Nekem a téli és a nyári is 185/60 15"-s és tökéletes.Ott ahol az előző kocsim pattogott ez szinte észrevétlenül halad tovább.Kislányom meg is jegyezte,hogy mennyivel kényelmesebb.Igaz,hogy nem is próbáltam nagyobb mérettel,de nekem jó így.Ráadásul olcsobb is egy garnitúra ebből a méretből.
Várom már nagyon. :-))) Ma is világított egy autó ikon,kerekei alatt két hullámzó vonallal a műszerfalon és nem tudtam mi az.A következő indításnál már nem volt ott.Passz.Ezért lesz jó a könyv.
HI. Pont erről van szó. A Roomster scoutnál ,,nem volt választás,, gyári listás volt a felni. Szóval nem én választottam. Most, h a téli fenn van 185/60 nal sejtheted, h milyen faxán érzem magam. 1000x komfortosabb. Gyár szerint 185/55 kellene ra. De csak a hólánc miatt. Én meg pont leszarom a hóláncot. Ha el tudom adni veszek 15" at nyárra is. Nem is értem, h mi a faszért tesz vki a roomsterre 7.0Jx17 205/40 R17
cuccot. Na de nem is kell értenem. Mindenki azt csinál a skodrijával amit akar.
A 16" felni SZVSZ nagyon kényelmetlen, a hazai szekérutakra, mert /45 a gumi, nagyon vékonyka rajta a hús..:)
A 15" 195/55, ill. 185/60-as gumival pláne nem ráz annyira. SZVSZ a Roomsterre a 195-ös szélesség az ideális még sportosan vezetve is, a 205 teljesen felesleges rá.
HI. Milyent és hol vegyek a roomsterhez?? Első féktárcsa , fékbetét és akkor már hátsó betét is. 40.300 km és a tárcsák ránézésre, tapínthatóan kb. 1-1.5 mm t ,,elkoptak,,. A betétek kb. 4 mm vastagok. Feljebb fog a kézi is és lejjebb kezd el fogni az első is. Ebből szervíz lesz, de nem márka. Ja és a fékolajat ki fogom cseréltetni. Jó lenne , ha haraposabban fogna fék, de beton keményen.
HI Gianniz. Na akkor majd a nyárigumira visszatérünk. Köszi. De ez a gyári 16" os alufelni a Roomsteren nekem nem nagyon jön be. Öregszem. Pedig faxán nézz ki.
Nyári gumit majd tavasszal, akkor nagyobb választék lesz. Ismerősöm Fabián használ ilyen Pirellit, el nem koptt neki, de sokat kopott, és nem ment vele túl sokat.
Egyébként nagyon jó gumi ez, a skandináv hó/jéggumik között. De a hazai száraz ill. nedves aszfaltra vannak sokkal jobbak is, hóban/jégben viszont ez a jobb. Kérdés, hogy itthon melyik a fontosabb.
Nyári gumit tényleg nem érdemes most venni, mivel szezonban jobb áron lehet beszerezni??
Ezt láttam. 1., Pirelli P Zero Nero 205/45 R16 ban 24.000/ db 2., Kumho ECSTA SPT ku31. 20.500. A 2.ról ADAC: ajánlott, Autom und sp:ajánlott Autobild: nagyon alacsony zajszint, stabil, biztonságos menetteljesítmény. Rövid fékút vizes úton.
Különben általánosságban az a véleményem, hogy egy szívó 86 le teljesítményű autóra talán egy közepes gumi is jó. Volt fabiámon pl.barum volt. és történt vmi?NEM. Persze lehet, hogy rosszul látom. szempont lehet a kopásállóság és a fékút vízes úton. Azt sem értem, h gyárilag mi a faxért raknak a roomsterre 6.5Jx16 205/45-t.És még felrakhatnál 7Jx17 205/40- t is. Ezekre a jó magyar utakra.
Persze a dizjn nagyon ott van. Szóval a jövőt nézve nyári gumiban mi lenne ideális.
Ez erősen love kérdése is. Mondjuk egy közepes és egy jó. Michlen?
40050 km nél kerültek fel a téligumák. Namajd meglátjuk a kopást. A felniket lepuccoltam kivul belül a gumikkal együtt. A gumikat leápoltam kivül belül és fel- kerültek a gumitartóra. Ponyvájával letakarva. Várom a tavaszt.
Légyszíves írj vissza a email címemre,hogy meg tudod e venni a Roomster használatit illetve el tudod e postázni ? Már szóltam a raktárosnak,hogy beszélek Veled.Ők nem postáznak. ( coxim1972@gmail.com ) Köszi !
Különben azért szeretném eladni, mert nem szeretem a 205/45 16"-t . Nyáriban is kibékülnék egy 185/60 nal 15"-ban. És nem a 195/55 R15 tel. Dizájnban nagyon faxa, de pont leszarom. Különban melyik gyári felnit vetted 15" ben Szlóvákiában 80eur/db ért??
Ezen nem nyitok vitát. Akkor ennek a guminak nekem jövőre el kell kopnia. Mielőtt kiválasztottam azért kellőképpen válogattam a neten. És ezt választottam. Tehát azt mondod, hogy kb. 10.000 km alatt 1.6 mm alá fog a minta. Nem hiszem el, ha igen akkor így jártam. Te jókat szoktál írni kiváncsi leszek.
Rossz választás. Az skandináv hógumi, nem téligumi. Lappföldön járnak vele, sok esetben megszögelve. Aszfalton +15-20 m fékutad lesz, és 5-10.000 Km alatt elkopik.
Hívtam a raktáros srácot a használati miatt.Minden oké csak azt mondta,hogy neki nem megy a postázás ezért ha nem vagyok pofátlan akkor légyszíves vedd meg és postázd el nekem.Ha írnál a címemre akkor le tudnánk fixálni a dolgot. ( coxim1972@gmail.com ) Előre is köszi !