Keresés

Részletes keresés

Wizard14 Creative Commons License 2010.12.04 0 0 8215

Szerintem egy dolog a kamera, és egy nagyon másik a büntetés! Amelyikben a Papcsáknak van kompetenciája, miért ne lehetne hozzá fordulni?

Előzmény: Törölt nick (8212)
Wizard14 Creative Commons License 2010.12.04 0 0 8214

Teljesen egyetértek veled a birság mértékét illetően. Egy túlzsúfolt, rossz, korszerűtlen város, átjáróháznak használt kerületében élünk, és a cipőnk mellet járunk a közüzemi díjak, és egyéb sarcok miatt. Az átlag emberek 80 %-a olyan autóval kénytelen járni, (mondjuk kell a munkájához, családhoz stb). amelynek kötelező éves terhei sokszor meghaladják a járgány értékét, + a benzin, ami 2 liter tej ára/l. Nem hiszem, hogy ne lehetne max. 5000 ben meghúzni a felső határt. A notórikus szabályszegőknek úgy is hamar összejönne a 30000! A parkolást nem oldaná meg, de nem szívatná a véletlenül vétőket, vagy "első bálosokat"  Talán azt sem ártana mérlegelni, ha 30 évet vezetett valaki vétlenül. Az "átkosban" még egy kis emblémával is díjazták az ilyen teljesítményt.

Most meg majdnem büntetik! Hát nem őket kellene megfogni! Volna ötletem bőven!  Pl: hány kínait, vagy romát láttatok tanuló autóban?   Én jóval kevesebbet, mint amennyit  sokmilliós verdában terpeszkedni. Ezeknek a jogsiknak??! is utánanézhetne már keményebben valaki! Ott lehene kaszálni igazán! És volna is miből!

Előzmény: Törölt nick (8210)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.04 0 0 8213

Hát inkábba a TASZ-hoz, mitn a legvéresszájúbb elszámoltatóhoz - aki önmagával szemben messze nem a legszigorúbb.

Előzmény: puniversal (8211)
puniversal Creative Commons License 2010.12.04 0 0 8211

Akkor szerinted kihez kéne fordulni?

Előzmény: Törölt nick (8210)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.04 0 0 8210

Valóban terjed ez a fajta sápoltatás. De miért épp Rapcsák lenne a megoldás? A hivataloknak/fővárosnak/kerületeknek/államnak nem érdeke tenni ellene, mert akkor oda a bevétel. Nem is a bünti a baj (legalábbis számomra), hanem annak irreális mértéke. Pláne hogy ismerünk mindannyian ennél lényegesen nagyobb közlekedési vétkeket (bűnöket), melyek bünetési tételei a 30 ezerhez képes mégis bakfitty mértékűek (pl karambol okozása 20 ezer ft, hibás parkolás meg 30?!).

Előzmény: puniversal (8209)
puniversal Creative Commons License 2010.12.04 0 0 8209

Rengeteg ilyet találsz a neten!

Szerintem ez a probléma már akkora méreteket ölt,hogy össze kéne fogni és tenni valamit!

Pl megkeresni a Zuglói polgármestert az üggyel kapcsolatban.

Előzmény: Törölt nick (8208)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.04 0 0 8208
puniversal Creative Commons License 2010.12.03 0 0 8207

Sajnos nem megoldás,amit írtál,mert:

1:Igen, ezt a hibát valóban elkövette egy okból:ESZÉBE NEM JUTOTT,HOGY EZÉRT MEGBÜNTETIK!

2:Több felvételt is készítettek és fellebbezett 5000ft-ért, amit elutasítottak!

Hivatkozott sok mindre,pl többek közt,hogy sosem volt ilyenért büntetve,ennek ellenére még csak enyhíteni sem enyhítettek a bírságon.

3:A többin nincs rajta a behajtó autó,hisz az 5p alatt készült olyan kép is,amin a teherautó már nincs ott :(

Nem akarom hosszan ragozni,hisz a konkrét eset csak egy példa arra a nonszenszre ami itt folyik!

Teljes elmebetegség!

Én a magam részéről abszolute szabály betartó vagyok,de 3 dolog van ,ami miatt ez az egész ennyire felháborít és ami miatt ennyire igazságtalannak érzem a dolgot!

1:Ha olyan szabályokat hoznak,ami eleve betarthatatlan! (Aki este érkezik nem tud szabályosan parkolni! Sehová! Se ide,se más házhoz!)

