Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.23 0 0 8208

Meg se kérdezte :-(( Na mindegy, ettől még nem lesznek álmatlan éjszakáim :-)

Előzmény: tommystar (8205)
tihizs Creative Commons License 2010.11.23 0 0 8207

Szia Petra!

Hát úgyis mondhatjuk,hogy nem voltam én senki,csak egy földi halandó.

Egyébként Zsolt vagyok.Majd még beszélünk.Schönen Tag für Dich!

 

Előzmény: Katzenmama (8206)
Katzenmama Creative Commons License 2010.11.22 0 0 8206

Köszi szépen, most már direkt egy picit elpirultam. :)) Elárulod nekem, hogy ki voltál a "régi" index fórumban, kedves tihizs? Mert ez a név nekem most nem mond semmit.

Előzmény: tihizs (8204)
tommystar Creative Commons License 2010.11.22 0 0 8205

OFF

Nem sikerült összeházasítani a régi indexes felhasználódat az indapass-szal?
Nekem az indás újkori belépésemnél rákérdezett, hogy volt-e régen indexes nick-em és simán hozzákapcsolta.

Előzmény: Törölt nick (8200)
tihizs Creative Commons License 2010.11.22 0 0 8204

Drága Petra/Katzenmami ,

 

Már régen akartam Neked írni de most már "nem bírok magammal".

Egy-két éve már olvasom a bejegyzéseidet és amikor megtudtam,hogy ki és mi miatt tanultál meg magyarul,akkor nagyon meghatódtam.

Valami fantasztikusan és választékosan írsz és beszélsz magyarul! Bravo!

És olyan jókat írsz és írtál most is,hogy nem térek magamhoz.Nagyon jó hogy itt vagy,egy üde színfolt az Indexen.

Gratulálok!

Előzmény: Katzenmama (8202)
Peppers Creative Commons License 2010.11.22 0 0 8203

Részek persze vannak, azokkal szeretek foglalkozni. Partok meg pártok is biztos vannak, de azokkal meg úgy vagyok, hogy a velük való foglalkozás kétes örömét másoknak engedem át. A társadalmi munkamegosztás jegyében.

 

Azt meg tényleg csak a köz okulására jegyezném meg, hogy egyszer azért mindenkinek érdemes lenne rákattintintania pl. a metacritic.com-ra, ahol egy pillanat alatt képet lehet kapni arról, hogy a megélhetési- és a hobbikritikusok széles közössége mit gondol egy-egy új zenei albumról. Persze, az embernek nem kell ugyanazt gondolnia, amit bárki más gondol, de az, hogy ilyen site létezik és virágzik, nagyon komoly kulturális teljesítmény. Persze, nem a magyar kultúrában, hanem egy másikban. Mi még várhatunk, hogy ilyenünk legyen. (De addig is, biztos ami biztos, olimpiát Budapestre, satöbbi! :>>)

Előzmény: Lappantyú (8196)
Katzenmama Creative Commons License 2010.11.22 0 0 8202

Nem tudok magamat olyan jól kifejezni mint Ti, de mégis (röviden) szeretném a véleményemet is mondani:

Engem egyáltalán nem zavar, ha pl. Peppers ír valami kritikust, ezt ismerem tőle évek óta, de azt én is tudom, hogy amit írja, ez mindig az őszinte szempontja.

S ha a szempontja ezúttal olyan, akkor azt is el kell viselni.

 

Nálam hát két dolog összejött: a lemez hallgatása és a fórumi vélemények olvasása. Kezdtem gondolgozni azon, hogy helyes-e az én véleményem az albumról, kételkedtem, picit szomorú is voltam, és azt gondoltam, hogy én valószínüleg csak egy felületes ember vagyok.( Még  jó volt, hogy legalább nem olvastam itt, mielőtt a CD kezemben volt!!)

 

Most, 2 nappal később, nekem az album még mindig tetszik. S így is marad.

 

Mégis - nem árt nekünk az, hogy ellenkezők a véleményeink, ellenkezőleg - ez hoz ide friss szélt, nekem újra érdekes lett  benézni.

