Keresés

Részletes keresés

walesifarmer Creative Commons License 2010.09.27 0 0 2097
Nalam most eppen keles van, de nem tudom mennyi marad meg. 195 tojasbol eddig 125 kelt ki, ebbol mar 1 meg is fagyott. Hiaba az ifra, meg a letakart ketrec, elcsamborog, kihul. Kettot vissza tettem a keltetobe, ugy nez ki hogy ok megusztak. Ejszaka 6 fok volt, most 11. Viszont a furjeim meg mindig jol tojnak. 90% -on mardtak. Ami valtozott naluk az az, hogy a tojasaik nagyon megnottek. Mig eddig 9-10 gramm volt egy tojas (Az " A" kategorias tojasnak minimum 9 grammnak kell lennie), most 12-15 grammosakat tojnak, tegnap 20 grammos is volt kozotte. Mint egy nagyon kicsi tyuk tojas . :-)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.25 0 0 2096
Szia
A leírásod szerint nem biztos, hogy beltenyészet. Azért az nem olyan egyértelmű degenerációkat szűl. Én szerintem a keltetéssel van a legnagyobb baj.
Nagyon vigyázni kell a gépi keltetésnél a fűjr keltetésénél, mert nagyon pici a tojás tömege és a legkisebb változásra is gyorsabban reagál mint pl egy tyúk tojás. Azért mert vad madár, azért a kelésre igen érzékenyek.
A vadonban a kotlós testhőmérséklete nem lesz magas, vagy alacsony. Magyarul potos hőmérséklet kell. A levegő áramlás is más nint a kotlós alatt. A párásitás ami a legtöbb hibás csibét produkál. A kotlós eleinte 3-4 napig le sem száll a fészekről utánna nagyon rövid időre 1-2 percre, de mindig ugyanabban az időben és a tojásokat betakarja amikor visszatér a vizes fűtől lesz párás a tolla , tehát nem kell állandóan magas párán tartani. 55-60 % on és csak naponta egyszer kell hűteni és vizzel permetezni, de azt is rövid ideig és langyos vizzel. Törekedni kell a természethez. A rossz keltetési technológia miatt rengeteg a selejt csibe.
A tenyész állatokat viszont nagyon sok vitaminnal kell etetni. Több fajata maggal, hogy a kis csibék erőssek legyenek.
de természetesen lehet beltenyészet is Az kérdezd meg az eladótól, vagy vegyél máshonnan és szoktasd őket össze. Ha nagy helyen vannak és nem érnek rá unatkozni hamar összeszoknak.
Üdv: István
Előzmény: vicus1968 (2093)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.25 0 0 2095
Szia
Mi mindenhogyan esszük a tojást, főzve, tükörtojásnak, Sütve(rántottának)és nyersen is. Mézzel keverve nagyon finom. C vitamin a paprikában van és finom a tojás mellé. igen sok mindent írnak, szerintem csak üzleti megfontolásból. Az igaz, hogy a tyúk tojást, ha meleg helyen tartod(konyhában) 1, hét után már felütéskor széjjel folyik a sárgája. Ellenben a fűrtojás ugyanott kb 3,5- 4 hét után olyan az állaga. Természetesen hüvösebb helyen tovább friss marad.
Én kb mésfél éve tartok fűrjeket. eleinte én is azt hittem valami különc madár. De nem így van A tyúkok és a fácánokhoz hasonlit a tartásuk. Különöset nem csinálok velük. Én is rácson kezdtetem, de hamar ki lett cserélve a rács padozatra , de most úgy tartom őket mint a fácánokat, volierben igaz csináltam egy kis helyet ahová el tudnak bújni. Úgy is etetem mint a tyúkokat és a fácánokat annyi külömbséggel nem kapnak nagy szemű takamányt, azokat darálom.
Előzmény: walesifarmer (2092)
walesifarmer Creative Commons License 2010.09.25 0 0 2094
Erdekes amit leirsz, en is beltenyesztesre gondolnek.
Szerintem frissitsd az allomanyod mashonnan....en megreszkiroznam ha csak tizenegynehany darab van, hogy vegyel teljesen uj allomanyt es ebbol meg egyetek egy jo vasarnapi furjsultet. Tudom, hogy rossz ezt hallani, de ha tenyleg beltenyesztesrol van szo, nem sokat fog segiteni, ha csak par darabot hozol hozza. En nem keltetnek beloluk.
A masik, de ezt nem is szivesen irom le, delutan majd utana nezek, de valahol azt olvastam, hogy a szalmonellaval fertozott madarak laba olyan mint ha a gorcs huzna.
En mar nem segitek a tojasbol kikelo furjeknek, mert akar hanyszor segitettem megdoglott. Ugy gondolom amelyik nem tud kikelni magatol akkor eletkeptelen.
Ha egy keltetesnel lett volna szo ilyen allomanyrol, akkor azt mondanam lehet a himlo az oka, hisz a beteg furj szervezete lestrapalt, teljesen elkepzelheto lenne szamomra. Viszont tobbszori keltetes eseten mar nem hinnem. De ez csak az en velemenyem.
Utana nezek ennek szalmonella kerdesnek.
Előzmény: vicus1968 (2093)
vicus1968 Creative Commons License 2010.09.24 0 0 2093

