Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
:-)) Á, én a dolgok mélyére szoktam nézni. A srác azt mondta, nagyon sokadikra indul, ha beindul, lassan pörög fel, ha felpörög, akkor nagy fordulaton kopogós hangja van. Viszont tiszta új a cucc. Most a kopogós hang, az vagy benzinszegény keverék, (dugulás), vagy hajtókar csapágy is lehet akár. A karbin csak egy csavar van, nem duplacsavaros. Gyűrűt nem rakok bele másikat, mert olyankor rossz esetben törhet a motor, de egy alsó csapágy, új gyertya+1 új membrán a karbiba szerintem belefér. De amúgy a maga egyszerűségébe nem egy rossz konstrukció. Külön van a henger, külön a forgattyúsház. Partner kaszánál egybe van öntve, úgy emlékszem. Rendben, megvárom mit mondanak a kollégák.
Megszakértem, ugyanolyan homályosak, mint az enyémek szoktak leni! : )) Egyébként meg kedves tőled, hogy feltételezed, hogy ekkora szakértő vagyok , azt tudom mondani, hogy én símán feltételezem róla -ahogy a 790-eset pl. belülről ismerem- hogy ilyen elnagyolt a gyártása,hogy fityeg, látod, hogy hornyot te sem találtál a gyűrűnek.., de ez a rugózva átfordulás .. ?? Ezügyben jobb lenne, ha várnál egy kicsit ,hátha gabesz vagy Gypsy benéz,akiknek othonosabb terep a motor belselye !
Én csak azt csináltam volna/csinálnám a helyedben, hogy a karbipucolás, gyertyacsere légszűrőtisztítás után bevizsgálnám, hogy max karbibeállítás által helyrehozható-e használható állapotba és elhasználnám .
Szia! Szakértsd meg légyszi a képeket. Karbit szétszedtem, nagyon minimális port találtam benne, kipucoltam. Viszont találtam valamit, ami esetleg hiba. A hajtókar alsó részére gondolok. Ezt el lehet mozgatni kifelé a csapról, jó pár mm-t. Természetes dolog ez? Nem kellene ott egy zéger-nek lennie, vagy ezek ilyenek? Valami mély hornyot nem tapintottam ki, ahová be lehetne tenni egy zégert, valami minimális horony van ott, de azért nem zárom ki a lehetőségét. Amúgy a motor simán forog, kivéve a felső holtponti helyzetet, ott olyan "rugózva" fordul át. Nem mostanában szereltem kétüteműt, így nem tudom megítélni, hogy természetes dolog -e, avagy jó lenne bele egy új alsó csapágy. Rém egyszerű a szerkezet, ez nagyon tetszik benne.:-))
Lehet, csak szerintem nem ér annyit a motor, hogy szétkapd és a többi . 10-ért lehet rá jól működő motorokat vaterázni rá, ha csak a kis kasza otthoni életbentartása a cél, könnyebb , olcsóbb .
Értem. Tehát nem járható út, az egyenesszárúra építés. Kár, de ez esetben megnézem mi a bibije a mocinak, megcsinálom, aztán marad így. A hajtásrésze amúgy jó, nincs baja, nem azért akartam átvariálni, csupán mert jobb az egyenesszárú, kényelmesebb is, és ha sima ügy lett volna, megérte volna átalakítanom olyanra. Köszönöm szépen!
Én avval kezdeném, hogy megnézném , sikerül-e helyrehozni a motort. Ha ok. ,akkor ugyan a 790-es kuplungos, de biztos vagyok benne, hogy ennek az ahoz képest össze vissza variált meg méretezett direkt hajtása szörnyű kínok árán hozható csak össze annak a kuplungjával, tehát nem nagyon erőltetném. A gáz az ,hogy a talán javítható motorod a kuplungmentes, mert ha nem az , akkor csak a tengellyel meg a csővel kell összehozni, annyit még megérne, a direktet kuplungossá alakítani borzasztó meló, aszondom' használd úgy ,ahogy van.
Amúgy Al-ko gyártmányú kaszám volt, 3 év garival, anno jónak számított, 1,3 lóerős motorja volt. Lehetett vele szépen és sokat dolgozni, mai napig sajnálom.
Valakinek van tapasztalata Stihl Fs 56-os típusú damilos szegélynyíróról? Üzemidőt tud valaki? Nincs a fejnél külön zsírzó csavar csak ha az egész fejet lebontom úgy lehet zsírozni. Szerintetek hány tankonként érdemes szétszednem az egészet és bezsíroznom? Bent a Stihl-nél az eladó azt mondta, hogy van a fejnek egy üzemideje és azután így is úgy is elromlik hiába zsírozom. Ha esetleg pár év múlva tönkre menne a fejrésze akkor nem kel kidobnom a motor részét igaz? Tudok rá venni komplet fejet nem? Köszi a segítséget
Szia! 5-ért vettem, egy éves a gép. Ez nem egy nagy bukás, akkor sem, ha nem jön össze esetleg. A képek magukért beszélnek, tényleg zsírul néz ki. Az egyenesszárút még nem vettem meg, de 12-ért el tudnám hozni szvsz. Valamikor nekem is volt új fűkaszám, 50 rugóért vettem, fél évig használhattam, de betörtek a hétvégi házamba és elvitték. No, szóval ezt olcsón szeretném kihozni, mert ezt is elvihetik éppen. Szóval ezen nem látok kuplungrészt, direkt hajtja a szálat a motor. A 790-esen elvileg kell legyen kuplung, jól gondolom? Kérdésem az, hogy érdemes -e megvennem hozzá az egyenesszárút, így látatlanban meg tudnád -e mondani, hogy rászerelhető?
