Mostani tervem a 236 os hozzászólásomban szereplő epple blasius szecskázó,silozo akármi megvétele és átalakítása.
Tetszik a behordó része, és meglenne az alap kasztni.
A problémám az, hogy bazi nagy korong kellene bele. 45cm-es a kés benne, a képeket elnézve, és holnap egy telefonnal megmérettetem egy eladó gépet.
Legalább 120-130cm átmérős korong kellene bele. Szerintetek mennyire lenne nehéz a motornak tekerni a 100cm es korongot ami 25mm vastag lenne? Kapna 40cm-es késeket, nem azért mert 30-40cm es fákat akarok vele szétgyalulni, aprítani hanem sok gij-gajjat ágakat feldobok és a szálítószalag betolja és gyárilag van rendesen nyilása.
Szerintetek nem lesz tul nagy a korong? Esetleg jobb lesz lendkeréknek, meg drágább is lesz az tuti ha így csinálom.
Biatorbágyon van egy telkünk, ahonnan ki kell vágnunk egy csomó bodza és egyéb kisfát cserjét stb. Tud valaki ajánlani valakit, aki vállal aprítást a környéken. Vagy esetleg bérbe ad aprítógépet stb?
ez az RS 09 nem is rossz ötlet, a faluban egyik "vándorló kisebbségi honfitársunk"-nál láttam egyet, csak a hátsó kerekek és a motor van meg, talán olcsón odaadják, úgyis csak vasnak hozták el, sztem
Érdeklődnék megcsinálta e már valaki Wood Chipper Disc féle ágaprítót mert én valami hasonlót szeretnék csinálni de ha valaki elkészítette már akkor jó lenne ha megtudná adni a email címét mert lenne pár kérdésem.
Se fénykép se videó nem készült még több az aprítóról. Alkalom adtán készítek még róla képet és videót is, de most másfajta mezőgazdasági munkák vannak napirenden.Majd, ha egy kicsit nyugisabbá válik a helyzet, akkor szakítok rá időt.
szépen dolgozik a gép. gratulálok! esetleg pár képet és videot nem tudnál csinálni az aprító felépítéséről, mert csak az adagoló nyílás látszik a videokon, és kíváncsi lennék a gép többi részére. előre is köszi, és jó aprítást üdv, nagymyk
20 lóerő körül, motor függő, hogy mennyi önjárós, plato az elején, hátul gardán kihajtás, előre oldal magasítás és mehet is a buli, vagy éppen előre feltenni az aprítót.
Eladó egy mia motoros ágdaráló kis fogyasztásu 2.5dl/h öninditós! : http://www.agroinform.com/aprohirdetes/agdaralo/20100416-284750/
Helység: Csongrád megye Glo W12 Faaprítógép saját dízelmotoros meghajtással utánfutó alvázra építve.
* Teljesítmény: 3 5 m3 / óra * Max. ágvastagság: 16 cm * Apríték nagysága: 2 től 5 cm ig fűtéshez a legideálisabb * Fogyasztás: 1 3 l gázolaj / óra * 1 év teljes körű garancia garancia * Rendszámmal, érvényes forgalmival http://www.agroinform.com/aprohirdetes/Glo-WC-12-Faapritogep-sajat-motorral/20100418-289161/
Nem reklámként, hanem mint házi készítésü ajánlom a figyelmetekbe.
A második videón nekem az tetszik a legjobban, hogy még nyújtóznia sem kell, hogy a kezét a kések közé dugja. Igaz, az elsőn sincs semmiféle biztonsági berendezés, de ott legalább bele kell hajolnia az etetőtorokba, hogy a kezét is beetesse. :-( Elég egy kis ágdarab, ami beleakad a kesztyűbe, vagy a munkaruha ujjába, és már nincs gondja az ujjára. Sőt, a karjára se! :-)
2 hete megnéztem egy ilyen jószágot, hátha érdekel mást is, egy dolog fura van jobbos és balos kifújós is., egyikhez kell gardán fordító vagy a szijjat kell megtekerni:
helló A nagy tárcsa 30mm vastag, 560mm átmérőjű, a négyzet alakú lemez 15mm vastag, 58x58mm-es, (de ebből legalább 60x60 kellene ekkora tárcsához, de ez volt okosba, kicsit trükközni kell majd így) ebből 2db kell, ez az alsó-felső része a háznak, a téglalap alakú lemez szintén 15mm vastag, 1500mm hosszú, ebből 1db kiadja a ház palástját, a másikból lesz majd a betöltő garat egy része és a kifújó rész is. Ez így nagyjából 200kg súlyú vas, nettó 27-28000,- forint lenne, munkálási ár egyenlőre még nincs, eddig minden SK készült és nem is szeretnék ezért pénzt kiadni :D Tengely az 30-as, 250mm hosszú, a függőleges beépítés miatt "Y" csapágyak lesznek beszerelve, ezek is találhatók a lomosban csapágyházzal együtt. Derékszög hajtómű és a motor is otthon figyel csak el kellett hozni, a késekről még nem tudok nyilatkozni, de ha válaszolnak közzé teszem.