Sziasztok!

Nem is tudom,hogy hol kezdjem?-De már az elején inkább azzal kezdek,hogy márc.-tól van fürjem,nagyon sok mindent átéltünk,nagyon sok veszteségem volt,sőt most is erről szeretnék írni,De nem adtam-adtuk fel,,mert nagyon szeretjük őket,-és még most is azon leszek,hogy a kipergett állományunkat,valahogy pótóljuk,természetesen,más tenyésztőtől ,mert szerintem nálunk már nagyon kiütött valami,ami tényleg arra vall,hogy a fő állományomnál is "beltenyészeti" probléma lehet????????

Ami létezik tényleg átéltünk,verekedés,pusztúlás-még az elején,külön ketrecbe raktuk a sérülteket,sőt az aktív,agresszív kakasokat,stb....mindent kipróbáltunk.Megmaradt,egy tizen-db-os állomány,hozzá vettünk u.a.-tól másik kis állományt,hogy pótóljuk a veszteséget.Már az első keltetésnél ott voltak,hogy nyomorék csibék lettek,vagy teljesen életképtelen.

Nem sokat keltettünk még,de az első aránylag jól sikerült(ha ezeket leszámítom amit leírtam)-a második még gyengébb volt,-és így tovább.Most a legútóbbi.......kértem ugyan tanácsot is tőletek,hogy mennyire befolyásolja a tojásokat a himlő-és elvileg nem volna szabad,hogy probléma legyen belőle,hisz valamilyen szinten védettek.Akkor megint mire gondoljak??????-61-tojcsiból alig lett tizen-db-és azok közt is ketté állt lábú,ill.a lábfeje teljesen összegörnyedve,alig tud közlekedni.

Nagyon mérges voltam,felütögettem a tojásokat!kb-10%-os arányba lett volna veszteségem,mert mindeggyikbe benne volt a csibe,-és ott fulladt bele a tojásba,akik elkeztek egy-két pöttyön kopácsolni,azon próbáltam segíteni,de szintén sikertelenül.

Most van egy pár db-ami életképes??-de azok is meddíg??-ugyanis a fő állományom akik alig vannak,szintén jelentkezik a lábain mint valami érszűkűket,-és nem bír lábra állni,akik életben maradtad,sokan vakon tájékozódnak-és úgy esznek tájokozódás alapján,nagyon sajnálom őket is,azon kívűl , a tojást produkálják,még mai napig is,még nyomorékul is,na döntöttünk felettük,mert ez így egy szenvedés nekik.Szóval részemről is átéltem,átélek sok rosszat,de senkinek nem akarom elvenni a kedvét ettől az aranyos kis jószágoktól,úgy várnak minket is mint egy gyerek,lehet,hogy pont ezért vagyok nagyon .......nem tudok jót szót ide írni,nekem az a lényeg,hogy újra sokan legyenek,de most olyan szomorú vagyok mire téliesítettünk egy épületet,ott a sok ketrec,amit párom megcsinált,-és úgy mond majdnem üres!!!!-alig van lent igazi élet,mint fürj csapat.

