Keresés

Részletes keresés

naiv Creative Commons License 2011.02.27 0 0 705

(Anélkül, hogy ebbe mélyen belemennénk, mert ez a topic nem erről szól, úgy vélem, van. Gyakorlat az is, ahogy, számomra követhetetlen szabály alapján (nincs rá szabály) idönként topicocat törölnek, melyek amúgy sem témájukat, sem hozzászólásuk stílusát tekintve nem lógnaki ki a sokezer létező és nem törölt topic közül. Ennek egy általam megfigyel érdekes példája volt a Cohn-Bendit topic törlése, a többi között)

Előzmény: Murder Incorporated (704)
Murder Incorporated Creative Commons License 2011.02.27 0 0 704

Az indexnek nincs moderációs gyakorlata - jegyzem meg modiként.

Előzmény: naiv (701)
naiv Creative Commons License 2011.02.27 0 0 703

Igen.

Előzmény: Törölt nick (702)
naiv Creative Commons License 2011.02.24 0 0 701

Mélyen hiszek az emberekben, az emberi jóságban, a jó akarásában, a jóra való törekvésben.

Bízom az önnálló gondolkodásban, de legalább annak a vágyában.

Abban is bízom, hogy még egy ultraliberó kenyéradó alatt is születhetnek néha-néha tárgyilagos, az önálló gondolkodás irányába mutató, nem cenzúrázott és nem öncenzúrázott cikkek (Pl., ilyen törekvés kimutatható az MNO-n is, mármint a színes vélemény iránti igény, ennek érdekében belinkelnek az újságba Népszabadság, sőt Népszava cikkeket, igazán hajmeresztőeket is).

Mint ahogy erre egy korábbi megjegyzésemben utaltam.

Amúgy elég szélmalomharc jellegű a dolog, és most az Index moderációs gyakorlatát már meg sem említem.

Előzmény: Törölt nick (700)
naiv Creative Commons License 2011.02.03 0 0 698

"....és mi van ha eláll a szél? - pofára esés..."

 

Úgy tűnik, ez megtörtént.

Előzmény: naiv (693)
naiv Creative Commons License 2011.02.03 0 0 697

"Cohn-Bendit A kért topikot töröltük fórumunkról! A kizárás tényéről a közlemények oldalon tud tájékozódni."

-----

Mi a köze?

Mindössze azt próbáltam jelezni, hogy - és ez az egész topic erről szól, hogy elfogult, pártsajtóként viselkedik az Index, és ez időnként egészen durva formában ölt testet, mint például az emlegetett topic törlése.

Előzmény: Murder Incorporated (696)
Murder Incorporated Creative Commons License 2011.01.30 0 0 696

Topiktörlésről 6 éve nincs közlemény, ha nem vetted volna észre.

Viszont:

Ennek a bírásodnak mi köze

- a topikhoz

- az alfórumhoz?

Előzmény: naiv (694)
naiv Creative Commons License 2011.01.30 0 0 694

Látom, a sajtószabadság jegyébben töröölték a Cohn-Bendit topicot. Közlemény eddig nem jelent meg róla.

Legalább a saját játékszabályokat be kellene tartani.

naiv Creative Commons License 2011.01.20 0 0 693

Ejnye, ejnye,

tovább csúsztatgatunk.

 

"Orbán engedett Európának

2011. január 19., szerda 19:31

Strasbourgban sok EP-képviselő nagyon keményen támadta Orbán Viktort a médiatörvény miatt, de a magyar miniszterelnök megkötötte már a megnyugvást hozó kompromisszumot."

Már megint addig tornázott a az egyik bértollnok, mig sikerült összehozni egy cikket, amellyel saját megelégedésükre tudták fordítani az igazságot.

 

Nem erről szól Orbán EU politizálása.

1. Arról, hogy a média törvénnyel nincs semmi extra gond.

2. A hörgő és normális bírálók, hozzászólók totálisan félre vannak vezetve, mert a magyar média törvény nyugateurópai mintákra épül

3. Ha ezen változtatni kell, akkor több, bíráló ország törvnyén is (ezt a holland biztos már felismerte)

4. Tehát ez az egész ügy mondvacsinált, mesterségesen gerjesztett politikai támadás volt, felhasználva a parlamenterek tájékozatlanságát

5. A törvény még véletlenül sem veszélyezteti  a sajtószabadságot

 

Hofi jut eszembe, mikor egyszer arról beszélt: a sok tüntető előredőlve, nagy rössel tüntet Május elesején tán, és mi van ha eláll a szél? - pofára esés...

naiv Creative Commons License 2011.01.19 0 0 692

Ejnye, ejnye Orbán EUP-i beszédét már megint nagyon wallisosan (még a bajnais időkből) tetszettek lehozni....