Eddig csak az infókat gyűjtöttem, de ma hozzákezdtem egy gép építésébe. Ezt próbálom meg összehozni, a vasanyag már megvan, a kést innen szeretném beszerezni, már beszéltem velük, elküldtem e-mailben mit szeretnék, várom a válaszukat. A munkafolyamatról saját képeket is megnézhettek. A meghajtást kispolák motorral gondoltam megoldani, remélem a 18KW elég lesz. A motor után lesz egy derékszöghajtás, a darálót ékszíjon keresztül hajtom majd meg, ha "baj" van akkor az lesz a leggyengébb pont és remélhetőleg megcsúszik és nem lesz nagyobb probléma. Egyenlőre ennyi a terv, ahogy haladok teszek majd fel infókat.
Az 5-600 fordulat felejtős mert nagyon kevés. Esetleg egy fekvő géphez jó amin nem kell az aprítékot kifújni csak oldalt vagy alul kidobálni. A számítás csak körülbelül jó mert van veszteség az ékszíjnál és a csapágyaknál is. És max lórerő a 10 ezen a teljesítményen nem üzemeltethető csak 80 %-on. Tehát a 10 lóerő máris 8.
Van trabant motoros kistraktorom kis fordulaton használom néha azért kiforgatom, de így tud kis fogyastása lenni. Egyébként terhelve és nagyobb fordulatnál a világ összes benzinjét elfogyasztaná. Szóval egyhengeres stabilmotor jobb mint a trabi, de ha nics más egy darabig megteszi. Esetleg inkább személyautó dízelmotor többet érne. Az sem horribilis összeg. És ez már 50- 60 lóerőt tud.
Ellenkés nem ördöngősség, gyári gépben amit láttam a betöltő rész volt kazánlemezből 8-10mm-es kiképezve és volt az ellendarab. Én amit csináltam becsavarozható 10 mm vastag kazánlemez ez az adagolórész folytatása. Nics edzve de úgy tartósabb lenne.
Az a lényege hogy a kés valamihez tudja szorítani az ágat amikor vágja mert ha nagyobb a rés akkor beviszi egészben és csak kidobja.
Vastag fából lehet egyenteles aprítékot csinálni de ez felénk nem divat mert a tűzifát miért daráljuk le? Gallyakból már nem egyforma készül van ami nagyobb kisebb éppen hogy kerül a késhez. Kis gépekben van amelyik kalapácsos és késes is egyben ott egy rosta szabályozza az apríték méretet. Ez nagy fordulatú alapjában véve mint egy daráló olyan.
Én is tervezem az aprító gépemet csak most egy apríték égetőbe kezdtem bele. Az aprító géphez egy trabant motort gondoltam mert annak ugyebár turbós léghűtése van és elég igénytelen teljesítménye ha jól emlékszem olyan 20le . Már érdeklődtem menyiért vágnák ki a késtartót lézerrel most már csak egy jó esztergályos kell meg némi lóvé és mehet a menet. Remélem nyárvégére kész lesz majd beszámolok a készítéséről.
Az első videó elég jó. Van több videó is erről a gépről több áttétellel is . Először villanymotor hajtotta majd ez a stabilmotor más áttétellel.
De a második videó tanulságos és rettentő veszélyes. Ha ezt egy házba építve használná akkor viszont jobb volna, ahogy néztem vékony gallyat nem aprít vele. Ha mégis megpróbálná akkor csúfos kudarc érné mert csak eltördelné és majdnem egészben dobálná ki. Én is így próbálgattam vastag fával tökéletesen vitte ellenkés nélkül is de a gallyakat nem vágta el. Most van ellenkés a gépben 2 mm-re a késtől és így már a vékonyakat is elvágja.
Azért köszi a linket rosz dolgokból is lehet rengeteget tanulni.