Keresés

Részletes keresés

ludaszsolti Creative Commons License 2010.11.18 0 0 105887

Sziasztok!

Küldök néhány képet a búbos japánokról és egyebekről.

Adam18 Creative Commons License 2010.11.17 0 0 105886

Hali Haver!

Csak most veszem észre, hogy milyen rég voltam fent nálad a telken... :O Mikor leszel kint, mondjuk hétvégén? Tudod a meló miatt csak úgy érek rá! Úgy látom lesz mit megnéznem. Döncit miért adod el? És látom Molli mellé hoztál egy kis vöröset is. :) Üdv.  

Előzmény: fecocos (105842)
bignoemi Creative Commons License 2010.11.17 0 0 105885

Sziasztok!

Fodrosokat (tojót, kakast) keresek megvételre, elsősorban közepes, vagy nagytestűt, 2 kg felettit!

6 kicsi és 4 közepesem van, Nekik keresek társakat!

Várom a képeket, akinek van!

Köszi!

kokaburra Creative Commons License 2010.11.17 0 0 105884

Szia microdrive!

Nagyon szépen köszönöm a dícséretet.Nem tervezem szín szerint külön tenni őket,de pár darabot majd tavaszig eladok vagy ajándékozok.Leginkább a szürkéket illetve kéketet szeretném megtartani. A kopasz kakasom egész biztosan megmarad ő nagy kedvencem és benne is van kék vér.a fehérek meg csak azért kellettek mivel rózsás bantam keverékek és szeretnék majd rózsás kékeket is,de idén már kipróbáltam a nagy kakast összetettem az anyjával mind kettőnek egyforma a színe és mégis lettek feketék.Úgyhogy ha szín szerint lennének külön sem mind lenne olyan szép kék ezért próbálom erőstíeni egy kis minimális beltenyésztéssel a színt.

Elvileg jövőre kapok búbos japi tojást lárva felhasználónktól:) úgyhogy nemsokára már búbosban is remélem jelen lesznek kékek.

Ha már búbosnál tartunk nagyon szépek a te búbos pipijeid is ,az az igazság szép nagy búbjuk van,ha lennének nagy tyúkjaim biztos vennék pár darab tojást.

Előzmény: microdrive (105862)
atandi Creative Commons License 2010.11.17 0 0 105883

El kell meséljem, mióta baromfik vannak a háznél, ez a tanya egy élménypark! Már alig várom, hogy legyen egy rendes fényképezőm. Az aprófarakás legeslegtetejére tojik az egyik, a hamuval körbevett almafatuskók gyökerei közé a másik, ésma 3 csirke megtámadta a macskát és kilopták a szájából a disznósajtbőrkét!! Azt hittem meghalok, ahogy amacska húzta be fülét-farkát és csak lesett!!:))) A tyúkok, ha kint vannak és meglátnak, versenyfutásban futnak oda hozzám!És aztán követnek mindenhová! Ezek, akik 3-4 hete még egy parányi ketrecben éltek! IMÁDOM őket!! :))

Umbilicus Creative Commons License 2010.11.17 0 0 105882

Üdvözlet Mindenkinek

Eredetileg kecskés volnék,de a meglévő tyúkjaim mellé szeretnék nagyobb testű-nem Brahma-vegyeshasznosítású tyúkokat beszerezni.Egy kakasra és néhány tyúkra gondoltam.Nézelődtem  a topicon és más oldalakon is, nekem az Oprington a legyszinpatikusabb de érdekel más alternatíva is.Van egy februári születésű,herélt kecském amit a pénzen kívül fel tudok ajánlanlani cserébe.A vágást nálam meg lehet oldani.

Ha valaki tud segíteni, előre is köszönöm.

chow Creative Commons License 2010.11.17 0 0 105881

Szia Zoli!

A motor volt az egyik tippem,de hogy megint ilyen hosszú időre eltüntél kezdtem gyanakodni,hogy áthelyezted a székhelyedet Szegedre pontosabban a Csillagba és csak ritkán érdemled ki,hogy gépközelbe engedjenek!

