Szia Miki, köszönöm - részemről - most nem aktuális a vétel.
Azt megkérdezhetem, milyen módon van a hátlapja rögzítve? "Pattintós"? mert nem tűnik becsavarhatónak, és csavarok sem rögztíik, ha jól látom a képeken.
Elhiszem, hogy jó szerkezet dolgozik benne, de a sajátot jobban kedvelem. A 38 mm sajnos nekem gáz, elég gebe vagyok (ez a mai trendben komoly hendikep). De tényleg marha stílusos a vekker, kifejezetten tetszenek a '40-50-es évek órái.
Szia! Nekem van egy ilyen 1642-es sorszámú,még garanciális órám,ha használtan érdekel. Doboz,papir megvan én vettem,napi 1mp.a járáseltérése.Az óra sértetlen.Üdv.Miklós
Találtam is egy szép ETA 2895-2 beépítést a Tissot háza tájáról, be is linkelem a képeket!
véleményem szerint a kismásodperc számlapja részletesebb kidolgozást érdemelt volna - az óra egésze viszont nagyon szép. Hangulatos a régi Tissot logó is.
A kismp-es órák nekem is a gyengéim. Stílust nem írtál, milyet szeretnél, de a Hamilton Frogman Automatic is kismp-es például, s ha jól emlékszem, az Oris kínálatában is van. A helyedben a szerkezet alapján is gúgliznék egy nagyot, külföldi fórum-találatokon elidőzve is találhatsz olyan típusokat, ami elsőre nem jut eszedbe.
mostanában egyre jobban tetszenek a kismásodperces kivitelű órák - azonban ezek kézi húzósak, én pedig az automatát preferálom. Szerintem gyönyörű tud lenni egy-egy szebb kivitelű segédszámlap, igényesen kidolgozott kis másodperc mutatóval.
Tudnátok segíteni, hogy svájci automata órát, az említett kis mp. mutatóval melyik gyártó épít az óráiba?
Van pedig kismutatós automata ETA werk, ha jól láttam 2895-2 néven készül,
órát ilyet viszont leginkább csak ETA/Unitas 6497/8-al, vagy orosz szerkezettel szerelnek ilyen kivitelben...
Érdekel az is, hogy van esetleg valami műszaki oka, ami automata kivitel esetén megnehezíti a kismásodperces építést? esetleg csak divatja múlt?
Én úgy tudom, hogy német, s alapvetően tokozó. Az egyes típusoknál megnézheted, milyen werkkel szereltek. A watchglobal oldalán épp akcióban vannak, 15%-os kedvezménnyel. Automatáik főleg etával szereltek, kézinél poljot werk is előfordul; jó designnal, aránylag korrekt árakon.