Jozsó48-nak köszönet, van egy 2008-as japán naspolya magoncom, most már a képen látható méretben. Érdeklődöm, hogy van-e valakinek jó minőségű gyümölcsöt adó növénye, amiről tavasszal oltóágat kaphatnék. (Az oltást "oldalékezéssel" tervezem a növény alsó, 2 éves részébe.)
Másik kérdésem, hogy van-e valakinek tapasztalata a japán naspolya gyökereztetésében. Terveim szerint, kora tavaszal a növényt középtájon, a 2009-es hajtásrész végénél, "meggallérozom", és erre a részre perlites, tőzeges gyökereztető közeggel töltött nylon zacskót húzok. Tapasztalataitok szerint, be kell-e kenni valamilyen gyökereztető hormonnal (pl. INCIT-8) a vágási felületet?
Kaptam még nyáron ceyloni fahéjat. Hozott egy új levelet, de az sárgáról készül zöldülni, nem olyan szép piros az új levél, mint amiket Malajziában láttam.
A paradicsomfát mediterrán teleltetéssel lehet télen tartani, fagy ne érje, 0-15 fokig. Öntözni ennek megfelelően kell, általában egész kevés viz kell, kicsit ki is száradhat. Fényes helyen is lehet, de kevés fény mellett is áttelel. ősszel érdemes felére lecsonkítani, persze ez már a nagy növényekre igaz, most még nem szükséges. üdv
Trópusi paradicsomfa magoncom van,ami most kb.70cm-es.Még kinn van,de mivel idén van ilyen először segítséget szeretnék kérni a teleltetéssel kapcsolatban.Bár neten is van pár dolog róla,de a tapasztalat fontosabb számomra.Ezért ha valakinek van ilyen megköszönném a segítségét:) Pontosan milyen hőmérsékleten,fényviszonyok között teleltessem ill.öntözés is érdekelne.
Szia Utána néztem az enyves magnak de azt olvastam hogy az cserje. Az amit én beraktam képet az fa vagy csak lehet így nevelték? Bár a levelek nagyon hasonlóak az enyves mag leveleire. Szerinted a leszedett bogyókat el lehet ültetni? Ha igen mi a módja.
Nem tudnál legyártani tavasszal egy ,köztünk már szóbajött/körte alakú C.decumana vagy Pomeló/növényről egy oltványt?Ha igen cserébe egy két éves fejlett Cdecumana oltványt ajánlanék?
Én is Incit 8 al próbálkozom most nyomtam éppen le 8db Steviát várom a fejleményeket. A szomszédomnak van valami dísz mandula sövénye amit még az környéken senkinek nem sikerült szaporítani azt is megpróbálom holnap .
Írásórákat külön írják , de én nem vagyok jól nyelvtanból mert a Fülig Jimmy volt a nyelvtanárom. Gyökerező hormon mennyire elfogadott e körökben? Steviát szeretnék szaporítani, de eddig nem sok sikerrel négy az egy arányban eredt meg ezért valami jobb ötlet mielőtt meg erőszakolom magam egy ilyen már a nevében is furcsa módszerre.
Tech-pro hozzáállása volt a nyerő !:D Engem nem bántottál meg! csak mentegetni próbáltan a topikos társunkat. De első sorban neki is szólt mert a Te hozzá szólásod akkor még finom volt és nőies, de most nem értem a kirohanásodat ? Humorérzéked is tönkrement a cserjédddel együtt?
UI:OFF " Olvasás leckét vennék hölgytől kor 20-40 között "