 

Csak hát zavart, hogy először alig olvashattam valami pozitívot .

 

És most átnyújtok Nektek egy béke - sört  ( a mai keletnémetországi 8 foknál az úton biztos jó hűvös marad.) Egészségetekre!

 

Üdv.

Petra

adrienne1 Creative Commons License 2010.11.22 0 0 8201

Meglatom, januar eleje elött ugyse megyek Pestre, addik töprenkedek:)))

Előzmény: Lappantyú (8199)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.22 0 0 8200

Kedveseim, ha még nem láttátok volna ezt a videót, íme:

 

http://www.noltv.hu/video/3095.html

 

(Még a pénteki ügyelet alatt fedeztem fel, de mire beregisztráltam az Indapassra (mert az ősindexes adataimmal nem engedett már be a gonosz, meg kivártam a 60 percet, letelt a munkaidőm. Apropó: Schlumpf alias KK1)

 

Lemezt még nem vettem, de most már nagyon kíváncsi vagyok rá, s lehet, hogy nem várom meg vele a karácsonyt :-) (arra számítván, hogy valamelyik családtagom csak meglep vele)

 

Fb egyelőre nem a kedvencem, bár az is igaz, hogy túl sokat - régi regisztrálásom ellenére - nem látogatom.

 

KK1-Schlumpf

Lappantyú Creative Commons License 2010.11.22 0 0 8199

hát eszedbe ne jusson nem megvenni, mit tudhatod te, hogy az itt írók milyen emberek és kinek miért nem tetszik és te milyen ember vagy és hogy és mint. vegyed meg és hallgassad meg, aztán majd eldöntöd.

én például nem is írtam, hogy nekem nem tetszik. :)

Előzmény: adrienne1 (8197)
SzivárványB Creative Commons License 2010.11.22 0 0 8198

Vedd meg, ülj le, és előítéletek nélkül hallgasd meg!

Én szinte egész nap hallgatom, nem elemzek és jól esik! Ha mélyebben belemegyünk, biztos vannak hibái, és nekem sem tetszik az összes szám, de összességében jónak tartom! Az sem zavar egy cseppet sem, hogy vannak ismétlődő, szokásos szófordulatok. Nekem ettől otthonos :). Semmiképpen sem zúzatnám be!!!

Előzmény: adrienne1 (8197)
adrienne1 Creative Commons License 2010.11.22 0 0 8197

Lappa, épp tegnap olvastam Rolad Vamos Miklosnal:)

Sajnalom, ha nem annyira jo az uj KZS, meg akartam venni, de elbizonytalanitottatok...

Előzmény: Lappantyú (8196)
Lappantyú Creative Commons License 2010.11.22 0 0 8196

szerintem van :)

van part, csoport, gondolkodás, világnézet, hozzállás, párt. :))

van az ilyen, van az olyan és van az ilyen-olyan. (ha már huszos nickek :))))

Előzmény: Peppers (8195)
Peppers Creative Commons License 2010.11.22 0 0 8195

Szerintem igazándiból nincs is part, ami elszakadhatott volna. Legalábbis én nem így közelítem meg.

Előzmény: Lappantyú (8194)
Lappantyú Creative Commons License 2010.11.22 0 0 8194

én éppen ma reggel, a tömegközlekedésem során (mikor is amúgy rehabilitáltam a telefonom médialejátszóját, mert kiderült, hogy persze én vagyok a béna) gondoltam arra, hogy jobb lesz, ha inkább itt maradok konczzsuzsázni. úgy tűnik, hogy hiába is minden igyekezeted, kedves Borella és hiába is nyújtod a kezed mindkét irányba és próbálod tartani, a két part elszakadt egymástól, látványosan.

 

és én teljesen értem a másik oldalt, azokat, akik tényleg így és ilyennek szeretik, akik ezt a lemezt is szeretik, akik minden moccanását szeretik, akik igazi rajongók. azoknak biztosan nagyon rossz ez így. olyan, mintha mondjuk a gyerekemre mondanának mindenfélét. ami még igaz is lehet, de akkor is. ne mondják, utálom, ha mondják, főleg ne úgy mondják, bánt engem.

