November 30-án Linzy, törzskönyvezett golden retriever kutyusunk 7 gyönyörű, fajtatiszta kölyöknek adott életet! (3 szuka, 4 kan) A kölykök január közepén lesznek elvihetők - természetesen oltvas, féregtelenítve. Kölykök már előjegyezhetők! Szerető gazdik jelentkezését várjuk! Ha nem bánjátok friss képeket folyamatosan teszünk majd közzé. t_fekete@externet.hu
Idáig csak olvasó voltam a topikon, de most segítséget szeretnék kérni. Négy hónapos fekete lány labim van. Kinti-benti kutya. Nem szobatiszta. Hajnali négykor már három óriási kupac és szinte faltól falig tócsa fogadott. A verandán alszik egy heverőn.
Este tízkor még kicipeltem a 17 kilós csöppséget dolgát végezni. Magától ugyanis nem megy. Sajnálom kint altatni de ez a helyzet tarthatatlan. Nappal is két három óránként kiviszem, de így is gyakran bepisil. Idáig már több kutyám volt, más fajták. Ilyet egyik sem csinált. Szerintetek mit tegyek?
Mostanában majd ritkábban tudok jönni, mert egyrészt elkezdődtek a céges körbejárások a partnereknél, másrészt a reumatológián sajnos több dolgot is felfedeztek, többek között egy S alakú gerincferdülést, mely miatt hetente 2x gerinctornára + fizikóra kell járnom (nincs elég bajom enélkül is) - hiszen mindig az időből van a legkevesebb:-(((
Péntekre kaptam időpontot csontsűrűségmérésre, remélem nincs osteoporozisom is, mert akkor aztán tényleg felkötöm magam:-((((
Szóval hacsak tehetem jövök, sokat gondolok ám Rátok azért, ha nem is irok, de most még annyi időm sincs, hogy olvassak, nemhogy irjak. Ma is most jutottam gépközelbe, mert egész nap ügyfeleztem.
"Ha retrievert találtál, kérlek töltsd ki az alábbi ívet és küld el a info@retrieverhelp.hu-ra, hogy segíthessünk megtalálni a gazdiját vagy keres fel a 06-20/526-3584-as számot."
Csopakon (Balaton északi part) találtunk egy világos zsemleszínű rövidszőrű fiú labradort, 1-2 éves lehet, nagyon szép és okos, szófogadó, látszik, hogy foglalkoztak vele. Gazdáját nem találjuk, megtartani sajnos nem tudjuk, hamarosan lakásba költözünk 2 cicával a mostani kertes házból. Szeretnénk jó gazdit szerezni a kutyusnak, kérem írjon,akit érdekelne.
nagyon örülök, hogy ilyen sok lakásban illetve ágyban alvós kutya van:-))
bár én nagyon nem vagyok a híve a kinti tartásnak, mégsem ítélem el azokat, akik emellett döntenek. lehet azt is teljesen megfelelő körülmények között csinálni:-)
csak az szokott bosszantani, amikor kinti tartásra abszolúte nem javasolt fajtát választanak és tesznek ki az udvarra. nyílván vannak olyan fajták, akik kint érzik jól magukat és mondjuk az ember társaságra sem vágynak olyan magas szinten, nem is ezzel van a gond. de akkor, ha valaki kinti kutyát szeretne, az ilyet válasszon.:-))
én többet között az alábbiak miatt nem vagyok hajlandó csak kint tartani őket:
- szerintem a kutya falkaállat, vagyis falkában érzi jól magát
-én azért tartok kutyákat, mert igénylem a társaságukat a nap minden percében, így a munkával töltött nem kevés óra miatt is lelkiismeret furdalásom van, pedig sosincsenek egyedül
-mániákusan féltem őket, hogy megmérgezik vagy ellopják őket
-olyan fajta kutyáim vannak, amelyek amúgy is inkább kinti-benti kutyák, mint csak kintik. a retrievert nem kell bemutatnom, hogy miért:-) a sharpom éppolyan társaságigénylő, sőt neki még aljszőre sincs, szóval konkrétan megfagyna szerintem. és szerintem a kánikula éppoly veszélyes lehet, mint a fagyos tél. nyáron egy jó hűs háznál talán nincs is jobb:-)
-és nyílván minél többet vagyunk a kutyával egy légtérben,annál jobb a kapcsolatépítés, a szocializáció, a nevelés,stb.
nem állt szándékomban megbántani senkit, csak leírtam a saját véleményemet.
nálunk is ágybanalvósak voltak a kutyák, bár csak engedéllyes mehettek fel, Bella labinak konkrét engedély kellett, Dalmának az ágyra helyezett pokróc volt a mérvadó. nem rég teljesen úgy ágyat vettünk és úgy gondoltuk nem kéne kutyásítani, így arra nem jöhetnek fel. semmi féle kétkedés nem látható rajtuk emiatt, meg sem próbálnak feljönni, most olyan nekik, mintha nem kapnának rá engedélyt.
ezzel csak arra akartam utalni, hogy nem feltétlen zavarjuk össze a kutyát szerintem azzal, ha változnak a dolgok,nagyon rugalmasak és alkalmazkodóképessek. illetve példának akartam felhozni arra, hogy ha valaki pl télen beengedi a házba a kutyát, tavasztól pedig nem, akkor azt a kutya megérti:-)
régen
most, nem tűnnek elégedetlennek:-))
két ágy van amúgy, de sok "kicsi" kis helyen is elfér:-D
Igaz, hogy Döme tavaszi születésű, de a férjem anno kijelentette, hogy a kutyának csak kint a helye!......ennek megfelelően manapság már hárman alszunk a franciaágyban, sokszor én vagyok a hús a szendvicsben, mert a 2 férfi kétoldalról lapít össze, s reggelre lépni alig tudok a zsibbadástól.....De mi így vagyunk boldogok!!!
