Sziasztok!
Sajnos rossz hírt közlök a 64-es vonalat illetően! :(
Múlt héten szombaton jártam Pécsen és gyalogoltam egy 1,5Km-es távot a bezárt Pécs - Pécsvárad szakaszon Pécs-külváros kiindulással.
Megdöbbentő dolgokkal kellett szembesülnöm mindjárt a bejárati jelzőtől kezdődően...! Heveder hiányt láttam elég nagy mennyiségben, hevedercsavarokkal együtt. Később már a GEO-s leerősítés csavarjai is hiányoztak! Az első fénysorompós útátjáróhoz tartozó vonatszemélyzet számára jelzést adó berendezés fényjelzőjét célbadobálás módszerével kidobálták a vandálok. Odébb van egy vashíd ami a 65-ös vonal felett vezet át, nos ezt a hidat kissé megfosztották a vaslemezektől, amelyeket a vasút dolgozói elvágott talpfával pótoltak és mindkét oldalon kiszalagozták a hidat egy a "hídon az átjárás tilos" táblával. Én eddig gyalogoltam.
Azt megfigyeltem hogy a lopásokat "feljegyezték" a sínkoronára mindenhol. "X"-et rajzoltak minden hevedercsavar hiányra. Darabszámmal megírták a heveder hiányokat ( ezeket én 32-ig számoltam! ). A síngerincen függőleges fehér vonalakat húztak, gondolom arra az esetre ha tűnne el síncsavar, akkor a jelzés azt mutatná hogy ott eredetigeg volt csavar, így könnyen összeszámolják majd a keletkező hiányokat.
Szomorú ez az állapot, hogy még le sem telt a bezárás évfordulója és máris beleloptak a pályába. De ha az elején ennyi hiányt találtam azon a 1,5Km-en, akkor mi lehet Pécsváradig? Bele gondolni is rossz! :(
Sajnálom hogy nem jó hírrel tudtam szolgálni, de gondoltam leírom ezt is hátha menni szeretne valaki körülnézni, esetleg fotózni, bár az időjárás kissé elromlott mostanság...
Mindenkinek minden jót kívánok!
Üdvözlettel: tamási 48. - 49.