Keresés

Részletes keresés

mdodger Creative Commons License 2010.12.22 0 0 1618

Nekem is a DS-t a gyógyszertáros ajánlotta. Mielőtt a földvári krémet megtalálam én is azt tartottam a legjobbnak :) Nem szüntette meg olyan nagy hatásfokkal a tüneteket, de az addigiakhoz képest enyhíteni tudott a tüneteken.

A biodermának alapvetően nem rosszak a termékei. A samponjukat is használtam a Vichy Dercos előtt. Kifejezetten SD-re is van samponjuk. Már meséltem róla korábbi hozzászólásokban..

Ami nem tetszett az az volt, hogy kicsit emelték az árát... 100-200 forinttal. Egyszer észrevettem, hogy nem csak az ára változott, hanem az is, hogy a flakonra 150 ml, helyett 125-öt írtak, miközben a flakon mérete és a csomagolás is ugyanolyan maradt, dehát ezt a yoghurtoknál is megszokhattuk :)

Már 5 éve ugyanannyi az ára, csak a mérete csökkent mindig. Miután nem tudták tovább csökkenteni a méretet, a hozzávalókat kezdték el kispórolni belőle :)

Előzmény: SZ.LUI (1615)
registration Creative Commons License 2010.12.22 0 0 1617

Elviekben nlehet

http://www.hazipatika.com/articles/Allergia_ellen_recept_nelkul?aid=20070823074214

Adott szituációban a gyógyszerész dönti el, egyébként ennek elbírálása szakorvos feladata..

A földvári krém nem gyógyszer, hanem kozmetikumként használatos, és nem a NAPALLERGIA ELLEN, hanem annak megelőzésére szolgál, következésképpen antihisztamint nem is kell(ene) tartalmaznia..

Ezt a krémet korlátozás nélkül lehet alkalmazni, akár csemőknél is az említett céllal..Képzeld el azt a szitut, h vki bekeni ilyen antihisztaminos cuccal a csemetéjét, és az allergiás lenne erre az általa ismeretlen vmire: szerintem a gyógyszerészt lábbilincsben vinnék el, mint Geréb Ágnest..

Előzmény: Törölt nick (1616)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.21 0 0 1616

Írtam mailt.

Én sose mondtam, hogy a napallergia elleni krém szteroid tartalmú lenne.

Legjobb tudomásom szerint a napallergia elleni készítményekben antihisztamin van, ami nem szteroid.

Előzmény: registration (1604)
SZ.LUI Creative Commons License 2010.12.21 0 0 1615

Szia!

Nem tudom mi az oka, de nekem a dokim nem javasolta a DS.-t.

Beszélgettünk a hidratáló krémekről és ezt bekeretezte, hogy nem javasolja.

Mi lehet az oka nem tudom. A patikában pedig mikor hidratálásra kerestem krémet ezt mutatták az arcomra, de nem mertem megvenni.:(

Előzmény: k.melinda. (1614)
k.melinda. Creative Commons License 2010.12.21 0 0 1614

Sziasztok!

Nem tudtam végiolvasni a fórumot, csak az előző pár oldalt. Én csak segíteni szeretnék, illetve a tapasztalatomat megosztani.

Seborrheas a homlokom és a hajas fejbőröm is. Sokmindent kipróbáltam, 1O éve vegetáriánus vagyok (nem emiatt) és tavalyig semmi nem használt. (A problémám kb. 2O éve tart). Akkor mentem el egy új bőrgyógyászhoz, aki a Bioderma - Sensibio DS+ Anti-Récidive 4Oml-es kiszerelésű krémet ajánlotta a homlokomra. Amióta használom - napi rendszerességgel - szinte teljesen eltűnt. Néha-néha előjön, de sokkal gyengébben mint korábban. Aki még nem próbálta ki, annak feltétlenül ajánlom!!! Először ebben is kételkedtem, mint a régiekben, de pozitívan csalódtam! Ez egy nagyon jó, könnyű állagú, illatanyagmentes krém, hypoallergén, nem lesz tőle zsíros a bőröm, nem fénylik tőle a homlokom mint más kencéktől (diprosalic, elocom és társaik) régen. Van egy 2OOml-es verziója is, ugyanilyen néven, de úgy tudom abban más összetevők vannak, vagy más koncentrációban. Ez a 4Oml-es 35OO Ft körül van, és nekem 2-3 hónapig elég, vény nélkül kapható a patikákban. Remélem másnak is beválik!  

Melinda

mdodger Creative Commons License 2010.12.21 0 0 1613

Lui, több krémet is kipróbáltam a La Roche Posay-től és a Biodermától is. Nálam egyik sem vált be igazán. A hámlás legtöbbször csak addig múlt el, amíg rákentem a krémet. Amint beszívta a bőröm megint hámlott. A gyulladásra sem volt jó. Ma reggel, La Roche Posay EFFECLAR M-mel kentem be az orromat és a környékét. Ez a faggyútermelést szabályozza. Igazából, csak ez került a kezem ügyébe, hála égnek most kifejezetten szép hidratált a bőröm. Lehet, hogy kipróbálom a Garnier arckrémeit, mindennapos használatra, lehet, hogy az is elég lesz, hogy szép maradjon a bőröm és nem kell többé semmilyen SD-re való krémet használnom.