Egy tudósítás legyen tárgyilagos, ne pedig elfogult, torzító, abba az írányba ahogy az újság szeretné, hogy gondolkodjanak az olvasói.

Ilyen cikkeket is lehet írni, akár ezeret, de azt ne tudósításosckának tessék álcázni, objektív sajtószabadságharcos feliratu pizsamából, amiről ugyan sokan látják, csak fél szára van és az is rongyos....

 

Néhány mondat, a gyengébbek kedvéért, amely elfért volna még a tudósításban:

 

"- Meglepetten tapasztaltam, hogy annyi respektábilis ember, Schulz úrtól annyi mindenkin át, sokan komoly tárgyi tévedésekben vannak a magyar médiatörvénnyel kapcsolatban – kezdte Orbán Viktor viszonválaszát az EP strasbourgi plenáris ülésén.

- Rámutatott: a magyar médiatörvény alapján a kiegyensúlyozatlanságot nem lehet szankcionálni, és éppen ezért büntetést sem lehet kiszabni. „Sajnálom, hogy ilyen rútul rászedték önöket” – fogalmazott Orbán Viktor, majd így folytatta: – Respektálom, hogy Schulz úr a teljesítmény és nem a program alapján kívánja majd lemérni a magyar EU-elnökség teljesítményét.

– Hogyan képzeli bárki, hogy a 21. században, az internet világában cenzúrázhatja bárki is az internetet? Mi az interneten és a Facebookon nyertünk választást. Hol élnek önök? Meg vagyok döbbenve – jelentette ki a magyar kormányfő, hozzátéve, hogy az eddig érvényben lévő médiatörvény alapján bármikor meg lehetett szüntetni egy lapot.

Orbán azt javasolta: térjünk az ésszerű érvek talajára, ugyanis „Magyarországon éppen a jogállam újjáépítése folyik”. Emlékeztetett, hogy akik most annyira tiltakoznak, valami különleges okból nem emelték fel a szavukat, amikor a titkosszolgálatokat és a rendőrséget politikai célokra használták, és amikor közérdekű adatok eltitkolása miatt idáig jutott Magyarország." (lásd a saját verziót...)

 

"A német törvény semmivel sem demokratikusabb
Ezt követően Orbán Viktor újra Martin Schulzhoz, az Európai Parlament szociáldemokrata frakciójának elnökéhez fordult: „Úgy beszélek önhöz, mint európai az európaihoz. Az a helyzet, hogy az önök médiatörvénye egy jottányit sem demokratikusabb, mint a magyar szabályozás. A médiatörvényt természetesen lehet és kell is kritizálni, viszont nem lehet sértegetni egy nemzetet.” „Önök azzal fenyegettek, hogy diktatúra felé mozdul el Magyarország. Mi ez, ha nem a hazám megsértése? Én pedig soha nem fogom hagyni, hogy sértegessék a nemzetemet, mindig fel fogok lépni védelmében.”  /MNO idézetek



 



naiv Creative Commons License 2010.11.20 0 0 691

"Románokkal bunkóskodni = NEM MENŐ2010.11.19. 00:53 - Bede Márton"

 

A cikk zagyvaságát, öklendezését, tárgyszerűségének hiányát, erőltetettségét és szinvonalát tekintve majdnem, vagy ténylegesen lesüllyedt tömegbelövetó Árpi szintjére, ami sajnálatos, mert a szerző szokott egyébként jó cikkeket is írni, mely tömegbelövetőről nem mondható el.

naiv Creative Commons License 2010.10.24 0 0 690

A 23.-i online-újságon nyoma nem volt, hogy Magyarország talán legnagyobb nemzeti ünnepe van.

Ennén még a Népszabadság is többet nyújtott.

Csak bunkók a szerkesztők, vagy AVH-s érzelműek, elkötelezettségüek, netán családi vonalon?

