőst vagy ha nicsen akkor  marad  az hogy vidd maszekhoz aki rendelkezik ilyen  géppel.

buék mindenkinek

Előzmény: Törölt nick (3466)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.30 0 0 3468

igen!!!!!

Előzmény: sanyooo (3467)
sanyooo Creative Commons License 2010.12.30 0 0 3467

Alumíniumból akarsz 0,5-ös lemezt hegeszteni???

Előzmény: Törölt nick (3466)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.30 0 0 3466

köszi a választ! gyászosan hangzik... legalábbis az én szempontjaim szerint! azért még bízom benne, hátha lehet valahogyan, 0.5-öst az én gépemmel hegeszteni,  ezért örülnék, ha mások is belebrekegnének a dologba, mondjuk vodkaboy, vagy audi , vagy hasonló szakik, kik értik a csiziót alu ügyben! direkt végigolvastam az egész topikot az elejétől a végéig, mielött kérdeztem, de nem találtam választ a kérdésemre! így nemtudom eldönteni, h én vagyok ügyetlen, vagy a gépem nem a legideálisabb  az elvárásokhoz... tehát gyakorolnom kell, vagy a géppel valamit tenni, vagy csak egyszerűen hagyjam az egészet a farncba???

Előzmény: sanyooo (3465)
sanyooo Creative Commons License 2010.12.30 0 0 3465

"nekem a 05 lenne az igazi!"---szerintem ezt nyugodtan felejtsd el! Egy ismerősöm, vérprofi!!! 0,8-as lemezeket hegeszt, de ehhez épített egy AWI hegesztőgépet, ami full automata! Szabad kézzel ilyen vékony lemezeket nem lehet hegeszteni, mondom szerintem!

:)))

Előzmény: Törölt nick (3463)
banjani Creative Commons License 2010.12.30 0 0 3464

Ja igen a testkábel hossza eléggé korlátozza a mobilitást, de ezt tudod cserélni ha nagyon zavar. Viszont a kézi pajzs sem kutya amit adnak hozzá :D De ezek csak részletkérdések mert a gép viszont jó!

Előzmény: japan997 (3462)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.29 0 0 3463

hahóó valaki!

lehet rosszul fogalmaztam? igazából azt szeretném megtudni, h egyáltalán mi az a legvékonyabb anyag amit huzalossal lehet hegeszteni? érdemes e gyúrnom rá, h próbálkozzak, vagy , ha vékony akkor inkább awi?  csak sajna nekem ez a gép van, de 30 amper alá nemtudok menni, csak, ha át lenne alakitva, akkor talán? szóval azért lenne jó tudnom, h hány amper, a a minimum, amivel még lehet huzalossal hegeszteni és érdemes, meg, h mi a legvékonyabb, amit sziintén még érdemes? mert az 1 milliméterest, pöttyölve, kicsit taknyolva sikerült és nemtudom, h mi a határ, amit érdemes feszegetni... nekem a 05 lenne az igazi!

Előzmény: Törölt nick (3458)
japan997 Creative Commons License 2010.12.29 0 0 3462

Az lesz....már egy hete leáltunk a melóval de január első napjaiban kipróbálom

Van itt egy kettős állampolgár szomszéd....ő beszélt rá és hozta nekem ezt a gépet...egy év garanciát mondott rá

már nem bírtam magammal és csináltam egy kenelt a kutyának :) persze csak elektródával de azt szépen viszi...ami zavaró egy picit hogy nagyon rövid a test kábel amit kaptam hozzá...de remélem ez lesz a legnagyobb gondom ezzel a géppel

köszönöm a válaszod....reméltem hogy valami ilyesmi lesz

Előzmény: banjani (3460)
banjani Creative Commons License 2010.12.29 0 0 3461

Szépen lehet vele dolgozni és tudja az impulzusos hegesztést is. Csendes. Az elektródás része is tökéletesen működik, simán viszi a 3.2-es pálcát, gond nélkül, nem old ki a hőkioldója. 

