Tegnap Mezőhegyes környékén jártam, jöjjön néhány kép!

Medgyesegyháza

Mezőkovácsházán a siló iparvágánya tele van gabonaszállító kocsival

Úgy néz ki használják is

Mi lesz itt, magasperon-építés? Szemre úgy néz ki, a széles peronelemek nem férnek el a két vágány között. Remélem csak én látom rosszul, és nem erre hivatkozva bontják el az 1. vágányt...

Végegyháza

Belsőkamaráspuszta, iparvágány bontás. A kitérőket benne hagyták, látszott azt már nem gazdaságos kiszedni.

Most írhatnám hogy így könnyebb visszaépíteni, de nem arrafele haladunk...

Mezőhegyesen megújult a tetőszerkezet, szépen felújították a fa épületdíszeket. Külső festési munkák még hátravannak frissen vakolt részeken.

Belsőperegpuszta. A rakodóvágány megmaradt...

...de Gluzek Gyula már nem tudna vasúton szállítani az elevátor-magtárába

Tompapusztán éppen megújul a megállóhely az aradi elővárosi forgalom számára. Aluljáró, magasperon, mozgássérülteknek lift, hangos utastájékoztató rendszer és P+R parkoló épül, a képen a légkondicionált váróterem alapozását láthatjuk.

Érkezés Battonyára

Battonya Mrh??? Remélem ez nem azt jelentik, hogy hamarosan kap egy fénysorompót, majd bezár az egész (...és lepusztul, szétverik). Egyébként kapott hasonló kültéri utastájékoztató táblát, mint a Tompapuszta mh. talán a megállósítás miatt?

Újra Mezőhegyesen

Hazafelé Gádoroson láttam, hogy megnőttek a 3. vágányban a sínek.

Vonatkeresztre várva. Aki most figyelmes észreveheti, hogy ez egy közvetlen Battonya-Szentes járat...

Megérkezett a szembejövő vonat...

...és tovább is indult Orosházára.