Ha az elszánt vagyok ,összehozom változat lesz, ahol elakadsz, teszel be képet és szerintem úgyis adunk berhelési tanácsot, de evvel nem rábeszélni akarlak, csak a megvalósítás ügyében konkrétabban így kaphatsz segítséget.
Nem tudom azonos -e a kettő körítésének a kialakítása, mégha erős gyanúm is van arra nézve, hogy a motot ua. Azt viszont tudom, hogy egy 1 lovas motor felszerelhető egy egy lovas kasza motor nélküli részére . Ha ki akarod hozni a vételből a hasznot, magyarul, ha már megvan a két fél gép, akkor addíg meg ne állj, amíg össze nincs építve és használd el ! Nincs jobb tanácsom. A másik, hogy bevallod magadnak, hogy hülyeséget csináltál , nyeled a veszteséget és veszel jobbat .
Ránézésre legalábbis nagyon hasonlít. Olyan tervem van, hogy tudok egy 1 éves 790-est, amiben megsütötték a motort, mert olaj nélkül használták, de a többi része jó és ma vettem itt kollégától egy 1 éves 600-ast, aminek valami apróság lehet a motorjával, azt megjavítom. Szóval a 2-ből szeretnék egy jó egyenesszárú kaszát készíteni a fűnyíróm mellé, elvileg jó eséllyel kivitelezhető lenne és bőven maradna alkatrészem is a másikból, karburátor, gyújtótrafó, ami nem egy rossz dolog.
Üdv Urak! Volna egy olyan kérdésem, hogy az Mtd 790-es egyenesszárú fűkasza alsó szárára, kuplungjára vajon rá lehet -e szerelni átalakítás nélkül, az Mtd 600 görbeszárú szegélynyíró mociját? Kompatibilis -e, hátha tudja valaki? Az Mtd 600-as 0,9 ló, a 790-es gyárilag 1 lóerő. Válaszokat köszi!
Úgy bizts, nagyobb adagokat és komolyabb anyagot nlehet begyűjteni, én csak átmentem a szomszéd céghez, akik kihordták az út szélére egy kupacba (!) az őrült sok gallyat és elkértem /bocs, ha ez valakit fölbosszant és sárgulni kezd/ . 200 méterre kellett elhordanom, igaz vékony az egész, de megvan az egész téli . : )
Kókányolás ,amit mondok, de karbicsavargatással ,esetleg cserével naggyából ellensúlyozni lehet a falsot, amit a szimeringesre hajtás eredményez. Csak azért, mert szerintem ezek a kis nem túl márkás kaszák nem érik meg a bontás , meg szimmeringcsere idő meg pénz ráfordítását . A kompresszió nem hiszem, hogy változna, nem kopik ott semmi..
Én is ezt teszem, ha vihar van, akkor be a kocsiba és irány a kidőlt fa keresés :-)
Persze ez is illegális, sőt érdekeket is sért, hiszen a közparkokat fenntartó cégek is hamar kizavargálják a melósaikat, hogy gyűjtsék be a legértékesebb fákat.
Egyébként az ilyen fagyűjtésre álltalában a piroskát, vagy kínait viszek, ha netán meghurcolnának érte, vagy elkoboznák a fűrészemet a zsernyákok. :-)
A karbi mögötti visszacsapó javítás nem vált be ? Mert a motort az vezérli. Ha szar, eltűnik az elősűrítés .Felismerhető arról, hogy a karbi toroknál visszaböfög .
Szia. Nekem van egy Mtd 600 szegélynyíróm. Annyi gondja van, hogy írtó nehezen indúl és nem pörög ki és ha kipörög kopogó hangot ad. Egy szezonban kb 10x használtam. Alkatrésznek feltudod használni?
Látott már valaki MTD 700 ba való főtengely szimeringet ??????? Mérete ??? (ugyanis nincs több tippem. Csak ugy megy a gép ha a levegőt majdnem teljesen elzárom. Egyébként lefullad)
Azt elfelejtettem mondani, hogy szüleim az Aggteleki Nemzeti Park területén élnek, így az faszedési engedély sem nagyon megy. A kidőlt fákat is ott kell hagyni, inkább hagyják a hangyáknak meg a férgeknek megenni. Pedig azért ott rájuk szakad az erdő, de hát "...ez itten kérem Magyarország..." :)))
13 szerintem elég korrekt ár. Ráadásul ez nem is gallyfa, hanem min. 20 cm. átmérőjű rönk, és a kapuban rakták le ennyiért. Hát tényleg elég drágák vagyunk. De hát kell a magyar fa az erőművekbe. De legalább a gallyfát engednék összeszedni, abból még plusz bevétel lenne, ha nem is túl nagy. De még azt sem, vagy csak heroin árban... :(