Csak most veszem észre, hogy milyen rég voltam fent nálad a telken... :O Mikor leszel kint, mondjuk hétvégén? Tudod a meló miatt csak úgy érek rá! Úgy látom lesz mit megnéznem. Döncit miért adod el? És látom Molli mellé hoztál egy kis vöröset is. :) Üdv.
Nagyon szépen köszönöm a dícséretet.Nem tervezem szín szerint külön tenni őket,de pár darabot majd tavaszig eladok vagy ajándékozok.Leginkább a szürkéket illetve kéketet szeretném megtartani. A kopasz kakasom egész biztosan megmarad ő nagy kedvencem és benne is van kék vér.a fehérek meg csak azért kellettek mivel rózsás bantam keverékek és szeretnék majd rózsás kékeket is,de idén már kipróbáltam a nagy kakast összetettem az anyjával mind kettőnek egyforma a színe és mégis lettek feketék.Úgyhogy ha szín szerint lennének külön sem mind lenne olyan szép kék ezért próbálom erőstíeni egy kis minimális beltenyésztéssel a színt.
Elvileg jövőre kapok búbos japi tojást lárva felhasználónktól:) úgyhogy nemsokára már búbosban is remélem jelen lesznek kékek.
Ha már búbosnál tartunk nagyon szépek a te búbos pipijeid is ,az az igazság szép nagy búbjuk van,ha lennének nagy tyúkjaim biztos vennék pár darab tojást.
El kell meséljem, mióta baromfik vannak a háznél, ez a tanya egy élménypark! Már alig várom, hogy legyen egy rendes fényképezőm. Az aprófarakás legeslegtetejére tojik az egyik, a hamuval körbevett almafatuskók gyökerei közé a másik, ésma 3 csirke megtámadta a macskát és kilopták a szájából a disznósajtbőrkét!! Azt hittem meghalok, ahogy amacska húzta be fülét-farkát és csak lesett!!:))) A tyúkok, ha kint vannak és meglátnak, versenyfutásban futnak oda hozzám!És aztán követnek mindenhová! Ezek, akik 3-4 hete még egy parányi ketrecben éltek! IMÁDOM őket!! :))
Eredetileg kecskés volnék,de a meglévő tyúkjaim mellé szeretnék nagyobb testű-nem Brahma-vegyeshasznosítású tyúkokat beszerezni.Egy kakasra és néhány tyúkra gondoltam.Nézelődtem a topicon és más oldalakon is, nekem az Oprington a legyszinpatikusabb de érdekel más alternatíva is.Van egy februári születésű,herélt kecském amit a pénzen kívül fel tudok ajánlanlani cserébe.A vágást nálam meg lehet oldani.
A motor volt az egyik tippem,de hogy megint ilyen hosszú időre eltüntél kezdtem gyanakodni,hogy áthelyezted a székhelyedet Szegedre pontosabban a Csillagba és csak ritkán érdemled ki,hogy gépközelbe engedjenek!
Gyöngyösök. A pirossal jelzett páciens a kakas. Ma már a többi 4 egyszerre pupákolt. Az utca csendje ezzel meg is dőlt. Na nem baj a pulykák se voltak csendesebbek.
Ja, röhögtem is magamon! :o)))))))))))) (Akkoriban pár tyúkom volt, azóta meg annyit csere-beréltem, keltettem kotlóssal, hogy egy kis farmunk lett! :oD És úgy látszik, minél több a kapirgáló, annál szitább az agyam! :oDDD )
Hát persze, hogy volt, csak olyan rég volt már, hogy elfelejtettem mi-merre-meddig! :o))))))) Annyi eszem meg nem volt, hogy beüssem a keresőbe, de az elébb megtettem!
A Bovans Nera nagyon tuti jószág, mindenki csak dícsérte (visszamentem 2007-ig :o)) ), "ridegtartásban" is extra mennyiségű tojás várható tőle és tyúknak is mutatós! Magamban azon kezdtem el filózni -agyal a naaagy tenyésztő :oD - hogy milyen szép csirkék kelnének Marans kakastól és Bovans Nera tyúktól, ráadásul jó eséllyel a tojás is sötét lenne...csak épp nem évi 150 darab, hanem jóval több. (Azt olvastam ugyanis -ha jól értettem- hogy tojóhibrid X jó tojáshozamú fajta kakasa = jóval átlag fölötti tojáshozam.)a
És nagyon tetszett az araucanaXmarans párosításból származó mustárszín tojás is! :o)
Jókat lehet kísérletezni, ha valakinek van 2-3 db érdekes tojást tojó tiktya!
Azért továbbra is szívesen veszem a tapasztalatokat, véleményeket Bovans Nera és Marans témában!
Hú mennyi képet raktatok fel és milyen szép jószágokról! Klassz ilyeneket nézegetni!
Gyerekek, tart valaki Maransokat? Tényleg olyan barnás-bordós a tojásuk, mint a neten látható képeken? Mennyire bírják a "kiképzést", ellenálló fajta? Éves tojáshozam? (Nem tenyészteni szeretném őket, csak 3-4 tyúk kellene a szép, sötét tojás miatt, jól mutatna a kosárban a hófehér itáliaiak mellett! :o))) )
A másik ami érdekelne, hogy kinek van tapasztalata Bovans Nera hibriddel? Normál "paraszti" tartásban is tojnak, mint állat, vagy ez esetben ne várjak csodát? Honnan lehet beszerezni, mikor, milyen árban? Szaporítható-e, ha mondjuk beteszek melléjük valami "fajkakast"? Esetleg valakinek konkrét, bevált "recept" a párosításra? Hogy bírják a "tanyasi" körülményeket?
Joci ezzel merőben nem értek eggyet barátom ! Inkább szorgalmazd a pozitív megerősítést, mintsem, h bántsd ! Én a nagyot is 1x pofoztam csak meg, amikor kilógott, és ráment a szomszédra, de azt is megbántam...... Mi soha nem verjük őket !
Bár a te kutyáid, és ez pedig csak egy jó tanács !
Ami természetesn nem fordulhat elő abban az esetben, ha mindkét, illetve több kutya is tisztában van azzal a ténynel, hogy te vagy a falkavezér ! Tudod az ösztönük is irányítható ! Ameddig a falka vezér nem adott parancsot addig nincs támadás ! Nekünk Bobika a tyúkólban alszik a brámákkal, ha éppen nem megy a Perpétum mobile :) Igaz ő még csak 5 hónapos.....Zavarni zavarja őket, de ha már túl közel van akkor inkább kitér. A nagyok meg régen is tudták, hogy a csirke meg a salyát macska az tabu !
Na szasz apám ! Ezer a munka ! Tudod nekünk ilyenkor dömping van ezerrel egész nov közepéig, aztán majd mostmár szépen lassan jön a téli pihenő, ilyenkor már a géphez is sürűbben beesek majd !
íme a jovő évi bóbitás zengő állományom, ma fodrászkodtam meg mind a 15 darabot igy alaposan megfogdostam őket, döbbenetes milyen jo sulyban vannak nagyon meg vagyok elégedve velük , már java része tojik is!