Keresés

Részletes keresés

kis_galez Creative Commons License 2010.11.03 0 0 820
Heló!

Több kérdésem is lenne itt hirtelen 5.1-es erősítővel kapcsolatban.

1. Van egy Pioneer VSX-519Vk erősítőm, és hozzá egy 6 Ohm-os Jamo 5.1 hangfalszett. Azt mondták nekem hogy mivel az erősítő 8 Ohm-os át kell állítani 6-osra valami kombináció lenyomásával, ami levan írva a kézikönyvében, de sehol se találom. Nem tudjátok véletlenül, hogy mit kell lenyomni?

2. Az erősítőre próbáltam HDMI-vel laptopot kötni (van a laptopon HDMI kimenet, eddig a TV-re kötöttem HDMI kábellel), de sehogy sem játsza át a képet a tv-re, és hangot se ad ki, pedig azt a bementet választottam ki. A könyvben azt írja, hogy nem minden HDMI jelet tud fogadni, lehet, hogy ezt se, vagy még be kell állítanom valamit?
A laptopon választhatok a megjelenítésnél a laptop képernyő, és a VSX-519 között, szóval valamilyen szinten felismeri, de nem működik.

3. A Jamo sub 210 mélynyomó hátulján egy left/right RCA bemenet van, az erősítőn egy RCA kimenet, de olyan kábelt adtak hozzá aminek mindkét végén csak egy RCA van. Most akkor elég a leftbe dugni, vagy kell kábelt vegyek hozzá? A hátulján van még 3 tekerő, erősséget, Hertz-et, és Phase-t lehet állítani, ezeket, hogy állítsam be? Illetve a kapcsolója On Off és Auto módra is állítható, mire való az Auto?

4. Az LG 42PC51 TV fogja a kábeltv jelet, és azt mondták nekem, hogy minden LG tv-n a hangkimenet optikai kimenettel van megoldva, de ezen sehol nemtalálok, a könyvében sem tünteti fel szóval valószínűleg nincs. Van rajta Variable Audio Out left/right RCA, de az semmi hangot nem visz az erősítőbe, most SCART-tal van az erősítőre kötve, de nincs más megoldás?

A válaszokat előre is köszönöm!
T-Tboy Creative Commons License 2010.11.02 0 0 819
Na, mizu, már téli álmot alszanak a guruk? :)
Erről is várnék véleményeket, ismeri vki: Pure Acoustics XP-12 aktív sub.
http://bolthely.hu/infotechkft/id/00298_Pure_Acoustics_XP_12_aktiv_szublada_hazimozihoz
Jó vagy gagyi, gyenge sub ez?
A általam lentebb említett subokhoz is várom a véleményeket továbbra is!!!
Vásárlás valószínűleg csak jövőre lesz, de már szeretnék most infókhoz jutni! :)
T-Tboy Creative Commons License 2010.10.31 0 0 818
Tegnap óta találtam pár lehetséges alternatívát aktív mélyláda ügyben:

- Magnat Monitor Supreme Sub 301A: reflex, 30cm-es, 16-200Hz, 100/220W, 16kg, 54990Ft,

- Dali Basic 100: 25cm, reflex, 40-120Hz, 100W RMS, 14kg, 59990Ft,

- Heco Victa Sub 25A: reflex, 100/200W, 23-200Hz, 47990Ft,

- Jamo Sub 210: zárt, 25cm, 200W, 39990Ft,

- Mivoc SW 1100 A-II: 120/300W, 20-180Hz, 25cm, reflex, 18kg, 41990Ft.

