Keresés

Részletes keresés

borsp Creative Commons License 2010.12.06 0 0 3388

Üdvözlöm a hegesztésben játrasakat!

Egy olyan kérdésem volna, hogy zártszelvényre szeretnék horganyzott kerítéshálót hegeszteni(nem a drótháló, hanem a merevebb társa). A drótfónó szerint az horganyzott anyag(d=2-3 mm kb). Milyen hegesztési technikával tudnám ezt kivitelezni?

A válaszokat előre is köszönöm.

Üdv: Pali

Sanyika088 Creative Commons License 2010.12.04 0 0 3387

Először én is ezen gondolkoztam amit linkeltél jó volna de utánna olvastam nem nagyon dicsérték agyon  meg szerintem a mai fogyasztói társadalomban nem nagyon gyártanak olyat ami évtizedekig probléma mentesen müködik.

Másik nézőpont hogy ahol melózom az kapcsolatban van avval a boltal ahol venném a gépet én 20% engedményem lenne rá meg ha tudok egyeszkedni a fönőkkel és jó kedve lessz áfát sem kell fizetnem és igy 37.000 be lenne ha meg kell áfát fizetni akkor 45.000ben és ennyiért a gagyik között is elmegy szerintem."Ezért ragaszkodom hozzá"

Volna náluk Mastroweld is csak ugye az 100 körül kezdődik aszt ismerem  is csak anyagilag nem álok ugy olyanba vágjak bele.

Meg a család akarja karácsonyi ajándéknak és nem akarom őket nagyon "kifosztani"

Előzmény: Törölt nick (3386)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.04 0 0 3386

szia

http://bolthely.hu/hegesztestechnika/id/00010_ZX7-200A_inverteres_hegesztogep_

ezt kukkantsd meg. ezt tudja a koppintós avit is. és nem is drága szerintem. 60 ezer  nettóban,  és "okosan,, a lap alján irják kisbetüvel hogy áfa nélküli árak,, ehez a géphez van munkakábel is , és teljesitményre is kiváló amit leirtak rólla persze,, mindenképpen érdemes jól utánnanézni a tipusnak  fórumokon hogy megbizható e.

ha felajánlották hogy kipróbálhatod a gépet  akkor vigyél egy marék 4 es rutilos elektródát és nyomjad neki, birnia kell, csak annyi időt hagyj közte mig elektródát cserélsz, és meglátod kikapcsol e és ha igen akkor mennyi idő után.

üdv

attila

Előzmény: Sanyika088 (3385)
Sanyika088 Creative Commons License 2010.12.04 0 0 3385

http://www.trakis-hetra.com/index.php?pid=6&sid=22&hid=27

Itt van bocsi  nem jól mondtam 180 nál csak 60% ot tud evvel awizni nem lehet

Igazából én sem nagyon bizom benne de nemtudom hogy ilyen árban milyen hasonlót tudnék beszerezni.

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.03 0 0 3384

szia, amit venni szeretnél azt betudod linkelni?, kiváncsi lennék rá

és gondolom a koppintós awira gondoltál hogy azt tudja, argon védőgáz is kell hozzá és szelepes pisztoly

mint márkát sajnos nem ismerem.

picit gyanus hogy 180 amperon tud 80% ot, ilyen olcsón,,,

amugy 100% 60% és 30% ot jelölnek meg általában

üdv

attila

Előzmény: Sanyika088 (3383)
Sanyika088 Creative Commons License 2010.12.03 0 0 3383

Amit a linken mutattam az csak a márka bemutatására gondoltam.

Amit én akarok venni az 180A os 180nál tud 80% ot

56.000ft lenne

Jobban engem az érdekelne hogy a márka mint olyan lehet-e megbízható?

Boltos korrekt volt monda ha gondolom menjek be valamelyik délelőtt mikor ráérek és 4-es bázikussal próbáljam ki

Lehet hogy csak rá akar nagyon beszélni de náluk van belőle olyan 180-as amivel awizni is lehet . 2 év garanciát ad rá

Hasonló árban nem nagyon Találtam "jobbat" de ha vannak ötletek szivesen fogadom!

Előzmény: Törölt nick (3382)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.03 0 0 3382

attól füg mire fogod használni, csak otthoni célra kellene? vagy  maszekolni.

első esetben  szerintem jó.

de második esetben jobbat vegyél teljesitményben

mert....

Technikai adatok:

Típus

TENIC 168A inverter

Hálózati feszültség

230V

Hálózati biztosíték

16A

Üresjárási feszültség

75V

Hegesztőáram

5-140A

Bekapcsolási idő

140A (35%)

107A (60%)

83A (100%)--- ez kevés lessz ha maszekolsz, sokat ki fog kapcsolni.

