Keresés

Részletes keresés

Tonton Macoute Creative Commons License 2010.10.26 0 0 475

Együtt voltam (tartalékos) katona egy asztalossal, aki azt állította, hogy kb. negyedévente  behívták a BM-be, a miniszteri asztalt kellett políroznia, mert Benkei elvtárs este felé már nem találta el a hamutartót és azon oltotta el a cigarettáját :--))

Előzmény: StarsnStripes (472)
Tonton Macoute Creative Commons License 2010.10.26 0 0 474

Erdélyi család. Endre jött át, majd hívta Lászlót. Együtt laktak, Endre taníttatta Lászlót, jószerivel a pótapja volt. A nyilas uralom alatt bezáratta öccsét valamelyik dutyiba, ezzel gyakorlatilag megmentette az életét, hiszen - ha elkapják  - kivégezték volna. László ezt azzal hálálta meg, hogy elintézte, ne kérjék ki bátyját a szövetséges hatóságoktól.

A László elleni perben persze előkerült az a vád is, hogy a nyilasok besúgója volt, de ezt a magas labdát nem lehetett kihagyni.

László letartóztatásakor belügyminiszter volt. Közismert, hogy hivatali utóda(Kádár) is kihalgatta, igyekezvén meggyözni öt, hogy ismerje be a koholt vádakat.

László egyébként vastagon megérdemelte a kötelet, csak teljesen más okokból(a magyar demokrácia szétverése,bűnrészesség a kisgazdapárt megsemmisítésében, Nagy Ferenc emigrációba kényszerírtésében, kékcédulás választások szervezése stb.).

Előzmény: StarsnStripes (461)
Derek Creative Commons License 2010.10.25 0 0 473

Nyíregyháza, 1923. szeptember 11. – Budapest, 1991. augusztus 13.

Apja napszámos volt. Négy polgárit végzett, majd a nyíregyházi kisvasút-javító műhelyben, az Irsai-féle Öntöde- és Gépgyárban géplakatos-segéd volt. 1942. július és 1944. augusztus között a nyíregyházi dohányfermentálóban dolgozott. 1944. augusztusban bevonult katonának, 1945. januárban hadifogságba esett. 1948. júliusban tért haza a Szovjetunióból, újból a nyíregyházi dohányfermentáló alkalmazta. Belépett a szakszervezetbe, 1949-ben MDP tagjelölt, hat hónap múlva, 1950-ben párttag lett. Munkahelyén üzemi bizottsági tag és titkár volt, majd az Élelmiszeripari Dolgozók Szakszervezete Szabolcs-Szatmár megyei bizottságának tikára lett. 1951. decembertől az MDP Szabolcs-Szatmár megyei pártbizottságán az ipari osztály vezető-helyettese, később vezetője. 1954 áprilisától a nyíregyházi városi pártbizottság első titkára, 1956. novembertől 1963. december 7-ig az MSZMP Szabolcs-Szatmár megyei első titkára volt. Ekkor kinevezték belügyminiszternek, amely megbízatását 1980. június 27-ig töltött be. Egy évet végzett a pártfőiskolán. 1959. december 25-étől 1985. március 28-ig az MSZMP KB tagja volt. 1958. november 16-ától 1967. január 27-ig a HNF Szabolcs-Szatmár megyei listájáról került be a törvényhozásba. 1971. április 25. és 1975. április 11. között Szabolcs-Szatmár megye 2. számú egyéni választókerületében, 1980. június 8. és 1985. április 19. között Budapest 3. számú egyéni választókerületében választották meg a törvényhozás tagjává.

Előzmény: StarsnStripes (472)
StarsnStripes Creative Commons License 2010.10.25 0 0 472

Biszku, Munnich, Kadar egyforma bolsevik. Biszku Bela elvtars (56 utani Belugyminiszter) nemreg a DUMA TV-ben a "Kozbeszol" politikai musorban meghivott vendeg volt valami ragalmazasi birosagi perrel kapcsolatban.

Ki volt a Benkei belugyminiszter? Hol lehet rola tobbet informaciot megtudni?

Előzmény: syrius (471)
syrius Creative Commons License 2010.10.24 0 0 471

Gondolod hogy Münnich, vagy Biszku jobb lett volna?

A 80-as években már nem kellett rettegni a szamizdattól. Egy ismerősöm stencilezte a munkahelyén (nem D. G.) és hozzám is el-eljutott egy egy példány. De lehet, hogy ezek a könyvek már a 88-89-es szamizdatboltok valamelyikéből kerültek elő.