Én lehet, hogy nem vagyok mérvadó, mert nekem Berry a lieblingem:-))))
De! Amikor hozzánk került 8 hetesen mi is elhatároztuk, hogy a szobába aztán nem, max. a fürdőszobába elkülönitve, s majd onnan a helyére. + éjjel nem aludtunk mert iszonyú sirást, ugatást, nyűszitést csapott. A negyedik este már hulla fáradtan megfogtam a kosarát és az ágyam mellé tettem. Egyből megnyugodott, és aludt, és aludt. Azóta is a hálószobába alszik, most már 3 éves lesz januárban. Van egy plédje, azt leteritem a franciaágy elé és ott alszik. Ha nem hallom a szuszogását nem is tudok aludni:-))))
Sokat vagyok egyedül, a lányom már nem lakik velünk, férjhez ment és külön laknak, a párom pedig sokat jár el hajnalban dolgozni, igy Berry a társam. Egyébként kinti/benti kutya.
4 hónaposan én biztosan beengedném, különben is ez a fajta "seggbekutyu" mindig a nyomomban van, kiváncsi vagyok, hogy Nálatok ez majd mikor következik be:-))))
Én a többiekkel ellenben azt mondom, ebben az évben tegyél kivételt.
Nekem két retrieverem van, mondjuk én speckó eset vagyok, mert azt vallom egy retrievernek igenis a gazdi lábánál van a helye, tehát dacára a 200 nöl teleknek nekem bizony a kutyáim minden nap bent alszanak a házban-velünk. Persze igények-különbözőek.
De visszatérve rád!
Egy 4 hónapos kiskutya még nagyon is kölyök, teljesen másképpen működik a belsője mint a "nagyoknak". Az hogy mondjuk februárig, vagy amíg ez a kemény tél tart éjjelre beengeded akár csak az előszobába, semmi visszafordíthatatlan dolgot nem fogsz elkövetni. Tavasszal majd "kiteszed", ez kellő következetességgel nem egy nagy ügy, legtöbbször nem a kutya hanem a gazdik drámázzák ezt túl.
Azt gondolom egy leterített pléddel vagy kosárral nem túl nagy áldozat ez azért hogy a kiskutyád veled, veletek lehessen a melegben. éjjelre kemény mínuszokat mondanak, nem gondolom hogy egy 4 hónapos kiskutyának akinek még Ti is újak vagytok ezt egyedül kellene kibekkelnie.
Persze a Te döntésed, de ha pusztán a következetlenségtől való félelmed hozta ezt a döntést én azt ajánlom hogy mégis csak engedd be.
Pl. van aki szena balaval rakja korbe a hazat, valoban sokat segit.
A milyeink egesz telen kinn vannak, igaz ketten mar egymasra is futenek ;o)
ui.: anno a komondorok a ho tetejen aludtak, ezek nem annyira nomadok, de siman birjak a hidegeket, igaz szelvedett helyen, fel teto alatt van a hazuk(termeszetesen 2 szemelyes osszkomfort :o) )
biztos jön majd olyan, aki jobban ért a témához, de azért megosztom veled, amit már több helyen olvastam,hogy szénával lehet még jól felturbózni a házat belülről.
nem tudom, hogy mennyire fog fázni, de ha eddig is kint volt, akkor talán már jobban alkalmazkodik az egyre hidegebb időhöz.
lehet, hogy hülyeségeket írtam, tényleg nem vágom a témát, meg én amúgy sem tudnám őket kint tartani, de ez csak én vagyok:-))
az én kutyámat is Bellának hívják, csak ő már 3,5 éves:-))
4 hónapos kislány labink van, kinti kutya, és folytonos parám, hogy fázni fog télen.
Egy 60*75-ös alapterületű ólja van, kényelmesen elfér benne, de nem túl nagy neki.Az ólja kívülről borovifenyő, aztán jön egy 15 cm-es hungarocell szigetelés, és legbelül OSB van rátéve. Van Bella alatt mindig tiszta, száraz lábtörlő + vmi ruha. Az ól ajtajára pedig szereltünk hőfüggönyt, amit hál' istennek nem bánt.
Most olvastam egy téli távprognózist, és kemény, nagyon hideg telet jósolnak.
Beengedni néha az előszobába nem akarom, mert nem akarok következetlen lenni (eddig se engedtük be sose, és most már tudja, hogy nem is szabad bejönnie, illedelmesen csak a küszöbig jön és ott vár).
Szóval nyugtassatok meg lécci, hogy nem fog fázni!!