Nekem a GS ilyen, két ujjal könnyedén váltogatható. A GLX -ét viszont meg kell markolni rendesen. Szerintem a bovdentől van, egyszer kipróbáltam a GLX en, a váltóról le akasztottam a bovdent, maga a váltó vaj finoman kapcsolgatható
Egy kis segítségkéréssel fordulok hozzátok: autóm 6 éves 100 e km van benne, törésmentes. A kormányt középállásból elforgatva mindkét irányba egy-egy koppanás hallatszik, függetlenül attól hogy az autó áll vagy halad. Sem a kanyarodással, sem pedig az egyenesfutással nincs baj. Van tippetek mi lehet a probléma? Előre is köszi.
Váltó: most próbáltam egy lianát, olyan a váltója mintha csak a kart mozgatnám és nem lenne a végén semmi. Hogy lehet ilyen könnyű? Olaj, bowden vagy mitől?
Nálam az látszódott, hogy shell benzinnel, mint ha jobban menne a kocsi, de nem fogyaszt kevesebbett vele, amit nem értek :) Több kell neki belőle.
Mollal szimplán megy, de semmi extra, agipot megint kedveli és ami poén, lukoil megint jó, jól megy vele és kevesebbet kér belőle :D
Nem értem.
Oszt lehet itt megvan a placebo :D
Egr meg pörgéshiánytól is lehet, sajnos sokan nem merik meghajtani az ignist, wagonr-t :( Nálam ilyen probléma nincs. Viszont kíváncsi vagyok, hogy váltóval lesz-e gond. De egy biztos, több tafx-ot nem kap a kocsi... Pláne, hogy most van benne kb 35000km a váltóolajban (tafx) és egyre többször akad meg 1-be váltáskor. Nem tudom tafx hibája e vagy sem, de idegesít :D megvan a shell gl4 75w90, az megy bele, ha nem jó csere, de ez nagyon méltányos áron jön.
Még mielőtt meggyanúsítanám csalással a benzinkútakat, csak azt végiggondolva, ha valaki elöttem tiszta ethanolt tankol a kb 3 méter csőben mennyi ethanol marad? Én hétközben tankolok akkor max 3e Ft-ért, de inkább 2e-t az nincs 6 liter a mostani árak mellett, maradjon a csőben mondjuk 1 liter( de szerintem több) akkor én megkapom az 1 liter ethanolt, meg kb 4,5 benzint, és az én benzinemből marad 1 liter a csőben. Alaposan végiggondolva ez magyarázza azt hogy miért bírok ugyanannyi Shell benzinnel többet elmenni a városban( pár hete elmélkedtem erről itt) .
A nagyobb arányú ethanol pedig pont gyorsításkor fullasztja be a motort, ami sárgalámpához vezethet......
"Ad egy korrektnek tűnő hibajelzést és az alapos kivizsgálás után kiderül hogy az csak egy következmény hiba. EGR szelep elkoszolódása OK, meg kell tisztítani OK, de mitől koszolódik el? Mitől lesz kormos a kipufogógáz( a ez most egy jó hülye kérdés :)))) ) ?"
Ja, ezt már egy emberkének valahol próbáltuk magyarázni, hogy miközben egyre finomabb szabályozóelemek vannak az autóban, az ilyen durva dolgokat, mint a kipufogógáz összetevő elemei, nem igazán díjazzák, holott abban kellene működniük. Van egy finommechanikai alkatrész, és áteresztik rajta a dzsuvát, hehehe... Persze, a nem megbízható eredetű benzinek erre még rátesznek. Ami sajnos akár jónevű kúthálózatoknál is előfordulhat, mert az ember csak ember marad.
Alapvetően az agyanúm, hogy azautó sem lesz különb ezzel a sok elektronikus szarral a motorterében mint egy számítógép. Mit is értek ezen?
Ad egy korrektnek tűnő hibajelzést és az alapos kivizsgálás után kiderül hogy az csak egy következmény hiba. EGR szelep elkoszolódása OK, meg kell tisztítani OK, de mitől koszolódik el? Mitől lesz kormos a kipufogógáz( a ez most egy jó hülye kérdés :)))) ) ?