Leolvasztható elektróda

Ø 1,6-2,0-2,5-3,25mm (30e/h)

Szigetelési osztály

H

Védelem

IP21S

Tömeg

5,5kg

üdv

attila

Előzmény: Sanyika088 (3380)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.03 0 0 3381

szia, én azt mondom ne  vegyél praktikeres teszkós és ehez hasonló teljesitményü gépeket ha keveset  használod akkor sem.. az csak egy két csipdesésre jó! a leirtak alapján 2 db gép kellene neked.  egy mig mag hegesztő és egy awi .

mig mag: olyan 180-200 amperos, jó bekapcsolási idővel. és persze  jó árral, trafós az olcsóbb. inverteres drágább.

vékony alu lemez 0,3 max: ide inkább awit szoktak. argonvédőgázas wolframelektródás ivhegesztés. ami tudja a váltóáramot is (AC)  nem olcsó.

awi- val is lehet acélt hegeszteni csak költségesebb. mivel argon gáz sokba kerül és  lassab vele a hegesztés acélnál.  de az aluhoz viszont avi kell és argon védőgáz.

mig mag al is lehet alut hegeszteni de  olyan vékony anyagot 0,3  szerintem nem  lehet.

ha az alu nem feltétlen fontos akkor mig mag hegesztőgépet vásárolj

http://www.nitech.hu/weld-impex_hegesztogep_p4299.html

http://bolthely.hu/hegesztestechnika/id/00031_MIG_180A_220V_4G_vedogazas_hegesztogep_

http://arkoz.hu/szerszam/iranyit.php?termek=14513&poz=k

géphez  még kell munkakábel,  tele co palack , huzalelektróda ötvözetlen acélhoz, reduktor 2 órás ami méri a palackban lévő gázmennyiséget és a munkához beállitott percenkénti értéket is mutatja , általában szélcsendes helyen 8-10 liter /perc. munkakábelt ha külön veszed akkor figyelj oda a csatlakozására hogy kompatibilis legyen a géppel mert több fajta van pl a weldi mig 181 -en euro csatlakozás van.

http://bolthely.hu/hegesztogep/id/00090_Huzalelektroda_SG2_1_0mm_15kg

http://bolthely.hu/hegesztogep/id/00019_REDUKTOR_Co2-Ar_maxi

http://bolthely.hu/hegesztogep/id/00210_BINZEL_250A_4m_Co2_vedogazas_hegesztopisztoly__

kb ilyenek. ha veszel akkor magyart vegyél mert van hozzá alkatrész és olcsób is.  én karcagi gépet fogok venni weldi mig 181, jó ár teljesitmény .

avit is találsz azokon az oldalakon amit linkeltem  de alut ha nem hegesztenél sokat akkor arról lebeszélnélek.

üdv

attila

Előzmény: Isti betyár (3379)
Sanyika088 Creative Commons License 2010.12.03 0 0 3380

Sziasztok!

Véleményeket szeretnék kérni tőletek az alábbi tipusú hegesztőről.

Tenic  180 inverter!

Küldök hasonlóról linket

http://www.hegesztescentrum.hu/index.php/mma-hegeszto-inverterek/796-tenic-168-inverteres-hegesztogep.html

Van-e valakinek ilyennel kapcsolatban valami tapasztalata?

Isti betyár Creative Commons License 2010.12.01 0 0 3379

Üdv!

Sajnos én ezeket a védőgázas hegesztőkhöz nem sokat értek, meg nem is én használnám és ezért kéne egy kis tanács, hogy milyen kiindulópontokat kéne megvizsgálnunk, hogy jó legyen a gép.

Szóval egy régi elektródás gép mellett jobb lenne, ha lenne egy ilyen, mert mint láttam ezek nem hagynak salakos felületet, így a heggesztés teljesen zárt.

De inkább leírom, hogy mihez kellene:

Tudjon zártszelvény (vas) heggeszteni, olyan 3-tól 8-as anyagvastagásra gondolok.

Kevés használat, de mikor kell akkor menjen rendesen. Évi kevesebb mint 100 óra.

Tudjon alumíniumot is heggeszteni, itt max. 0,3-as anyagvastagság szóval ne égessen szét mindent.

Egy lemezt (2) is úgyanolyan szépen össze lehessen vele heggeszteni, mint egy vastagabb anyagot.