 

szóval én tényleg értem a másik oldalt és tényleg bizonyos, hogy nem tartozhatom oda a magam álláspontjával, nézeteivel. egyszerűen nekem egy felnőtt, sőt: egy erősen felnőtt ember nem cuki, nem lehet cuki, óriási nagy baj az, ha cuki vagy cuki akar lenni. én ilyen vagyok, sokszor akartam másmilyen ember lenni, mint amilyen vagyok, de cuki mondjuk pont sose (asszem, ez sikerült is). nem azt jelenti ez persze, hogy szerintem az egy hülye, aki szerint cuki lehet egy felnőtt ember, egyszerűen én csak annyira másutt vagyok a koordinátarendszerben, hogy úgysem tudnánk megérteni egymást és nincs is semmi értelme bántani a másikat a jelenlétemmel.

 

úgyhogy megígérem, hogy befogom a pofámat és eztán ott csak olvasni fogok és képeket nézegetni és ha mondanivalóm van, azt majd ideírom, pl. az új lemezről, amit végre tényleg meghallgattam és milyen jó, hogy eljutottam a végére, mert ott találtam a suzanne-t. :)

 

 

Előzmény: Borella (8192)
Peppers Creative Commons License 2010.11.22 0 0 8193

Helló,

 

mint helyesen megfigyelted: nomen est omen. "Nem adhatok mást, csak mi lényegem." :>>

 

Ha érdekel: kattanj át a Fonográf együttes topikra, ott a tegnapi Tolcsvay-koncert kapcsán elolvashatod, milyen az, ha valami tetszik nekem.

 

A fészbukkon zajló történéseket szerintem helyesebb ott megtárgyalni. De ha valaki megrökönyödött azon az egy-két soron, amit ott elkövettem, irányítsd ide, a topikba, és máris meglesz a viszonyítási alapja. Összevetheti például, hogy "kifejező, hogy még címet sem tudtak adni a lemeznek" azzal, hogy "és te kapsz hányingert".

 

Amúgy a publikus fórumokon zajló kommunikációnak megvan a maga pszichológiája. Például eleve érdekes, hogy ki szól hozzá. És vajon mit gondol az, aki nem szól hozzá. Ezzel kapcsolatban vannak saját kutatásaim. :)

Előzmény: Borella (8192)
Borella Creative Commons License 2010.11.22 0 0 8192

A fiúknak is fogok válaszolni, kitérve a felhozott érvekre, most nem vagyok olyan agyi állapotban.

Nem, nem tudtam Lappa, hogy Csípőspaprika-Fullánk ennyire benne volt a témában, mert én azért - főleg régebben - nem követtem itt mindent, gép-lehetőségem se volt mindig. De ez most a vita szempontjából meg engem hagy hidegen, nem befolyásol, hisz bár én riportot nem készítettem, de az életemet kisebb-nagyobb mértékben végigkísérte. Számomra itt most -  fb-on is és itt is - a tömény ásítozó unalom és utálat szűrődött át a szavakon (lehet, hogy rosszul érzékelem) és csak ezért kérdeztem meg, meg hogy bizony volt akit kifejezetten bántott ez magatartás (direkt nem véleményt mondtam), mivel tényleg hirtelen felindulásból elkövetett örömködésnek indult az egész, majd a 37. felkavarta a vízparti homokot és elég erős hidegzuhanynak tűnt ez a belépő. Na ez a fb-ra vonatkozott, az itteni vita felhangja más, mert itt megszokott.