2:Ha semmi más értelme nincs egy szabálynak,mint az itt lakókat büntetni (az elsőből következik) Ugyanakkor értelme nulla. A gazt és a parkoló kereszteződését védik.? Ugyan már... Dehogy védik,pénzt szednek!

3:Ha nem egyértelműek ezek a szabályok és hol büntetnek-hol nem... (mivel a parkolóban gyakorlatilag esténként kb. 50autó áll szigorúan véve szabálytalanul a gazon,sőt a képen látható kereszteződésekben (pont a kamera alatt) is mindig parkolnak,azokra is igaz a kereszteződéstől 5m-en belüli megállás és mivel notoriusan oda állnak nyilván nem büntetik őket!

Totál érthetetlen mi alapján szelektálnak.

Eddig az volt,hogy este mindenki szépen leparkolt a tilosba,majd reggel nagy örömmel felkelt és 8 előtt elállt egy megüresedett helyre vagy elment dolgozni!

A térfigyelő alapján történő büntetés teljesen kiszolgáltatottá tesz bennünket.

Javasolnám minden zuglóinak aki olvassa,hogy mivel úgyis annyi személyiségi jogi aggájt vet fel ezeknek a kameráknak a felszerelése, kezdjünk el ezek ellen tiltakozni.

Ha kell megszervezem! :)

Zugló ezen úgysem változtat, a közterület leszaharja, tegyünk mi!

Ha valakinek van ötlete,hogy ezeket,hogy lehetne kivonni a forgalomból,az írja meg legyen kedves,sokan fogunk neki örülni, a környező házakban is ez folyik.

A normális embereket bűntetik 15-30ezer forintokra!?

Hát mik vagyunk mi,hogy azt gondolják ezt bűntetlenül megtehetik velünk?

Hát senkik vagyunk? ELÉG VOLT!

ELÉG VOLT A KAMERÁKBÓL!  :)

Előzmény: Wizard14 (8203)
Wizard14 Creative Commons License 2010.12.03 0 0 8206

Csatlakozom!

Előzmény: Törölt nick (8205)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.03 0 0 8205

Taps !

Előzmény: Wizard14 (8204)
Wizard14 Creative Commons License 2010.12.03 0 0 8204

Nem nagyon áll össze, hogy mi köze van kettőnek egymáshoz, de te tudod! A segítségnek ezer formája létezik. Pl: nem ül a hivatal évekig egy egyszerű engedélyen. Nem kezdenek sürgős csatornaépítést a munkaterület környékén, vagy legalább is koordinálják a munkákat.... stb, stb.

A kátyúk 80 %-a Zuglóban is a főutakon levő Demszky hagyaték!  Szerintem nem nagy baj, ha Zugló polgármestere megígéri egy ilyen építkezéshez a segítségét. Téged mi tett volna boldoggá? Ha azt nyilatkozza, hogy "felőlem össze is dőlhet az a puvás sz..., ki a bánat sajnálja? Egyébként a kerületi  építési, szállítási vállalkozók nem biztos, hogy útálnának melót vállalni egy ilyen projekten. Ennek a kijárása lehetne egy szép, és hasznos polgármesteri feladat.

Nem tudom, mikor jártál utoljára a Stadionban? Én egy éve még kijártam oda "lépcsőzni", de már nem merek! A beton réseiből rozsdás lé csurog ki folyamatosan, és kilós betondarabok esnek le. Én szeretném, ha egy korszerű sportközpon tlétesülne a helyén minél elöbb, és szimpatikus, hogy az általunk választott Polgármester is így gondolja.

Előzmény: Törölt nick (8202)
Wizard14 Creative Commons License 2010.12.03 0 0 8203

A konkrét esetre csak azt tudom válaszolni, hogy mit tettem volna én.

'. Megálláskor kiteszem az elakadás jelzőt. Igaz hogy nem vagyok az ilyen fajtasumákolás osztatlan híve, főleg nem akkor, amikor a vadi új terepjáró parkol így a tilosban, mondjuk egy közért elött, de az említett hölgy a monitorok elött sem tudja egyértelműen eldönteni, hogy parkolsz, vagy tényleg nem indúl a verda.

2: Kikértem volna(fizetés elött) a három percel késöbbi felvételt is. és egy méltányossági kérelemmel megtámogatva beküldtem volna.