Na erreg kéne valami tanács, hogy mit érdems megnézni, mert abszolút nem vagyok képbe a témával. Boltba is voltunk szétnézni, de ott az eladó azt mond amit akar, meg amit tud, úgy, hogy lehet, hogy életébe nem heggesztett.

rarobika Creative Commons License 2010.11.29 0 0 3378

Értem, köszi szépen, akkor ezért halt meg az einhell is 60 amrenál már kb 7 perc után.

Előzmény: Törölt nick (3377)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.29 0 0 3377

1 nullával kevesebb:)  szóval  azt jelenti hogy állandóan 100 amperral tudsz non stop hegeszteni,,.

Előzmény: Törölt nick (3376)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.29 0 0 3376

szia,  a vaterán aztán mindent leirtak a gépekről csak a legfontosabb adatokat nem, mint  pl a bekapcsolási időt és a huzaldob mekkora fér rá, mivel egy 5 kg os huzal 4500 ft, egy 15 kg os meg 7500 ft.  a bekapcsolási idő pedig azt jelenti meddig bir a gép adott amperon  müködni, pl ha 100% lenne 100 amperon a bekapcs ideje akkor  azt jelenti hogy állandóan 1000 amperral tudsz non stop. ezek akkor is nagyon fontos adatok lennének ha lenne, ha otthonira veszed meg, mert gondolom nem szeretnéd hogy 2 percenként kikapcsoljon neked miközben hegesztenél,,,  kérj az eladóktól adattáblát hogy tegyék fel  a gépek mellé, ha merik,,,,, kitudja lehet nem véletlen nincsen fent

üdv

Előzmény: rarobika (3374)
_nyunyuka Creative Commons License 2010.11.29 0 0 3375

Mint márka milyen ez a T.I.P?

Kínai olcsó fos. Hegesztőgépben nem láttam még, de házi vízellátó és fúrógép már járt nálam. Vasba se sokat adnak értük, mert a jórészük műanyag.

Előzmény: rarobika (3374)
rarobika Creative Commons License 2010.11.29 0 0 3374

Sziasztok!

Mi a véleményetek erről a termékről:

http://elektronika.vatera.hu/ipari_gep_berendezes/hegesztestechnika/vedogazas_hegeszto_mig_210_combi_11503_188301478.html

van a kisebb 170 es párja, az mennyire használhatatlan?

http://elektronika.vatera.hu/ipari_gep_berendezes/hegesztestechnika/vedogazas_hegeszto_mig_170_186664504.html

Nekem otthoni célra kéne (kb 80-90 körül áldoznék rá), vettem egy einhell bt-gw-150-t, azt azonnal visszavittem, mert az mindenre használhatatlan.

Mint márka milyen ez a T.I.P?

Nem tudtok olyan helyet, ahol vásárlás előtt ki lehetne próbálni a gépeket, megnézni őket és van jó pár különbőző márka?

Köszi

Üdv: Robi

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.25 0 0 3373

szia, attól  is függ hogy mekkora anyagvastagságot hegesztel sürübben és  hanyas elektródával.  ez a gép 100 amperon tud egyfolytában hegeszteni, ha neked ez elég akkor  jó választás. ha nem elég akkor erősebbet kell nézz.

és arra is érdemes  odafigyelni milyen gyártója  van a gépnek, és a szervizelése hol történik  kiterjedt  e a szervizhálózata, továbbá utánna járhatsz fórumokon milyen vélemények vannak ezen termékről, és semmiképpen nem szabad elkapkodni a vásárlást, én is tervezek  venni egy  karcagi gépet tavasszal addig van időm bőven utánna nézni .

üdv

Előzmény: Buxlifox (3370)
donphon1 Creative Commons License 2010.11.25 0 0 3372

a kozelembe van egy kuszuru, de az kulon zart helyisegben van es nem hasznaljak sokat, tehat nem sok anyag jut el hozzam.  a fejem felett van goz elvono ami sokat segit. kertem mar bor kopenyt, de le raztak mondvan h nincs ra szukseg mert nem karos a belso szerveimre es amugy se tud az megvedeni. meg eleg fiatal vagyok ahoz hogy tonkre tegyem magam ilyensmi miatt.

milyen elektrodot ajanlasz ha ez nem a legjobb?

az argon nem veszelyes az emberi szervezetre?

milyen karos hatasa van az ivfenynek?

Előzmény: donphon1 (3371)
donphon1 Creative Commons License 2010.11.25 0 0 3371

Erdelyben dolgozok egy kozepes cegnel. a fo tevekenysegunk az vizpompa (buvar pompa) gyartas.  

kesztyum az van de nem hegeszto hanem csak lakatos. en is minden nap meg egetem magam, de csak gyengen, tehat ebbol meg nem volt komolyab bajom.