Ezekről vélemény? Nekem a Mivoc, a Magnat és a Heco tetszik a olvasottak alapján, de hallani még egyiket sem volt szerencsém.
T-Tboy Creative Commons License 2010.10.30 0 0 817
http://www.argep.hu/popup.asp?pid=103190505&pnr=10001&foto=1
Esetleg erről vélemény? Jó ez házimozizáshoz is? Vagy inkább csak zenére? Árban jó lenne és eléggé robusztus darab :)
T-Tboy Creative Commons License 2010.10.30 0 0 816
Közben megtudtam a ismerősömtől, hogy neki a Wharfedale WH-208-as aktív ládája van, ami 20cm-es nyomóval van, 104dB-es a érzékenysége és 100W RMS állítólag a tudása (jó, tudom, hagyjuk a Wattokat). Erről a subról vélemények?
Most van ahol újonnan ~27.000.Ft-os akciós áron kapható 47-56.000.Ft-os árak helyett.
spacc Creative Commons License 2010.10.29 0 0 815

Az lehet, hogy 5 éve vetted,  de nem tudtad, hogy kifutó tipus, és lehet, hogy a megvétel pillanatában már egy 6 éve kiadott tipus volt. Mindenképp utána kéne nézned, vannak tartalékalkatrészeket árusító cégek, a Sini is ilyen, de feltétlen kell tudni a cikkszámot.

Előzmény: lacus117 (812)
T-Tboy Creative Commons License 2010.10.29 0 0 814
Sziasztok! Aktív mélyláda ügyben szeretnék tőletek tanácsot kérni. Venni szeretnék a közeljövőben majd egy újabbat a régi helyére (Pioneer S-W110S). 20m2-es szobába kellene. Főként zenét szoktam hallgatni (trance, house, techno, néha rap, r&b és pop műfajokat is), de ritkán filmnézéshez (hallgatáshoz) is kellene. Szeretem a jó terjengős, odab@szós (elnézést), velőrázó mélyeket. A rendszerem tagjai eléggé sokszínűek:
- Panasonic SA-HE 90-es rádió-erősítő,
- Pioneer DV310K dvd-játszó,
- Magnat Motion 88-as 3utas, bass-reflex frontsugárzók,
- Magnat Motion Center 210-es 2utas centersugárzó,
- Jamo Studio 180-as 3utas, bass-reflex háttérsugárzók (tudom, nem éppen háttérnek valóak, de mint írtam, többet hallgatok zenét mint filmet rajtuk, ezért a erősítőt többször használom sztereó üzemmódban, 4csatornásan).

Az leendő aktív mélyládát illetően a következő dolgok lennének nekem fontosak:
- jól terhelhető legyen, min. 100W RMS körüliben gondolkodom,
- 25 vagy 30cm-es mélynyomóval,
- jó mélyre menjen, terjengős hanggal.

Anyagilag max. 40-50.000.Ft-ot tudnék majd rá szánni. Talán nem sok ez az összeg, de nem muszáj, hogy új legyen, esetleg ajánlhattok olyat is amit használtan tud az ember venni ennyi pénzért és valóban szép pincemélyeket produkál.

Egyik ismerősömnél hallottam egy kisebb Wharfedale aktív ládát, sajna a típusszámát nem tudom, de 20cm-es nyomó volt benne és a föld felé volt a sugárzója. Kicsi létére elég tisztességesen szólt a kb. szintén 20m2-es szobájában.

Véleményeiteket, ajánlataitokat előre is köszönöm! :)
vop Creative Commons License 2010.10.01 0 0 813
Sziasztok!

