Nem egészen értem a dolgot. :) Arról lenne szó, hogy az UTV kamerái mennek a mobilon? Mert az oké, de szerintem az lenne a faja, ha tényleg a már csomó kerületben fellelhető kamerák képeit nézegethetnénk. :) Én pl. tuti belőnék vmi progit, ami rögzít 24 órában, aztán időnként törölni az anyagot.
Az UTV kamerákat ismerem, de jellemzően nem azokat a területeket pásztázzák, ahol lopkodni szokták az autókat. :) Mellesleg tényleg nem kivehető semmi a képeken, nemhogy a rendszám, de még az sem ,hogy egy adott ember mit csinál egy autónál. Amúgy érdemes lenne valami fejesnél lobbizni, hogy tegyék elérhetővé a közteres kamerák képeit. Tele van a világ webkamerákkal, nehogy már ezeket ne nézhessük...
Azt nem érted, a semmire szeretnél nonprofit szervezetet létrehozni és milliárdokat fordítani.
Gondold végig, ma miért pihen az autó a saját rendszámával? Mert letojják, elenyésző a "bukóhányad" amit hiába lopnak el, mert megtalálnak, tehát nem feccölnek olyanba, amibe nem érdemes, egy fillért és egy percet sem. (legkisebb ellenállás elve)
Ha kiépítessz egy hatékony rendszert erre, minden sarkon felismerős kamerákkal, az alvilágnak kb 2percébe telik csavarni egyet a dolgon, és roncsokról beszedett vagy hamisított rendszámokkal mozgatni, pihentetni a körözöttek helyett. Megtalált autok száma, az első megugrás után ujra drasztikusan csökkenne, de te üzemeltetnél egy drágán kiépített és fenntartott rendszert.
Ezzel a személyiségi jogokkal az idegeimre mennek. Persze, ne nézze a főnököm az interneten, ha lógok, ne nézze a feleségem, ha félrelépek, ne küldjenek leveleket minden vásárlás után.
De adott, bűnmegelőzési, bűnüldözési célra miért ne lehetne használni?
Miért ne lehetne, hogy a rendőrség, sőt az igazolt tulaj(!) megkérdezheti, hogy vajon tankolt-e valamelyik OMV kútnál az IO-08-09 rendszámú Zsiguli?
Egyre több a rendszámfelismerős parkoló. Miből állna kiépíteni egy on-line kapcsolatot a rendőrséggel és ha bejelentem, hogy ellopták a GO-53-86 rendszámú Ladámat, akkor a körözéshez hozzátartozik, hogy bárhol felismerődik ez a rendszám, csönget a leközelebbi rendőrnél? Ha minden nyüves parkolóban tudnak építeni egész jól működő rendszámfelismerőt, akkor miből állna a térfigyelő rendszert kiegészíteni rendszámfigyelő rendszerrel? Pl. minden Budapestről kivezető úton lenne egy ilyen és jelezne, ha körözött jármű halad át. Ha a rendőrségnek nincs erre energiája, pénze, akkor csinálja valamilyen nonprofit szervezet. Az emberek elég sokat költenek Cascora, védelmi eszközökre, ha valakinek megfogná az autóját egy ilyen rendszer, örömmel fizetne annyit a becsületes megtalálónak, mint amennyiért "visszavásárolná" a tolvajtól.
Pénzbe kerül a rendőrségnek, de nem hoz pénzt. Sokkal egyszerűbb a térfigyelők alapján a tilosban állónak csekket küldeni, mint megfogni a bűnözőt, akinek a működése egyébként is az államot irányító politikai maffia érdeke, ezer szálon fonódtak össze az alvilággal (mint az tkp köztudott is, csak valahogy nem illik róla fenhangon beszélni)
Ha valami olyasmi lenne, hogy a rendőrség fejpénzt kap minden megtalált és visszaadott kocsi után (törvényi akadálya igazábol nincsen) akkor nyilván lelkesebben keresnék, már csak az alvilág rosszallását kellene elhárítani, mert minden ellentétes híresztelésekkel szemben az autólopás eredetvizsga és társai dacára, (sőt) nagyobb üzlet a szervezett alvilágnak, mint valaha is...
Egy átlagpógár bármely sarkon fellelhető "ócsókisszar" kocsijában 30-50-80 ezres szándékosan gyakranelromló vackok százai működnek, a luxusmárkákról ne is beszéljünk, ahol egy akármikor odacsapható kipufogódob 6jegyű, és nem egyessel kezdődik...
Nekem is hasonló ötletem van, de sajnos személyiségi jogok miatt nem kivitelezhető... Annyi lenne, hogy valamilyen módon (net, akármi), a térfigyelő kamerák képeit elérhetővé tenni a nagyközönség számára. Biztos vagyok benne, hogy minden házban lenne legalább EGY önjelölt éjjeliőr, aki figyelné az utcát. Már előrébb lennénk.
Nem is mindenhol lenne túl bonyás, csak nincs megfelelő minőségű kép, ahol látszik a rendszám, valamint adatkezelésileg is mókásabb a történet, hogy ki fér hozzá és mihez, mit rögzít, vagy ki tud intézkedni, ha csipog a gép.
Biztosító/bank adjon jutalékot/autó után, vagy legyen egy eszköz, amit finanszíroznak, megvásárolható, estébé. Mert egy kamera/pc/adatkapcsolat manapság nem nagy befektetés, legfelejbb kutasnak nem érdeke foglalkozni vele, főleg ha ugrál is az autósnak, sozt majd jól leütik.
Valamelyik fórumban ép a napokban írtam, hogy nem e lehetne a térfigyelő kamerákat, a forgalmi kamerákat, illetve a benzinkutak kameráit is a rendszámfelismerő programba beintegrálni?
Így nem csak NAKE és Sánta Lászlóék keresnék a tűt a szénakazalban….
Voltak ilyen vackaim, de sajna elkallódtak. Ez is most jutott eszembe, aztán jó 10 éve nem játszottam szinte semmi ilyennel, most begyűjtöttem emulátorban, ami annyia nem az igazi, de tolom neki gazdagon.
Uraim a NAKE-hoz tud valaki honlapcímet vagy emailcímet?
Leparkoltak a házunk elé az utcában 4 napja egy Renault Clio-t, azóta rá se nézett a kutya se és még sosem láttam erre az autót, gondoltam bejelentem hogy kukkantsák meg...