Előzmény: StarsnStripes (469)
masi11 Creative Commons License 2010.10.24 0 0 470

Sajnos nem tudom meghallgatni a Bardi 1984 Szilveszteri musort.

A file .rar file, valoszinu compressed file, probaltam atforditani de sehogy nem sikerult.

Bármelyik tömöritö (pld 7zip.win intezö,stb) ki tudja bontani.Benne egy mp3-as file van.

Előzmény: StarsnStripes (460)
StarsnStripes Creative Commons License 2010.10.24 0 0 469
" (OK Kádár "csak" belügyminiszter volt és majdnem sikerült követnia Rajkot.) "

Kar hogy nem sikerult Kadarnak Rajkot kovetni :).
Előzmény: syrius (465)
StarsnStripes Creative Commons License 2010.10.24 0 0 468
" Jut eszembe, hol lehetnek a Borbándy könyveim (20 év után, 30 év után ha jól emlékszem. Még szamizdatként vettem a 80-as években (vagy Münchenből hoztam?) "

Hogy volt batorsagod athozni (a magyar hataron)?
Ha megtalaljak nalad a VAM tisztek mondjuk Hegyeshalomnal sok "kellemetlenseged" lehetett volna belole.

(A fentiekrol jutott eszembe hogy Marienburgnal a hirhedt es rettegett DDR - West Germany hataron, a kelet-nemet hatarorok a szemelycsempesz gyanus autokat egy kulon garazsba vezettek be ahol a levego szenmonoxid tartalmat mertek. Ha a CO2 erteke emelkedett egy bizonyos ido utan, mar kezdtek is szetszedni az autot es keresni a benne elrejtozott szemelyt. Nem kell sok fantazia ahhoz hogy milyen DDR "vendegfogas" vart a kocsi vezetojere, utasaira ha megtalaltak a kocsiban elrejtett kelet-nemet allampolgart.)
Előzmény: syrius (465)
syrius Creative Commons License 2010.10.23 0 0 467
Minek nekem itt az agyamat eröltetnem, ha már az óráimon is a wikipédiát kapom le a "polcról", ha valamit meg akarok néz(et)ni. Persze az nincs benne, hogy Endre hazajött-e a tesvére újratemetésére, vagy hogy tartott-e kapcsolatot az ifjabb Rajkkal. (Ja 60-ban még csak egy gyerkőccel tarthatta volna)
Előzmény: Geyza (466)
Geyza Creative Commons License 2010.10.23 0 0 466
Tényleg érdekes család volt, de így van:

Rajk Endre (Székelyudvarhely, 1899 – NSZK, 1960) nyilas politikus, a Szálasi-kormány kormánybiztosa, Rajk László kommunista politikus bátyja.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Rajk_Endre

És:

A Rajk testvérpár: egy kommunista és egy nyilas:
http://hvg.hu/velemeny/20070427_Rajk_kommunista_nyilas
syrius Creative Commons License 2010.10.23 0 0 465

Ha jól emlékszem a nyilas uralom alatt a bátyó közreműködésével menekült meg az elfogott Rajk László. Hogy Kádártól nem tudta megmenteni más tészta. (OK Kádár "csak" belügyminiszter volt és majdnem sikerült követnia Rajkot.)

Jut eszembe, hol lehetnek a Borbándy könyveim (20 év után, 30 év után ha jól emlékszem. Még szamizdatként vettem a 80-as években (vagy Münchenből hoztam?)

zeno58 Creative Commons License 2010.10.23 0 0 464
Próbálkozom.
Ez volt az egyetlen amit nem MP-3 ban küldtem a többi ( bejelentkezés és búcsú, Cseke műs. Apollo 11) mp-3 meghallgatható.
Felveszem velük újra a kapcsolatot.

Más: keresek olyan volt SZER-es hallgatót aki az Apolló11 holdra szállás közvetítését felvette.
Előzmény: StarsnStripes (460)
Derek Creative Commons License 2010.10.22 0 0 463
"Ha egyrol beszelunk akkor igen erdekes egy csalad lehetett ez a Rajk csalad. Egy csaladtag nyilas allamtitkar volt, a masik meg kommunista kulugminiszter Rakosi alatt. "

Nem volt ez ritka csaladokon belul megha nem is ilyen magasra jutottaknal. Nalunk a csaladon belul volt nyilas is , kommunista is, szocdem is.