Előzmény: banjani (3460)
banjani Creative Commons License 2010.12.29 0 0 3460

Nekem volt dolgom ezzel a géppel és kellemesen csalódtam benne. Jó választás szerintem. Az árhoz képest jó gép és elég jól bírja a strapát. Vidd be a cégedhez és próbáld ki ott. Én is így csináltam mikor megvettem mert nem volt palackom meg reduktorom. Szóval szerintem megnyugodhatsz mert jó gép csak azt nem tudom, hogy a garanciát hogy tudod igénybe venni mivel ezt itthon nem forgalmazzák és nincs is Mo-i képviselete ennek a forgalmazónak. Max. vissza kell küldeni németbe.

Előzmény: japan997 (3459)
japan997 Creative Commons License 2010.12.29 0 0 3459

Sziasztok....én egy lelkes amatőrként kérdeznék tőletek néhány dolgot

30 éves vagyok,karosszéria lakatos szakmám van,viszont néhány hónapja ugy hozta az élet hogy melóhelyet váltottam és most awi-val dolgozom....rozsdamentesből csinálunk üzemi konyhákba butorokat,páraelszívókat,mosogatókat 0.8-tól 3as lemezig és vékonyfalu zártszelvényeket hegesztünk 99%ban....egy Kemppi MasterTig LMS gépel dolgozom és öszintén szólva nagyon ott van a szeren....öröm dolgozni vele

mivel hogy megtetszett ez a dolog nekem ugy gondoltam kell nekem itthonra is egy gép és sikerült is hozzájutnom egy http://elektronika.vatera.hu/ipari_gep_berendezes/hegesztestechnika/hegeszto_inverter_hst_wsm_200a_hf_tig_awi_mma_uj_190292799.html

ilyen géphez....

természetesen nem várok csodát tőle,de ha esetleg van valakinek tapasztalata erről a gépről azt szivesen meghalgatnám....rozsdamentes vékony falú zártszelvény hegesztésre használnám

azért vagyok most idegbeteg mert nincs meg még a palackom és itt nézegetem egésznap ezt a gépet és nem tudom kipróbálni :/

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.26 0 0 3458

sziasztok!

azt szeretném megkérdezni hozzáértőtől, közületek, h afis hegezstőgéppel, (jasic mig  200)  kb hány amper a legkisseb beállitható érték amivel még lehet 1 mm-es aluhuzallal hegeszteni? és mi a legvékonyabb alu lemez ami ezzel a géppel hegeszthető? az afis technologiára gondolok legibkább...  nekem az 1 milliméteres nehezen, de sikerűlt, de hátha lehet vékonyabbat is?

Kawabiker Creative Commons License 2010.12.25 0 0 3457

pl. a munkakábel másik végén bármit,hogy tuti kijut e oda fesz visszacsatolni a gép felé.

Mivel még munkakábelt sose szedtem szét ezért kérdeztem,de akkor ezekszerint tök paraszt pofon egyszerűen egy az egybe egyik a sokáramos másik a kapcsolójé.

Na de ne offoljuk szét a topikot,mert ez már akkor nem hegesztés lenne hanem elektronika.

Előzmény: erbe (3456)
erbe Creative Commons License 2010.12.25 0 0 3456

Na ezt meg én nem értem. Mit lehetne ott még keresztbe diódázni?

Előzmény: Kawabiker (3455)
Kawabiker Creative Commons License 2010.12.25 0 0 3455

így gondoltam csak akkor nincs semmi keresztbe diodázás vagy szint alakitás a nyomogomb nyomására(pl. zener,vagy valami ic,stb)

Előzmény: erbe (3454)
erbe Creative Commons License 2010.12.25 0 0 3454

Hát olyan nagyon sok nincsen. :-(

A vastag az erősáramú csatlakozó, a 2 vékony tüskén meg a pisztoly nyomógombja megy be.

Előzmény: Kawabiker (3453)
Kawabiker Creative Commons License 2010.12.24 0 0 3453

MIG munkakábel csatlakozóról információt hol találok?

