Ne dőljetek be ezeknek a "hajgyógyászoknak". Nagyon sok topic van ezekről a rougjos hajzsenikről. Sok helyen olvastam, hogy különböző problémákra, sőt mindenre ugyanazokat a méregdrága termékeket ajánlották!
Az étrendkiegészítőktől hülység csodát várni. Mint ahogy régebben leírtam én folyamatosan szedem már lassan egy éve őket. (multivitamin, B vitaminok, szelén, cink, napi 4 kapszula)
Én most a bioderma intenzív kúrám után átváltottam egy amcsi bio samponra, ami hatásos hajhullás ellen is. B vitamin van benne dögivel meg egy csomó gyógynövény. /Avalon Organics Biotin B Complex Thickening/ Eddig nagyon jó és szállítással sem volt drágább mint az itthon kapható speckó samponok.(3.200.- volt 400ml)
Mellette még használok egy nagyon jó kis ginzenges hajcseppet (csak alkohol, ginseng kivonat meg C vitamin) van benne. Ez mindössze 550.- ft volt és kenterbe veri az összes drága dr.immun, varga meg a társai hajcseppet.
Vitaminból egy hete váltottam egy szintén amcsi termékre a New Chapter one dailyre. (Vezető multivitamin náluk, pedig soha nem reklámozták sehol a termékeiket. Magyarországon egy cég MLM-ben nyomja 5X áron.)
Igazi bio növényekből meg gyógynövényekből álló multivitamin készítmény vagyis nem mesterségesen előállított, mint az összes patikai. Nagyon meglepő az eredménye eddig. Duracell nyúl lettem tőle már az elő szem után, pedig az utóbbi hetekben alig bírtam kivánszorogni reggelente az ágyból. (A havi adag ára szállítással együtt 3.500- volt.)
Megérkezett az utolsó laborom is. A D vitamin szintem olyan alacsony, hogy szinte nem is mérhető. (Szerencsére a csoda vitaminomban a napi mennyiség 250% van.)
Ahogy sejtettem. Az étrendkiegészítő nem ér annyit. Bár nem tudom, hogy a szárított mezei zsurló, az apró köles mag és az L-cisztein miben segít az egészséges fejbőrért (nem kételkedés, biztos hogy segít vmit, én ezeket nem ismerem, illetve a cisztein az vmi aminosav lehet), de biztos nem dob 4000ft-ot a termék árán.
Ez a honlap pl egész jó, csak most nincs türelmem kibogarászni, hogy mi éppen a legmegfelelő. Illetve lehet hogy vannak termékek amiket ez figyelmen kívül hagy.
kis segítség:
pantoténsav: b5
piridoxin: b6
biotin, h: b7
niacin: b3, nikotinsav
a samponról viszont én nem tudok mit mondani, én nem próbáltam.
A sampon még azt kell mondjam, hogy tűrhető árban van. Viszont, ha hajerősítő kapszulát akar veled szedetni, akkor vannak lényegesen olcsóbb termékek a piacon, esetleg ő is ajánlhatna mást helyette.
Kezdem azt hinni, hogy az orvoslátogatók jól végzik a dolgukat.
Egyébként volt arról egy cikk még anno az indexen, hogy mekkora biznisz ez az egész egészség dolog. Néhány helyen az unióban a mi árainknál lényegesen olcsóbban lehet hozzájutni az orvosságokhoz, de ha belegondolok, akkor be kell látni, hogy nem hiába van úton-útfélen egy-egy patika idehaza.
