Keresés

Részletes keresés

mari mama Creative Commons License 2010.12.14 0 0 1244

Odasüss! Végre kiderült, hogy a Michelangeló tér melletti kert az IRISZ kert. ( Vagy Te már tudtad?) Figyeld csak anblock 1227-es bejegyzését! 

Előzmény: Zebrina Pendula Heritage (1243)
Zebrina Pendula Heritage Creative Commons License 2010.12.14 0 0 1243

Én továbbra is azt állítom, hogy Toscanába mindenképpen autóval kell menni, ha egy mód van rá. Mert a vidéket csak azzal lehet jól bejárni. Ha már úgyis Firenzében van az ember.

Előzmény: nati777 (1240)
Zebrina Pendula Heritage Creative Commons License 2010.12.14 0 0 1242

Szívesen mennék! :) De...

Előzmény: anblock_italia (1236)
vélemény Creative Commons License 2010.12.14 0 0 1241

A Meridiana nevű olasz légitársaságnak volt Bp- Firenze járata, én egyszer utaztam is velük, nem volt semmi gond, de sajnos megszűnt. De végül is a Wizz pisai járata "majdnem" Firenze.

Előzmény: nati777 (1240)
nati777 Creative Commons License 2010.12.14 0 0 1240

Nem tudom, biztosan szép Nápoly is a maga módján, de igazából azoktól az ismerősöktől, akik látogatják és szeretik Olaszországot, nem túl sok jót hallottam arról a környékről....

Firenze viszont nagyon szép, kár, hogy az olcsóbb légitársaságok nem tesznek be közvetlen járatot oda, biztosan népszerű lenne, autóval viszont elég messze van. 

Előzmény: TundeNyuszi (1239)
TundeNyuszi Creative Commons License 2010.12.14 0 0 1239

na, március.

Nápoly gondolatától még írni se tudok :D

Előzmény: TundeNyuszi (1238)
TundeNyuszi Creative Commons License 2010.12.14 0 0 1238

én Nápollyal vagyok így :)

Firenzében mondjuk még nem voltam, majd máricusban :)

Előzmény: anblock_italia (1229)
anblock_italia Creative Commons License 2010.12.14 0 0 1237

Ezt a soha vissza nem térő alkalmat majd nagyon elő kell készíteni, dehát semmiről nem vagyunk lekésve! Róma 2013-ra van betervezve, az lesz a finálé:-(

Előzmény: Catella (1233)
anblock_italia Creative Commons License 2010.12.14 0 0 1236

Gyere, menjünk együtt!:-)

Előzmény: Zebrina Pendula Heritage (1232)
anblock_italia Creative Commons License 2010.12.14 0 0 1235

Majd meglátjuk, hogy az én szívemben mekkora hely van, mindenesetre eddig még Amalfi sem igazán konkurens, pedig az terelt Itália felé:-)

Viszont nagy öröm ért! A tegnapi téma kapcsán meg akartam valamit keresni a blogomban..., hát nekem sem ment könnyen! Reggel azon törtem a fejem, hogyan tehetnék valami rendet, aztán a gép elé ülve rögvest választ kaptam! Nem tudom mióta létezik a kereső funkció, de most már van, így aztán pillanatok alatt minden megtalálható, persze csak az, ami be van írva! A téli hónapokat azzal tervezem tölteni, hogy tökéletesítsem, amit elkezdtem, így aztán remélem, igazán segíteni tudok majd eligazodni annak a "kis" városnak igencsak szövevényes múltjában és jelenében!

Előzmény: Zebrina Pendula Heritage (1234)
Zebrina Pendula Heritage Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1234

Nekem nagy a szívem, mind a kettő belefér. Meg még egy csomó más is. :)

Előzmény: anblock_italia (1231)
Catella Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1233

Ha ennyit halogatod, sosem tudod meg:)

Előzmény: anblock_italia (1231)
Zebrina Pendula Heritage Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1232

Én is, én is, májusban, hogy lássam az íriszeket! Vagy akármikor is jó lesz. :)

anblock_italia Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1231

Szóval te akkor nem tartozol azok közé, akiket Róma elcsábított. Kíváncsi vagyok, engem elszédít-e majdan?