Előzmény: banjani (3369)
Buxlifox Creative Commons License 2010.11.25 0 0 3370

Sziasztok.

Nekem olyan kérdésem lenne, hogy venni szeretnék egy inverteres gépet,

természetesen lehetőleg olcsón de nem gagyit.

Többször hegesztek szabadban is, hosszú hosszabbítóval.

Mondták, hogy erre nem minden inverter jó.

Ajánlottak több félét, végül az alábbi tetszett meg:

PUMA S1700G

http://www.hegesztoiv.hu/termekek/MMA/PUMA%20S%201700G.pdf

Most egész korrekt ára is van.

Vélemények ?

Szerintetek jó lehet a gép ?

Vagy inkább mást válasszak ?

banjani Creative Commons License 2010.11.24 0 0 3369

Egyébként hol dolgozol? 

Előzmény: banjani (3368)
banjani Creative Commons License 2010.11.24 0 0 3368

A piros elektróda a WT20-as elektróda. Thorium Oxidot tartalmaz. Ez az elektróda a legrosszabb a szervezetre. Egyébként meg aki hegesztőként dolgozik az fokozott veszélynek van kitéve hosszú távon. A különböző fémekből hegesztés során felszabaduló gőzöket, gázokat és egyéb káros anyagokat szívjuk nap mint nap. Van olyan anyag amit kifejezetten frisslevegős pajzzsal kell és szabad hegeszteni. Magyarul egy zárt pajzs ami szűrőn keresztül juttatja be a pajzsba a levegőt. Az inox nem az a kifejezetten veszélyes anyag de ha esetleg olyan helyen dolgozol ahol még köszörülnek, flexelnek vagy plazmáznak is egész nap akkor egy olyan kis maszkot nyugodtan felvehetsz a szád-orrod elé és nézd meg egy műszak után, hogy milyen szutykos fekete.

Kesztyűd sincs? Az sem árt azért. Másnem a hő ellen és a leégés ellen az alkaron. Én már nem egyszer megégtem csuklónál az ívfénytől.

Thorium, (torium), fémes sajátsága vegyi elem, vegyjele Th, atomsúlya 232.12, fajsúlya 11.0, olvadáspontja kb. 1700.0˚. Vegyérték IV. Főleg a monazit-homokban fordul elő a ritka földfémekkel együtt. Vegyületei közül a T.-oxid a legfontosabb, mint az Aner-féle gáz-izzóharisnyának főalkatrésze. A T. gyengén radioaktív elem, alfa-sugárzás közben 15.000 millió év felezési idővel mesothorium keletkezik belőle.

Előzmény: donphon1 (3367)
donphon1 Creative Commons License 2010.11.24 0 0 3367

Hello. a velemenyetekre volnek kivancsi, ha vki tud segiteni azt meg koszonnem. meg orokoltem a munka helyemen a hegesztoi posztot. az elott fogalmam se volt a mukodeserol de jo segitseget kaptam magam melle: a korlatlan idod, anyagot es nyers anyagot. vagyis azt mondta a tulaj h itt van minden es tanulj meg lassaacskan. egy darabig csak az automatan dolgozgattam VAR-STROJ VNVV-1GT n/1.0. az egesz ugy van meg oldva hogy maga a hegeszto gep az egy RAINBOW 200HF es hozza van kotve az automatahoz, amivel hengerek hosszanti hegeszteset vegzem. neha van egyebb munka is es olyankor jon elo h ha vekony az anyag akkor nem bevont palcas hegesztesel varjak, hanem en a Tig-gel (mivel szebb, jobb is).Most mar el telt egy kis ido es kezdnek minosegi munkakat kerni, amit meg nem tudok mindig teljesiteni. 1x175mm-es piros elektrodaval dolgozok es az esetek 90 szazatekeban  304es inoxot munkalok meg. Auto helmet maskom van, ez tenyleg tetszik is mert jol mukodik es allithato erzekenysegu. Annak viszint orvendek h mindig van es amennyi kell a fogyo alkatreszekbol, tehat soha se nezik az anyagias reszet ha vmi kell. amugy nagyon meg vagyok elegedve az egesz berendezessel es nem csak barkacsolasra hasznalom, hanem napi 8-10 ora kemeny munkara.

A kerdesem az hogy mennyire veszelyes ez a tipusu elektroda a szervezetre, es hogy mennyire veszelyes maga ez a tipusu heggesztes a szervezetre, mert semmi munka vedelmi felszerelesem nincs a maszkon kivul.

