ŰTegnap este végre megnéztem én is. Tetszett nekem a befejezés. A lefejezős szál valóban elvarratlan, hisz az egyik elkövető ha jól emlékszem elmenekült. Vagy nem? Ill. Ez a robotzsarus dolog: szerintem nagyon jó karakter volt a fickó.
Hogy legközelebb mi, lesz azt nem tudhatjuk. De valami lesz...
Ohh é nnem aggódnék ,tutira nincs ott lezárva semmi sem, figyeld meg hogy még lesz ott 1-2 csavar, a Quinn ezzel 100%-ra biztos lehet benne hoyg Dexter a sorozatgyilkos de legalább is gyilkos, a 3-as gyilkosa, és gondolom mint debrí ha nem is tudja ki felett de szemet hunyt és elengedte Őket ugyanígy működik Quinn is, modt jön egy kis nyugi meg jópofi, de quinn már csak iylen így is muztatták be, higgadt, de becsületes a végtelenségig és nagyon jók az ösztönei.
Lumennek(Styles) meg grat már a jelölésért is tuti, hogy dúrván oda tette magát ;)
Stuncenpudli! Pont azért írtam, hogy cslaóka az előzetes, mivel úgy vágják össze, hogy biztos nem az fog történni, amit abban az egy percben gondolni vélünk. :)
Ezt a lefejezős szálat szinte el is felejtettem. Mindig volt a főszál mellett valami kisebb bűntény, nem csodálkozom azopn, hogy ilyen hirtelen elvágták ezt is. Szerintem Qiunn lezárta annyival, hogy Dexter tett neki egy szívességet, és cserébe Dexter nem jelenti fel a bekamerázásért. Vagy valami hasonló. majdnem lebukós jelenet tényleg nagyon jó volt. Szinte úgy voltam vele, hogy most, vagy soha, Dexter neked véged van :D
Nem lepődnék meg azon, ha Lumen nem térne vissza. Elvégre Ritat is seperc alatt kiírták, még a színésznő volt felháborodva, hogy erről neki nem is szóltak előre.
Remélem nem csak a jelölést, hanem a díjat is megkapja Golden Globe-on :)
Plusz azt se értem, hogy Liddy meggyilkolása most akkor miért is van elintézve? Azért a véren kívül más is kapcsolta Quinnt Liddyhez (a telefonhívások és hogy Liddy az ő nevét írta a könyvbe, amikor a megfigyelőszettet elvitte), akkor most megnyugodnak abban, hogy nem lehet tudni, ki ölte meg?
Meg az elején elég sokat szaroztak a lefejezős sorozatgyilkossal, aztán az a történetszál hirtelen kikopott, ami nem egy elegáns húzás a készítők részéről.
Ha én írnám a Dextert, a következő évadban egy olyat csinálnék, hogy Dexternek nem sikerül bedobni egy hullát a tengerbe, és megtalálják a hullát, és nyomozás indul, és valamiért egy ártatlan vadidegenre bizonyosodik rá, hogy ő volt a gyilkos és Dexter megpróbálja kiszabadítani a börtönből vagy valami.
Na, családi okok miatt csak tegnap este nézhettem meg az utolsó részt. Olyan volt, amilyenre számítottam: nagyon jó, de azért távolról sem ütött akkorát, mint az előző évad lezárása. Azért amikor Debra megtalálta őket a nejlon mögött, az Egy Kurva Jó Jelenet volt.
Quinn karaktere az egész szezonban iszonyúan bejött, ahogy meg volt írva, meg a pasi is, akitől alapvetően egyenesen viszolygok, de van benne valami, amitől szerintem fizikailag nagybeteg ember benyomását kelti, amiért valamiért kicsit mindig sajnálom is, plusz nem gonosz, hanem igaza van, tehát ezért is sajnálom, meg bizonyos szögekből még jóképű is, de alapvetően egyenesen viszolygok tőle, és ettől nagyon jó lett az egész.
Kicsit mondjuk idegesített, hogy a szülinapi zsúron bejelentették, hogy most Debra megoldotta a Barrel girls case-t, hát azt nem nagyon fogtam, hogy ezzel miért oldotta meg. Lehet, hogy benne volt, csak nem figyeltem oda?
Lument nem hiszem, hogy visszahozzák a következő évadra. Eddig egyik Special Guest Star (Rudy, Lila, Prado, Trinity) se érte meg a következő évadot, igaz, Lument legalább nem nyírta ki, de attól még, hogy Golden Globe-ra jelölték, nem fog visszatérni. John Lithgow-t is jelölték tavaly, meg is nyerte, mégse támadt fel.
