Ez nagyon jó ML lehet, sajnos már nem rendelhető. Régebben érdeklődtem utána és 860.000 ft/pár volt az ára, ennyiért - ha nincs semmi baja - akkor tényleg nagyon jó vétel.
Nem, ezt eredetileg a sony a D-25-höz és a D-Z555-höz gyártotta. Ezek még ma is keresett audiophil discman-ek. Nekem most a pc-re van kötve, mivel kevelem a sony márkát, és ha lehet ilyen vintage cuccokat veszek.
Sony-nak azért pár APM-je igencsak jó kis cucc lett. Van nekem egy SRFS-150-es kis pici bassreflex APM aktiv dobozom a számítőgéphez, és baromi jol szól!
A 70-es évek végén rukkolt ki a Technics lapos mélysugárzóval készített hangfalakkal. A specifikált adatok szenzációsak voltak, a hangfalak (személyes élmény) döbbenetesen szarok, finomabban kifejezve hallgathatatlanul pocsékok voltak.
Nem Xanian, hanem Xavian. Ha egyre gondolunk, akkor ez egy tömör, velős válasz volt..... (Legalább valaki hallott róla......) Továbbá a xavianos valaki lehordta az Epos-okat, pedig azok azért annyira nem rosszak.....
Na. Ugye alapesetben 1 pár hangfal van rácsatlakoztatva. Itt ha a specifikációban az van, hogy minimum 8ohm lehet a terhelő impedancia, akkor ebből következik, ha még egy pár hangfalat ráakaszt az ember, akkor A+B állásban ezeket oldalanként párhuzamosan fogja rákapcsolni. No erre vonatkozik az, hogy ezt csak akkor teheti, ha 16 ohmosak.
Persze az ember ezzel nincs ám kielégítve, mert hol a meredt pénbe van 16 ohmos hangfal. Tehát marad az a verzió, hogy vagy az A, vagy a B hangfalpárt használja. Kétségtelen, hogy vanak olyan erősítők, amelyek 4 ohm-ra vannak specifikálva, ezeknél 2 pár 8 ohmos hanfalat minden további nélkül lehet A+B állásba használni. (persze kérdés, hogy minek?)
A helyzet az, hogy azzal mérek, amim van... B31-em nincs, HB-1-em van. A mérést csak referenciának szánom. Ha sikerül hasonlót mérnem, mint ami a referenciának tekintett mérés, akkor elhiszem az eredményt. Ha nem, akkor nem hiszem el. A másik problémám (a süketszoba hiánya mellett) az, hogy a mérőmikrofonnak használt mikrofon átviteléről sem tudok semmit. Namost így elég nehéz mérni, ámde nem lehetetlen. Egy félre hordó puskával is lehet pontosan célozni, csak tudni kell merre és mennyit hord félre...
Ha a HB-1 frekvenciamenetét elküldenéd a lentebb megjelent felbontásnál jobb felbontásban, azt megköszönném!
Hallott valaki már Xavian-hangfalakat? Valaki mondta nekem, hogy nagyon jók, az árukhoz képest (150-től milláig) mindent kenterbe vernek és a legjobbak, stb, stb..... Kérdezném, jobbak, mint pl. az Ekctra-k? (Focal, régebben JM-Lab.) Az Electra-k közül mostanában a 920-ast és az újabb 926-ost, valamint egy kisebb, állávnyos monitort volt szerencsém hallani. Véleményt csak később írnék.....
Érdekes a dolog, mert a HB1-nek nem inkább a mérési adatai, hanem a hangja a jobb. Ha mérni szeretnél, akkor sokkal inkább érdemesebb választás a Videoton Preludium B31, mert annak minden konstrukciós hibáját kiküszöbölték, amelyek a HB1-ben még megvoltak..... De milyen furcsa az élet, mégis a HB1 szól jobban...... Nekem megvan a komplett HFM, ha szeretnél bármilyen adatot az ottani hangfalakról, írj a mail-emre, küldök.
"...nekem az egyik kábel úgy szól mint a másik." - Azért ez nem teljesen igaz, van, amelyek úgy szólnak, mint a másik, de alapvetően egy ilyen-olyan rendszerben vannak hallható különbségek." "Nemrég vésettem be a falba az összes hangszóróvezetéket, és sima villanyszerelődrótra futotta csak. Mégis elégedett vagyok a hangjával." - Én is! Nálam 2,5-ös tömör vezetékek mennek a falban és (MZS falvezeték) és milyen jó, nem is hittem volna! Véletlenül jöttem rá, amikor csak olyanom volt, mert valamit nagyon próbálgattam......