Előzmény: vélemény (1230)
vélemény Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1230

Bármely más városról le tudom beszélni magam, azzal, hogy ami érdekel, azt már láttam, egyébként is drága, időigényes stb. Firenzéről sosem. 

anblock_italia Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1229

Olyan fura ez, senki a környezetemben nem érti, hogy mi ez a hóbort nálam, néha magam sem, de az biztos, ha csak kiejtődik a szó, hogy Firenze, akkor hevesebben dobog a szívem! Nem erre szokták azt mondani, hogy szerelem???:-)))

Előzmény: vélemény (1226)
anblock_italia Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1228

Hát ha tehetném, akkor én is, oda is költöznék szívesen, de mert örülök, ha még egyszer sz életemben sikerül, ezért az nem lehet máskor, csak májusban! Jajjj, hogy szorongatja a szívemet valami!!!

Előzmény: vélemény (1226)
anblock_italia Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1227

Bármennyire hihetetlen, májusban nincsenek sokan a városban, én legalábbis háromszor jártam olyankor Firenzében, és soha nem tapasztaltam tömeget. Az időjárás remek, bár persze eső lehet. A természet csodás már, és hát igen, ott van a nagy adu, az íriszkert a Michelangelo tér mellett. Aki nem ismeri, van egy olyan topic, hogy : "Olaszország terei, partjai, kertjei" épp az ottani képek az utolsók benne, május elején készült képek. Sajnos akkor nagyon kevés időm volt, szeretnék egyszer egy egész napot arra a környékre szentelni, bejárni a dombokat, utcákat... Álom, álom...

Előzmény: szeva2008 (1225)
vélemény Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1226

Én tulajdonképpen holnap is akarok menni. És januárban is és februárban is. Akármikor és mindig.

Még ettől az eléggé szörnyűséges videojátéktól is egyszerűen elkezdett fájni a szívem Firenze után.

szeva2008 Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1225

Miért is ragaszkodsz a májushoz?

Előzmény: anblock_italia (1224)
anblock_italia Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1224

Én májusban szeretnék, csakis májusban!!!

Előzmény: Mammuth (1223)
Mammuth Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1223

Én valamikor áprilisban akarok menni :)

Előzmény: anblock_italia (1221)
Mammuth Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1222

Igen, a Dómban zajlódott, csak a késszúrások mennyisége meg az életben maradt Mediciek aránya a jó :D

Előzmény: vélemény (1219)
anblock_italia Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1221

Köszi, nagyon rendes vagy, jól szórakoztam:-) Mondjuk egy nagy TV-n 3D-ben nem biztos, hogy tetszik, dehát csak játék! Egyre inkább kétséges bennem a történelmi hűség, ekkor már a templomosok sehol sem voltak, ahogy "vélemény" írta, rég megsemmisítette őket Szép Fülöp, bár persze azért valami mozgolódás lehetett valahol a háttérben. És hát VI. Sándor elég gonosz pápa volt, de ehhez a merénylethez nem sok köze volt, IV. Sixtus pápa volt a merénylet mögött...

Bocsi, azoktól, akiket ez nem érdekelt, nincs utazási főszezon, remélem senkit nem zavartunk!

Előzmény: Mammuth (1217)
anblock_italia Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1220

Nem csak képzelted, úgy is volt, ez tény, Úrfelmutatáskor csaptak le rájuk, Giulianónak ideje sem volt harcolni, Lorenzo sebesülten elmenekült a sekrestyébe, és hát harc nem volt..., de a történelmi hűség egy dolog, és a játék ezek szerint másik dolog:-)

Mindezzel együtt jó volt, jó véres:-)))

Előzmény: Zebrina Pendula Heritage (1218)
vélemény Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1219

Az furcsa, hogy az assasin a pozitív hős, hiszen az jelenti a bérgyilkost. A templomosokat pedig a francia király valószínűleg többnyire koholt vádak alapján azért tette tönkre, mert a vagyonukra fajt a foga.