Plusz nem tudom, olvas-e itt valaki ilyesmit, de ugye Dexter és Debra egy házaspár az életben, a sorozat forgatásán ismerkedtek meg. Na most benyögték, hogy válnak. Kíváncsi vagyok, hogy ennek lesz-e hatása a sztorira. Valószínűleg nem, de én mindenesetre már várom, hogy Debra rendesen rájöjjön, hogy Dexter mit csinál és nézzen szembe vele. Én az utolsó évadot azzal zárnám le, ha egyszer vége lesz, hogy Debra lesitteli Dextert életfogytiglanra. Vagy Miamiben van halálbüntetés?
Én is abban reménykedem, hogy Lument nem írják ki , mert Julia Stiles most lett Golden Globe díjra jelölve ezért az alakításért (ha jól tudom). Én nagyon bírtam ezt a szerelmi vonalat, meghát Rita már úgysincs...
Igen-igen tisztába navgyok vele, de az oylan szép lezárás lenen azaz az olyan lezárás lenne, de szerintem valam ioylasmi lesz hogy ő is kijelenti, hogy najó leáll nincs rá szüksége és a végén pedig észrevesz valakit és olyan tudjátok milyen szemmel néz rá :)
Ennyi idő után tuti ne mtud leállni, de nekem Lumen is gyanús és kétlem, hoyg ennyivel lezárták volna a Lumen vonalat...
Uhh nem tudom, Ti hogy vagytok ezzel, de nekem nagyon bejött végre megnéztem Tegnap éjszaka és uuuhhh, nem gondoltam volna hogy a Lumen lelép és ott hagyja bíztam benen hogy a köv évad kettejükről szól majd, ellenben sok kis okosságot bölcsességet mondott, így lezárásként! Számomra még mindig marad a No1!
A köv évadban hogy mi lesz az külön kívánmcsivá tett ami majdnem biztos hogy talán a legeslegvége az lesz hogy megjavul az olyan jó lenne :)
Én láttam több előzetest is és rémálom..kb olyan az előzetes mint az egész sorozat feszült és ötletes, pont ugy vágják meg hogy mintha elárulna valamit közben meg totűl más fog történni csak úgy van megvágva...
például volt az a rész amikor Lument elvitte és bezárta, majd megszökött na akkor is úgy vágák meg mintha Lumen valóban meg is szökött volna és feladta Dextert de legalább is elmenekült közben meg hasonló sem volt, csak ügyesen megvágták, ez az előzetes pont olyan, én sem láttam még az utolsó részt de tuti hogy nem bukik le Dexter a következő évadban egészen biztos hogy a kettejük "munkájáról" lesz szó...
Miller tényleg nagyon jól játsza a karaktert. Ha már ráfókuszál a kamera görcsben állok, lehet valami feszültséget érezni körülötte, nagyon rémisztő egy alak. Eleinte nem voltam kibékülve a választással Lumen esetében, aztán megkedveltem a színésznőt, eléggé belejött. Idegesítő volt a sok remegése-sírása, de a történetéből adódva ez érthető is, és nem kellene furcsállnom.
Én vártam még valami szerepet a "robotzsarunak", elég hamar kivégezte, de talán jobb is így.
Quinnt szerintem nem fogja megölni, kicsit ötlettelen lenne, egyszer már eljátszották ezt az első évadban még, a néger nyomozóval.
A szerelmi szál tényleg nagyon jó, van egy sorozatgyilkos-párunk, szerintem vicces :)
Dexter előbb -utóbb le fog bukni valahogy. Debra rájött arra, hogy ki volt a "Jeges", vagy Dexter ennek a nyomait is eltűntette?
Már nagyon várom a zárórészt. Elkövettem azt a hibát, hogy megnéztem az előzetest..nem kellett volna. Mondjuk az is csalóka tud lenni a vágásával..:)
Jonny Lee Millert már a Trainspottingban is kedveltem, de igazán az Eli Stone-ban szerettem meg. Ez amit a Dexterben nyújt, profi! Naggyon jó!
Julia Stiles se semmi. Őt is nagyon megtalálták erre a szerepre.
Debra szerintem is sejti, hogy Dexternek köze lehet az egészhez, lehet, hogy már régóta tudja (nagyon jó nyomozóként van bemutatva, ezt a "13. elmenekült és most ő számol le velük dolgot is milyen jól összerakta", ezért furcsa lenne, ha Dexter dolgain meglepődne)
A "robotzsaru" :-) túlfeszítette a húrt, és ennek következményeit, ismerve Dextert, már sejthettük előre. De azt hittem, hogy Quinn is a korpa közé keveredettként végzi...Egyelőre úgy tűnik, hogy megúszta.
