A kismp-es órák nekem is a gyengéim. Stílust nem írtál, milyet szeretnél, de a Hamilton Frogman Automatic is kismp-es például, s ha jól emlékszem, az Oris kínálatában is van. A helyedben a szerkezet alapján is gúgliznék egy nagyot, külföldi fórum-találatokon elidőzve is találhatsz olyan típusokat, ami elsőre nem jut eszedbe.
mostanában egyre jobban tetszenek a kismásodperces kivitelű órák - azonban ezek kézi húzósak, én pedig az automatát preferálom. Szerintem gyönyörű tud lenni egy-egy szebb kivitelű segédszámlap, igényesen kidolgozott kis másodperc mutatóval.
Tudnátok segíteni, hogy svájci automata órát, az említett kis mp. mutatóval melyik gyártó épít az óráiba?
Van pedig kismutatós automata ETA werk, ha jól láttam 2895-2 néven készül,
órát ilyet viszont leginkább csak ETA/Unitas 6497/8-al, vagy orosz szerkezettel szerelnek ilyen kivitelben...
Érdekel az is, hogy van esetleg valami műszaki oka, ami automata kivitel esetén megnehezíti a kismásodperces építést? esetleg csak divatja múlt?
Én úgy tudom, hogy német, s alapvetően tokozó. Az egyes típusoknál megnézheted, milyen werkkel szereltek. A watchglobal oldalán épp akcióban vannak, 15%-os kedvezménnyel. Automatáik főleg etával szereltek, kézinél poljot werk is előfordul; jó designnal, aránylag korrekt árakon.
Ha már szélvédőnél tartunk.. zafírt hol tudnék belerakratni/csináltatni kis Mako-ba? Mennyi lenne szerintetek? Ezzel az ásvánnyal csak szívok. Már most tigriscsíkos az üveg, pedig csak augusztus végén vettem. :S
Bár nekem nincs tapasztalatom a Casio órákkal kapcsolatban, de én még is nyugodt szívvel tudnám neked ajánlani ha tetszik. Nagy mellé fogást nem tehetsz ennyi pénzért. Ahogy látom, az anyaga kristály üveg és acél és a vízálóság is meggyőzően hangzik. A szerkezete megh hogy milyen, nem is érdekes. Kellő karbantartás mellett (ha lemerül az elem kicseréled időben) biztosan évekig hű és igénytelen társad lesz.
Mint mondtam Casio-m nincs, de hasonló árkategóriájú órám van. Egy kronográfos, illumionátoros Timex-em 50m-es vizállósággal strandra járni.
Hát ez a Casio az enyémhez képest egy PP! Az enyém tokja egy préselt pléh lemez nikelezett, de réz tok fülekkel és koronával amit ha hordanám, már talán teljen szétrágott volna a korrózió.
Karácsonyra akarom meglepni magam és nem akarok mellé nyúlni,mondom inkább megkérdezem, vannak szakavatottak ahogy olvasgattam. Esetleg hasonló típust hasonó dizájnnal tudtok ajánlani,35 E Ft a felső határ.