Ha már ennyire ragaszkodtak a tényekhez, akkor játszódhatna a jelenet a Dóm belsejében.

Zebrina Pendula Heritage Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1218

Pont erre a jelenetre voltam nagyon kíváncsi, köszi, hogy felraktad. Mindig úgy képzeltem, hogy ez bent zajlott a templomban.

Előzmény: Mammuth (1217)
Mammuth Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1217

Hát röviden: a játék valós történelmi elemekből épít egy alternatív fantasy világot, ahol az assassinok és a templarok (templomosok) küzdenek egymással az idők kezdete óta. A templomosok célja (a játékban) az emberiség teljes kontrollja, szolgaságba döntése (ők a rosszak), az assassinok meg a szabad világért küzdenek (ők a jók). A főhős egy 21. századi assassin leszármazott, akinek a genetikai emlékeit kell végigjátszani a játék során (maga a játék a 3dik résznél jár most), a 2-es részben a XV. századi firenezi Auditore család (akik az assassinok rendjébe tartoznak a játékban, a valóságban egy bankár család volt) fiát, Ezio Auditore-t (szintén valós személyről mintázott) kell irányítani a templomosok elleni küzdelemben.

A játék elején rögtön a lentebb említett Pazzi-Medici villongás elejébe csöppenünk bele, családunk a Mediciek barátja. A Medicieket a Pazzi család (a játékban templomosok) a velencei dózse és Rodrigo Borgia (a későbbi VI. Sándor pápa, szintén templomos a játékban)  háttértámogatásával le akar gyilkolni. A templomosok elrendezik hogy főhősünk apját és fiutestvéreit a városi tanács felakasztassa (a család néhány férfitagjának kivégzése szintén megtörtént), Ezek után a főhős, Ezio Auditore magához veszi apjának assassin felszerelését, amit Leonardo Da Vinci, a család barátja :) még kiegészít néhány hasznos kütyüvel, majd elkezd nyomozni hogy mi ez az egész a családja legyilkolásának hátterében. A nyomozás során többször szembekerül a Pazzikkal, tanuja lesz a Mediciek elleni merényletkísérletnek, ami a játékban is az ifjabb Medici fivér halálával és Lorenzo megsebesülésével ér véget, sőt aktívan részt vesz Lorenzo megmenekülésének segítésében. Ezek után Velencében meg kell ölnie a templomosok befolyása alatt álló dózsét, majd Rómába megy, hogy Rodrigo Borgiaval is felvegye a harcot, de erről már a játék harmadik része szól...

Az alábbi videó láthatjuk, hogyan képzelték el a játék alkotói a Mediciek elleni merényletet, amennyire emlékszem a valós sztorira, itt eléggé ragaszkodtak történelmi feljegyzésekhez, mert Giuliano Medicit karddal ölték meg és még vagy 20 késszúrást is kapott, Lorenzot meg egy pap próbálta megölni, akinek kicsavarta a kezéből a kardot... A videónak az eleje az érdekesebb, a végén már csak a játékbeli csihipuhit láthatjuk :)

Előzmény: anblock_italia (1208)
anblock_italia Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1216

És hát a vezetők, az még csak hagyján, a hatalomért a mai napokig ádáz küzdelem folyik, az ellenfél embereit a hatalomra jutók mindenhol lapátra teszik, ha nem is lógatják ki a városháza ablakán..., de a nép, az Istenadta nép! És az olasz nép különösen szenvedélyes, nem egy olyan történetet olvastam, hogy a csupasz kezükkel tépték szét az elfogott ellenséget, a bűnös inkább akart a pribék kezébe kerülni, mint hogy a nép bosszúszomjának legyen kitéve! Nem, persze, hogy nem vágyunk vissza abba a világba, még egy turista útra sem!:-)

Előzmény: TOP 10 (1213)
Zebrina Pendula Heritage Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1215

Nem azt mondom, hogy szívesen élnék ott, de ha felvehetném a láthatatlan csuhámat, bizony elmennék körülnézni. Vinném a fotóapparátot is. :)

Előzmény: TOP 10 (1213)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!