Tekintettel arra, hogy ez nem a csöpögős fajta romantikus nyáladzó sorozat, a Lumen és Dexter szerelmi jelenete is ütős volt, és szerettem :-) A két pszichopata egymásra talál hehe :-)
Hát jól beindult az tény. Én sem nézem meg sosem az előzetest, főleg nem az évadzáróét. Nekem van egy olyan érzésem, hogy Lumen szerepelni fog a 6. évadban is.
Nem nézek meg semmi előzetest, igazából itt a hozzászólásokat se olvasom, nehogy valamiben spoiler legyen, és közben végig azt mantrázom, hogy akkora dobást, mint az előző évad végén, nem lehet kétszer egy sorozatban megcsinálni, úgyhogy valami sokkal kisebbet kell várnom, hogy ne legyen csalódás a finálé a múltkorihoz képest.
én leragadtam a második évad után. viszont ennek az új évadnak a kampánya újra felkeltette a kiváncsiságomat, úgyhogy elhatároztam csinálok egy kis darálást:)
Én már nagyon izgulok. Főleg úgy, hogy bevágják az előzetest a részek végén. És ez a rész talán az ötödik évad záróját is felül fogja múlni. :D Attól tartok, hogy az egészet valahogy ráfogják Lumenre, Dexter kikerül a képből, és vége a kis idillnek. Vagy Debra véglegesen elfogja Dextert, és szépen sorjában ás mélyebbre.
Az biztos, hogy lesz hatodik évad, szerintem az utolsó is egyben. De reménykedem abban, hogy nincs igazam :)
De csak azt hogy mi történt vele gyerekkorában most az a pöcs nyomozó eglszen más oldalról próbálja most majd bemutatni...
Ne mtudom ki látta a tegnap előtti részt de Igen megtörtént amire számítottam és uhhh olyan jó volt az a monológ is a végén :)
Nagyon jól megcsinált sorozat ez ezt ne mgyőzöm ismételni, hogy Jordannel mi lesz az meg külön kérdés, de remélem Debra összejön újra a Quinnel, megérdemelnék egymást! És hát végül is igaza van Quinnek :S
Az lesz akkor, mint tavaly ilyenkor. Megdöbbenten ülünk az évad végén, gondolkodunk a történteken, majd a tenyerünkbe temetkezünk, és az jut eszünkbe, hogy te jó ég, még mennyi idő..Én azért már nagyon várom a végét, hogyan is fejezik be ezt a sztorit. Remlélem Lumen túléli, és Dexter sem fog lebukni.
spoiler... :)
Dexter most nagyon-nagyon megszívta. A záró jelenet, amikor Lumen telefonált Jordan Chase-szel, hát valami fenomenális volt. "Tik-tik-tik" Hello Lumen! Szegény lány. Van egy olyan érzésem, hogy Debra marad aktát tologatni, és szépen lassan megtalálja Dexter apjának aktáit. Vagy azt D. megsemmisítette? Már nem emlékszem pontosan. Ha Dexter megtalálta, Debra is megfogja, és jó nyomozóként hamar összeköti a szálakat. Ilyen végső lezárást is tudok elképzelni a sorozatnak, mivel a nézőknek szükség van a katarzisra :D Legyen már jövő hét :(
Bár megjegyzem, van pár vonal, ami engem egyelőre picit untat, pl a Batista, vagy hogyhíjják... mostanában uncsik. A karaktert amúgy bírom, nem azzal van a bajom. A nevelőnőt bírom, ezenkívül a ízes szájú hugica is bejön.
Kezd jó lenni. Az egy héttel ezelőtti rész volt számomra a leglaposabb, de ez a leutóbbi kárpótolt érte, nagyon szépen körvonalazódnak a dolgok. Lehet, hogy kicsit szüneteltetnem kéne a sorozat nézését, hogy majd újra egy pár órás Dexter dömpingbe belefogjak, olyan jól esne egy fáradt nap végén...
Ez a rész valami hihetetlen jó volt. Még egy részt sem tartottam ennyire viccesnek, mint ezt. A baba meg haláli :D
Remélem komolyabb is lesz a csajjal, és Dexter végre felfedi önmagát egy ember előtt -aki nem az apja, vagy a testvére. Kíváncsi vagyok, hogy együtt fogják-e megölni a maradék erőszakolókat, mert Dexter azt mondta, hogy ez a lány is várben született, tehát meg van benne az, ami Dexterben - Dark passenger, ha jól emlékszem.
Quinn szerintem nem végzi majd darabokban, inkább ő segít felfedni majd Dextert, de nem ő fogja teljesen leleplezni :)