A fejbőr tisztítót megnéztem, 2500 150ml még elmegy....a másik kettőről viszont nem sok mindent találtam. Valószínüleg egy étrend kiegészítő lehet a kapszula. Na most ez nagyvalószínüséggel valamilyen vitamint fog tartalmazni (általában b....főleg biotin, melynek hiánya felelős lehet különböző bőrbetegségekért és a hajhullásért is. Ráadásul elég nehezen szívódik fel, a bevitt mennyiség kb 50%-a.) Persze aztán lehet, hogy nincs igazam, nem vagyok szakember, csak olvasok. Viszont érdkelne a másik kettő, hogy konkrétan mik azok és mik vannak benne. Elég lehúzás szaga van a dolognak főleg ami a sampont és a kapszulát illeti. Mondanám, hogy próbáld ki és meglátjuk mi lesz a hatása (a közösség érdekében szorítunk neked), de lehet hogy amik abban vannak tök természetes táplálkozással megoldod, vagy sokkal olcsóbban.
Ma voltam a hajgyógyásznál. Megosztom veletek, hátha tud valaki még segíteni, így már, hogy konkrétan tudom mi a probléma.
Zsíros korpám van s emiatt zsírosodik a hajam is hamar.
Kérdezte milyen sampont használok. Mondtam, hogy általában zsíros hajra valót, de szoktam festett hajra valót is.
Azt mondta, hogy NE használjak zsíros hajra valót, mert attól még zsírosabb lesz.
Erről egyébként olvastam már a neten is, de hát azért elgondolkodtató, hogy ha már konkrét problémára való terméket csinálnak akkor annak az ellenkezőjét használjam???
Ezen többek között azért is elgondolkodtam, mert ahogy utána olvastam, és érdeklődtem a zsíros korpa után, ekkor ugye még nem voltam biztos benne, hogy ez van nekem, akkor többen is azt ajánlottátok, hogy fontos, hogy a megfelelő korpára való sampont használjak. Tehát a száraz korpa akkor arra valót, ha zsíros korpa, akkor arra valót.
Szóval a lényeg, hogy ez a korpa nem mindig látható szabad szemmel, mert annyira rátapad a fejbőrre. Egy idő után elzárja a hajhagyma útját, mert teljesen rárakódik. Miután elzárta, utána eltömíti a hajhagymát is, mármint a gyökerét.
A termék amit ajánlott:
SCHIUMA LAVANTE - FEJBŐRTISZTÍTÓ, samponn és kapszula
Ez kerülne durván 15.000,- Ft-ba. Kb. 3-4 hónapig kellene csinálni, ebből a sampon és a fejbőrtisztító két hónapig elég.
Megkérdeztem, hogy mi van ha a kapszulát nem veszem meg. Azt mondta nem gond, vagy lehet úgy is, hogy azt csak a következő hónapban veszem meg. Az azért van, hogy a tisztítás után új hajszálak is növekedjenek.
Próbálta már valaki ezt a terméket? Vagy esetleg hallottatok róla?
kb 1 honapja hasznalom, alitolag minimum 3 honapig kell hasznalni es utana el lehet hagyni. 1en hatulutoje van a dolognak, es pedig az hogy minden 2 nap hajat kel mossak mert nagyon zsirosodik tole a hajam.
meg probaltam egy Mirtusz kivonatu sampont, attol nem volt zsiros a hajam de nem mult el a korpa es mar masnap megjelent a lerakodas.
megfogom probalni a 2 felvaltva vagy 1 mosashoz hasznalni oket.
Egy hete kenem dúrván. Valóban használ a krém nekem is. Dúrván másfél nap alatt helyre rakott, részben. A bőrgyulladás szépen visszahúzódott, szinte nincs is. Random ember meg nem mondja, hogy nekem azom volt vagy van. Edzés után bár elég szépen kivörösödtem, de mire haza értem elmúlt. Erre ráfogtam a rosaceat. Nem éreztem, hogy fáj az arcom vagy viszket, szimplán csak kivörösödtem. Viszont, amivel már igazából húzhatnék is a fórumról, mert már nem a témába tartozik, hogy az apró kis hólyagoktól nem tudok megválni. Két napja vettem észre alig párat, mára már a fél arcomon ott van. Apró gombostű hegynyi piros pöttyök, néhól hólyag szerűen fehérek. Mikor kezdődött nálam ez az egész, akkor is mondtam mindenkinek, hogy ezzel kezdődött, de mindenki mondta a magáét, hogy autoimmun, rosacea, seborhoea. Egyszerűen nem fogják fel, hogy ezek már a KÖVETKEZMÉNYEI. A következő orvos akihez elmegyek, ráordítok, hogy ébredjen már fel és figyeljen már oda mit mondok. Oké, hogy nem végeztem orvosi egyetemet, közöm nincs az egészhez, de VELEM történik az egész, ÉN látom az egészet, ÉN tudom hogy mi után mi jön, ÉN tapasztalok meg mindent. Az aki meg velem szembe ül és próbál diagnosztizálni, csak egy random képet lát rólam épp azt ami akkor van.