Előzmény: Törölt nick (105865)
fecoboy Creative Commons License 2010.11.17 0 0 105880

És pár minden.

fecoboy Creative Commons License 2010.11.17 0 0 105879

Pár tollseprű:)))

fecoboy Creative Commons License 2010.11.17 0 0 105878

Búbosok. Nem zengő de Vatiact és saját keresztezés gyümölcse ami jövőre fodrosodni fog ha minden jól megy.

fecoboy Creative Commons License 2010.11.17 0 0 105877

Gyöngyösök. A pirossal jelzett páciens a kakas. Ma már a többi 4 egyszerre pupákolt. Az utca csendje ezzel meg is dőlt. Na nem baj a pulykák se voltak csendesebbek.

Aldric01 Creative Commons License 2010.11.17 0 0 105876

Új baromfis oldal http://www.disztyuk.co.cc

fecoboy Creative Commons License 2010.11.17 0 0 105875

Na én is elindulok szép napsütés van. Hátha éehet pár pikcsőrt készíteni.

Kacola tudod amit ígértem majd este megmutatom. Érdemes volt rá várni!

karibaba Creative Commons License 2010.11.17 0 0 105874

Ja, röhögtem is magamon! :o)))))))))))) (Akkoriban pár tyúkom volt, azóta meg annyit csere-beréltem, keltettem kotlóssal, hogy egy kis farmunk lett! :oD És úgy látszik, minél több a kapirgáló, annál szitább az agyam! :oDDD )

Előzmény: fecoboy (105873)
fecoboy Creative Commons License 2010.11.17 0 0 105873

Pedig pont Te kérdezted akkor is:)

Mogyoródon lehet kapni előnevelt jércéket meg npaos csirkét.

Előzmény: karibaba (105872)
karibaba Creative Commons License 2010.11.17 0 0 105872

Hát persze, hogy volt, csak olyan rég volt már, hogy elfelejtettem mi-merre-meddig! :o))))))) Annyi eszem meg nem volt, hogy beüssem a keresőbe, de az elébb megtettem!

A Bovans Nera nagyon tuti jószág, mindenki csak dícsérte (visszamentem 2007-ig :o)) ), "ridegtartásban" is extra mennyiségű tojás várható tőle és tyúknak is mutatós! Magamban azon kezdtem el filózni -agyal a naaagy tenyésztő :oD - hogy milyen szép csirkék kelnének Marans kakastól és Bovans Nera tyúktól, ráadásul jó eséllyel a tojás is sötét lenne...csak épp nem évi 150 darab, hanem jóval több. (Azt olvastam ugyanis -ha jól értettem- hogy tojóhibrid X jó tojáshozamú fajta kakasa = jóval átlag fölötti tojáshozam.)a

És nagyon tetszett az araucanaXmarans párosításból származó mustárszín tojás is! :o)

Jókat lehet kísérletezni, ha valakinek van 2-3 db érdekes tojást tojó tiktya!

Azért továbbra is szívesen veszem a tapasztalatokat, véleményeket Bovans Nera és Marans témában!

Előzmény: skolikagi (105870)
skolikagi Creative Commons License 2010.11.17 0 0 105871

Lőrinc Úr, ha olvassa a topikot!

Holnap lehet hogy mégsem leszek itthon, mert holnap áramszünet lesz itt, ezért inkább akkor megyek be a városba.

A skolik.agnes@gylcomp.hu ra írja már meg a telefonszámát! :-)

Ja..és próbáljon meg regisztrálni a fórumra!:-))

skolikagi Creative Commons License 2010.11.17 0 0 105870

Szia! Minizsarnok tartott maransokat ha jól emlékszem, a másik dologban meg ohikit kérdezd...

Bár már tavaly volt itt ezekről szó, de ha nem csalnak az emlékeim, akkor tőlük érdeklődhetsz:-)

Előzmény: karibaba (105869)
karibaba Creative Commons License 2010.11.17 0 0 105869

Hú mennyi képet raktatok fel és milyen szép jószágokról! Klassz ilyeneket nézegetni!