Van egy problémám, aminek nem tudom az okát. Yamaha Rxv 596 típusú erősítővel rendelkezem. Ha csatlakoztatom a surround hangfalakat, akkor ezek a hangfalak borzalmasan elkezdenek recsegni, ha az erősítő rákeveri a hangot. Próbáltam másik hangfallal is, illetve kábelcserével, de egyik sem hozott változást. A többi csatornán szép tisztán szólnak a hangfalak. Biztos vagyok benne, hogy az erősítőnek van valami hibája, csak azt nem tudom, hogy mi. Remélem tudtok segíteni.
lacus117 Creative Commons License 2010.09.17 0 0 812
Én se azt mondtam, csak pl nekem egy 5 éves Siemens monitorhoz nem tudtak alkatrészt biztosítani azt mondták túl régi erre értettem... Amúgy én is azt írtam...
;)
Előzmény: spacc (811)
spacc Creative Commons License 2010.09.17 0 0 811
Ha nem is mai, de nem oldtimer.  Valszeg semmi baja a végfoknak, hanem a system controll IC szaraxik. Szervízbe vele, ez nem olyan nagyon otthoni barkácsos...
Előzmény: lacus117 (809)
Vicki79 Creative Commons License 2010.09.15 0 0 810
Szia! Nagyon szívemhez nőtt a kicsike, így mindenképpen szeretném megcsináltatni. Marad a szervízelés!!! Köszi a választ!!!
Előzmény: lacus117 (809)
lacus117 Creative Commons License 2010.09.14 0 0 809
Szia!
Mivel nem egy mai csírke, így nem tudom milyen megoldású a végfok, ha mind a kettőé egybe van akkor (teljesítmény függő) 7-10eFt ha külön akkor 4-7eFt közé esik(ha csak ez a baja) plusz munka díj szintén legalább 5eFt. Ha számodra megéri érdemes vele foglalkozni, ha nem kell keresni használtan egy ilyet és ha más nem alkatrésznek tökéletes, vagy fordítva azt alkatrésznek veszed ehhez...
Üdv.:
Laci
Előzmény: Vicki79 (807)
lacus117 Creative Commons License 2010.09.14 0 0 808
Így értem!
Hát erre nem találok megoldást...egyelőre (Csak vicc:húzd ki amikor nem kell!!!)
Utána nézek mit tehetsz az ügyben.
Üdv
Előzmény: csikes77 (806)
Vicki79 Creative Commons License 2010.09.13 0 0 807
Sziasztok! Remélem valaki tud segíteni. Van nekem egy YAMAHA RX-396RDS típusú rádiós erősítőm. Úgy néz ki, hogy a bal oldali végfok elszállt. Egy ideje azt vettem észre, hogy nagyon halkan vagy egyáltalán nem szól a bal oldal. Kb. 1 hete vettem új hangfalakat, azokkal nem lehet baj. Azt szeretném kérdezni, hogy egy ilyen csere kb. mennyibe kerülne???? Hol tudnám megcsináltatni??? Válaszokat előre is köszi.
csikes77 Creative Commons License 2010.09.11 0 0 806
Az ott is van direkt vagy sztereoban , eddig jó is volt, míg csak 5 hagfal volt rákötve. Mert nem használtam mind a 7 csatornát. Most viszont rákötöttem a két plusz hangfalat az sb ch csatlakozásra, és szól ez is sztereó módban. Mert ezt a csatornát sztereo modban ki lehet kapcsolni, ilyen címen: sb ch: off na ezt nem találom :D
Előzmény: lacus117 (805)
lacus117 Creative Commons License 2010.09.10 0 0 805
A user manual azt írja:
A select/enter gomb vagy a fő egységen az STD gomb minden egyes lenyomásával változik a dekóder elvileg ott kéne lenni egy stereonak is.
Amúgy valami direkt sound beállítást találtam... a többire csak tippelek, mert sony-m van azon van kifejezetten 2Chanel felirat csak az első kettő szól van egy direct mód ami első kettő plusz a mélynyomó és van egy multi stereo amivel mind 4 szól de nem 5.1re keveri le... :)
Remélem működni fog!
Üdv.:
Laci
Előzmény: csikes77 (804)
csikes77 Creative Commons License 2010.09.09 0 0 804
Sziasztok.
Hátha tudtok segíteni.
Denon AVR 1708-as erősítőn, hogy lehet kikapcsolni a hátsó térhangsugárzókat, (nem a sima sorrundokat)hogy ne szóljon amikor sztereót hallgatok. Azt írja a könyv, hogy kapcsolja ki de azt nem, hogy hogyan. Ilyen bonyolult egy gépet még nem értem.
Flow82 Creative Commons License 2010.09.09 0 0 803
Szia!

Köszi, de nekem sajna olyan lenne jó ami analóg 5.1-es. De most hogy szétnéztem az újakon már nincs ilyen, csak a jó drága készülékeken...:-(
Előzmény: Kevin (802)
Kevin Creative Commons License 2010.09.09 0 0 802
Szia!

