Na meg egyáltalán az indítókapcsolót is hogy kell belekötni? Az egész rendszer kusza, és szeretném átláthatóan megcsinálni. Bár míg nem látom át megcsinálni sem tudom.
Én is az MTZ-be raknám, csak nem értem a kapcsolási rajzot:D A négy lábú áramtalanító kapcsolót meg végképp nem tudom beleképzelni. Bocsi, de egyszerűen nem megy a fejembe...
Üdv mindenkinek! Valaki akinek van tudna mutatni egy ifa kapcsolási rajzot?! Leginkább a párhuzamkapcsoló, áramtalanító bekötése kéne. De ha valaki el tudja magyarázni, hogyan kell működőképesre bekötni, hogy 24 volttal tudjak indítani, ízzítógyertyákat ne csöppentsem el, és minden más 12 volttal működjön, annak azt is megköszönöm!
Lali bátyja, köszönöm a munkahengert, Nyunyuka mindent jól leírt, és mindent jól dokumentált az utókornak. Még élesben nem használtuk, de egyelőre jól működik.
Jó sokat szívtunk vele, de remélem, egy darabig nem kell vele bajlódni. Valami frissebb gépről volt leoperálva eredetileg, mert a hidraulika csőcsonkok európai szabványosak voltak rajta, azt visszacseréltük a régire, nomeg valóban, a dugattyúszár maradt a régi. Ismét az ismert győri gépdoktornak voltam a műtőssegédje, aki fiatalkorától ismeri a típust, és eljön, ha nagybeteg a vas, neki is mindig köszönöm, mert a konkrét munkán túl is rengeteg mindent lehet tanulni tőle úgy az életről, mint a gépekről, annyi mindent megélt már.
Pl. ott feladtam volna, hogy az eredeti sérült munkahengerről nem tudtuk lehúzni a palástot (a dugattyú feneket), mert sérült, beszűkült volt a perem, mint később kiderült. Itt én átmenetileg feladtam volna, de rutinos mester visszakötötte a nyomóágra, és egyszerűen kilőttük belőle a szárat a dugattyútesttel.
A gémoszlopon is javítottunk, mostmár nem leng annyira, esetleg Nyunyu arról is betehetnél ide pár fotót.
Itt is volt játék, hogy jó legyen. A szárat rögzítő csapszeg úgy be volt rohadva, hogy esély nem volt megmozdítani, valamint a régi jobb állapotú is volt.
Az "újon" más volt a csőcsonkok menete is, azokat is át kellett rámolni a régiről.
Többit majd Szilis elmeséli, én csak fotóztam :-).
Egy új alkatrésznél ez valószínűleg igaz, bár a mai világban már az újra se vennék mérget, de mivel Szilis kollégának egy használt alkatrészt szereztem így félig meddig zsákbamacska a dolog. Nekem pl. a harmadik munkahenger van Jumzon a 3 hete tartó tesztelés alatt, és erős a gyanúm, hogy mostani is cserés lesz.
Üdv urak egy kis segítségre lenne szükségem beszeresztünk eg k25 öst és szükségeünk lenne kető darab izzítógyetyára valaki tudna ilyet, vagy hol lehet beszerezni.előre is kösszönöm a segítséget .
Sajnos nem volt időm megnézni, mert sokkal sürgetőbb a vetés, úgyhogy ma engedékeny hidraulikával voltam kénytelen kimenni boronálni, fél héttől fél tízig, így most értem haza. A hidraulika kivétel eddig minden tökéletesen működik, egyre jobban megszeretem, tegnap a T25-el is boronáltam, hát ahhoz képest, hogy hét éve nyűzöm a Jumz után igen furcsa volt beleülnöm.
Szép estét! Ma végre végeztem a szántással, de az átok még mindig rajtam van, ma sem tudtam gond nélkül befejezni. A végére szétment egy hidraulika közcsavarom, kint kellett hagynom az ekét, hazamenni kijavítani majd visszamenni, de valami nagyobb gubanc is lehet, mert nem tartja meg az ekét. Amilyen könnyedén felveszi, ugyanolyan ütemben le is engedi, és hát a folyamatos emelgetésben menet közben kb. 200 alkalom sikerült kinyomatnom a fülketoldalék alsó üvegét. Nincs valami tippetek mi lehet a bibi? Gondolom a vezérlőtömb lesz a hunyó, csak nem akarok mindent széttúrni. Jah és 8db orrsúly felhelyezése sokat segít a barázdából való kikecmergésben, 20 méter helyett már 5-8 méteren belül ki lehet kapatni a 40 cm-es barázdából.
Akkor relatíve nem vagy messze. Nyékládcity-ben laktunk sokáig, most északabbra egy kicsit, Göncruszkán. Ha még lesz motorozható időjárás meg szabadidő elugrok valamikor eszmecserézni.
Szép Estét az Uraknak! Látom komoly nyelvészeti problémát okoz a szájber nevem. Ez még a kezdetek kezdetén ragadt rám, aztán teltek múltak az évek, és nem volt szívem megválni tőle. Mi még csak most értünk haza a nagyfaluból, ahogy felénk hívják a fővárost. Nagyon jó volt a rendezvény, hálás volt a közönség, öröm volt látni, hogy a sok városi nem szalad szét a népzene hallatán. Egy kicsit én is bánom, hogy Szilissel nem tudtunk egy kicsit többet elidőzni, de ami késik az nem múlik. Mivel egyik hobbim a motorozás, így biztos vagyok benne, hogy megfogjuk látogatni a feleségemnek titulált menyasszonyommal egyetemben, összekötve a kellemest a hasznossal, mert egy régmúlt hobbim pedig a vasútmodellezés volt, de a vasút és a mozdonyok szeretete örökre bennem marad. Remélem használható lesz a munkahenger!