Ez a hátulról jövő huppogás vagy koppanás engem is érint.Első körben elkeztem a csomagtartót átnézni pl.:pótkerék rögzités és minden más mozgatható kacat.Eddig nem találtam semmit!Ha valakinek sikerül rájönni ne tartsa magában. Egyébként eddig nagyon elégedett vagyok a kocsival sőt egyre jobban szeretem!!! Ebben a fagyos időben a gyorsan meleget adó fűtés a legnagyobb kedvencem! :-)
Mivel a rádiót veled szeretném beszereltetni ezért még nálam is táskában van. (kora tavaszig ) :-))
Após type 3 sedanja is hupogott. Mondtam nézesse meg szerelővel.
Van itt nálunk egy márkafüggetlen szerviz ahol a főnök jó ismerőse az öregnek.eddig minden kocsiját oda hordta. Nos!
Megnéztek rajt mindent lengőkart,szilentet,gumibakot teleszkópot és semmit nem találtak.
Az enyém is szól néha, én sem tudom miért teszi. A kocsi jó. Ez a hupogás nem azonos a gumibak nöszörgésével ami a hátsó csillapítónál van. Azt kenegettem már szilikonzsírral meg próbáltam más okosságoakt is de egy idő után előjön megint. Most érdekes ebben a hidegben nem hallom.
Az én hupogásom esetében még arra is gondoltam hátha esetleg a pótkeréknél hupog valami. Én ott tartom az emelőmet is. Lehet hogy a kerék rögzítése vagy az emelő spanolása lazult meg.
Reggel megyünk Prágába, előtte még megnézem. Ha most nem írok el is felejtem hogy meg akartam nézni Tudod az elefánt szindróma :-))
Más.
Maszatolt az ablaktörlőm.
MICHELIN lapátokat tettem fel.gyári légleszorító terelővel. Remélem jó lesz 5800 volt a kettő.
Gondoltam rendelek suzuki gyárit de nem ért volna ide holnapra.
témánál vagyunk: nekem kopog a hata, es megnézettem olajcserénél. A stabilizátor szilentjei megöregedtek. 2260 darabja, az meg nem anynira durva. A gömbcsukló darabja 26.000. Ezt valóban csak ennyiből lehet megúszni?
Mikor tartósan hideg idő van, akkor egy tompa hupogás-kopogás hallatszik az elejéböl, ez így megy ötéve.
Kijön a jóidő, a hupogás megszünik...azóta több mint 100E belement az autóba, de semmi baj:-)
Nálam valamelyik szilent keményszik meg (és össze is zsugorodik) a hidegtöl, ez okozhatja a hupogást.
Nem biztos, hogy nálad ilyen hiba van, hallani kellene.
Audikkal jártam sokat régebben, sajnos azokban minden nyöszörgött hidegben, ott is volt ilyen futómű hupogás hidegben, de sajnos évente újra kellett szilentezni öket, a jóútat sem birták:-(((
Ja, és ha az alkatrész árakat tudnátok:-(
Abban is komplett lengőkart kell cserélni, de évente kettő elfogyott bennük, horror volt:-(
Köszönöm a H1-H3 felvilágosítást, nem figyeltem a különbségekre eddig:-(
A H11 pedig nem sokáig lessz ilyen drága, semmi extra nincsen benne, 10-évvel ezelött az USA-ban teljesen közönséges ízzó kialakítás volt már (csatlakozó+izzó, egy egység), a H7-is aranyárban ment az elején:-(((
Egy olyan kérdésem lenne,volt már valakinek gondja a lengéscsillapítóval? Stabil,nem folyat,de valami zuhog és arra gondolunk,hogy a lengéscsillapítóban valami. Nem túl hangos de mégis idegasitő. Vagy van valakinek ötlete mi okozhat még ilyen zuhogó hangot. A sabilizátór rudat tartó gumik,gömbcsoklók cserélva lettek elől és hátul is.
Ezt a lámpát néztem Én is, nekem is fura volt a felfogatása. Köszi, hogy megnézted! Én azért örülök a H1-nek, mert jóval olcsóbb, mint a H3 vagy mint az újabb Suzukikban a H11. Fényerőben szerintem nincs különbség. Pl. Én Osram Night Breaker izzókat használok most (van már tartaléknak Osram Night Breaker Plus is mindenhova :D) itt jól látszik a különbség..
Igaz itt elég drágák, H1-est pl. a metroban vettem 2800-ért, de a különbség látszik, itt csak 400 Ft de amúgy a H1 és a H3 között kb. egy ezres, a H11 pedig már brutál drága. :D
Mindent felírtam eddig, hogy majd a jövőben ne keljen keresnem újból a megoldást, de ezt nem találom:-(
Arra határozottan emlékszem, hogy Renault cucc volt.
Ezt a ködlámpát nagyon sok Suzuki típusban használják:
Renault Megane
viszont a Liana specifikus tartólemezek ezen hiányoznak...
Az még külön zavaró, hogy kontinensenként eltérő ködlámpát használtak, az ázsiai cikkszámra stimmel az ejrópaival, be is lehet rakni helyette, de nem egyformák.
Na a posztírás közben úgy döntöttem, hogy lebontom a védőlemezeket és megnézem a lámpát:-)
A képen látható (de Renault Master címke van rajta) lett berakva, a segédkeretre az eredeti is négy csavarral volt felfogatva, annak a helyére pedig stimmel, a hátulja Valeo, az üveg pedig Cibié.
Megnéztem a másikoldalit (az eredeti) teljesen egyformák.