StarsnStripes Creative Commons License 2010.10.22 0 0 462

Bogyay Tamas, radios neve Koszegi Akos, SZER 1952 - 1974

Borbandi Gyula, radios neve Gyulai Erno SZER  1951 - 1984
Előzmény: Tonton Macoute (459)
StarsnStripes Creative Commons License 2010.10.22 0 0 461

"Rajk Endre(László bátyja)  Szálasiék államtitkára volt,"

Az a Rajk Laszlo akit Rakosiek hamis vadak alapjan felakasztottak?

Ha egyrol beszelunk akkor igen erdekes egy csalad lehetett ez a Rajk csalad. 

Egy csaladtag nyilas allamtitkar volt, a masik meg kommunista kulugminiszter Rakosi alatt. 

Előzmény: Tonton Macoute (459)
StarsnStripes Creative Commons License 2010.10.22 0 0 460

Felette a szilveszteri műsorrészlet Bárdi Istvánnal
(azt én nem tudom megnyitni, ha más sem tudja utánanézek, mert én küldtem be)

Sajnos nem tudom meghallgatni a Bardi 1984 Szilveszteri musort.

A file .rar file, valoszinu compressed file, probaltam atforditani de sehogy nem sikerult. Jo lenne ha utana neznel miert nem lehet kinyitni.

Javasolnam ha ujra felteszed ide akkor valami nepszeru formaban tedd az archivumba vissza (pld. MP3, WAV..stb.).

A Cseke musorral nincs baj, az meg lehet hallgatni. Koszi. 

Előzmény: zeno58 (447)
Tonton Macoute Creative Commons License 2010.10.21 0 0 459

off

Henney Árpád altábornagy nyugaton a Hungarizmus vezéreként lépett fel. A kinti nyilasok egy része elismerte, más része utálta. Egy ideig az Út és Cél című  lapot adta ki. Egyszer megtaláltam a neten az általa jegyzett "A Hungaristák Mozgalom 12 pontja"  c. irományt(azt hiszem, már eltűnt). Ha abban szövegszerkesztővel kicseréled a zsidót imperialistára, egész fasza kommunista akcióprogramot programot kapsz az '50-es évek elejéről.

Rajk Endre(László bátyja)  Szálasiék államtitkára volt, és haláláig(1960) meggyőződéses nyilas. Németországban élt és irogatott  hungarista lapokba.

on

Előzmény: StarsnStripes (457)
zeno58 Creative Commons License 2010.10.20 0 0 458
Kedves gno!

megkereslek E-mil ben
Előzmény: gou (319)
StarsnStripes Creative Commons License 2010.10.20 0 0 457
A Henneyrol fogalmam nincs. A nyilasokrol semmit nem tudok, se a regiekrol se az mostaniakrol. Egy biztos ahogy irtad hogy a seregben a zaszlo mogott sokfele ember menetelt es ez ugyanugy igaz volt a SZER-re stabjara is.
Előzmény: Tonton Macoute (456)
Tonton Macoute Creative Commons License 2010.10.20 0 0 456

"Jelenleg egy nyilaskeresztes szervezettel sem tart kapcsolatot, mert fél, hogy elbocsátják" (márhogy Csonka)

Az állambiztonság talán nem volt egészen képben, mert máshol azt olvastam, hogy ő szerzett osztrák tartózkodási engedélyt Henney Árpad altábornagynak, aki a Szálasi kormány tárca nélküli minisztere volt és a nyagyobbik Rajk mellett talán a legnagyobb nyilas hal volt, akit nem fogtak ki(Rajkot értem, de Henneyt miért nem?)

Előzmény: StarsnStripes (449)
Tonton Macoute Creative Commons License 2010.10.20 0 0 455

Talán azért fucsállom, mert én ilyen családot nem ismerek(személyesen).

Előzmény: schlumberger (453)
Tonton Macoute Creative Commons License 2010.10.20 0 0 454

Ez a mostani Dessewffy gyerek meg Gyurcsányéknak bizonyít(úgy tudom, ez védett név  - tehát akárki nem "magyarosíthat" erre - ebből gondolom, hogy egy család)

Előzmény: StarsnStripes (452)
schlumberger Creative Commons License 2010.10.19 0 0 453
egy család (avagy egy nagyobb embercsoport) zászlaja mögött emberek menetelnek. Mindegyiknek külön személyisége van.
Gondolj vissza a katonaságra: egy rajban mennyire más személyek voltak.
Előzmény: StarsnStripes (452)
StarsnStripes Creative Commons License 2010.10.19 0 0 452

- Ez jo kerdes, talan Csonka "kis hal" volt a nagy halak kozott?

