snap adam: továbbra is a német nyelvű anyagra hagyatkozom. Az areata (úgy tudom, ez a foltos kopaszság) a legnehezebben gyógyítható és a kezelése legalább 1,5 év. Még így is 25%-ban nem sikerül semmilyen eredményt elérni. (az idézett bejegyzés írója miért ne tartozhatna ehhez az egynegyed részhez?) DE! Azért még marad 75%-nyi asszonysors, amivel talán mégiscsak érdemes foglalkozni, 75%-nyi nő, akiknél hasznos lehet a Thymuskin kezelés. Végülis van 75% esélyem, hogy ebbe a csoprtba tartozom. Úgy tűnik, hogy a topic címében szereplő vegyszeren kívül itt mást megemlíteni nem lehet. Illetve lehet, de ti ekkor össztüzet zúdítotok rá. Szerintem az is természetes, hogy ki-ki arra esküszik, ami segített rajta vagy hisz benne, reménnyel tölti el. Ilyen vélemények miatt jöttem ide többek között és azért, hogy erről a hosszú évekkel ezelőtt hamisításon ért termékről - a nevét lásd a topic címében - elmondjam azt, amit tudok róla és amit talán nem tud az, aki csak néhány éve kénytelen hajproblémákkal kűzdeni. Ha 8600 körüli topic bejegyzésből egyvalaki a bejegyzések 7%-a körülit jegyez, akkor ezt nehezen tudom mással magyarázni, mint reklámtevékenységgel és így még a csípőből tüzelés (Hajkorona nick) is értelmet nyer. Elég nehéz lehet szembesülni a Versenyhivatal döntésével. ... Erről ennyit. Én továbbra is hajhullásról szeretnék érdeklődni. Emberek véleményét olvasni. Konkrétan olyanokét, akiknek személyes tapasztalata van Thymuskinról, Viviscalról.
Itt van egy kis tapasztalat a fórumozóktól! Akiknek a szer használt azok többsége alopecia areata-ban szenved(ett)
http://www.askdocweb.com/thymuskin.html
A kulcsmondat a vége felé olvasható:
Subj: No improvements Date: 9/26/2007 I have used Thymuskin shampoo, treatment and gel for over a year with no improvements to my Androgenic Alopecia. It may be useful for other types of Alopecia, but not Androgen Alopecia.
Szerintem azért kukkants bele a fórumba, sajnos az a tapasztalat, hogy Magyarországon a bőrgyógyászok nincsenek kiképezve a hormonális hajhullással kapcsolatos panaszokra és megoldási lehetőségekre, interneten kutakodva sokkal hasznosabb információkra találni.
Ezt misem bizonyítja jobban, mint itt az egyik fórumozó nyilatkozata, amikor hajhullás miatti nagy kétségbeesésében bőrgyógyászhoz fordult, aki természetesen csontkopasz volt, megveregette a vállát, majd elmondta az inkább dúshajúak szájából hallható "majd a padló megállítja a hajhullást" nevezetű klisét.
Kedves snap adam! Köszönöm a kimerítő választ. Épp olvasom a netre feltett alább általam citált német dermatológiai összefoglalót. Ebben a minoxidil tartalmú szerek, a Thymuskin valamint más szerek (pl. vizelethajtók) hatásosságát vetették össze. A Hajkorona által ledegradált enzimkivonatokat tartalmazó Thymuskin 2,5 x komolyabb - hatásosabb és a nők 75%-nál 95%-os eredményt produkál. Kikérem a nők nevében, hogy nincs hormonális problémánk. Az én hajvesztésem is ennek a következménye. Éppen ezt olvasom németül: 50 fölött a csökkent női hormon produkció relatív hímnemi hormon többletet okoz... és ennek következménye a fejbőr "érzékennyé válása". Mellesleg a hímeknél sem a férfi hormon az oka a hajvesztésnek, hanem az általuk okozott érzékenység.. mert mint olvasom: pl. az XYY kromoszómás erőszakos-szuperhímek haja nem hullik.. (( Tényleg!.. Ezen már többször gondolkodtam.. miért ömlik a hajuk azoknak a fegyenceknek a börtönökben..? ))
Tehát köszönöm a kétnapos diskurzust: igen jó a fórum a tekinetetben, hogy megmozgatja az embert pro és kontra. Nálam a kontra bizonyul hatásosnak: felhívtam egy bőrgyógyászt, aki tovább erősítette a Thymuskin hatásosságát. Őt választom.