Kedves Okszigén! Kösz, sokat segítettél, családilag elkaptuk a sebót, azaz, ahogy becézed. Köszönöm, hogy lebeszéltél a drága szerekről, magunk is A és E vitamintartalmú krémekre, táplálékokra esküszünk, illetve ezek mellett vagyunk. Fiammal szerdán megyünk Heimpálba, tehát se Locoid (azt már próbáltuk), se kéntartalmúak. Megírom, hogy A és E vitaminok hogyan jöttek be és ami meglepett, hogy ez egyéni érzékenységű? Tehát mindenkinek egyéni érzékenységű, hogy mi hat rá? Homeopátiát próbáltál, próbáltatok? Üdv és gyógyulást kívánok mindenkinek.
Na, kipróbáltam a diófalevelet és mit mondjak, amennyire nem hittem benne annyira használt. Az öreg lehet télleg tud vmit, ha a hajhullásom nem is ált meg, de a korpára egészen jó volt és még az arcom is jobb lett tőle valamivel. Még a héten elmentem a bőrdokihoz akinél volt Tetra is. Rendes nő, segítőkész. Felirta ugyanazt a krémet. Felírt még vmi kencét a fejbőrömre ami nem tudom, hogy mi, mert nem adtak vissza blokkot miután kiváltottam (majd reklamálok). Illetve ajánlott még hajmosáshoz 2 sampont. Az egyik egy babé korpásodás elleni sampon, a másik pedig a La-Roshe Kerium Ds sampon.
Nekem az arcomon jött először borzalmas égető vörös folt arra kevert elocomot kaptam
Nem igazán mult vagy is nem az hogy nem mult ha nem néha egyet gondolt vissza jött és a házidoki viszont azt mondta véget vetünk neki 3 nap azonnal táppénz és valami kevert gyogyszertári azota nem vészes
Viszont érdekes nekem hő hatására jött elő az arcomon mindig,tusolás ,nap stb Viszont a nyáron 110 km-es kerékpár tura alkalmábol felhős idő nap nélkül olyanfájdalommal jött elő azt hittem megbolondulok,de gyogyszertárban pult alatt jött a kenőcs rendesek voltak.
Nem rég meg a homlokomon jött ki arra cutive krém és utánna Kerium DS krém -Seborrhoeas arckrémet irt dokinő
Szerintem fogd össze magad aztán menjél el a bőrgyogyászatra aztán ott probálnak segiteni mint össze vissza kenegeted a fejedet
Nekem is volt korpaszerű Locoid oldat meg gyogyszertári kevert kenőcs heti 2 alaklom 3 hét alatt el mult azota nem jött elő pedig dokinő azt mondta el soha nem mulik csak szépen kezelhető karban tartható
nekem is a te tuneteid voltak lathatok a fejboromon. en kiprobaltam a vichy dercost es mar a masodik mosas utan latvanyos volt az eredmenyi. Most 1 honap utan minden ok, csak magyon hamar zsirosodik a hajam, mar a 2 napon ujra kell mosnom a hajamat.
mdodger-nek a 2 javaslata is bejott nalam a foldvari krem utan. koszi :)
Szerintem neked zsíros korpád van a tüneteid alapján. Az a ragacsos sárgás izé ami a köröm alatt marad, az erre utal. Zsíros korpára továbbra is a zöldflakonos Vichy-t ajánlom (dercos).