- Ha a seregben a pol tiszt valoban Dessewffy testver/rokon volt, akkor csak arra lehet kovetkeztetni hogy "meggyozodeses kommunista" modjara probalta bebizonyitani a rezsimnek hogy hu es megbizhato szolgaja a Magyar Nepkoztarsasagnak es a Kadar kormanynak.

Előzmény: Tonton Macoute (451)
Tonton Macoute Creative Commons License 2010.10.19 0 0 451

Vajon Csonka hogyan úszta meg a kiadatást a háború után? Himmler Márton aludt? A SZER-nek miért engedték az amerikaiak, hogy nyilas-multú alkalmazottja legyen?

Erről jut eszembe, hogy Kóréh Ferencet(akinek a tudósításait kedveltem) állítólag elítélte a Népbíróság(nem tudom mennyire). Mint később megtudtam, itthon a "székely Streicher" néven emlegették - gondolom nem filoszemitizmusa miatt.

Tonton Macoute Creative Commons License 2010.10.19 0 0 450

Azért ez a Dessewffy család is érdekes lehet. '72-73-ban a katonaságnál a zászlóalj politikai tisztje Dessewffy Arisztid(!) százados volt, egy meglehetősen arrogáns, keményvonalas kommunista.

StarsnStripes Creative Commons License 2010.10.15 0 0 449

Igen, itt van a kerdesedhez kapcsolodo BM anyag Csonka Emilrol:

Tájékoztató a „Szabad Európa Rádió”-ról

Szilárd Sándor USA GEHLEN kémügynök vallomásai, a BM II. Osztálya  tájékoztató jelentései, valamint a meglévő vizsgálati anyagok alapján (1955) (Szilard a SZER munkatarsa volt

Csonka Emil,  álneve Vasvári Gergely. A SZER köreiben közismert, hogy Dessewffy besúgója volt. Azelőtt pedig Szálasi környezetéhez tartozott, mint a nyilas ifjúsági mozgalom egyik vezetője. Ezért „Szálasi íródeákja”, vagy „nyilas íródeák”-nak csúfolták. Jelenleg egy nyilaskeresztes szervezettel sem tart kapcsolatot, mert fél, hogy elbocsátják. Nős. Felesége a SZER-nél gépírónő. Egy kb. 6-7 éves fiuk van. Csonka maga kb. 165 cm magas, hízásnak induló személy. Münchenben, Herkommer Platzon lévő egyik SZER-házban lakik.

(Errol jut eszembe egy Kabos Laszlo kabare eloadas)

„ Egy alkalommal Ausztraliaban, Canberraban leptunk fel.

Az eloadas vegen a terem hatso reszeben levo asztaloknal ult egy nagy behemot ember aki emelt hangon kisse illuminalt allapotban odaszolt nekem:

„Gyere ide kis Kabos, gratulalok, nagyon jo volt a show-d!

Te meghivlak, gyere el hozzam holnap ebedre „

(Kabos) Honnan valo vagy te Magyarorszagrol? (Vendeg) Veszprembol, ott voltam nyilas vezer!

(Kabos) Te, nem tudom hogy tudod-e....de en nem vagyok nyilas szarmazasu. Tudja mit Tabornok ur! Ha 1944-ben megusztam, holnap egy ebedert nem reszkirozom! „

Előzmény: Tonton Macoute (448)
Tonton Macoute Creative Commons License 2010.10.15 0 0 448

"Csonka Emil radios neve Vasvari Gergely "

Ez a pasi azonos SZálasi kedvenc ifivezetőjével?

Előzmény: StarsnStripes (446)
zeno58 Creative Commons License 2010.10.14 0 0 447
Hullámvadász/ archívum/ Rádió műsorrészletek
a vége felé az utolsó előtti oldalon van egy kb 10 perces részlet 1975- ből.
Felette a szilveszteri műsorrészlet Bárdi Istvánnal
(azt én nem tudom megnyitni, ha más sem tudja utánanézek, mert én küldtem be)
Előzmény: StarsnStripes (444)
StarsnStripes Creative Commons License 2010.10.13 0 0 446

Hirolvaso bemondo Gring Mikecz Maria

RFE (1954 -1966)

Csonka Emil radios neve Vasvari Gergely

RFE (1951-1982)

Előzmény: syrius (443)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!