Keresés

Részletes keresés

dabaspress Creative Commons License 2011.02.28 0 0 54

Szeptember óta nem kapnak fizetést azok, akik megbízási szerződéssel dolgoznak Pest megyének. Így többek között ingyen foglalkoznak fogyatékos gyerekekkel hónapok óta gyógypedagógusok, logopédusok, pszichológusok. A Pest Megyei Önkormányzatnak nincs pénze, kormányzati segítségben bíznak, ám legjobb esetben is csak 5-6 hónap múlva tudnak fizetni.

Szinte nevetségesnek tűnnek Pest megyéből az olyan grandiózus kormányzati tervek, minthogy a pedagógusok havonta nettó 200 ezer forintot keressenek, vagy Rogán Antal bérkommandó hadjárata, amely azt ellenőrzi, hogy a béreket megemelte a munkáltató, úgy ahogy azt ajánlották. Mindezekhez ugyanis bér kell.

Márpedig Pest megyében szeptember óta a közoktatásban, a gyermekvédelmi ellátásokban megbízási szerződéssel dolgozó pedagógusok nem kapnak semmilyen fizetést. Azaz gyakorlatilag hét hónapja ingyen foglalkoznak gyógypedagógusok, terapeuták, konduktorok a gyerekekkel.

Hét hónapja nem fizetnek, és még háromig nem fognak

Az önkormányzatoknak törvény írja elő, hogy garantálniuk kell a fogyatékos vagy fejlődési rendellenességű gyerekeknek azt, hogy az iskola ellátáson felül hetente néhány órát speciális szakemberek foglalkozzanak velük. Mivel ezek a szakemberek nem napi nyolc órában látják el ezt a feladatot, ezért a megyei intézmények megbízási szerződést kötnek velük. A gyakorlat szerint háromhavonta kapják meg a fizetésüket, legutóbb decemberben kellett volna fizetniük az intézményeknek, ám arra hivatkozva, hogy az önkormányzattól sem kapták meg a pénzt, nem tették meg.

“Mi is fizetésből élünk, sokunknak van lakáshitele, ki kell fizetnünk a számlákat, a gázszolgáltatót pedig nem érdekli, hogy nem kaptunk fizetést” – mesélte a Hírszerzőnek egy gyógypedagógus, aki nevét az ügy kényessége miatt nem vállalta. Mint mondta, azért is érzik magukat ördögi körben, mert nem mondhatják a családoknak és a gyerekeknek azt, hogy abbahagyják a foglalkoztatásokat, mert nem kapnak fizetést. Főleg úgy, hogy hivatalos magyarázatot sem a megyei fenntartású intézményektől, sem Pest megyétől nem kaptak. Így azt sem tudják, hogy mikor fizetik ki elmaradt bérüket. Ami úgy tűnik, nem a közeljövőben lesz.

A Pest megyei önkormányzatnál ugyanis a Hírszerző kérdésére azt mondták, hogy még jó időbe beletelik, mire rendezni tudják az önkormányzat adósságát. Ugyan a megye szerint nincs csődhelyzet, de olyan anyagi gondokkal küzdenek, hogy csak az alapellátást tudják finanszírozni.

Így az alkalmazotti státuszban lévő tanárok, közalkalmazottak béreit ki tudták fizetni, de a túlóra és érettségi pótlékot, a cafatériát nem. Több mint hét hónapos csúszásban vannak a már említett megbízási szerződések kifizetésével, de a gondozási vizsgálatokat végző bizottság szakértőinek díjait is csak hónapok után, decemberben tudták rendezni.

Ha a kormány fizet, fizetnek

Pest megye fideszes vezetése szerint azért kerültek ilyen helyzetbe, mert az önkormányzatok számára előírt feladatokat az állam nem téríti meg, a közoktatásban például nem éri el a normatíva a tényleges költségek kétharmadát. Mint lapunknak mondták, így fordulhat elő az a helyzet, hogy egyes szakellátások megszervezése, például a gyógypedagógiai ellátás, az önkormányzat felelőssége, de ennek megbízási díját saját magának kell előteremtenie.

A Pest megyei önkormányzat egyébként a számok alapján valóban kétségbeejtő helyzetben van, mára hatmilliárdos likvid hitel, tízmilliárdos kötvényállomány és további hárommilliárdos hitelteher nehezíti a működését. A vezetés ezért ősszel négymilliárd forintos állami támogatásra pályázott, amiből 40 millió forintot kapott meg. Összehasonlításképpen: a közétkeztetést végző cégnek a megye 500 millió forinttal tartozik.

Az önkormányzat azonban nem tett le a kormányzati segítségről, reményeik szerint március végén megkapják a kért összeget, és akkor abból ki tudják fizetni az elmaradt béreket. A fideszes megyevezetés mindezt arra alapozza, hogy 2011-ben szigorú költségvetést fogadtak el, többek között azon spórolnak, hogy a közalkalmazottaknak nem adnak étkezési jegyet, a képviselőknek ősz óta nem fizetik ki a tiszteletdíjakat.