3. Nem fizettem volna, mert ha jól megnézed a képet, a másik oldalán(fent) éppen egy kisteherautó jön szemből, és a szomszédod, mint rendes gyerek, csak azt engedte el!

forgalmi okból nem tilos ilyen módon megállni.

Előzmény: puniversal (8197)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.03 0 0 8202

Csak, hogy örömünket fokozzam: Dr. Papcsák, Zugló polgármestere úgy döntött, hogy Zugló PmH, a polgároktól kapott felhatalmazás alapján minden segítséget megad A Puskás Ferenc stadion felújításához ....   én még tapsikoltam is, miután kikáromkodtam magam a kátyúk miatt ...  ;-)

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.02 0 0 8201

Megállt az idő ...

Előzmény: Törölt nick (8200)
* * BPO-700 * * Creative Commons License 2010.12.02 0 0 8198

Kassai tér

puniversal Creative Commons License 2010.12.02 0 0 8197

A dolog törvényességét és a rendőr lányra vonatkozó nyomást tökéletesen értem, nyilván feljebbvalóit kéne arra utasítani,hogy ,ahogy te is írtad ne a parkoló autókat vizslassák.

Hogy a betörőket mennyire tartja vissza azt nem tudom, mióta felszerelték loptak már el innen autót és állítólag nem adták ki azt a videófelvételt a közterületnél!

(Najó,ebbe ne menjünk bele,mert én sem ismerem a részleteket,de ha olvassa olyan,aki így járt jelezze)

Az elhanyagolt füves rész amiről írtam egykoron focipálya volt.

Mára se kerítése,se semmilye! Egy 100 helyen felrepedt, gazzal benőtt betonlap.

Rakodási engedélyről szó nincs,amiről írtam azok az itt lakók napi "rakodásai",melyeket szigorúan véve illegálisan végeznek.

Rövidre zárva azt tartom felháborítónak,hogy ellehetetlenítik az embereket!

Mindenkit megértek,azokat is akiket zavar ez a sok autó,DE tisztában kell lennünk azzal,hogy ez egy LAKÓTELEP!

Itt nem azért parkolnak a fűre az autók,mert nem tisztelik a lakók a környezetüket vagy mert felelőtlenek,hanem mert egyszerűen NINCS, azaz NINCS más lehetőségük!

Erre az a megoldás,hogy lakótelepi roulettként cserélődnek az autók, a szerencse dönt és akinek nem jut hely az 30ezres bírságot kap?

Az itt lakók kb 100 szor jelezték már,hogy muszáj lenne parkolóhelyeket létesíteni,mert ez így nonszensz.

Kamera felvételei alapján büntetni meg pláne az,mert így minden egyes 1p-es megállásért megbüntethetnek. (ezért nem igaz,hogy másnap a rendőr kapna el)

Ebben e a legrémisztőbb! Jövök haza és gondolkodhatok,hogy jaj remélem be van kapcsolva az övem,mert látszódhat, vagy remélem mindkét izzóm ég elöl,mert meg fognak büntetni?

Kíváncsi volnék a véleményedre a konkrét esetről!

Szomszédom a parkolóból kifelé menet a másik ház mellett megállt,hogy felvegye egy kollégáját,akinek barátságból segít bejutni a munkahelyére.

Konkrétan félreállt a ház mellett 3 percre,ki sem szállt a kocsiból!

30 000 ft bírság! "

"úttest széleinek metszéspontjától 5 m-en belül megállási tilalom."

Most őszintén, szerinted ez normális? Egy parkolóban?

(Ime a kép, és azért nem gurult előrébb,mert pocsolya volt) Ismétlem, 3perces várakozásról van szó egy PARKOLÓBAN!!!!!

Előzmény: Wizard14 (8196)
Wizard14 Creative Commons License 2010.12.02 0 0 8196

Jól sikerült vitaindító, és a te aspektusodból 100% ban igazad van. De! Képzeld el egy másik nézőpontból is! Ül a rendőrlány ( és nem a közterület felügyelet a k. rokonával) a monitorok elött, és megy az éjszakai adás mondjuk az Ond Vezér útról természetesen videó rögzítéssel. A szék amin a hölgy ül, egy nagyon kötött szabályú munkahelyen van leltárba véve, ahol nehéz reggel kidumálni, hogy a tilosban parkolókat miért nem büntette meg a képek alapján.

