Kunsági dízel.
A Dél-Alföld vasútbarátainak internetes gyűjtőhelye. A rovatban az alábbi vasútvonalak szerepelnek(menetrendi mező száma szerint): 85, 102, 103, 121, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 135, 136, 142, 145, 146, 147, 148, 149, 151, 152, 153, 154, továbbá: megszüntetett, megváltoztatott vonalak, kisvasutak, valamint minden ami a felsorolt vasútvonalakhoz kapcsolódik.
Ez történt ma: http://www.kapella.hu/vz_megrendeles_megtekint.php?id_vz_megrendeles=27479
Ez pedig holnap fog történni: http://www.kapella.hu/vz_megrendeles_megtekint.php?id_vz_megrendeles=27479
Meg lehetne kérni a kecskeméti kollegákat/kolleginákat, hogy holnap kinéznének az állomásra fotógéppel? Én nem tudok menni, mert még nem mindig nem ment el a CER, + répavonat is várható mifelénk.
Sziasztok. Érdeklődnék, hogy ma délután, milyen pályakarbantartást végeztek/végeznek Kecskemét környékén. Mert egy ilyen szerelvényt (pontosabban, csak a fegyverhordozóját [sínek] ) láttam ma Kecskemét- Alsó vá-n. A szerelvényt egy enyhén rózsaszín Sulczer továbbította. Kép is készült, de elég gyatra lett, bár a lényeg látszik. Ha szükséges akkor felteszem.
"Az alsó boltív funkciójára nem sikerült rájönnünk."
Ellenboltövnek hívják, ugyan az a funkciója, mint a nyílás felettinek, tehát a teherelosztás. A nyílás feletti boltöv a boltöv feletti falazat súlyát szétosztja a két pillérre, vagy az oldalsó falszakaszra, az alsó boltöv pedig a pillér súlyát (tehát inverz módon) osztja el, hogy a teherátadás az alapozás felé egyenletes legyen. A pillérek koncentrált terhet adnának át az alapozás felé, de a sávalap jobban viseli el a megoszló terhelést, egyenletesebb a talaj terhelése.
Szép példa, látni még nem láttam ilyet. Annál primitívebb megoldás az utólagos nyíláskiváltás az ajtó felett. Valószínüleg régen a rakár funkció miatt itt egy nagyobb kétszárnyú ajtó, vagy tolóajtó lehetett. Elképzelhető az is, hogy a súly és anyagtakarékosság miatt gyöngyítették a teherhordó szerkezetet, tehát a 38-51-... cm-es főfalban vaknyílásokat képeztek ki, és csak 12-25 cm-es kitöltő falazatot építettek ide.
Sokat olvastam (érdeklődtem) már a Nagykikindiai és Karlovai vonalakrók, de azt nem tudtam, hogy Szőreg és Oroszlámos között volt egy forgalmi kitérő Óbébánál.Ha vannak még képeid, kérlek tedd közkincsé rövid leírással! Előre is köszönet érte!
Sziasztok! Ha már a 127 - es is beletartozik a topicba, küldök egy programot.
A "Vonatváró bejáró hétvége" országos projekt kapcsán a 127 - es vonal Vésztő - Körösnagyharsány megszüntetett vonalszakasz 2010. október 16. szombatra tervezett programja: - Találkozási pont Vésztő vasútállomás állomásépület előtt 12. 45 - kor (ekkor érkezik Szeghalmon át Gyomáról és Püspökladányról, valamint Békéscsabáról is a vonat); - felpattanás a 13. 00 - kor a vasútállomás elől induló Békés - Körösújfalu viszonylatú, Körös Volán Zrt. által üzemeltetett buszjáratra; - Körösújfalura érkezés kb. 13. 15 (Vésztőről 15 km); - visszaséta Vésztőre Kótpuszta érintésével, a táv kb. 11 km; - Vésztőre érkezés nagyon kényelmesen 16. 00 körül; - Vésztőn fűtőház - látogatás, és a kiállított vagon + motorvonat megtekintése. Az érdeklődőket szeretettel várjuk...!
Oroszlámos kezdőpont felőli utolsó kitérője. A vonal nyílegyenesen futott tovább Szőregig. A két állomás között feküdt a rövid életű Óbéba forgalmi kitérő. (A trianoni határ kettévágta, a déli rész a felvételi épülettel együtt a Szerb - Horvát - Szlovén Királysághoz került, a névadó falu pedig Romániához).
Árúraktár Oroszlámoson. Az alsó boltív funkciójára nem sikerült rájönnünk.
Egyházaskér. Jól látszik az épület utólagos bővítése.
Ókeresztúr állomás hűlt helye. A III. osztályú felvételi épületet elbontották, csak a WC és az oldalrakodó maradt meg.
Ahol véget érnek a sínek. Törökkanizsa állomástól északra. Jobb oldalon egy valamikori lejtésjelző.
Törökkanizsa felvételi épülete. Az állomáson még az eredeti "i" sínek találhatók.
Nyílt pálya Szanád és Törökkanizsa között. Ez már "c"-re átgombolt szakasz. (Törökkanizsa határáig jutottak vele). Szanádon szintén elbontották az állomásépületet.
Nem vizsgáltad meg elég közelről a genitáliáit. Ő csak a sok konzervkajától lehet hasas. Vagy, hacsak úgy nem mint Schwazenegger. Csak ő nem Arnold, hanem Szilveszter. Jó húsos dög, levesbe jó lenne, ha digók volnánk, mert egeret nem fog túl sokat. A többi stimmel. :)