Viszont a 96*** számrendszerbe illeszkedő gyári számokat a felújított csuklós villamosoknak (KCSV7) tudtommal Szécsey István adta, Lovász nem tudott róla – csak tőlem.
Egy szóval sem mondtam, hogy Te csináltad, mert egyébként is ordított róla, hogy ez valami "hivatalos" táblicsku. Mitagadás, ennél pontosabbat vártam (tőlük). Gondoltam, taláncsak tudják mijük van... (Tévedni emberi dolog - mondta a sün, és lemászott a mosókeféről.) :-)
Mint ahogy említettem is, egy katonai gyakorlótéreb áll, tábori konyha volt valaha, csak egy nagyon kicsi- gyufásskatulyányi képet láttam róla- azt is a belsejérol. Annak alapján ugy néz ki hogy még épp, , értheto hogy kintrol senki nem meri lefényképezni- egy motorral arra kozlekedo srác egyszer megtette, .. vártak rá az erdo szélén, pedig csak tisztán érdekességként fotózta ,nem kém és nem is titkosszolgálatos a srác. Egy szintén ilyen TEV kocsit szintén találtak-valószinuleg ez volt a 3. de mire a veterán kedvelok felkeresték már csak egy romhalmaz maradt belole, ám a sok tormelék kozt találtak néhány fém alkatrészt amit megmentettek és a poprádi vasuthistóriások gyujteményében van...
Még néhány érdekesség az Árpád második meglevo feléhez. valószinuleg néhány éve - amikor még a kutakodást kezdtem utánna- még tényleg magánteruleten állt- a kozvetlen kozelébe uhgyanis keríttés oszlopok maradványi, drótháló darabok, stb hevernek.. ki tudja talán elkoltozott a tulaj és azóta nincs aki orize ?A másik - nagyobb de uresen tátongó rész szemmel láthatólag egy olyan teuruleten áll ami "csak " az erdoé.A térképen megpróbáltam bejelolni a roncsok helyét, most még azt kell pontosíttanom merre ment az ottani erdei vasut és ha a roncsok helye a hajdani erdei vasutvonal kozelébe van, akkor talán megtudjuk azt is saccolni mikor vihették azokat oda ugyanis az erdei vasut megszuntetésének és felszámolásának dátumja ismert.. Egyébként mindkét roncs felfedezheto a google maps muholdról készult felvételein... sajnos jómagam nemvagyok olyannyir felszerelve hogy pontos GPS koordinátákkal tudnék szolgállni.
A '72-es nyugdíjazás stimmel, mert az általam hivatkozott forrás is azt írta, hogy az új motorkocsik megérkezése után a forgalomban csak elvétve vettek részt, és '72 dec. 27-én selejtezték. De milyen állapotban van a motorkocsi? Van esetleg róla kép? Van remény a helyreállítására, vagy nagyon lepusztult?
Mintha Attila mesélte volna, hogy amikor kitalálták, hogy legyen gyári számuk, akkor összeadták az összes addig gyártott járművet, és plusz egyel indították a dolgot - innen jön ez a 96xxx gyári szám.
Valóban igazad van, hogy amikor a Ganz nevet változtatott, pontosabban Ganz-Hunslet lett, onnantól kezdve adtak neki gyári számokat, sőt táblával is ellátták a járműveket, elnézést, ezt igy ilyen formában elbaltáztam.
Sajnos beleestem egy időzóna zavarba pontosabban mivel konkrét tudom, hogy Villányiék 1990-es években elkezdték kreálni a gyáriszámokat, csak azt nem tudtam, hogy nem a későbbieket, hanem a a névváltozás elöttieket csinálták.
Bocs... de egy levélváltással megoldodott a félreértésem.
Talán maradjunk abban, hogy jó magam is kreáltam bele egy párat.
Azért a gyártások megvannak, a sorrendbe rakással van gyakorlatilag a probléma.
Vannak olyan évek például a 20-as évekbeli világválság amikor a Ganz összesen csak 300 járművet gyártott egy évben, egy példa (csak szemléltető példának hozom fel)
Tehát egy péda: 1928 28001-28300, innentől kezdve üresen marad 29001-ig a gyáriszám tartomány mert azt nem tehetem 28301-re ha 1928-ban nem lett gyártva több jármű, tehát kénytelen vagyok 29001 adni neki
Tehát vannak olyan évek a gyártástól függően, hogy rengeteg lyuk van, és vannak olyan évek amikor pedig elcsúszás van
Sajnos azt sem csinálhatom meg, hogy hat számjegyűre átirom a gyáriszám tartományt, habár lehetséges lehetne, de értelmetlen lenne, hiszen a Ganz összeségében 70-75000 járművet gyártott, tehát elméletileg beleférne bőven az öt számjegybe. habár igy is belefér, de ilyen áron
Továbbra is önmagaddal ellentmondásban vagy. Nem egyszerű. Akkor viszont csak a "kezdethez" van rögzítve a "gyártásév". Valamint ez még nem magyarázza meg a "2." sz. kérdésemet, főleg annak tükrében h ezeket a számokt 199x ben "kreálták" szerinted.