Előzmény: SZ.LUI (1593)
SZ.LUI Creative Commons License 2010.12.20 0 0 1612

Az is igaz, inkább több kicsi.

Előzmény: termosz (1611)
termosz Creative Commons License 2010.12.20 0 0 1611

Jó ez ugy, ahogy volt is , kis tégelyben ! Könnyebb tárolni és nem fogdosom össze az egész doboz tartalmát ! Jobb a kis pakolás ....

Előzmény: SZ.LUI (1610)
SZ.LUI Creative Commons License 2010.12.20 0 0 1610

Nekem is jól jönne a kence.

Látom írta valaki, hogy van nagyobb kiszerelésbe is. Lehet jobban járnánk azzal.

Nem?

Előzmény: termosz (1608)
SZ.LUI Creative Commons License 2010.12.20 0 0 1609

Szia!

Az említett Fumagó krém  tartalmaz egy összetevőt (parabent), ami érzékeny bőrnél erős bőr irritációt okozhat.

Nem figyeltetek meg ilyen jellegű problémát a használata során?

Előzmény: Sharan01 (1599)
termosz Creative Commons License 2010.12.20 0 0 1608

Gondolj rám is !!! Nekem 2 tégely kell, szegedi cimre postázva ! Én határon tul lakom , nagyon messze Balatonföldvártól....

Előzmény: Sharan01 (1601)
termosz Creative Commons License 2010.12.20 0 0 1607

500 milis tabletta C vitamin ....

Előzmény: bumbi77 (1605)
registration Creative Commons License 2010.12.19 0 0 1606

És persze azért is kaptam, mert azt találtam javasolni, h a nőknél a "DIANE 35" nevű hormonális fogamzásgátló néha csodákra képes a SD gyógyításában, erre személyes tapasztalaom van..

Előzmény: registration (1604)
bumbi77 Creative Commons License 2010.12.19 0 0 1605

Szia

Melyik fajta C vitamim? 

Előzmény: termosz (1590)
registration Creative Commons License 2010.12.19 0 0 1604

Tudom..és fel is ajánlottam itt a topickban, h érdemes lenne önköltségi alapon elkészíteni..finoman szólva lehülyéztek, azóta csak szemlélője vok az eseményeknek..sőt talán itt a fórumban azt is kétségbe vonták, h iskolába is jártam..nem kell vele foglalkozni, el kell menni B.földvárra, és meg kell venni, ameddig lehet, de ha így szapuljátok, h szteroidos, akkor gondolom, h nem sokáig lesz megvásárolható..

Előzmény: Törölt nick (1603)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.19 0 0 1603

Tudják, h nem napfény allergiára fogod használni, és azt is, h "gyűjtögető körúton" vagy..ők lepődtek meg a legjobban, h másra is jó, nemcsak napfény allergiára, ezt főleg a krém egy komponese okozza..

Nem tudod véletlenül, hogy melyik az a bizonyos komponens? :-)

Előzmény: registration (1602)
registration Creative Commons License 2010.12.19 0 0 1602

Előtte telefonálj, h mennyi tubust kérsz, mert el kell készíteniük, ők általában 50 g-os kivitelben szokták, de kívánságra lehet más is, pl. 150g-os ..Tudják, h nem napfény allergiára fogod használni, és azt is, h "gyűjtögető körúton" vagy..ők lepődtek meg a legjobban, h másra is jó, nemcsak napfény allergiára, ezt főleg a krém egy  komponese okozza..ha többet kérsz, akkor kérheted a magisztrális díj kedvezményt is..aztán vagy elfogadják, v nem..

Előzmény: Sharan01 (1601)
Sharan01 Creative Commons License 2010.12.18 0 0 1601

Már csak azt kell kitalálnom, hogy milyen mesével tudok januárban napallergia elleni kencét venni. :) Azt már kitaláltam, hogy egyedül megyek be a patikába, mert ha a férjem is jön, akkor azonnal lebukunk. :)

Amúgy ez a Fumago krém meg oldat határozottan jónak tűnik. 3-4 napos használat után az arcán elmúlt az összes hámló folt, egyáltalán nem hámlik, csak egy enyhe bőrpír látszik. A fejbőr is látványosan javul, pedig azt talán csak kétszer kentük be az oldattal, mivel utána hajat kell mosni.

ötfelezős Creative Commons License 2010.12.18 0 0 1600

...végigolvastam a topikot...

...Tudok mindent...

Ó, Sharan, téged foglak példának állítani a net fórumain. :)

Előzmény: Sharan01 (1599)
Sharan01 Creative Commons License 2010.12.17 0 0 1599

Sziasztok!

Pár napot rászántam a dologra és végigolvastam a topikot. Ez a földvári kence jónak hangzik, ha a most használt dolgok nem válnak be, akkor azt hiszem januárban elutazunk beszerezni. Előtte természetesen jelentkezem itt.