Sok rosszat írtam,de mint írtam nem adtam fel-és mindenkinek azt tanácsolom,hogy ha egyszer ezekhez a kis madarakhoz jut,akkor semmiképpen ne adja fel,minden jószággal vannak problémák,de meghállálják-és visszaadják a törődést,-és gondoskodást!!!!Még annyi kérdés,hogy lehet,hogy jó témára gyanakszok,vagy kifejezetten a betegség miatt lett ilyen rossz a kelési arányom??

Vicus

walesifarmer Creative Commons License 2010.09.24 0 0 2092
Egeszseges a furj tojas szo se rola, na meg finom is, viszont kezdenek olyan legendat kore keriteni, ami hitesseget rontja a dolognak. Az egyik magyar tenyeszto lapjan olyat olvastam, hogy D es C vitaminban gazdag. Ehez kepest C vitamin nincs is benne. Mashol azt olvastam, hogy ved a sugarzastol....na ja. Megint mas lapon azt olvastam, hogy vigyazz nagyon, mert aprilis 1-e ota szigoruan buntetnek, ha 1 nm2-en 15 furjnel tobbet tartassz. Direkt rakerestem, mivel hihetetlennek tartottam a dolgot, 31 furjet tarthatsz 1 nm2-en.
Magyar forumokon rengetegen irjak, hogy nyersen nem fogyaszthato a szalmonella miatt, az angol nyelvu szakirodalom kifejezetten a nyers fogyasztast ajanlja, mivel fozes kozben az osszes hasznos anyagot kioljuk belole. Eves elott meg kell mosni aztan annyi...A magas vernyomasra javallott furjtojas kura is kifejezetten a nyers tojassal van.
A parom is nyersen issza narancslebe, kutya baja tole. A Blody Marybe is nyersen utik a furjtojast, nem fove pottyanjak bele:-)
Szoval szerintem kicsit pontositani kellene ezeken a dolgokon, mert ha valaki gondolkodik azon, hogy furjet tartson lehet ketsegbe esik ha ezt a sok osszevisszasagot olvassa,
Javasolnam, hogy toltsunk el 1-2 napot azzal, hogy pontokba szedjuk azokat a dolgokat amik VALOS informaciok a furjekkel es tartasaval kapcsolatban es tegyuk fel a hetvegen, hogy ne kelljen az egesz forumot vegig olvasni egy uj embernek ahoz, hogy megtudja hogyan is "mukodik" a furj.
Mit szoltok hozza?

Pl azt mar tudjuk, hogy racson tartani mar tilos. Ezzel kapcsolatban vagy egy tortenetem.
Nekem tovabbra sem hagyta nyugodni a fantaziam a racsontartas, a takaritas szempontjabol nagyon kedvezonek talaltam. Gondoltam, lehet hogy a furjek eltszinvonalan rontok egy kicsit, de a magamen emelek, mert kevesebb lesz a munkam veluk. kb 1 honappal ezelott csinaltattam is a parommal egy 5 szintes, 120 madar befogadasara alkalmas ketrecet. Az elso nap nem volt semmi gond, a kaki leesett a talcara, a tojas kigurult ahova kellett neki, a furjek meg elvoltak mint hal a vizben. A masodik nap sem volt gaz, csak valahogy nem volt olyan nagy kedvem a racson tartott madarakat nezegetni. A harmadik nap, mar tudtam mi a gond. A madarak kezdtek csapzottak es budosek lenni. hiaba volt tiszta a helyuk, hianyzott a porfurdo. A kovetkezo nap madarak ki, ketrec atalakit, racs kidob. Tehat semmivel nem volt kevesebb a munka 4 napig, az atalakitas ki-be pakolas tobb idobe kelt. A madarak ujra jo illatuak en meg takaritom minden harmadik nap a ketrecet. :-)

