Én igazán bevállalós vagyok, de Frontline spray-t nem mernék egy állat fülébe sem tenni. Egyrészt a Frontline atkák ellen nem törzskönyvezett szer (vagyis a hatását a gyártó sem vizsgálta, vagy nem sikerült egyértelműen pozitív hatást produkálni), másrészt a spray vivőanyaga emlékeim szerint alkoholos természetű anyag, ami szárítja a hallójáratot és a dobhártyának sem tesz jót. Ráadásul ha a dobhártya nem zár tökéletesen, akkor az alkohol idegrendszeri tüneteket is okozhat. A parazita elpusztítására inkább a Stronghold, az Advocate vagy a régi, jól bevált Tactic oldat alkalmazható. zsolt
Meg kell próbálni a Frontline Spray-t egyenesen a fülbe, egyszer egy héten + Mitex fülcsepp....Kell keresni egy olyan dokit aki erre vállalkozik, vagy szerezz be te egy spray-t és rekord idő alatt megoldódik
Nem a lárvái kerülnek a véráramba, hanem az injekcióval beadott gyógyszer hat a véráramból a fül bőrén keresztül az atkákra. Ennél többet én sem tudok.
Köszi, hogy mondod. Azt gondoltam, hogy a már meglévő rühöket ki kell pucolni...erre írtam, hogy remélhetően ezt az orvos megtette, - de hogy a (lárvái?) a véráramba is kerülhetnek, ez nagyon vacak :( Mindig tanul az ember.
De a macsek fülét attól még kezelni kell. A fülben már bent lévő atkákat fülcseppel (én az Oticat-et ismerem), vagy injekcióval, a véráramból irtani kell.
A Stronghold megelőzésre, illetve visszafertőzés ellen jó.
Mi is már vagy két hete hordunk egy cicát az orvoshoz ezzel a betegséggel. Szegény teljesen véresre vakarta mindkét fülét elől-hátul. Nagyon nehezen gyógyul.
Meg 10 évvel ezelőtt az én Micuromnak is ez volt a baja. Vele is megszenvedtem ezt, vagyis hát inkább ő.
bemész egyszerűen egy állatpatikába és kérsz Stronghold-ot, ahogy a Zsolt is írta. Megkérdezik, hogy hány kiló a macsek és annak függvényében adják a szert. Ez azért is jó, mert a lapockára, a nyakhoz kell cseppenteni (előtte szét kell hajtani a szőrt, hogy a bőrre jusson) Bolha, bizonyos férgek és fülrüh irtásra való. Mi ezt használjuk, évente 3-szor (szobai macsek) Feltételezem, hogy azért amikor az orvosnál voltatok, rendesen kitisztították a macsi fülét.
Ez csak akkor nehéz ügy, ha nincs elviselhető távolságon belül másik doki. Különben egyszerű. Őszintén szólva, én olyan dokihoz aki paraffinnal kezeli a fülrühet, vissza nem vinném még egyszer a macskámat. Nem várom meg, hogy a vesekövét kalapáccsal kúrálja.
mindenkinek köszönöm a választ. :) A fülcsepp jól hangzik, csak azt nem tudom, mit csináljak, menjek el az állatorvoshoz megint, és rágjam a fülit, hogy de én hallottam mástól hogy van jobb megoldás a paraffin olajnál? Hm, nehéz ügy. :)
Talán valami vacak hörghurut. Nem derült ki. Olvastam, hogy van egy új (?) törzs, amire nincs igazán hatásos antibiotikum - talán az kapott el minket. A környezetemben is csomóan köhögnek. Valószínűleg magától gyógyult meg - 6 hét alatt. Én is próbálkoztam a neocitrannal stb. ami máskor segített (pici lázam nekem is volt pár napig, olyan 37,3-37,5 körül) de most semmi hatása nem volt. Én a hétvégét kifeküdtem (nem is volt kedvem semerre strabancálni) most már csak időnként jön rám ez a köhögési roham .
Beszámolok... eltelt másfél hét....és Gergő (remélem nem kiabálom el) kop-kop-kop ... nem köhög, jól van. Megvolt a második kontroll is, cukra, mindene teljesen normális, és ha már ott voltunk UH-val belekukkantottunk a pocijába is - hasüreg, gyomor, vese, hólyag teljesen rendben. Gergő nagyon korrekten állt a vizsgálathoz, alig mozgott, tűrte a vérvételt is, nagyon rendes gyerek volt. Én viszont elkaptam... fuldokolva köhögök :)
Egy sziámi (orientális) gazdájaként csak irigykedni tudok. Nálunk szó szerint zeng a ház amíg a kutyával sétálok, mert a macskám egész idő alatt sértődötten bömböl... Nem nyávog. Ordít. Telefonban azt szokták hinni hogy hisztérikus gyereksírás...