 

naiv Creative Commons License 2010.10.17 0 0 689
Érdekes, ha hozzászólo ehhez a topichoz, nem jön fel a téma a "polidili" hozzászólás-időrendi felsorolásának megfelelően...
naiv Creative Commons License 2010.10.16 0 0 688
Vannak emberek, akik egyszerűen képtelenek tanulni.
Előzmény: justic (687)
justic Creative Commons License 2010.10.15 0 0 687

Igen,

az Index továbbra is szadesz szellemiségű, sajnos.

Előzmény: naiv (686)
naiv Creative Commons License 2010.10.15 0 0 686

Az ellendrukkerek tovább dolgoznak, a Dedi tolmácsolja a szadeszes stílusú, multináci érdekű és mozgatórugójú "agymosó/véleményvezér" cikkeket:

 

"Orbán Viktor rendbe teszi az egész világot

A miniszterelnök szerdai beszédének filozofikus-ideologikus megalapozásából arra következtetünk, hogy Orbán Viktort semmi sem akadályozhatja meg elképzelései végigvitelében. Sem a Világbank, sem az Európai Unió, sem az amerikai vagy a német kormány. Legfeljebb a totális kudarc – amit sem maguknak, sem senki másnak nem kívánnak a Demokrácia és Dilemma Intézet elemzői.

...Erős, okos, kompetens állam – ez lebeg Orbán Viktor lelki szemei előtt. Azt tudtuk eddig is, hogy ilyesmiről álmodik. Számolgathatjuk a lépéseket, amelyek ebbe az irányba tartanak. Az építkezés zajlik, az építmény kontúrjai kirajzolódnak. Még nem látszik, hogy meg kell-e ijedni tőle."

 

Foglalkozhatna ehelyett érdemi dolgokkal is:

 

"Januártól a tartalékos katonák őrzik a laktanyákat
2010. október 15. 12:12 /MNO"

 

A szadesz-maszop által szétzüllesztett, lerohasztott hadsereg is kezd normális irányba mozdulni, inkal helyett tartalékosok, katonák őrzik a laktanyákat. Ktaonák őrzik a laktanyát, ahogy kell, ahogy a józan paraszti ész és a gazdaságosság kívánja....

 

"Minisztériumokat is védett az In-Kal
2010. október 15.
Közbeszerzési eljárás nélkül, évi 35,5 millió forintért védte a volt Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Kossuth téri épületét az In-kal Security Kft., amely az egészségügyi tárcától évente 27,5 millió forintot kapott feladatai ellátásáért. A biztonsági cég 2006. szeptember elejétől a balatonőszödi kormányüdülőben is megbízást kapott." /MNO

 

 

 

naiv Creative Commons License 2010.10.05 0 0 685

Hiába a fizetett média nyomás:

 

Orbán megtartja Matolcsyt

2010. október 5., kedd 18:24 | 47 perce frissítve

Matolcsy a jobbkeze, és nincs az a pénz, amiért a jobbkezéről lemondana, mondta a kormányfő.

„Matolcsy György a jobbkezem. Nem tud senki sem mondani olyan összeget, amelyért a jobbkezemről hajlandó lennék lemondani” – ezt mondta Orbán Viktor kormányfő a nemzetgazdasági miniszter távozásáról szóló hírekkel kapcsolatos felvetésre az MTI tudósítása szerint. Orbán azt mondta, "mi mindig is úgy gondolkoztunk Matolcsy miniszter úrral, hogy a munkamegosztás közöttünk az úgy fest, mint Németország újjáépítésekor. Tehát, hogy a miniszterelnök az kvázi Adenauer és a gazdasági miniszter meg kvázi Erhard". Hozzátette: "ez szerénytelenül hangzik, de a struktúra így fest. Sosem vált meg egyik a másiktól". Az egyértelmű üzenet szerint tehát a miniszterelnök nem váltja le Matolcsyt.

Előzmény: naiv (683)
naiv Creative Commons License 2010.10.03 0 0 684

A mai választás közvetítése is igazi szadesz-maszopos elfogultságú volt, ahogy a honlap kinézett, a főcímek az tükrözte a liberó-anarchista hozzáállást, elkötelezettséget...