Vodkaboy Creative Commons License 2010.11.24 0 0 3366

Gondolom itt fogyó alu-ra gondolsz. Mert afi (argon védőgázas fogyóelektródás ívhegesztés) lehet akár acél, inox, alu.

Legmegbízhatóbb és inkább ez a lényeg de olcsó is esab.

Alu fogyónál ugye az a baj hogy az alu huzal puhasága miatt könyen elakad a csőben ezért ajánlják a rövid kábelt , DE ez már divatja mult :D

Mivel a kábelban a vezetőcsővet ha teflonosra cseréled (AMIT már kötelezően előirnak aluhoz) és 4 görgös előtolód van és akkor 2.5 méteres is lehet a munkakábel.

De mint minden gyártó is mondja ez még mindig csak félmegoldás mer aluhoz nem előtoló hanem huzó berendezés kell.

???? Ez egy olyan gép ahol a dobról huzza le a görgös rendszer a kábelt csak az nem a gépben van hanem a pisztolyon!

Szimplán huzó gép 4 méteres is lehet de a profik már előtoló és huzó is egyszerre ezek akár 6-7 méteres munkakábellel is dolgozhatnak.

Remélem elég jól megválaszoltam a kérdésedet.

Előzmény: Zetor16145 (3365)
Zetor16145 Creative Commons License 2010.11.23 0 0 3365

Hali!

AFI hegesztésre: lehet-e 4 méteres munkakábelt? Jól emlékszem csak 1-1,5 méterig.

Aluminium huzal hol olcsóbb vásárolni?

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.23 0 0 3364

sziasztok, jasic tipusu  inverteres co hegesztővel kapcsolatban van valakinek  tapasztalata? megbizható e. és van e országos szervizhálózata?

és szerintetek  az inverteres hegesztőgép meghibásodása esetén többe kerülhet a javitás mint a trafós esetében?

köszi előre is a válaszokat!

üdv

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.23 0 0 3363

szia. ha külön van az  amper  meg a feszültség szabályzó akkor az amperral a beolvadás mélységét  a feszültséggel  pedig a varrat szélességét tudod szabályozni. értelem szerüen ha növeled az ampert akkor mélyebb a beolvadás ha csökkented akkor  pedig kissebb.  feszültség növelésével  szélesedik a varrat, csökkentésével pedig  keskenyebb lesz,  huzal előtolóval pedig nyilván  a huzal sebességet állitod. de aki rutinos már hallja hogy pirít(próbadarabon)  a hegesztő és ugy állitja be anyagvastagságnak, hegesztési poziciónak megfelelően .

üdv

Előzmény: diessel (3362)
diessel Creative Commons License 2010.11.23 0 0 3362

Sziasztok

sikerült egy ilyen ESAB gépet meg venni 135 ért :)

tanácsot kérnék- ti hogyszoktátok be álitani  gépet ameg felelö hegesztés elérése érdekében??

gondolok valami bevált modszerre vagy vami ügyes trükkre!

köszi elöre is!

Előzmény: banjani (3279)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.22 0 0 3361

weldi mig 181:  172   ezer  de  már láttam 168 ért is. ha regizel a weldimpex oldalon le is töltheted az árlistát.

http://hegesztesbolt.hu/termek/2353/weldi-mig-181-co-hegeszto

üdv 

Előzmény: Kawabiker (3360)
Kawabiker Creative Commons License 2010.11.22 0 0 3360

Ez mit kóstált újban?

Előzmény: Törölt nick (3359)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.22 0 0 3359

szia, amit belinkeltél  nemigazán jó , tul gyenge , barkácsoláshoz jó de akkor már inkább  egy jobb gép ami másra is jó.

a másik: a vaterás gép igy látatlanból is nem egy komoly gép 70 ezerért 160 A egy dolog,  de mennyit bír az a kérdés. ami  már üti valamennyire a prímet az kb 170-200 ezerbe kerül, de ott is figyelni kell a teljesitményre. bekapcsolási idő! huzaldob  mekkora megy rá max, mert  pl az 5 kg os huzal 4500 ft, a 15 kilós meg 7500,  valamint  hogy milyen gyártmányú mivel az alkatrész utánpótlás  sem elhanyagolható és a szervizelés sem.  én nagyon sokat  keresgéltem a neten mert   co gép vásárlás előtt vagyok és a karcagi weldimpex gépnél döntöttem országos szervízhálózattal bír.  weldi mig 181 a tipusa.   http://www.weldimpex.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=34&Itemid=104

magyar gép  trafós nem inverteres. ennél a bekapcsolási idő 100 a on 100 %    vannak jobbak is de azok drágábbak.

sok sikert

Előzmény: Kawabiker (3357)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!