Géza! Bár a paraffinolajos törülgetés is eltávolítja az atkákat, én inkább fülcseppet javasolnék (sajnos csak receptre kapható), esetleg spot on (bőrre cseppentős) antiparazitikummal kiegészítve (pl.Stronghold - ez nem receptköteles). Ezekkel ugyanis véglegesen kiirthatod a kis dögöket és nincs meg a veszélye annak, hogy a kezelés befejezése után pár héttel már megint elszaporodnak a fülben. zsolt
Lányom talált egy még alig döcögő kismacskát, aki harsogva kiabált segítségért. Hazahozta, immár 4 éve. Azóta nem nyávogott egyet sem. Valami egész halk hang néha kijön belőle, ez inkább nyüszítésre, mint nyávogásra hasonlít és csak az hallja meg, aki nagyon figyel.
"Ti találkoztatok már olyan ciccel, akinek nem volt hangja?"
Szia!
Nálunk volt egy anyamacska és annak az egyik lánya, akik nem nyávogtak, hanem fújtak. Sürögtek-forogtak, mikor jöttek enni, dörgölödztek, simogatatták magukat, miközben egyfolytában fújtak. Ezért az anyát Némának, a lányát Fujinak neveztük el. Nagyon ritkán, talán havonta egyszer, azért nyávogtak 1-1-et. Tehát tudtak, ha akartak.:-)
a családunkban a nővéremék befogadtak egy cicust, olyan 3-4 hónapos lehet. Voltunk vele állatorvosnál, nagy vonalakban megvizsgálta, de szemre nem találta rajta problémát, kivéve hogy van egy kis fülrüh a cica fülében. Kapott a cica egy hosszú hatású antibiotikumot, meg javasolta a doki, hogy parafinolajjal 2 naponta töröljük ki a fülét. A törölgetést azóta lelkesen csinálja a nővérem, de a cica így minden második nap hasmenéssel küzd, valószínűleg "kimosakodja" az olajat a füléből és emiatt. A kérdésem az, hogy ti tudtok más kezelési megoldást erre?
Illetve ami még nyugtalanító egy kicsit, hogy a cicának nincsen hangja, nemigen tud nyávogni. :) Néha minimális mértékben kicsit csipás a szeme is, de ez normális szerintem. Egyébként jó kedvű, sokat játszik és rengeteget eszik. Ti találkoztatok már olyan ciccel, akinek nem volt hangja? :)
Hibiszkusz! Az allergia kiváltó okát vérvizsgálattal lehet kideríteni; sajnos meglehetősen drága mulatság, a konkrét októl függően 50-100 ezer forintba is kerülhet. Bizonyos allergiák esetében megoldható a deszenzibilizálás is, vagyis gyógyítható a betegség. Tápallergia esetén meg egyszerűen olyan tápot kell választani, ami nem tartalmazza az allergiát kiváltó fehérjét. zs
Köszönöm Zsolt, nem voltam nyugodt attól amit írtál, igyhát este levittem a dokihoz. Szerinte nem gomba, hanem allergia. Azon kivül felsőlégúti valamit is észlelt ahogy meghallgatta és enyhe láza volt....
Szóval kapott allergiára és a torkára is szurit, remélem jó lesz.
Azt hogy fogom kideríteni, hogy mire allergiás?? Örökké nem szurkáltathatom ....
Hibiszkusz! Sajnos a bőrgyógyászati tünetek nagy részét a szőrhullás/kopaszodás adja, így sok minden merül fel. De kezdjük a legegyszerűbbel: nem lehet, hogy szeret valami alá bebújni és egyszerűen ledörzsöli a szőrét? Ha ez kizárható, akkor az egyéb tüneteket (kipirosodás, viszketés, stb) nem okozó szőrhullások legvalószínűbb oka hormonális zavar vagy gombás fertőzés lehet. A gomba a veszélyesebb, mert az embereket is megfertőzheti. Bármelyik recept nélkül is kapható gomba ellenes készítménnyel meg lehet próbálni a kezelését, de a receptre kaphatóak általában hatékonyabbak. zsolt
A cicám gerince mentén - egy kisebb területen - ritkulni kezdett a szőr, ha felpupositja a hátát egész jól láthatóan csikban "kopaszodik". Nem vakarja, nem sebes, mi lehet ez??
Nézd, szerintem ha visszatérő, ismétlődő, vagy több napon át fennálló a panasz, vagy ha lázzal, egyéb panasszal társul, akkor mindenképp érdemes megmutatni a dokinak. Különben meg az állatainknak ugyanúgy megvannak a banális bajaik, mint nekünk magunknak, legfeljebb ők nem tudnak tudósítani, hogy "most fáj a fejem, most elcsaptam a hasam, most beszívtam valami port ami köhögtet"...