Sziasztok érdemes még 120as Skodát venni? Alkatrész mennyire van hozzá? Skoda fan vagyok. Az álmom egy patent 120 gls favi motorral kicsit megpiszkálva:p
Nagyon nagyon régen 1999-2000 környékén amikor még a 120-as Skodám megvolt aktív voltam ebben a forumban. Sok tapasztalatot szereztünk egymástól, és jókat dumáltunk. Régi szép emlékek.
Nem is ezért írok. Eljött az idő amikor lomtalanitok a garázsomban, és rengeteg Skoda alkatrészt találtam. (hengerfej, dugók, perselyek, szilentek, meg mitudom én). Mindegyik cucc 105 és 120-ashoz való.
Ha valakit érdekel ingyen neki adom, egy feltétele van, mindent el kell vinnie, alku nincs :-)
Nekem lenne egy par ilyen ulesem,csovazas ucai sport ules nagyon jol tart es van fejtamlaja,ha erdekel keres meg maganba es megbeszeljuk. imel;arpiskoda100@gmail.com
Kell alakítani egy kicsit, de alapvetően beszertelhető. A legnehezebb a hűtés megoldása (érdemes előrehozni a hűtőt), mert a Favi/Feli motornak több hűtésre van szüksége, mint a gyári 100-asnak.
Többeknek is van Favimotor 100-asban, eddig talán egyet láttam, amiben nem volt elöl a hűtő.
Érdekel valakit ez a skoda? 2012-ig van rajta forgalmi. Kell rajta csinálni ezt-azt, de teljesen üzemképes. Van hozzá 4 (nem új) gumi, felnivel. A függőcsapszeg a vizsga előtt lett cserélve, újra, nem bontottra.
Betenném ide is a kérdésem, hátha tudjátok rá a választ:
A gyújtáselosztó meghajtójának és a vezérműtengely csigakerékpárjának újonnan (ha újak a beszerelt alaktrészek) van érezhető holtjátéka, ha van, kb mennyi - (vezérmű, és a gyújtáselosztó nélkül)?
A használtnak mi adhat holtjátékot? - a meghajtó-tengely és a csigakeréknél lévő csap kikopása (mint a gyújtáselosztó tengelyének végén), vagy a fogaskerékpár kikopása?
Igaz, nem vagyok naprakész az új autók áraiban, de egy használt 1-2 éves patent állapotú 1,4 TSI Golf árán bizony lehet kapni egy használt 2-3 éves benzines Octi RS-t.
Érdemes volna a Skoda Orrmotor Fanclub topicjában is feldobnod a kérdést, ide inkább a régebbi skodák tulajdonosai járnak tuningtanácsokért.
De, hogy válaszoljak is...
Ez kizárólag chiptuningot takar (motorvezérlőegység optimalizálást). Ha a motorod 1,4 TSI márpedig, ha kompresszort említesz, akkor az lehet, akkor tudnod kell, hogy ez a beavatkozás már hatással van a motor élettartamára.
A chiptuninggal tudják módosítani a kompresszor karaktarisztikáját is, tehát a többletet minden tartományban érezni lehet.
Személyes véleményem az, hogy 1,4 TSI-be biztosan nem tetetnék ilyen chiptuningot (a 160 lovashoz pedig semmilyet sem), főleg akkor, ha csak ritkán kell a többleterő.
Passzold el az 1,4 TSI Golfot és az árán vegyél egy alapból 200 lóerős, benzines Octi RS-t. ;-)
Egy kicsit OFF, de nem nagyon, hiszen az autó márkatárs (szegről-végről :) Van egy Golf Tsi-m, ami gyárilag 160 lovas. Néztem az ABT itthoni képviseletét, és 210 lovat csinálnának bele. Szerintetek ez csak chiptuning, vagy valami más okosságot is csinálnak vele? Ilyenkor a kompresszor nyomását is fokozzák, hogy alacsony fordszámról is jobban húzzon, vagy csak a turbóét? Ha kulturáltan autózok vele, és csak néha-néha tolom meg, akkor mennyire amortizálhatja le az autót? Köszönöm a figyelmet!