A NAGY GYŐRI UTCÁBA JÁRTAM AZ ASSZONNYAL. A szemészeten ezeket a furcsa masinákat láttam . Dioptria merő. Az első lencsevágó gép. És 1850--ből fúrógép.
"Még nem tudtam nagyon olvasni mikor oda jártam :-))" Erről ez a szakállas, de ari élcecske jutott az eszembe, mikor még a Nemzeti előtt ált az a híres óra. - Csókolom! Qrvanéni hányóra? Azanyád te piszok kölyök! A számokat nem ismered, de engem megismertél?
Arra emlékszem, hogy amikor főzték otthon a "baracklevet", én mondtam meg a szüleimnek, hogy a rézspirál után hány fokos a lé. temészetesen nem celsius° (azt nem tudtam kimondani).
Hát persze, hogy az Évát, mivel nő volt. Én is így kezdtem, aztán a Máriát, Zsófiát, és a Melindát, stb. A Drehert egy kicsivel későbben tudtam csak elolvasni, de képes voltam meginni olvasás nélkül is.
James! Nem véletlen Faluvégi a nick nevem. Ha kinézek a kapun, látom a házszámot. Annyira faluvége volt, hogy egyeten szürcsölde se volt a környékünkön. A legközelebbi egy presszó volt, az akkori Gárdonyi géza - Magyar u. sarkon. Oda küldtek a fonott demizsonnal borért. A nevére nem emlékszem. A 209. számmal véget ért az utcának azon oldala. A lakótelep helyén egy mélyedés volt bolgárkertészettel. Csak a Burma vasút után volt még néhány ház. 1952-ben felépült az iskola, 68 körül az ABC, meg a lakótelepet is elkezdték. 73-ban az uszoda. Az óvodára nem emlékszem. Az utca másik oldala már meg volt gyerekkoromban is.
Hát ez a pasas fiúk, ez egy csudabogár. Talál három számot, illetve két számot a széleken és egy nullát középen. 209. Ebből mi következik az ő esetében? Na mi? Egy nagy oldal szöveg mindenféle adatokkal, meg leírások, hogy emerre ment egy utca, arrafelé volt egy ház, és talán a táblán, egy házszám száma áll. Meg is tudtuk rögtön, hogy mostanában már nem lakik ott a Mari-néni, csak a lánya, vagy annak unokája, aki azt a számot sose látta. Még nincs vége, ne örüljetek, mivel mostan öt térképet terít ki az orrunk elé, amit tele irkál "utcza" (ez az 1905-os térképen található) nevekkel, később, leírja egy másik "utca" nevét, de ez már a mittudomhánybanadtákki térképen megint másképp írva. Itt fel is adtam, hogy felismerjek is valamit. Egy kocsmának a neve sincs le írva, azon a fránya térképem (az ilyen az nem térkép) ezért aztán nem is bírtam tájékozódni hiába a sok térkép. Én már régen kötelezővé tettem volna hatóságilag, hogy a térképeken a kocsmák, ívók, szürcsöldék elnevezését, tudományosan a nevüket, ki kell írni. Nem tudtam meg merre van az amihez a tábla tartozik. Lehet hogy vannak olyanok akik megértik azt a magyarázatot, de azok biztos többet ísz mint én. Érdemes azért elolvasni, talán tanultok belőle valamit. Én is okosodtam.
Köszi, hogy ennyi megbízható vagyok ami a gyószerszakmát illeti. Én mamá nem megyek arra huukkkk... memá lyó begyógyszereztem magam, de talán má hónap birok. Tele is vagyok egészséggel, és úgy megyek, mintha jönnék, meg is kérdezte valaki, tán csak nem "Norbi" tanfolyamon voltál, hogy így hajladozol jobbra-balra.
Szia! Nagyon élveztem mindkét cikket. Nekem is volt vizes csicsergőm, sőt még a csapdosó szárnyú lepkét is toltam. A szappanbuborék fujáshoz nem a boltba, csak a szalmazsákhoz kellett menni...:))
Üdv. Mindenkinek! Már éppen reklamálni akartam, hogy tán felbontották a "kiskosutit", és akkora nagy földkupacok vannak amiknek okán még egy hozzászólás sem tud kijönni onnan, és ezért nem találkozunk a "kikiskosutis" névvel.
a múltkor jöttem haza, próbáltam elhessegetni magát az ötletet is, hogy tasnádit láttam kijönni a folliból (talán most topánka söröző)...ezek szerint mégsem vagyok annyira kattant, hogy ilyesmit bemozizzak, hanem tényleg azt láttam, amit :)
A videó szerint a Deckpartner Kft üzemelteti. A honlapján semmiféle információ sincs a menetrendszerű hajójárat(ok)ról. A videóból az derül ki, hogy október végéig minden vasárnap egy órás ingyenes hajóútra lehet menni, de az indulás időpontját nem árulták el. Lehet, hogy mégiscsak le kell sétálnod a hajóállomásra, és megnézni. (Ha van információ, akkor kérlek, hogy oszd meg velünk is.)