Tudok mindent, hol lehet beszerezni, mit kell kérni, előtte telefonáljak, és nem, az összetételét nem tudja senki. :)

A férjem szenved ebben a rohadt betegségben, én meg próbálok mindenféle kencét beszerezni neki. Nagyjából mindent kipróbáltunk, amiket ti is írtatok, talán két dolgot nem olvastam tőletek. Az egyik egy Duglas saját márkás férfiaknak való korpásodás elleni sampon és hajszesz. Ezt sajnos már nagyon nehéz beszerezni, mert állítólag kifutó termék, de a sampont még láttam pár üzletben. A hajszesz csíp eleinte, de sokat javít a helyzeten. Teljesen azonban nem tünteti el, és sajnos arcra sem jó.

A másik, ami pár napja áll tesztelés alatt a Fumago oldat és krém. Az oldatot a fejbőrre kenjük a krémet arcra. Nem vészesen drága, ezer forint körül van , ha jól emlékszem. Fellelhetősége: www.mediline.hu Emelett a hajmosás még mindig a Duglas-féle samponnal megy.

Ha valakinek esetleg segítettem ezzel, annak örülök, és mielőtt Földvárra megyünk, jelentkezem.

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.17 0 0 1598

Sziasztok!

Fémmentesítettem a környezetemet a fogaimat és a táplélékaimat - lekopogom 1 hete folyamatosan javul a fejem.

Mondom: lekopogom, mert ennyi idő még nem idő.

Folyamatosan fogok jelentkezni, hogy mi újság.

Előzmény: SZ.LUI (1597)
SZ.LUI Creative Commons License 2010.12.17 0 0 1597

Az a sejtésem, hogy fém alkatrész van benne és attól jött ki a csúnyaság.:(

Előzmény: H_G (1596)
H_G Creative Commons License 2010.12.16 0 0 1596

Plusz még, hogy a spenót fém :)

(Azt se tudtuk meg, mijafranc van végülis a Braun fogkefével?)

Előzmény: termosz (1595)
termosz Creative Commons License 2010.12.16 0 0 1595

Basszus még a végén kiderül hogy mindahányunknak fémallergiája van !!!!!!!!!

termosz Creative Commons License 2010.12.16 0 0 1594

Dettó !! Nekem is kéne a kence !

Előzmény: SZ.LUI (1592)
SZ.LUI Creative Commons License 2010.12.15 0 0 1593

Kérdés.

Te használtad a la roche posay,kerium ds. krémet, ha van tapasztalatod szívesen meghalgatnám, mert több ember véleménye alapján döntenék a vásárlásról mellett.

Köszi

Előzmény: mdodger (1588)
SZ.LUI Creative Commons License 2010.12.15 0 0 1592

NAGYON KÉNE A FÖLDVÁRI KENCE, MERT ELFOGYOTT.

VALAKI ESETLEG NEM JÁR ARRA ?

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.14 0 0 1591

Ez a C vitaminos dolog nálam is fennáll... Nekem is bedurran tőle. De vajon miért? Csak nem azért mert a C vitamin segíti felszívódni a nehézfémeket? (merthogy így van)

Előzmény: termosz (1590)
termosz Creative Commons License 2010.12.14 0 0 1590

C vitamin tabletta !!!!!  Nem pezsgőtabletta , nem folyékony c vitamin hanem direkt C vitamin tabletta ! Nekem ettöl is szaraxik a böröm ! De most komolyan mondom érzékeny a böröm a C vitamin tablettára !! Pfffff

kiripi Creative Commons License 2010.12.14 0 0 1589

Helló!

A citrusfélékkel kapcsolatban nekem is hasonló gondolataim vannak.Viszont amire a legjobban oda kell figyelnem,az a fűszerezés.A bors még elmegy kis mennyiségben,de csípőset nem lehet,mert másnapra kész a baj,és pár napig biztos hogy gatya van az arcomnak.És se vanília se fahéj se szegfűszeg.

Viszont a likőrökön kívűl mindenféle alkoholt ihatok (nem vagyok alkesz,de a sört meg a hosszúlépést szeretem) és-habár én nem dohányzom-,a dohányfüst sem okoz gondot.Kozmetikumból csak szinezék és illatmenteset használok,illetve sanex dezodort.A többit ki kellett dobnom.Borotválkozni nem szoktam,hetente 2-3 alkalommal használok szakállvágót.

Ja és semmilyen kólaféle löttyöt nem nyomok.Szénsavmentes ásványvíz,zöld tea vagy valami gyümölcslé,ami nem citrusféle.

És még egy fontos dolog.Felvágottakat és konzervféléket is kihúztam,pedig az olajos halat imádom.Megtudtam hogy mik vannak ezekben a konzervekben,és hogy milyen dolgokat raknak a felvágottakba.Hát szerintem jobban jártok,ha ti sem éltek ilyesmivel.

Én a la roche posay,kerium ds krémet favorizálom.Nem olcsó,de nekem ez jött be a legjobban.Ez is csípett eleinte,de utána klafa lett minden.

Pedig aztán Én is kipróbáltam jópár kenceficét.

Előzmény: mdodger (1588)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!