Emberek nyugi, ne húzzátok fel magatokat, ez nem egy fórum ahol egymást becsméreljük, hanem megoldást találjunk a problémára. Valószínűleg azért írta olyan stílusban, mert már korábban százszor le volt írva a fórumban minden, többet között az is, hogy ez egy férfi hajhullás fórum, ami természeténél fogva ilyen, nem azért mert mi találtuk ki, hogy ide bizony csak férfiak írhatnak.
A lényeg ott van, hogy a hím nemi hormon okozza a problémát, így a nőknél ez a probléma nem léphet fel, legalábbis nem okozhat tartós hajvesztést. Klinikailag igazolt termékek erre a problémára a minoxidil tartalmú szerek helyi kezelésre, valamint a finasterid tartalmú DHT blokkoló szerek. A többi (Saw palmetto, halolaj, zinc, aloe vera) mind kiegészítő termékek, hatásuk öngmagában elhanyagolható.
A Thymuskin és a Viviscal is biztosan nagyon hatásos szerek, a dermatológiai folyóiratok pedig természetesen áradoznak a termékekről, mert ennyi pénzért már valami hatást fel kell mutatnia, fel is mutat csak nem androgén alopecia esetén.
Ha az angol is hasonló szinten megy, mint a német, akkor érdemes ezt a fórumot olvasgatni, külön kategória van a nőknek és nem véletlenül.
http://www.hairlosshelp.com/forums/
Én is úgy tudom, hogy ezeket a szereket (Rogaine men, Finasterid) nők nem használhatják!
Nőket nagyon kis arányban érint a maradandó hajhullás, biztosan ezért nem született még külön fórum erre a problémára magyarul és ebben semmiféle hímsovinizmus nincs.
Szívesen látunk a fórumon, de rajtad biztosan nem az itt tárgyalt szerek fognak segíteni. A Rogaine for Women-t érdemes lenne kipróbálnod, az általad említett szerek sem használhatatlanok, csak használatával elért előny, nem áll arányban a termék árával, mellesleg az itt fórumozók egyike sem ajánlja, aki kipróbálta. Ha van rá pénzed, nyugodtan próbáld ki!
Egyáltalán nem vagyok sértődött, csak a nagyokosságot szeretem hamar leállítani (próbálom). Ha visszanézted a hozzászólásaimat, biztosan azt is láttad, hogy vannak páran, akik hasznosnak találják a hozzászólásaimat, én mindig megosztom azt, amit az elmúlt kb. 9 évben a témában tapasztaltam. A két említett termékre nem pazarolnék több szót, mindkettő simán a "scam" listán van, az egyik thymus (csecsemőmirigy)-valamivel operál, a másik valami hal- vagy algaörlemény, már nem emlékszem pontosan - mindkettő biztosan egészséges és használ, csak éppen hajhullás kezelésére nem alkalmas.
Hajkorona: a stílusod persze téged minősít. Úgy tűnik, ezt hozta ki belőled a hairgainról alkotott véleményem. Ezt ne nehezményezd! Ezt teszi, ha egy terméket felvállaló, forgalmazó céget nemlétező professzorok nemlétező eredményei minősítenek, stb.-stb. ...és - bár a kérdéseimre még nem kaptam annyi választ, amennyit szerettem volna - tudnod kell azt is, hogy a nyers stílusod kifejezetten felkeltette az érdeklődésem Viviscal és Thymuskin iránt. Ha a bejegyzéseid visszanézem, azt kell látnom, hogy a stílusod úgy általában és a nekem küldött válaszod stílusa között olyan nagy a szakadék, amit nehezen magyarázok mással, mint valamiféle sértődöttséggel. Akárhogyan is van, figyelemre méltó ez a csípőből tüzelés. Különösképpen a Thymuskin ügy zavar, mert utánanéztem a német dermatologiai szakfolyóiratokban (németet irodalmi szinten beszélem) és az ott olvasottak meggyőztek. Viviscalból még nem vagyok teljesen képben, ezért is álltam neki fórumozni. Stresszeléssel mégse csökkentsük a hajhagymáink aktivitását. NEKEM még van pár, éppen rajtuk kívánok segíteni.
Ugyan hülyeséget válaszoltál regáltál a postomra az almával kapcsolatban, én azért segíteknek neked elkerülni felesleges pénzkidobást: a Thymuskint és a Viviscalt is felejtsd el.
Ja, amiért eredetileg bejöttem az a topic címe. Erről a hairgaine-ról már hallottam régebben, hogy ez egy hamis vegy?szer?. A versenyhivatal honlapján most is fent van az elmarasztaló határozat. Erről ennyit, tuti nem használom.
