egy kis segítséget szeretnék kérni: hol ad el az ember "középkategóriás" svájci automata órát? Egy Oris Big Crown Classicról van szó, érkezik az utódja, így megválnék tőle. Vaterához, apronethez nincs kedvem, nincs valamilyen kulturált fórum ilyesmihez? Esetleg börze?
Köszönöm a tanácsokat előre is (illetve, ha innen érdekel valakit, email...)
Nyílván most sem osztaná mindenki a véleményedet. Nekem pl megérne 150-et. Persze ha azt vesszük, hogy vannak olyanok még kis hazánkban is, akiknek ez az összeg még az aprópénz kategóriát sem éri el, akkor igazad lehet az értékítélettel.
A címben nem. Ez kb. olyan, mint a Ferrari-hirdetéseknél: apró betüvel ott van, hogy replika. Vagy még az se, csak annyi, hogy "a eredetihez megszólalásig hasonló".
Már én is megfigyeltem, hogy többen kínai tokot használnak.
A legszebb eddig egy Omega zsebóraszerkezet volt, pilot számlappal!
Azt nagggyon elfogadnám. ;-)
Speciel én az egyik órámra itthon majdnem 900e Ft-os ajánlatot kaptam az importörtől úgy, hogy a német e-bay-n 450e Ft-ba került, míg végül az USA e-bay-n 250e-ért hozzájutottam egy licitálós aukción... Vannak itthon csodás árak.
Igazad van.De jobb,ha komoly helyen veszünk órát,meg ezt,azt.Én,ha órát veszek,akkor szeretek találkozni,a forgalmazóval.De persze,aki érti a dolgát,az tudja,hogy mit vesz,azt nem könnyű megvezetni.Aki pedig nem,annak segíteni kell.Mi is ezt akarjuk,segíteni,azt hogy inkább adjon érte tízzel többet,de fasza órája legyen,mint hogy annyival kevesebbet ,de. ..art vegyen.Igaz ez szervízre is.És végül is mindenre.
Én egyszer januárban vettem új kézihúzós Delbanát a bolti ár harmadáért vaterkán dobozzal, garival, mert a megajándékozottnak annyira nem tetszett. Érdemes alaposan körülnézni, "résen lenni", sok jó cucc is van azért ott (különösen ünnepek után).
A WDL hozzáállása a vevizsgálással kapcsolatban egyszerűen butaság. Így elriasztják a jövőbeli esetleges vevőiket, s még a hamis óra-forgalomról se lesz valós képük, mert mindenki őket megkerülve fogja átnézetni a megveendő óráját.
Azt nem tudom.Azt viszont igen,hogy nagyon készségesek,ha valami gondom van( nem az órámmal)azzal kapcsolatban,akkor egy csörr a szervízbe és tökéletes választ kapok kérdésemre.Na ez a WDL.A vaterás óraforgalmazók,tán azt sem tudják,hogy mi az az óra.
WDL-T én említettem,a szervízek kapcsán.Így igaz rendőrt hívnak.Nem azért említettem mert bevizsgálást csinálnak.Csak szóba került a szervíz és annak díja.Erre írtam,hogy Breitling Emergency Mission órám szervíz díja 410 euro.Teljes felpolírozás,tömítés csere,stb...folal magába.
Mint olyan sokan, ide igazolásért jöttél. Azt vártad, hogy valaki megerősítsen, jó vásárt csinálnál. Nem így van. Hamisítványt vennél, olyan órát, ami azon túl, hogy Btk. által minősített, egy fillért nem ér.
Amíg hiszékeny emberek vannak, addig a csalók is megélnek.
Bolti ár alatt 10-20-30% nem nehéz hozzájutni dolgokhoz, a kereskedelem pár lépcsőfokának kihagyásával. A bolti ár 30%-ért vásárolni viszont a jóljárás utáni vágy. Ezek az árík nagyjából a gyárból kikerülési árak, innetől kezdve az órák vagy lopottak, vagy hamisak, de itt hamisítványról van szó. Egyelőre többet nyilvánosan nem mondhatok róluk.