Egy kollega itt feldobta az elhasználódó gyertya alternatívát, úgyhogy én azt javasolnám, hogy az EGR puceva mellett vess egy pillantást a gyertyákra is futásteljesítménytől függetlenül, ha nem az, nyugodtabb vagy, ha pedig erősen elhasználnak tünnek, akkor egy tapasztalat, hogy nézzük meg ezt is, illetve egy minusz a 105e km-es iridium gyertyának.
A másik, ami ebben a kérdésben gyanús nekem, úgy tünik, hogy a kutak talán egyre jobban emelik az ethanol arányát a benzinben( legalábbis AVIA -nál gyanús) és a gyorsítás után lámpa nekem a túl sok ethanol után volt, mióta nem tankolok ethanolt és az AVIA-t is kerülöm nincs ilyenem.
Valaki tud nekem segíteni abban, hogy merre találom az EGR szelepet. A motor visszajelző elkezdett világítani és mikor kiolvastuk a hibát, akkor ezt adta ki. Egy alapos tisztítás is elegendő lehet?
Na megvan a féltengely csere. Végül csak a jobboldali lett mert a másik kivétel után megvizsgálva még bőven jó volt.
Persze a szerencsémhez csak annyit, hogy a vadi új csukló is szar volt. Mintha ki sem lett volna cserélve. Ment vissza a beszállítóhoz. CV márkájú kínai csoda.
De gyorsan intéztek nekem egy bontottat. Sikerült egy 2000km-t (!) futott darabhoz jutni. Gyakorlatilag új és nem csak csukló hanem egész féltengely.
37e volt az egész. Még volt benne egy kiolvasás is.
Nagyon meg vagyok elégedve a tanúsított hozzáállásukkal és a rugalmasságukkal is. Megoldották nekem úgy, hogy ne kelljen otthagyni a kocsit és nézni is lehet mindent.
egyébként nekem hycomat trabim volt, és amig müködött benne a hycomat, azt ügyesen lehetett gázfröccsökkel váltani, sok gond lett vele 4 év után, kiszereltük( szar elektromos kapcsoló, állandóan smirglizni kellett, és a munkahengere meg elkezdett ereszteni, horror ár volt akár a csere, akár a felújítás, mivel nem kellett, csak anno ehhez hozzá lehetett jutni készpénzzel várólista nélkül- némi protekcióval persze, 1990-ről beszélünk- így ment belőle)
Namost nekem volt anno 500-as Fiat. Az fel duplakuplung, vissza duplakuplung és gázfröccs. Nemtom miért írtam le. A Warnyúm ugyanígy ment, de kuplung nélkül, igaz, szabadonfutóval.
Eleve 15e km a csereperiódus, de Castrollal én már mentem 22e km-t ( más is :)) )
Ne idegeskedj, a szint legyen rendben és ne legyen fekete égett koromszagú az olaj( ilyen csak akkor lehetne sztem ha gyilkolod éjjel nappal) akkor még van kb 5e tartalékod ;)
Hello.1.3as benzines Igniszem van.Castrol TXT Softec 5w-40 motorolajjal.Ma járt le a 10ezerkm,de egyenlőre nem tudom lecserélni az olajat anyagi okok miatt.Mennyi km-et mehetek még vele(hogy ne ártsak az autónak)?
Na most ez jó kérdés mert pont akkor tört el az a szar amikor üresbe raktam ki. Lehet nem is próbáltam többet sebességbe rakni. Erre már nem emlékszem. De már itt van a kezemben a csere. Hévezni kellett érte mert nem lett volna itt csak 2-3 nap alatt. Így nem is utángyártott hanem eredeti. 5800Ft.
Yoggi ! Ez nagyon jó ! Pontosan így van. Azt most pontosan nem tudom, hogy életben van-e nálunk az az Uniós elv, hogy nem kötelező a márkaszervízbe vinni gari alatt sem ?!
Biztos vagy te ebben, nem lehet hogy valami még plusszban kiakadt vagy megszorult neked?
Amit írsz az a józan paraszti észnek pont ellentmond, alaphelyzetbn ( a bowden feszültségmentes (vagy szakadt) állapotában pont zárt kuplungnak kell lenni, különben az egész haladási fázisban erőt kéne kifejteni a kuplung zárttá tételéhez, ami agyrém.