Gyerekek, tart valaki Maransokat? Tényleg olyan barnás-bordós a tojásuk, mint a neten látható képeken? Mennyire bírják a "kiképzést", ellenálló fajta? Éves tojáshozam? (Nem tenyészteni szeretném őket, csak 3-4 tyúk kellene a szép, sötét tojás miatt, jól mutatna a kosárban a hófehér itáliaiak mellett! :o))) )

A másik ami érdekelne, hogy kinek van tapasztalata Bovans Nera hibriddel? Normál "paraszti" tartásban is tojnak, mint állat, vagy ez esetben ne várjak csodát? Honnan lehet beszerezni, mikor, milyen árban? Szaporítható-e, ha mondjuk beteszek melléjük valami "fajkakast"? Esetleg valakinek konkrét, bevált "recept" a párosításra? Hogy bírják a "tanyasi" körülményeket?

Köszi előre is, ha valaki tud segíteni!

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.17 0 0 105868

Joci ezzel merőben nem értek eggyet barátom ! Inkább szorgalmazd a pozitív megerősítést, mintsem, h bántsd ! Én a nagyot is 1x pofoztam csak meg, amikor kilógott, és ráment a szomszédra, de azt is megbántam...... Mi soha nem verjük őket !

Bár a te kutyáid, és ez pedig csak egy jó tanács !

Előzmény: pantajoci (105800)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.17 0 0 105867

Ami természetesn nem fordulhat elő abban az esetben, ha mindkét, illetve több kutya is tisztában van azzal a ténynel, hogy te vagy a falkavezér ! Tudod az ösztönük is  irányítható ! Ameddig a falka vezér nem adott parancsot addig nincs támadás ! Nekünk Bobika a tyúkólban alszik a brámákkal, ha éppen nem megy a Perpétum mobile :) Igaz ő még csak 5 hónapos.....Zavarni zavarja őket, de ha már túl közel van akkor inkább kitér. A nagyok meg régen is tudták, hogy a csirke meg a salyát macska az tabu !

Előzmény: fecocos (105787)
silkymuter Creative Commons License 2010.11.17 0 0 105866

Hali!!!

Bexarás!!! Ez valóban 11 bombanőőőő!!!:))))))))

Előzmény: microdrive (105863)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.17 0 0 105865

Szia Attila barátom ! csak nem ismersz ? :))))))))))

Te mindíg a vesémbe látsz ;)

Amikor 15-16C° van akkor 1-2 órára mindíg lelépek a tanyáról is :)

De lassan a vas is elkezd majd téli álmot aludni ...:(

Én meg majd többet rontom itt a levgőt ....

Előzmény: chow (105712)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.17 0 0 105864

Na szasz apám ! Ezer a munka ! Tudod nekünk ilyenkor dömping van ezerrel egész nov közepéig, aztán majd mostmár szépen lassan jön a téli pihenő, ilyenkor már a géphez is sürűbben beesek majd !

Előzmény: seriff72 (105709)
microdrive Creative Commons License 2010.11.17 0 0 105863

Egy kis videó anyag a csajokról! :-))))

microdrive Creative Commons License 2010.11.16 0 0 105862

szia rettentő szépek ezek a kék japik , nagyon ritka az ilyen tiszta színű kakas és a jércék is elég egyöntetűek....

ezeket külön fogod tartani jövöre vagy egybe lesz mindenki mindnekivel?

Előzmény: kokaburra (105843)
microdrive Creative Commons License 2010.11.16 0 0 105861

sziasztok

íme a jovő évi  bóbitás zengő állományom, ma fodrászkodtam meg mind a 15 darabot igy alaposan megfogdostam őket, döbbenetes milyen jo sulyban vannak nagyon meg vagyok elégedve velük , már java része tojik is!

skolikagi Creative Commons License 2010.11.16 0 0 105860

Krisztián pár héten belül lehet hogy el tudnák vinni Hódmezővásárhelyre a splesh tyúkocskát.

Meg tudod oldani, hogy oda elmenj érte?

Mert akkor megbeszélem, hogy vigyék el....:-)

Ha nem mész érte, akkor Fecoé lesz:-))

Előzmény: capricorn18 (105854)
skolikagi Creative Commons License 2010.11.16 0 0 105859

Köszi a tippet, ki fogom deríteni, van ott ismerősöm:-)

Előzmény: kokaburra (105836)
Krizsok Creative Commons License 2010.11.16 0 0 105858

Ha majd haza megyek készítek képeket és felteszem.

Előzmény: fecocos (105841)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!