A mocsok betörők meg csak nem jönnek arrafelé, mert ott egyszerűbb nekik az élet, ahol nincs kamera. Ha leszereltetitek, majd jönnek, ne félj, mert hamar híre megy!

Sajnos, ezeket a lakótelepeket tényleg nem ekkora mennyiségű autóra tervezték ezelött negyven évvel. ( a k..va annyukat)!?

Az "elhanyagolt, füves rész" meg vagy attol az, hogy tényleg nem tartják karban, vagy attol, hogy néhány pofátlan bukó autóval feláll, és tönkreteszi. (tényleg a szajha felmenőjét neki)

Aki valamit szállít, annak vagy van rakodási engedélye, vagy kiteszi az elakadás jelzőt és pakol.

Mondjuk, megoldásnak tartanám azt is, ha a kamerák nem a helyiek parkoló autóira lennének beállítva, hanem a házak bejáratára, és a járdára. Valamint a szabályosan kialakított parkolóban állókra. A leszerelés nem megoldás, mert a szabályok szerint másnap a rendőrjárör büntet meg, és az sem olcsóbb.

Előzmény: puniversal (8195)
puniversal Creative Commons License 2010.12.01 0 0 8195

Nem tudom ti hogy vagytok vele,de engem borzasztóan felháborít amit Zuglóban a térfigyelő kamerákkal művelnek!

Mikor felszerelték őket az utcánkban nagyon örültem,végre nem lesznek lopások stb.

Aztán rá kellett jönnöm,hogy semmi,de semmi más célt nem szolgálnak,mint hogy megbűntessék a tilosban parkolókat.

Egy olyan részen lakom,ahol este 8 után még a lámpaoszlopok tetején is parkolnak,annyira szaharul tervezték meg az itteni parkolót.

Elképesztő a helyzet,ha este jössz haza sehová sem tudsz állni,de még jóval arréb sincs hely,egyik háznál sem.

Erre képesek 10-15ezres bírságokat kiszabni azokra akik egy elhanyagolt részen felállnak a fűre (ami inkább gaz)

Már ezen is felháborodtunk,de mikor azt hiszed ennél nagyobb igazságtalanság nem jöhet,akkor nagyon meglepődhetsz!

Most ott tartunk,hogy a parkolóból kifelé menet félreállt egy szomszédom,hogy felvegye egy kollégáját. (mindez még a parkolóban)

30 ezer a bírság!

Mi folyik itt?

Mindenki elmebeteg?

Ezentúl ha elém jön egy ismerősöm nem várhat meg a ház elött,mert tilosban várakozik?

Ha veszünk egy hűtőt,akkor nem állahtunk meg 5p-re míg kitesszük,mert tilosban várakozunk?

Ez egy kibszott lakótelep! Semmi nincs normálisan megoldva és akkor még 30 ezres bírságokat kapunk?

Jövőhéten mi lesz? Bírságot kapok,mert látszik nem voltam bekötve,mikor kiálltam?

Javaslom fogjunk össze és érjük el,hogy leszedjék ezeket a térfigyelőket,amik semmire sem jók,csak ellenünk vannak!

A közterület felügyeletnek meg a kva anyját!

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.28 0 0 8192

Demszky ősbudai, a XI. kerületben lakott/nevelkedett ....

".. Demszky Gábor 1952-ben született Budapesten. Édesapja Demszky Rudolf közgazdász. Édesanyja, Király Irén szintén közgazdászként a Pénzügyminisztériumból ment nyugdíjba..."

Előzmény: Wizard14 (8191)
Wizard14 Creative Commons License 2010.11.27 0 0 8191

A Kutalikné zuglói volt. Baromi jól járt vele a kerület, nem? Demszky sem Budapesten lakott, az "okosok" mégis ötször választották újra.

Szerinted mit csinálna Papcsák másképpen, ha hirtelen Zuglóba költözne? Adjunk neki egy kis időt, és utána kezd ócsárolni, ha van rá konkrét okod. Szerintem ez így feer.

Előzmény: Halskette (8189)
Halskette Creative Commons License 2010.11.26 0 0 8190

Mi van a Róheim-villával? Megvette már valaki?

Halskette Creative Commons License 2010.11.26 0 0 8189

Most olvasom, Papcsák Ferenc a XVII. kerületben lakik.

Okos zuglóiak.

namiez Creative Commons License 2010.11.24 0 0 8188

S ha már Vagyonkezelő!