Ideje lenne az Indexnél is felébredni, és almozdulni az objektív újságírás irányába.

naiv Creative Commons License 2010.09.28 0 0 683
A szoclib-külföldi tőkéskörök, érdekcsoportok támadása folytatódik tovább, most blog inzerttel: Véleményvezér Matolcsy menni fog

Korábban arra tippeltünk volna, a kormány kihúzza még Matolcsyval úgy a tél végéig, amikor új Békesiként lecserélik az új Bokrosra

Előzmény: naiv (682)
naiv Creative Commons License 2010.09.27 0 0 682

Az Index (illetve a mögötte álló - nem elhanyagolható - érdekkörök) minden áron,

illetve mindent elkövetve szeretnék eltávolítani Matolcsyt, a FIDESZ előremutató gazdaságpolitikájának a motorját.

 

Matolcsy az, aki szembe mer menni az MNB-vel, IMF-el, EU-val, ha a gazdaságpolitika érdekei úgy kívánják, vagy akár Magánnyugdíjpénztárat is államosít. Talán enm annyira adminisztrál, nem annyira csinovnyik, ezért időnkét bele lehet kötni lényegtelen, nem a koncepcó gyökerét érintő intézkedéseire.

Ilyen Bathó régi, megbízható, szoclibhátterű államtikár menesztésének kérdése. Sajnos Varga, mint volt megbízható, de szürke pénzügyminiszter, inkább csinovnik, inkább kényelmes, fiskális szemléletű pénzügyér, mint gazdasági stratéga, nyilván emiatt máshogy gondolkodik. E két szemlélet különböző féleségét próbálja kihasználni a megvert, agyonvert szoclib oldal, minden képességét (és a mögöttük álló küföldi nagytőke), média lehetőségeit felhasználva, a hajszálrepedést újnyivá tagítandó, zavart kelteni, a jó irányba menetelő Orbán kormányt kerülőkre, akadályok átugrására, irányváltásra kényszeríteni.

Ha nem megy kívülről, akkor belülről, divide et impera, szalámi, Rákosi módra, ismerjük.

 

Nem fog menni.   

naiv Creative Commons License 2010.09.22 0 0 681
Detto: Lassan elfogy Obama csapata

Az elnök gazdasági főtanácsadója visszamegy a Harvardra. Ő a harmadik távozó néhány hónap alatt.

***

 

Értjük, Obama magára marad a fehérházban, sőt az USA-ban, egyedül lesz portás, biztonsági őr, hadügyminiszter és az Airforce One pilótája....

Nehéz lesz neki, vagy lehet, hogy nem így van?

Gyanítom, minden megüresedett helyre egy tucat jól használható jelentkező akad...

Akkor miért ír ennyi hülyeséget címsorban az index, ennyire lenézi olvasóit, vagy ennyire zsigerből ír?

 

Erre az úságra is ráférne már egy lépésváltás...

Előzmény: naiv (680)
naiv Creative Commons License 2010.09.20 0 0 680

Az index halad tovább a lenini úton, dezinformálos, kavarós, többnyire alaptalan cikkeivel azokba igyekszik rúgni, akik útban vannak a liberó-nagytőkének:

 

Egy újabb gyöngyszem:

Obama beleunt a munkába

Egy washingtoni bennfentes szerint az elnök legszívesebben golfozik vagy a sportcsatornákat nézi.

 

 

justic Creative Commons License 2010.07.21 0 0 677

Segitek, mert megint egy kicsit le vagytok maradva...

 

Ünnepélyes keretek között, katonai tiszteletadás mellett fogadta a kancellári hivatal előtt szerda délelőtt Orbán Viktor magyar miniszterelnököt Angela Merkel német kancellár.

,,,A német kormány egyik magas rangú képviselője a látogatás előestéjén emlékeztetett, hogy Angela Merkel és Orbán Viktor között a múltban szoros és jó kapcsolat alakult ki, különös tekintettel arra, hogy mind a kancellár vezette Német Kereszténydemokrata Unió (CDU), mind a magyar miniszterelnök pártja, a Fidesz tagja az európai konzervatív, illetve keresztény pártok családjának, és ennek keretében többször találkoztak egymással. Ezzel összefüggésben utalt arra, hogy Németországban nagy az érdeklődés a magyar kormány reformtörekvései iránt, és hangsúlyozta azt is, hogy Berlin alapvetően érdekelt a magyar uniós elnökség sikerében.