Sziasztok!Két dologgal kapcsolatban érdeklődnék, van-e valakinek tapasztalata. Az egyik a Thymuskin sampon, amit ajánlottak nekem, de szeretnék többet tudni róla. A másik ( ezt már többen ajánlották nekem fórumon is és a hajdoktor.hu is ) a Viviscal nevű tabletta, amit hajhullásra, erősítésre ajánlanak. Ilyet használt-e már valaki és ha igen, milyen eredménnyel? Sürgős lenne a válaszotok illetve a segítségetek. Köszönöm, Magda.
A fejbőrre nyomd, ne a hajadra, akkor nem a hajad fogja beszívni:) Annyi a lényeg, hogy ne nedves vagy meleg kézzel dörzsöld be a fejbőrbe. Valóban olyan az állaga, mint a hajhabnak.
Mint korábban már többször írtam, nekem nagyszerűen bevált. Olvasd vissza a korábbi hozzászólásaimat.
Itthon a szakemberek a férfi hajhullásról is alig tudnak valamit, a női hajhullásról meg mégkevesebbet. Mint írtam, a női hajhullás eredetét sokkal nehezebb meghatározni, a férfi páciensre pedig egyszerű azt mondani, hogy ez sajnos örökletes, ebbe bele kell törődni, viszlát.
...erre most csak azért reagálok, mert nem lenne jó, ha bárki is elhinné, amit írtál.
- a minoxidil nem "férfiaknak való" hatóanyag, és ezt Te nagyon jól tudod
- a tipikusan "női megoldást" a fogamzásgátló egy életen át való szedése jelenti, igaz? nos nekem a Diane 35 miatt hullik a hajam, amit 10 éve! nem szedek. azóta már próbálkoztam egy enyhe fog. gátlóval, semmit nem ért.
az endokrinológus konkrétan nem tud segíteni.
mellesleg ez nem egy férfi-fórum (az egy dolog, hogy nagyon kevés nő küzd ezzel az iszonyattal, de én végigolvastam az egészet 1 éve, és rendesen képbe kerültem. külföldön valóban felírják nőknek is a Finát, ha semmi nem segít és nem tervez terhességet).
A frontális részre szerintem azért hatékonyabb. Mindig kicsit kell nyomni és rögtön bedörzsölni. Ha nappal nem is mindig de éjszakára lehet használni.
Én pedig eddig a Rogain habot nem próbáltam csak folyékony minoxot. (most Spectral UHP 5%-os) Visszakérdeznék, hogy az mennyire szívódik be a bőrbe? Én úgy látoma képeken, videón, hogy olyan az állaga, mint egy hajhabnak. A hab formula eljut rendesen a hajhagymákig? Én attól tartok, hogy a hajam szívná be a többségét a habnak.
Érdekes amit mondasz, én is megnéztem a Rogaine-t amit egy másik helyről szereztem be, valószínűleg onnan ahonnan te ( pillanatnyi készlethiány lépett fel az eredeti helyen). Tényleg máshogy néz ki a rogaine, nincs rajta a pecsét (DERMATOLOGIST RECOMMENDED BRAND #1), és más külső eltérések is vannak. Gyanús, gyanús, mintha én is észrevennék vmi különbséget, de talán csak bebeszélem magamnak.
Mindenesetre megnyugtató, hogy a Google sem nagyon ismeri a Fake rogaine fogalmát :-)
1,5-2 hónapig kipróbáltam Rogaine helyett, és iszonyat elkezdett hullani a hajam. Tükörben, fényképen is rosszabb állapotú lett a hajam, látszott, h ritkább lett, uh gyorsan visszaálltam Rogaine habra. Nem beszélve arról, h alig szívódik be az a mustárszínű trugyi hiába masszírozza az ember, mint az őrült. Plusz összeragad tőle a haj, de nagyon gusztustalanul.
Nekem a Rogaine hab, meg 5%-os minox folyadék jött be legjobban.
Bocsánat, amit írtam, megtévesztő, és félrevezető. A lényeg, hogy a női téma annyival bonyolultabb, hogy nem látszik egyértelműen, hogy androgén hajhullásról beszélünk, mert a nőknél az is diffúz formában jelentkezik. A férfiaknál egyértelmű, elég ránézni a Norwood ábrákra.
Egyéntől, táplálkozástól, mozgástól függ. "Elvileg" ami 7 évnél korábban záródott be, életre kelthető, a valóságban azonban nagyon nehéz életet lelni beléjük, ez a fő probléma. Ami segít azon, hogy ne "aludjanak" nagyon el, azok az olyan serkentő hatású szerek, mint a minox, a retino-a, azelaic acid, koffein, illetve bármi, ami jót tesz a lokális vérkeringésnek, de lehetőleg nem szól be a teljes keringésbe túlzottan.