Viszont, ha nem szimpatizálsz vele, akkor mindenképp olyan másik sampont próbálj ki, ami kifejezetten zsíros korpára való. A sima korpára való nem elég, nézz szét.
Ilyen felrakódásom nincs. Úgy jellemezném, ha belenézek a tükörbe, akkor látom a hajam között, végülis elől a homlokomon látom, de nem a fejbőrömön van, hanem a hajszálaim között és kiesni nem igazán tud, mert nem olyan, mint a száraz, lemezes korpa, ami másnak a vállán van. Ez nem akar kijönni.
Illetve ha a körmömmel megvakarom, akkor ott marad a körmöm alatt, ilyen ragacsos, sárgás izé...:(((
Leginkább a tarkóm viszket. Ott dudorok is szoktak lenni, ilyen apró pirosak. Ill. volt már olyan, hogy ha vakartam, és találtam valami kidudorodó pontot, akkor lekapartam. Az pedig úgy nézett ki, hogy a közepe varas volt, de nagyon pici, szinte egy tűhegynyi, annak a varszerű valaminek a széle pedig korpa. Na ezt jól leírtam, de remélem érthető azért:)))
Köszi a segítséget. A Vichy nem szimpatikus, mert más problémára próbáltam és semmit nem ért. Nekem. Persze ettől még másnak segíthet. Az a baj ezekkel a termékekkel, hogy drágák, és mindenkinek más válik be, és próbálkozni kell, csak nem olyan könnyü az ezreseket kidobálni.
Már annyit olvastam a korpákról, hogy végül már összezavarodtam.
Eddig azt hittem, hogy zsíros korpám van, de most már nem vagyok biztos benne. Tud valaki olyan honlapot, ahol le van írva minden szépen. A zsíros és száraz korpa jellemzőit már elolvastam. De nem tudom, hogy mégis mikor nevezhető seborrheosnak.
Illetve még kíváncsi lennék, hogy a következő samponok közül kinek melyik jöbb be:
Én is próbáltam anno a bioderma termékeit, többek között ezt a krémet és a Forte-t is. Nálam nem volt ilyen látványos javulás tőle, sőt, igazából nem vált be.
Nekem bőrgyógyász ajánlotta seborrhoeas arc bőrömre a Sensibio DS Creamet.
Gyógyszertárban kapható 40 ml-es kiszerelésben. Naponta 1x 2x ajánlott a használata. Teljesen bevált. Két éve már szenvedtem a pikkelyesen hámló, száraz vöröses arcbőrtől, ami elsősorban az orrcimpák, szemöldök, homlok és az áll környékén mutatkozott. Rengeteg krémet, diétát kipróbáltam már, de egyik sem hatott véglegesen. Ezt a terméket lassan 2 hónapja használom és már az első 1-2 napos kezelés után látszódott eredmény. Mára 90%-osan a rendszeres kenegetéssel elmúlt az arcomról ez a gyulladt, nagyon vörös, pikkelyesen hámló bőr.
Az árát tekintve nem olcsó, de már gátlások nélkül az emberek szemébe merek nézni, nincs rossz érzésem a bőrbetegség miatt. Patikában 4100,- Ft-ért kapható.
A www.bioderma.hu oldalon, az érzékeny bőrtipusok menü pont alatt többet is olvashatsz róla.
Budapestieknek ajánlom, a hétvégén az Ázsia Centerben jártam és abban az épületben ahol a legfelső szinten étterem is van, egy külön bolt ezekkel a francia termékek árusításával foglalkozik. Ott 3600,- Ft ugyanez a krém.
Bátran ajánlom mindenkinek aki seborrhoeas arc bőrtől szenved, többet nem kell ezzel a kellemetlen érzéssel együtt élnie. A krém kb. 2 és fél hónapig biztos elég minden napos használat esetén.