Véletlenül se szeretnék abba a hibába esni, amit az "átkosban" úgy utáltam, hogy elő volt írva az ízlésszabály, mi tetsszen, mi nem. Erről szó sincs. Csak valahogy finoman azt próbálom folyton érzékeltetni, látom hiába (és most megint a fb-csapatra gondolok), hogy van aki örömét akarná lelni a fiatalságunkat idéző "konczozásban" és őket valószínűleg leforrázza és/vagy hidegzuhanyozza ez a kirohanó dühös kritika, függetlenül attól, mennyiben van igaza. Talán valami kis érzelmi alkalmazkodást remélnék, amibe bőven belefér a kritika, de ha lehet ne sortüzezze le a többieket.

Borella Creative Commons License 2010.11.22 0 0 8191

offtopic: kedves Cicaanyuka, épp most jöttem be ide ezen a hajnali órán, még nem is aludtam, most már türelmetlenül elkezdtem hallgatni a 37.-iket, de most Te is jól kitámasztottad a szempilláimat, mire elkezdtem gondolkodni, hogy lehet itt privát levelet írni, már küldted is! Nagyon köszönöm!!!

Németül alig valamicskét tudok, pedig illene :-(, tanulgattam sokáig, nem beszélve... ezt majd levélben.

De nem is ez az érdekes, hanem hogy egyből megállapítottam: Te vagy az én német felem! :))))) Egy okkal több hogy gyere a fb-ra! Ott van egy Állatszeretet csoportom is!!!! A K.Zs.mellett :-)))). Majd megírom, hány cicáról gondoskodom :). (Elnyávogom :D )

De csak legközelebb, sűrű napjaim vannak, szaladok aludni. És még a lemezt végighallgatom, hogy már tudjam, mire fel ez a sok indulat.

Ich schreibe bald!!!!!!!!!! Wunderschönen Tag für Sie!

Előzmény: Katzenmama (8189)
Katzenmama Creative Commons License 2010.11.21 0 0 8190

Nektek mint eltérítés a 37s-től:

 

http://www.youtube.com/watch?v=pr1O6Vejgv4

 

a video első része egy kis régi felvétel Zsuzsával, valamelyik  NDK tévéműsorból, a Ne sírj kedvesem c. szám német nyelven. Én legalább ezt még nem ismertem.

Katzenmama Creative Commons License 2010.11.21 0 0 8189

offtopic: Kedves Borella, látom, hogy tudsz németül, brávó! Az, hogy honnan tudok magyarul, nem titok, de gondolom, nem ide tartózik. Ha lehet valahogyan PÜ-t írni (eddig még nem találtam ki), ott szívesen elmesélem Neked.

Előzmény: Borella (8179)
rumci Creative Commons License 2010.11.21 0 0 8188

És Bors Jenőt? :P

Előzmény: Peppers (8187)
Peppers Creative Commons License 2010.11.21 0 0 8187

:D A Peppersből is többször levezették a Bors őrmestert, a fullanxból is a Stinget, de igazából egyikre sem gondoltam, amikor beugrottak ezek a nevek.

Előzmény: roth_ur (8183)
Peppers Creative Commons License 2010.11.21 0 0 8186

Ha van valami, amit folytatni lehetne (kellene), tényleg az interjúk azok.

 

Szörényivel kellene leülni, aktuálisan, a koncert előtt vagy után.

Előzmény: Lappantyú (8184)
Peppers Creative Commons License 2010.11.21 0 0 8185

Énekeljen olyanról, amit magunktól nem látunk.

 

Hát igen, így valahogy.

 

Nem véletlenül hoztam fel Bródy valamikori nagyszerű tudatállapot-dalait (, vagy azt a kérdést, hogy mi mutatkozik meg egy produkcióban. Felismerni, megismerni dolgokat; feldolgozni, közvetíteni emberi helyzeteket -- ezekre Zsuzsa dalai mind alkalmasnak mutatkoztak valamikor.

Előzmény: roth_ur (8182)
Lappantyú Creative Commons License 2010.11.21 0 0 8184

:DDDD

 

Bora, nem tudom, tudod-e, hogy Peppers csinálta annak idején a Fonográfiát, ami hiánypótlón összeszedte a kétezres évek elején az összeszendőket és csinált pár olyan interjút is azokkal az emberekkel, mint kb senki. se régen, sem most.