Nekem van egy Philips DVD737 lejátszóm kihasználatlanul. Régiófüggetlen, divx-et is lejátszik, van digitális audió kimenete is. Gyári állapotban van, 14 ezer ft-t eladom.
Előzmény: Flow82 (800)
Danniel Creative Commons License 2010.09.09 0 0 801
Sziasztok!

Egy ismerősöm eladja LG HT503TH házimoziját. 25-30 ezer között adná, 1 éves, a sarokban állt jóformán teljesen kihasználatlanul. Én majd karácsony tájékán tervezek plazma tv-t (valószínűleg Panasonic) venni. A tv-hez eredetileg egy wdtv-t és egy 5.1-es hangfalszettet akartam venni. Viszont az optikai csatlakozós hangfalszettek azért már nem olcsók, és úgy akartam a wdtv-hez kötni. Most jött ez a lehetőség az ismerősöm LG cuccával. Az érdekelne, hogy ki tudom-e váltani teljes értékűen a wdtv-t ezzel a házimozival? HDMI van rajta, optikai csatlakozó van rajta, USB is van rajta, 1080p-t tud. Kérdésem, hogy az USB-je vajon ugyanúgy lejátsza egy mobilvinyómról a filmeket szerintetek, mint a wdtv? Feliratokat vajon hogy tudja kezeli (korrekció, betűméret növelés, pozíció, stb...)? Sajnálom, nagyon kezdő vagyok ebben a témában, ezért is kérem az iránymutatásotokat. És persze a véleményetek is érdekelne a nevezett termékről.

Köszi

Danniel
Flow82 Creative Commons License 2010.09.07 0 0 800
Sziasztok!

Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy legyetek szivesek ajánlani nekem DVD lejátszót. Sajnos max 30 eFt lehet az ára és még elvárásaim is lennének...:-O

Szóval van egy Genius sw5.1 házimozi cuccom, ezt csak RCA kábellel tudom összekötni a DVD-vel, igy kell hogy legyen rajta analóg kimenet. A másik "csak" annyi, hogy ne legyenek germeteg gondjai, pl megáll tálcabehúzás közben vagy lefagy, stb,stb...

Azért irom ezeket, mert mostanáig volt orion (direkt kisbetűvel) DVD lejátszó és rengeteget öregedtem tőle...Egészen egyszerűen hihetetlenül sz@r. Nulla minőség, nulla minden...

Volt egy Yamada DVD-m, nagyon szerettem, mindent vitt, soha nem fagyott, volt 5.1 szóval valami ilyet keresek, de gondoltam, hogy esetleg egy nevesebb gyártó eszköze talán jó lesz.

Egyáltalán ilyen körülményekkel érdemes nézelődni?

Bocsánat a hosszért!

Üdv: Lőrinc
AuRs6di Creative Commons License 2010.08.22 0 0 799
Sziasztok!

Házimozit szeretnék összeállítani, de semennyire nem értek hozzá, Van itt valaki aki penge a témában és csongrád megyei, és tudna nekem segíteni? Akár fizetnék is, de annyi hülye van az üzletekbe hogy mindenki mást mond.

üdv
debreceni.dezso Creative Commons License 2010.08.18 0 0 798
Sziasztok.
Kis vélemény kellene nekem a kinézett 2.1 es rendszerről mi a véleményetek?
Szóval Harman Kardon Hs 200 azaz pontosabban a férhér kivitele tetszene nekem nagyon a Harman Kardon Hswq
Nos ki mit mond rá.
Nem igazán találtam rola magyar teszteket meg véleményeket.
Előre is köszönök mindent.
bpityu Creative Commons License 2010.08.11 0 0 797
hello!

wharfedale valdus csavaros dugó aljzatot keresek.
tudtok-e segiteni?