Előzmény: justic (676)
justic Creative Commons License 2010.07.21 0 0 676

Az index kígyónyelvű sajtóként muzsikál szokása szerint, állandóan "kabátlopási" stílusban, cimnek azokat a fél vagy igaztalan híreket kiemelve, melyekkel úgy gondolja, morzsolgathat a kormányból, a miniszterelnökből (lásd a mostani cikkcímet "Orbán nem volt jó házigazda..." - idézet természetesen a szlovák liberális testvérsajtóból...).
Szemezget a hírekből kiemelve a lényegteleneket, csak egy a fontos: elképzeléseik szerint faragják a kormány, vagy a miniszterelnök imidzsét.

Hosszú távon úgy fog járni, mint a szadesz, elfelejtik.

justic Creative Commons License 2010.07.19 0 0 675

Már megint csúsztat (valószínüleg súgásra) az index, "szabadesésben a bux".

Nem, esett a tőzsde (volt egy gap), majd szépen elindult felfelé, a spekulánsok minden bizonnyal jól keresnek ezen, de a pánikkeltés nem jött be...

Egyszer már Soros segédletével eljátszották ezt az OTP-vel, fijuk, nem szégyellitek magatokat?

naiv Creative Commons License 2010.06.27 0 0 674
Igen,
az index, az Ultraliberális Hazafiatlan Amorf Népfront Online Lapja (továbbiakban UHANOL) egyre komolyabb mélységeket hódít meg.
bulvárlapokat megszégyenítő témaválasztása, destruáló, trágár és felületes blogjai csak egyik részét képezik anarchisztikus tevékenységének.
A választást megelőző időszakban kimutatható volt a lap tevékenységében bulvárhulladéknál komolyabb szintű újságra emlékeztető információ közlés, de ez csak valószínűleg az "ellenség" megtévesztését szolgálta.
Választás után az amorf lap az "osztályharc fokozódik" jegyében folytatja (újult erővel) tevékenységét, melynek jellemzői:
-lényegtelen dolgok lufivá böffentése (nem újdonság)
-zavaros, idétlen és torzító kommentárok (ezt már megszoktuk)

-a valós, fontos információk elhallgatása (egyszerűen nem jelennek meg fontos politikai hírek (ez talán a legszomorúbb)

Úgy tűnik, az index semmit sem tanult az szdsz-maszop bukásából.

naiv Creative Commons License 2010.06.13 0 0 673
Az igazság fájdalmas dolog, de nehezen kikerülhető.
Előzmény: toloba (672)
toloba Creative Commons License 2010.06.13 0 0 672

Hülye dumád tud lenni....
Előzmény: naiv (671)
naiv Creative Commons License 2010.06.13 0 0 671
"...A kettős állampolgárság megadása sem fingotta be a szövetségest a parlamentbe..... A kettős állampolgárság megadása sem fingotta be a szövetségest a parlamentbe."

tömegbelövető tótavé újságírói stílusa, sajnos még elég meghatározó az ultraliberó utóvéd-szdsz-mszpharcos-kbítószerlegalizáló indexen
naiv Creative Commons License 2010.06.08 0 0 670

Vége a választási harcoknak,

 

levetve ideiglenes álarcát az Index újból igazi arcát mutatja. A nemzetközi, zsákmányszerző tőkének asszisztál, drukkol és dolgozik, mint ahogy eddig is tette.

A beinzertált primitív, vulgáris, demagóg blogok, a nincs más út, csak amin a hajdubétes Bajnai elindult típusú cikkek özöne mind, mind ezt mutatja.

Ez a csapat nem érzi sajátjának gondjainkat, kirörni akarásunkat, boldogan tenné még évtizedekre kamatrabszolgává Magyarországot.

Mindennek tapsol és drukkol, ami abba az irányba sejtet, hogy nincs kitörés az IMF adósság csapdából, nincs lehetőség megerősíteni a jól irányított, parlament által kontrollált államot a multnacionális rablótőkével illetve azok hazai kiszolgálóival szemben.

Szerencsére az Index kórifeusai mint oly sokszor már eddig, most is tévedni fognak,

még ellenszélben is megfogja találni a kivezető utat az ország, addigra már az Index példaképei és talán "munkaadói" gazdasági bűncselekmények miatt remélhetőleg a ppp konstrukcióban emelt épületekben fogják megérdemelt idejüket tölteni...

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!