 

én abszolút értem a szempontjaidat, gyűlölöm a trollokat, internetcuccokban senkit nem utálok jobban náluk, de Peppers nem troll. szúr is, vág is, kényelmetlen is lehet (van, kinek), de nem troll. ne értsd félre, nem vagyunk barátok vagy ilyesmi, nem is ismerem igazából, csak tíz éve innen(-onnan), de ha valamiben biztos vagyok, akkor az az, hogy Peppers nem troll a Zs. fórumban.

 

(trollok azok az alakok a neten, kiknek semmi más célja nincs, mint felbosszantani a netes közösséget, kb.)

 

valamint még elmesélem, hogy a múlt héten volt egy interjú(ismétlés) a rádióban Tolcsvay Lacival és a nejével és lenyomták a nosztalgiás dalt és én attól mindig frászt kapok, hogy banyek, ez az egy ember tényleg tudja és érti, hogy mire gondolok/unk, de hogy nem értik a többiek?? miért nem értik?

igen, én is roppant dühös vagyok mindig, ha az az érv, hogy de legalább. az nem érv, a de legalább nem érv. a mások még így se, az se érv. és azt se, hogy ez lesz a fogyasztható. nála nem érv.

Előzmény: roth_ur (8183)
roth_ur Creative Commons License 2010.11.21 0 0 8183

No lássuk csak, Peppers mekkora Sting-rajongó.

Hiába na, kicsi a Peppers, de Fullanx.

Előzmény: Peppers (8181)
roth_ur Creative Commons License 2010.11.21 0 0 8182

Bora, attól, hogy ez a lemez (nem/sem) tetszik Peppersnek, attól mért ne járhatna ide(-oda)? Van pár KZS lemez, amiről én is úgy gondoltam első felindulásomban (igaz, azóta is), hogy ha megtehetném, bezúzatnám. És mégis itt vagyok.

 

Jut eszembe: még itt vagyunk. Értem én, hogy még itt vannak, örülök neki. De attól hányni tudnék, hogy ezt minden lemezen el köll nekünk énekelni. Még összetartozunk - Amíg az óra jár - Kárvalló idők - Mindig volt, mindig lesz - Szóljon a dal.....

Nem köll elénekelni, lássuk aztat magunktól is. Énekeljen olyanról, amit magunktól nem látunk.

Előzmény: Borella (8178)
Peppers Creative Commons License 2010.11.21 0 0 8181

Bocs, egy másik nickről követtem el a hsz-t. Nincs kedvem visszaoperálni, vegyétek nyugodtan Peppersnek. (Aztán lehet tovább botránkozni, hogy fullanxként mi mindent követtem ez a fórumon. :))

Előzmény: fullanx (8180)
fullanx Creative Commons License 2010.11.21 0 0 8180

miért jössz? A megszokott társaságod miatt?

 

Igen, tényleg jelentős részben a társaság miatt.

 

e biztosan jobban tudod, mi motiválja őket, nekem azért nem ez hallatszik ki a zenéikből

 

Ez érdekes, számomra teljes mértékben átjön. És ez -- mármint hogy mi ismerszik meg egy produkcióból, mi derül ki belőle, miért olyan, amilyen (akármilyen is) -- ez egy olyan szint, amiről érdemesnek tartom beszélni, KZs kapcsán, ebben a társaságban. Nagyjából ez a másik motivációm, ami miatt írok a topikba.

Előzmény: Borella (8178)
Borella Creative Commons License 2010.11.21 0 0 8179

Katzenmama, cicaanyuka, akkor Te honnan tudsz ilyen jól magyarul?

Mert le a kalappal ám előtted! Tudom, nem akarsz jönni a Fb-ra, megértelek, nekem sem volt kedvem sokáig, aztán összehoztuk ezt a kis csoportot, rengeteg K. Zs. képpel, mindennel, egész jó lett, na azóta mégiscsak odajárogatok :-))).

Előzmény: Katzenmama (8173)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!