A felügyelő bizottsági tagokat is megszavazták, így

- Pusztai Péter

- Harrach Péter

- Füle Bernadett

- dr. kovács Gábor

lettek.

Az első hármat ismerem, de ki az a dr Kovács Gábor?

Vagy ezt csak én nem tudom?

Bokor István 2012-ig marad egyelőre valamilyen háttér állásban a vagyonkezelőnél!

Gondolom szükség van rá, hiszen ő ismeri azt, amit az új vezetőnek kellene!

namiez Creative Commons License 2010.11.23 0 0 8187

Közben megtaláltam Papcsák Ferenc feleségének nevét, Ő Szarvasy Eszter, táj- és kertépítészeti mérnök.

Így a Mazsu féle kapcsolat az munkatársi kapcsolat!

Az se szép azért annyira, de egy fokkal jobb!

Előzmény: namiez (8185)
namiez Creative Commons License 2010.11.23 0 0 8185

Én nem ezt írtam!

Azt írtam, hogy nem tudom megmondani, hogy Dr. Mazsu Orsolya Papcsák Ferencnek felesége-e vagy sem!

Ha igen, akkor a sógora lett a ZVK Zrt vezetője, ha nem akkor a munkatársának a testvére!

Nem a Mazsu név körüli bizonytalanság van, hanem a Papcsák-Mazsu kapcsolat milyenségében van bizonytalanság!

Legalább is nálam!

Így lehet ez is, az is! De, hogy van kapcsolat az biztos!

Ha megtudod Papcsák feleségének lánykori nevét, többet fogsz tudni te is (s tán mi is :-) )

Előzmény: Törölt nick (8184)
namiez Creative Commons License 2010.11.23 0 0 8183

Bocsánat, de helyesbítenem kell önmagamat!

Az, hogy Dr. Mazsu Orsolya a Papcsák ügyvédi irodában dolgozik, és az e-mail címe az papcsak@papcsak.hu, nem jelenti automatikusan , hogy ő egyben Papcsák felesége is!

Ha viszont nem a felesége hanem a munkatársa, akkor nem a sógorát, hanem egy fideszes családhoz nagyon közelálló munkatársának a testvérét nevezti ki!

Nem tudom melyik a "jobb"!

Előzmény: namiez (8182)
namiez Creative Commons License 2010.11.23 0 0 8182

Valószínüleg!

Papcsák felesége Dr. Mazsu Orsolya, aki a solymári Papcsák ügyvédi iroda munkatársa.

Feleségének testvére (így Papcsák sógóra) Mazsu Gergely közgaszdász, a hajdú-Bihar Megyei vállakozásfejlesztési alapítvány ügyvezető igazgatója mellesleg.

Mindezt a debrecen város honlapjáról ahol Dr. Mazsu János (édesapjuk) történetsen a debreceni közgyűlés tagja, egyébként a Debreceni Tudományegyetem tanszékvezető egyetemi docense. Az ő életrajzi adataiban találhatóak a következtetésre okot adó adatok.

http://portal.debrecen.hu/varoshaza/onkormanyzat/kepviselok/drmazsujanos_kepviselok.html

Előzmény: Törölt nick (8181)
namiez Creative Commons License 2010.11.21 0 0 8179

Kösz!

Tudtam, hogy van még valami, csak nem kerestem eléggé!

De ez, a másikkal együtt azt gondolom, megér egy levelet a jegyző felé!

Előzmény: Törölt nick (8178)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.19 0 0 8176

".. Törvény rendelkezik az önkormányzati ülésen történtek nyilvánosságáról! 1992. évi LXIII. törvény .."

Elég "öreg" törvény már, ideje volt/lesz megváltoztatni, nem ??   ;-)

Előzmény: namiez (8175)
namiez Creative Commons License 2010.11.19 0 0 8175

Eddig nyilvánosak voltak a www.zuglo.hu honlapon a testületi ülések irományai!

A hét elejétől ez már nem így van! Vajon miért? Törvény rendelkezik az önkormányzati ülésen történtek nyilvánosságáról!

1992. évi LXIII. törvény

A fenti linkekre kattintva az alábbi oldal jelenik meg!

Ez már azért is nem tetsző, mert hozzáférést meg nem lehet kérni évek óta!

Régebben volt ilyen, de amióta az "új" honlap van, nincs jelszó kérési lehetőség, így titokban maradnak a testületi ülésen történtek!

Jó ez így ?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!