Kérdés:
Itt többen kérdezték a H1 vs. H3 izzó problémát, milyen jelentősége van a dolognak?
Jobban világít valamelyik, vagy valami más okosság miatt szempont?
Látjátok! Elsiklotok a beírások sokasága fökött. Itt hirdettem eredeti (gyári) LIANA ködlámpát, kapcsolóstól, reléstől, mindenestől de senki nem jelentkezett rá a fórumban.
Ugyan ez volt Wagon R+ ködlápára vonatkozóan is. 12 ment el, kapcsolóstól, reléstől mindenestől és pont egy IGNIS tulajdonos vásárolta meg. Egyébként a Wagon R+ és Ignis ködlámpák valóban bordásak legtöbbje.
Amit még ajánlani tudok azok használt de eredeti, gyári, 14" dísztárcsák Liana és Ignis (Wagon R+) autókhoz.
Illetve egy igen profi autóriasztó, papírjaival, leírásával, antennájával, két távirányítójával (az egyik távirányító LCD-s és veszi a rádió jelzést a riasztótól) egy GALAXY 750.
Mondjuk erősen gondban leszek, ha konkrétan rákérdezel a típusra:-)
Nekem egy eltört (van már vagy öt éve, és akkoriban idehaza szinte semmit sem lehetett kapni a Lianához, csak gyárit), és egy barátom hozott DE-böl, a doboza szerint Renault-hoz volt jó, tökéletesen stimmelt a Lianába.
De mintha a legújjabb hybrid Kangoo-ban is valami hasonló lenne, nem állítom, nem tudom.
Nem kell csodálkozni a dolgon, minden gyár él ilyen lehetőségekkel, az Ignis-ben meg GM (Opel) alkatrészek vannak, pl.: rádió; világításkapcsoló; kormányoszlopon lévő bajuszkapcsoló.
Az alkatrészárakon pedig nem kell csodálkozni:-) nem a mi bukszánkhoz méretezték a világot:-( a legtöbb mostani vasnál hasonló árak vannak, és sok vasban szintén csak komplett lengőkart lehet cserélni.
Ma a pirosnál egy GS450h Lexus ált mellettem. Szépen gőzölgött a kipufogócsöve. Ezek a hibridek ugy tudtam 40km/h ig csak elektromosan mennek? Nincs egy új Lexusban motor ki be kapcsoló rendszer? Mondjuk szerintem 3500cm3 meg 296 Le mellé tök fölösleges a hibrid technológia.
Hm. Ehhez képest valóban jó. :) Hihetetlenek ezek az árak. És nekem most sajnos egymás után szorulnak cserére. Az ékszíjat tényleg csak a csapággyal együtt lehet, érdemes cserélni? Mert ez is mondta a srác.
Jó néhányszor olvasgattam a fórumot, de még soha nem írtam ide, bár lassan 3 éve, hogy egy Lianát hajtok. 2002-es évjáratú. A gond az, hogy egy ételszállító cégnél dolgozom, és munkára használom a járgányt. Nagyon igénybe van véve szegény, napi 150 km-t megyek vele iszonyat rossz minőségű utakon, mindenféle időjárási körülmények között és naponta kb. 70-80x újraindítom. 34ezer km volt benne, amikor vettem, most 121ezernél járok. Természetesen egyre több hibája jön elő, főleg kopóalkatrészek és a futómű. Volt már féltengelycsukló cserélve, aztán lengőkar, kuplungszett, féktárcsák, kormányösszekötő gömbfejek, kerékcsapágyak, axiálcsuklók, stb. Nem igazán értek az autószereléshez, egy haveromhoz hordom javíttatni. Idén szinte nem volt olyan hónap, hogy ne kellett volna hozzányúlni. Most épp kipufogó és ékszíjcserére vár, és állítólag a kormánymű is hamarosan megadja magát. És most megint lengőkart kell cserélni a jó állapotú utak "áldásos" tevékenységének köszönhetően. A szerelő haverom azt mondja, hogy nem lehet csak a gömbcsuklót cserélni, mert egybe van öntve a lengőkarral. Ez igaz? Mert a lengőkar egyébként igen költséges alkatrész. Illetve nem csak ez, hanem egy csomó mindent aranyáron adnak hozzá. Feltéve, ha a haverom igazat mond, mert már az is felmerült bennem, hogy jól lehúz, mint laikust. Akárhányszor megyek hozzá, mindig újabb hibákat talál, és a legtöbb esetben az a dilemma, hogy nincs hozzá utángyártott alkatrész, lévén japán suzuki, csak eredetit kapni. Volt, hogy bontóban vett hozzá alkatrészt, de még így is 40ezer volt például 1 féltengelycsukló. Létezik ez? Egy új lengőkar pedig 35ezer? Az utóbbi 2 hónapban 150ezret költöttem el csak alkatrészekre. 15-ezerért vett bontott féknyerget. Igaz, hogy szinte egyáltalán nem létezik utángyártott alkatrész, és az eredetiek ennyire drágák? Csak saját megnyugtatásomra teszem fel ezeket a kérdéseket, mert lassan arra keresek, hogy az autót javíttassam. Előre is köszi, ha tudtok segíteni.
Type3 eredeti ködlámpa Valeo/Cibié, és a Renault-tól származik, pl.: a Kangoo-ban is megtalálható volt, tehát ha törik akkor már "occó-é" beszerezhető:-)
Elég jól világítanak, havas-ködös időben szoktam csak a ködöst használni + helyzetjelző.