Kiváncsiságból érdekelne melyik lábak mik.

cifkó Creative Commons License 2010.12.23 0 0 3452

Hy :-)

-Lelkes laikus trafóval hegesztő barkácsolóként a szakikhoz intéznék pár kérdést hegesztő vásárlásával kapcsolatban. Meguntam a flexes vagdosást, a  trafós taknyolós csipkedést meg azt is hogy finomabb munkákkal másokhoz járjak hegesztetni. Kinéztem két gépet.

http://www.dankovics.com/page10.php?view=productPage&product=2&category=4

http://www.dankovics.com/page10.php?view=productPage&product=7&category=4

Egyik 150 a másik kis híjján 300 + pajzs reduktor palack egyéb apróságok add hozzá. Tulajdonképp megvan a nagyobbikra is a rávaló de azért nem "dobok" ki pénzt olyanra amit esetlegesen nem használok ki. Másra is el lehet költeni. Nekem vastagabb vasak hegesztéséhez és vágáshoz megteszi a kisebb is és akár bevonatos elektródával még alut is lehet hegeszteni. De lenne  kevés lemez munka is mind vassal, savállóval, rézzel, (aluval) is . Ha ez utóbbiakat vesszük figyelembe akkor szükséges egy nagyobb tudású gép. Első körben mien vékonyságú/vastagságú lemezeknél ajánlott alkalmazni az impulzusos hegesztést. Má az nagy segítség lenne ha megmondaná valaki hogy a kisebb gépel mien vékonyságú lemezeket tudok elfogadható minőségben barkács szinten hegeszteni. Bővebben jó lenne ha valaki értelmesen elmagyarázná szájbarágósan az olvadás hegedés fizikáját a vékony anyagok hegesztésénél! Ugye ilyen kényes munkáknál kerűl előtérbe a nagyobb tudású gép. Sokat segítene és megköszönném ha valaki az alábbi paraméterket elmagyarázná. De legjobb az lenne ha egy móricka ábrán X-Y grafokinon lerajzolná az inpulzusokat me én nem buta de erősen vízuális tipus vagyok. Sokat olvasgattam de látni nem láttam egy ábrát se.

-Szóval: AC frekvencia 60(Hz); AC Balansz 20-40(%); Áram lefutás 0-10(s); Pulz tényező 10-90(%); Pulz Frekvencia 0,5-300(Hz) CLEAN funkció 20-80%.

-Kb csak a az áram lefutása világos. Rögtön ott van a képzavar hogy egyszer 60 Hz egyszer meg 0.5-300 Hz. Akkor hány szikrát lök?  Ezen belül mi célt szolgál a pulzus tényező és a clean funkció? Ezek függvényében hogy alakul a hőbevitel hogy ne égjen át/szét az anyag?

-Az AC balanszal kapcsolatban olyan képzetem van hogy pl. talán odafele gyengébb az ív mint visszafele ? :-/

-Esetleg tudtok más tipusú hasonló tudású ezektől jobb ár érték arányú kombi gépeket ajánlani? Me nekem eddig ami a látó térbe kerül ezek tünnek a "legjobbaknak"

-Tapasztalat e tipusokkal?!

-Egyéb észrevétel?!

-cifkó-

Vodkaboy Creative Commons License 2010.12.23 0 0 3451

Hali bocs a beszolásért de ez igy nagyon amatörnek indult kérdés és 1 felnit nagyon profi tud csak hegeszteni. Tehát NAGYON ovatosan a látszat néha csal a hegesztés felszine szép nem egyenlő a minőséggel,,,

Szóval mit kell tudnod ? Mi a felni anyaga??? legfontosabb !

Alu

ok de milyen 1000- 9000 ig van számozva alu ötvözet... és nagy különbségek vannak nem lehet egyiket a másikkal...

Pl

AlMg3Mn3.5 vagy AlSi5 vagy AlMg3Mn2Zn5 (7xxx)stb... nagyon vicces amikor hegesztésnél azt veszed észre hogy felbugyborékozik a varrat és felreped... nekem vicces akié a darab amit hegeszteni kell annak nem :P

Szóval fontos mi az alapanyag

hol milyen eljárással akarod hegeszteni.

Pl TIG MIG vagy plazma

Tehát sokféle módon is hegeszthetsz mindegyik más anyagvastagsághoz más hozanyagot igényel.

De hogy el is inditsalak Alufelnik általában AlSi5 vagy Al 7050-es.

kb 75 amper felett (normál TIG balance mellett) már 3mas pálca kell.

Alatta 2-es

Előzmény: Törölt nick (3449)
Generator2 Creative Commons License 2010.12.23 0 0 3450

Köszönöm a segitséget,holnap hegesztek és megnézem melegszik e a fojto trafo. Majd irok , hogy mirre jutottam.

Előzmény: erbe (3448)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!