Ám mindez szerintük csak az alapellátás finanszírozására elegendő, kormányzati segítség nélkül nem tudják rendezni a megbízási szerződéseket.

Hasonlóan látják a helyi szocialista képviselők is: az MSZP-s Keller László szerint sem tud a megye kimászni az adósságból konszolidáció nélkül. Mint a Hírszerzőnek mondta, az, hogy a közalkalmazottaktól és köztisztviselőktől elveszik a cafatériát, nem old meg semmit, “kormányzati beavatkozásra van szükség, mert rengeteg 60 és 90 napja lejárt tartozást halmozott fel az önkormányzat”.

A megye eladósodottsága viszont nem vigasztalja azokat a pedagógusokat, akik hét hónapja nem kapnak fizetést. Legközelebb március elején kellene utalnia az önkormányzatnak.

dabaspress Creative Commons License 2011.02.27 0 0 53

Dabas Város Önkormányzósága - Lakosság: 1:1

http://dabasregio.hu/?p=5593

dabaslako Creative Commons License 2011.02.26 0 0 52

Pontosabban Dabas Város Önkormányzata - Lakosság: 1:0

Szóval ha jól értem, nem hogy csak nem káros a környzetre, hanem külön jót is tesz neki, mivel locsolni lehet a "csurgalékvízzel".

Van ember aki ezt megeszi?

dabaslako Creative Commons License 2011.02.26 0 0 51

No, meg volt az első menet, Dabas Város - Lakosság: 1:0

http://dabasregio.hu/?p=5543

spendrups Creative Commons License 2011.02.26 0 0 50

spendrups Creative Commons License 2011.02.26 0 0 49

Ez gyönyörű, hogy szakadnának meg:

http://dabasregio.hu/?p=5471

dabaspress Creative Commons License 2011.02.24 0 0 48

Itt az újabb ajándék!!!
Ha mostanában akarsz építkezni akkor szerintem érdemes egy kicsit várnod, mert nem sokára dögivel jut ingyen cement Dabasra.
Szeretett városatyáink és anyáink hathatós támogatásával évi 500.000 tonna ( lehet, hogy ennél is jóval nagyobb) kapacitású cementcsomagoló gyár épül Dabason. Ha érdekelnek a részletek akkor gyere el a február 26.-án szombaton 17 órakor a Kossuth Műv. házban (Szt. István út 58.) tartandó lakossági tájékoztatóra. A barátságos "cementes légkör" garantált! Az Ereco csatában edződött személyek megjelenésére feltétlenül számítunk.

spendrups Creative Commons License 2011.02.23 0 0 47
dabaspress Creative Commons License 2011.02.23 0 0 46

spendrups Creative Commons License 2011.02.21 0 0 45
spendrups Creative Commons License 2011.02.21 0 0 44

Na. kezdődik megint! Ez a gyökér fideszes városvezetés már meg cementcsomagolót akar dabasra hozni:

http://www.boon.hu/lakohelyem/miskolc/cikk/bezarjak-a-miskolci-es-a-labatlani-cementgyarat/cn/news-20101203-10534473

dabaspress Creative Commons License 2011.02.11 0 0 43

Feketelistát vezettek Esztergom ellenségeiről

Az új városvezetés az ötvenes évekre emlékeztető listát talált az önkormányzattal vitában állókról. Tovább »

forrás: Index.hu

Kíváncsi lennék, hogy létezik-e ilyen lista Dabason is, mert hát hallani ezt azt!

dabaslako Creative Commons License 2011.02.07 0 0 42

Milyen érdek kis szösszenet:

http://kiborito.blog.hu/

dabaspress Creative Commons License 2011.02.02 0 0 41

Igen, rendben van minden Pest megyében, példa erre a félbehagyott dabasi gimnázium aminek a hírek szerint egy fideszes belháború áll a hátterében ami polgármester és a közgyűlési elnök Úr között dúl.

dabaspress Creative Commons License 2011.02.02 0 0 40

Dr. Jakab Zoltán Pest megyei közgyűlési képviselő felszólalása - írásban...

 

Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Közgyűlés!

 

Pest megyében - úgy tűnik - minden a lehető legnagyobb rendben van. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy Szűcs Lajos elnök úr új állással szeretné bővíteni eddigi pozícióinak sorát.

Múlt héten jelent meg a hír, hogy Szűcs úr indul a Magyar Tenisz Szövetség elnöki posztjáért.

Egyértelmű, hogy megyénkben már nincs is igazán tennivaló, döntése tehát teljesen indokolt.

Másrészt valljuk be: a Nemzeti Együttműködés Rendszerének kiterjesztése elől a hazai sport sem menekülhet!