Mint irtam az adatbázis, gyári szám tartománya 5 számjegyből áll. (nálam is) Sajnos amikor elkezdték gyártási sorrendbe rakni a dolgokat, a következő probléma merült fel.
Az 50-es évek elejétől a Ganz több járművet gyártott egy évben mint ezer 1000 db. A Ganz gyártott a motorkocsik, motorvonatok, személykocsikon kivűl teherkocsikat is
Ha figyelembe veszük például azt 52999- után más 53000 jön akkor függetlenül attől, hogy 1952-ben gyártották a járművet gyáriszámilag átcsúszik az 53000-be, na most a következő évben a szintén 1000 jármű feletti gyártás tovább csúsztatja ezen számozásokat, Sajnos a végeredmény nálad is látható, azaz ennyire elcsúszott a gyáriszám tartomány
Most akkor min vitatkozunk? Te azt írtad itt, hogy:
2709 "Ezért az öt számjegyből azt találták ki, (azért 5 számjegy mert az adatbázisuk gyári szám listája annyiból áll), hogy az első két számjegy lesz a gyártáséve, és a maradék 3 számmal pedig a gyártási sorrendet..."
"Úgy, hogy ezek a számok amit beirtál, ugynevezett kreált számok, és nem hivatalos gyári számok"
Akkor
1, miért 96xxx az összes szám?
2, miért találom meg ezeket a számokat mind a vonatokon, mind a gyártási doksikban?
Továbbá a BDV-k megrendelése 3 lépcsőben történt. Villányi bácsi miért adott volna neki össze vissza számokat?
Villányi Bácsi nem adott nekik összevissza számokat
mert 96399 gyári szám után a 96400-as jön amely nem a MÁV-nak hanem a Malayziai Vasútnak a C 8101 pályaszámú 1000 mm-es nyomtávú motorkocsi ersztése került gyártásra C8136 pályaszámig, majd tovább annak a mellékkocsijai
96054-től szintén a Maláj vasútnak lettek gyártva motorkocsik 96065-ig
96066 görögögnek csak egy sima kocsiszekrény, majd 067-től az SZD-nek lettek lettek gyártva 226-ig, majd Maláj Vasút, hagy ne irjam le az egész gyártási sorrendet
Figyu én Istvántelken dolgozom. Csak a BDV ben vagyok otthon. De abban otthon vagyok!
2698 "...illetve megrendelés száma alapján végezte...." Ebben annyi igazság van, hogy a gyári szám kiosztása az élő szerződések szerint előre megtörtént. Ezért van az hogy a BVh gyáriszáma kisebb a BV-nél (ellentétben a te logikáddal)
Továbbra is tévedésben vagy (nem jelenik meg a képem a gépeden?).
"Villányi György idősebb Lovász, és ha jól tudom Keller Úr a 90-es évek derekán úgy döntöttek, hogy..."
Akkor miért vannak az alábbi számok a vonatokon, valamint a "mozdonytáblájukon", továbbá a gyártási dokumentációkban, amik BDV esetén min 5-6-7 évvel korábbiak.
"Sajnos van egy kis baki az egészében. Mégpedig, hogy 1896-ban is gyártott a Ganz járműveket, ezáltal ha az előbbit vesszük alapul akkor 96046-os kocsi van még egy igaz 100 évvel korábban, azaz a két azonos szám üti egymást."
Ha jobban megfigyeled az általam leírt számokat akkor mindegyik 96-al kezdődik.
A logikádban a buktató, hogy a BDVmot 001 pl 1987 karácsonyára már kész volt, De ekkor még a BV motorkocsiról még nem is álmodtak.
"De meggyözödhetsz róla, ha a kocsikon megtalálod az általad ide irt számokat (segitek a kocsi alá kell bújni, és az alvázon kéne keresned)"
Ne segíts! Én minden nap ezekkel a járművekkel dolgozom, úgyhogy tudom hogy nem kell alámászni és valós számokról van szó.
Villányi György idősebb Lovász, és ha jól tudom Keller Úr a 90-es évek derekán úgy döntöttek, hogy valamilyen képpen rendbe kéne rakni a Ganz gyár adatait. Ezért az öt számjegyből azt találták ki, (azért 5 számjegy mert az adatbázisuk gyári szám listája annyiból áll), hogy az első két számjegy lesz a gyártáséve, és a maradék 3 számmal pedig a gyártási sorrendet szerette volna beazonositani. Ezt irtad most le.
Sajnos van egy kis baki az egészében. Mégpedig, hogy 1896-ban is gyártott a Ganz járműveket, ezáltal ha az előbbit vesszük alapul akkor 96046-os kocsi van még egy igaz 100 évvel korábban, azaz a két azonos szám üti egymást.
Úgy, hogy ezek a számok amit beirtál, ugynevezett kreált számok, és nem hivatalos gyári számok
De meggyözödhetsz róla, ha a kocsikon megtalálod az általad ide irt számokat (segitek a kocsi alá kell bújni, és az alvázon kéne keresned)
Tovább megyek, Dunakeszi gyártású Bhv... stb személykocsiknak sincs gyári számuk, evvel szemben van a győri, és az idegen gyártású (lengyel német) kocsiknak