üdv:Baunok Istvan
jimi88 Creative Commons License 2010.08.06 0 0 796
Sziasztok.
A véleményeteket szeretném kikérni hangfal vásárlás terén.
amiket gondoltam:
JBL MK-1000
JBL TLX-700
JBL LX-33
illetve JBL LX-60 ami kicsit drágább mint a többi de azért talán még bele férhet ha az a különbség amivel jobb megéri a pénzét.
Mi a véleményetek?Ti melyiket vennétek?Az LX-60 at kicsit szoritsátok háttérbe az ára miatt ahogy már irtam?
Köszönöm.
apika05 Creative Commons License 2010.07.18 0 0 795
sziasztok a következő nagy kérdésem lenne felétek van egy házimozi rendszerem : Sony STR-DE495 erőlködő 2 db Sony SS-MF450H Frontsugárzó 2 db Sony SS-SR250 Hátsósugárzó és egy Sony SS-CN250 centersugárzóm. Szeretném a rendszert kiegészíteni végre egy aktív mélyládával az ár MAX 50 rongy lenne amit ki tudok rá nyögni 2 közt vacillálok az egyik a Magnat Supreme Sub 201 a másik a Sony SA-W2500 egyéb megoldások is érdekelnek főleg minimalt progressive-t hallgatok szóval nekem a telt, erős mély a lényeg házimozizni is szoktam az se árt ha jól adja vissza godzilla dörömbölését :) előre is köszi a segítségeteket !
eszemmm Creative Commons License 2010.04.19 0 0 794
Sziasztok,

Az onkyo DR-L50 erősítővel van valakinek valamilyen tapasztalata? Egyelőre 2.0-s üzemmódban szeretném használni, film-zene-rádió hallgatásra, illetve T-Home IPTV adást kihangosítani rajta.

Elég sürgős lenne, köszönöm előre is,

m
eviktor Creative Commons License 2010.04.12 0 0 793
Mérőmikrofonos Onkyo TX-SR307-es erősítőm van. Az automata kalibrálás meglepő pontossággal megállapítja a hangfalak távolságát, és a távolság, ill. az elhelyezkedés tekintetében beállítja a hangfalak külön-külön hangerejét, valahogy így: ("-" = "mínusz")

balfront: -6 db
center: -8 db
jobbfront: -10 db
balhátsó: -6 db
jobbhátsó: -10 db

A szobám alakja nem négyzetes, és nem a legoptimálisabb helyen fér el a kanapé, ahonnan mozizok, a hangerő arányok tulajdonképpen rendben vannak, mivel a bal oldaltól távolabb vagyok, azért az az oldal "kevésbé halkabb", azaz hangosabb.

De vajon miért a hangerő arányos csökkentésével éri el a helyes hangzást a kütyü?
Miért nem a hangerő emelésével kompenztál? (+/- 10db a mozgástér!). Milyen behatás miatt választja ezt a módot. Hiszen lehetne akár így is:

balfront: +4 db
center: +2 db
jobbfront: + 0 db
balhátsó: +4 db
jobbhátsó: + 0 db

Valakinek ötlet?

Köszi, üdv, V.
0xy Creative Commons License 2010.04.11 0 0 792
visszaolvasva látom többen ajánlották a genius fa hangfalszettjét. ez 30 ezerért tényleg tud annyit, mint egy 2-3x drágább rendszer? konkrétan a 'Genius SW-HF-5.1 6000'-et néztem, az 24 ezer nettó.
Előzmény: 0xy (791)
0xy Creative Commons License 2010.04.11 0 0 791
Sziasztok!

Házimozit szeretnék venni, kb 15nm-es nappaliba. A tévé egy samsung ue32b6000, optikai kimenet van rajta. A zenei hallásom a zéróhoz konvergál, alig hallok különbséget a hangrendszerek között, még ha 2 nagyságrend árkülönbség is van köztük.. lehetőség szerint 50, max 100 ezret szánnék a rendszerre, ajánlanátok valamit? 3 dolgot kéne rákötnöm: HD médialejátszó, DVD lejátszó és a tévé (vagy elég csak a tévét?) totálisan kezdő vagyok, fél méternél közelebbről még nem láttam hangrendszert :) nem tudom erősítő kell-e, vagy elég csak az 5.1 hangfalszett (gondolom kell), minden gyorstalpalót szívesen fogadok.

köszönöm a segítséget!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!