Mielőtt azonban a jobboldal által nagyon kedvelt populizmus úrrá lenne rajtunk, vegyük sorra, hogy milyen állásokat tölt be jelenleg elnök úr.

Először is tavaly áprilistól újra parlamenti képviselő, egyéni mandátumát Pest megye 14-es számú választókerületében szerezte.

Mint tapasztaljuk, továbbra is Ön vezeti a Pest Megyei Közgyűlést. Novembertől a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöki tisztjét is ellátja.

Akárhogy is számoljuk, ez már három igen felelősségteljes és jelentős pozíció. Sőt, a Parlament honlapján található életrajzában a következőt olvashatjuk:

"Számos civil szervezet, többek között az Országos Polgárőr Szövetség, a Szövetség Ócsáért Faluvédő Egyesület és az Ócsai Társaskör tagja vagyok."

Nem feltételezzük, hogy utóbbi szerepvállalásaiért Szűcs úr egy fillért is kapna. Ugyanakkor mély tisztelettel és csodálattal adózunk páratlan időmenedzselési és teherbíró képessége előtt!

Most már mindnyájan beláthatjuk, hogy a fideszes politikusokat különös anyagból gyúrták, és nem okoz gondot nekik 4-5 állás egyidejű betöltése sem!

Hiába: a 2/3-os többség és a fülkeforradalom megteszi hatását!

Visszatérve az első mondatokban megemlített gondolathoz: hogyan is állnak Pest megye ügyei?

A kérdésre a választ szintén Szűcs elnök úr adja meg, a múlt héten megjelent Váci Naplóban. A vele készített interjúból kiderül, hogy az elmúlt 8 év "rombolása" után már majdnem itt a Kánaán, hiszen jönni fog a racionális járási rendszer, illetve a már említett Nemzeti Együttműködés Rendszeréből nem maradhatnak ki a települési és megyei önkormányzatok sem. Ugyanakkor a valósághoz persze hozzátartozik, hogy a megyei fenntartású intézmények financiális gondokkal küzdenek közfeladataik ellátása során. Persze erről a baloldali kormányok tehetnek, a "magyarázat" is adott. Jogosan marad bennünk nyitva a kérdés: most akkor van tennivaló a megyében, vagy sem? Vagy olyan elhanyagolható kihívások előtt áll Pest megye, melyek mellett belefér a Magyar Tenisz Szövetség elnöki tisztségének ellátása?

 

Akárhogy is azonban, a teniszsport jó kezekbe kerülhet végre. Vagy mégsem Elnök úr?

 

2011. január 28.

dabaspress Creative Commons License 2010.12.21 0 0 39

Kedves Mindenki!

Van fogalma valakinek arról, hogy szretett polgármesterünknek éppen mennyi fizetett állása van?

Próbáljuk meg összeszedni!

1. polgármester (kb. 600 000 Ft/nettó)

2. országgyűlési képviselő (kb. 1 milla nettó)

3. kistérségi elnök (kb. 300 000 Ft/nettó

4. ?

Tánczos Anikó Creative Commons License 2010.12.10 0 0 38

Kedves Dabas környéki lakosok!

Segítségeteket szeretném kérni!

2010. dec. 8-án Örkény, Tatárszentgyörgyi útról elveszett egy másfél éves magyar vizsla kan kutya!

Neve: Tódi, világosbarna nyakörvet viselt, chippelt, szelíd, de most riadt félénk.

Utoljára 9-én reggel látták Örkény lőtér felöli oldalán!

Három kisgyermek várja nagyon-nagyon haza!

 

A megtalálót jutalomban részesítjük!

 

Kérem aki látja, vagy megtalálta hívjon az alábbi számok valamelyikén!

Dr. plutzer Imre: 06 30 242 14 19

Tánczos Anikó: 06 20 331 62 15.

 

Képek Róla:

 

 

Előre is köszönöm a segítséget!

dabaspress Creative Commons License 2010.02.04 0 0 37
Nofene! Dabasos topic az indexen? Akkor majd szállítjuk ide is a híreket!
spendrups Creative Commons License 2010.02.03 0 0 36
Na, hozzuk fel kedvenc topicunkat!

Az ERECO csatát megnyertük!

Visszakanyarodva egy kicsit a tavalyi évhez:
"Tájékoztatom az Olvasókat, hogy "a jelenlegi gazdasági helyzet eredményeképp az ERECO Zrt. úgy döntött, hogy a Dabason tervezett beruházást nem valósítja meg."
Szandhofer János
alpolgármester

De már itt is az újabb botrány!
Míg kedvenc polgármesterünk mindent megvon éppen a helyi iskoláktól, azért megszavaztatott magának 3 mFt. jutalmat a tavalyi évre!
pindiy Creative Commons License 2009.03.07 0 0 35
Hiányolja a fene, igy sincsen munkaerő....
Előzmény: Törölt nick (33)
spendrups Creative Commons License 2009.03.07 0 0 34
Mint lentebb már olvashattad, többek között azért szavazott a többség nemmel a múlt nyáron, mert még egy hatástanulmányt sem tudtak felmutatni az önkkormányzat részéről!
Senki nem vitatja, hogy le kell darálni az elöregedett autókat, de mint lentenbb már írtuk, ez nem a nálunk képződő kb. 20-25 ezer tonna magyar hulladékot darálná, hanem több százezer franciát! Aztán ott van még az a szintén többször elhangzott javaslat is, hogy vigyék ezt a darálót valamelyik volt orosz laktanyába ahol kutyát sem zavarná!
Előzmény: Törölt nick (33)
dabaslako Creative Commons License 2009.02.02 0 0 32
Ez a Szandhofer nem?
Szvsz. meg kellene emlékezni áldozatos munkájukról szépen egyesével!
Előzmény: spendrups (31)
spendrups Creative Commons License 2009.01.31 0 0 31
A hulladékos csávő:
spendrups Creative Commons License 2008.10.14 0 0 30
Sok minden más mellett gondolom az sem fog kiderülni soha, hogy az ereco, aki még hivatalosan nincs is Dabason milyen formában juttatott 200 millát(!) a városnak sporttámogatásilag!
spendrups Creative Commons License 2008.10.13 0 0 29
pedig újra lemaradnak. A lényeg:
Határozat
hírek - 2008. február 07.

Tárgy: Örkény, 2951-2954 hrsz. alatti ingatlanok területén tervezett elektronikai hulladék recikláló üzem előzetes környezeti vizsgálata
Eloadó : dr. Ellenrieder Fruzsina
Pataki Szilvia Tel.: 06 1 478 - 4400
Iktatószám: KTVF: 3193-4/2008.

HATÁROZAT



A Pannon Recycling Kft. (1081 Budapest, Köztársaság tér 22., mint Környezethasználó)kérelmére lefolytatott előzetes vizsgálat alapján

megállapítom,

hogy Örkény, 2951-2954 hrsz. alatti ingatlanok területén tervezett elektronikai hulladék recikláló üzem létesítésének és működtetésének

jelentős környezeti hatása nincs,

a létesítmény kivitelezése vízjogi létesítési, valamint az építéshatóságtól beszerzett építési engedély jogerőre emelkedése után kezdhető meg. Az ezek alapján elkészült irodaház jogerős vízjogi üzemeltetési, illetve használatbavételi engedélyek birtokában működtethető.



I.
Alapadatok

A tervezett létesítmény helye: Örkény, 2951, 2952, 2953, 2954 hrsz.
A tervezett tevékenység: Komplex elektronikai hulladék hasznosító rendszer kiépítése
TEÁOR: 37.10 Fém visszanyerése
TEÁOR: 37.20 Nemfém visszanyerése

Kapacitás: 25.000 tonna/év

A tervezett ELDAN S 1500 típusú feldolgozó üzem zárt rendszerű, automatizált üzem. Az előkészítő fázis során a hulladékok azon elemei, melyek könnyen eltávolíthatók és eredeti méretükben hasznosíthatóak, nem kerülnek a technológiai sorra.
Az aprítás folyamata három lépésben, durva darabolás, előőrlés és utóőrlés során történik.
Az aprított hulladék az alábbi frakciók szerint kerül szétválogatásra:

* acél és vas,
* aluminium,
* réz és színesfémek,
* vegyes (műanyag, üveg, fa),
* porfrakció.

A keletkezett frakciókat konténerekben gyűjtik össze, majd hasznosításra ill. ártalmatlanításra elszállítják.
Előzmény: spendrups (28)
spendrups Creative Commons License 2008.10.13 0 0 28
A lemaradt linkek pedig:
Előzmény: spendrups (27)
spendrups Creative Commons License 2008.10.13 0 0 27
... és a lavina elindul! Az újabb áldozatok Örkény és Bugyi. Alakul a szemét háromszög.
spendrups Creative Commons License 2008.10.10 0 0 26
12.-én (vasárnap) 18 órakkor Dabas-Nyíregyháza kézilabdameccs a ds-ben. itt fog először ereco dizájnban feszíteni a sportcsarnok és a kézilabdacsapat! Az eseményen a város és az ereco vezérkara is tiszteletét teszi!
spendrups Creative Commons License 2008.10.07 0 0 25
ha nagyon szeretnél egy ilyet, kezdeményezhetnéd, hogy nálatok legyen.
Előzmény: pindiy (20)
fegyu Creative Commons License 2008.09.25 0 0 24
http://www.hirextra.hu/hirek/article.php?menu_id=2&cat=1&article_id=80986

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!