Előzmény: Törölt nick (2090)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.24 0 0 2091
Szia Ági
nem tudom hol vetted a fűrjeket, de elég drágán vetted. A tenyész fűrjeket(tyúk) max 500 ft-ért árulják akikkel beszéltem a kakas 350ft
Üdv István
Előzmény: skolikagi (2088)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.24 0 0 2090
Szia
Magyrországon nagyon nehéz eladni a fűrjet és a tojását is. A szemlélet miatt: mert pici a madár és pici a tojása is. Nincs elég propaganda az egészsége étkezés irányában sem.
Itt felénk (somogy megye) házhoz még szinte ajándékba sem kell sem a tojás sem a madár. Igaz nekem szólt egy ismerős fűrj tojás kellene, de nekem 20 db madram van és sok tojás kellene. Ismerősöm akinek lenne több fűrje az szintén nincs a közelben.
Az átkezési tojást 25 ft-ért( nem font) a konyhakész fűrjet 350-400- ft-ért veszik.
Én sem számoltam ki mennyibe kerül a fűrj tartása, de Igérem kiszámolom a napokba.
Szerintem ha valaki beállitana sok madarat, ezen az áron megérné tenyészteni.
Nekem nem ketrecben vannak és még ugyan tojnak, de már a hideg miatt kb csak fele annyi tojás van mint a jó időkben. Én nem is " csak" tojótápot adok nekik. Ételmaradéktól kezve sok zöldséget és darát is. A tojótáp kb 1/4-e a napi kajának.
Előzmény: walesifarmer (2089)
walesifarmer Creative Commons License 2010.09.24 0 0 2089
En 4 fontert adom a tojokat 8 hetesen, 2 fontert a kakasokat. A tojast ha haztol adom el 12db 2.50 font. Fiatalabbat nem adok el. Nekem nem esett vissza a tojashozam, pedig jocskan leesett a homerseklet mar vagy ket hete, 15 fok alatt van ....igaz a nyar meg kifejezetten huvos volt es vegig esett.
Előzmény: skolikagi (2088)
skolikagi Creative Commons License 2010.09.24 0 0 2088
Én 550-ért vettem a madarak darabját, de még csak 8 tojó és 2 kakas van.
25 Ft körül van a tojás ára, én még nem adtam el..mondjuk most nem is nagyon tojnak.
A kaját nem tudom mennyibe kerül, mert nekem több állatom van, és azok mellett a fürjek fogyasztása minimális.
Előzmény: walesifarmer (2086)
walesifarmer Creative Commons License 2010.09.24 0 0 2087
bolyoknak - boltoknak :)
walesifarmer Creative Commons License 2010.09.24 0 0 2086
Kivancsi lennek , hogy van-e koztetek olyan, aki hivatalosan ad el tojast bolyoknak, ettermeknek. En eddig csak haztol adtam el, most viszont mar ettermeknek boltoknak is fogom mert megkerestek. Elinditottam a folyamatot, de olyan bonyolult. Meg lesz 1-2 heten belul a papirom, de sok mindent be kell szereznem es atepiteni is kell. Kivancsi lennek Magyarorszagon ez hogy mukodik. Mennyiert adjatok a tojast? Mennyibe kerul egy furj? Mennyire jon ki a kaja es a jarulekai?
Itt nalunk megeri furjjel foglalkozni es szerencsere itt Walesben kevesen foglalkoznak vele nagyban. Nekem az elso allomanyom felvasarlasa okozott gondot, huszasaval tudtam megvenni a madarakat, hetek alatt. Aztan talaltam egy nagy tenyesztot 200 kmre, tole vettem tobbet es kezdtem el keltetni magamnak az allomanyt.
walesifarmer Creative Commons License 2010.09.24 0 0 2085
Nagyon nagy a pangas. Mi van Veletek?
walesifarmer Creative Commons License 2010.09.24 0 0 2084
Nagyon nagy a pangas...mi van veletek?
walesifarmer Creative Commons License 2010.09.22 0 0 2083
Most talaltam meg a magyar kormanyrendeletet ami hatalyos .Egy madárra jutó minimális terület csoportos tartásnál furjek eseteben: 0.03nm2 azaz egy madarnak minimum 10x30 cm-re van szuksege ami durvan 31 furjet jelent 1nm2.
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.18 0 0 2082
Szia Vicus

köszönjük a kimeritő leveledet, remélem sokan olvassák olyanok akik vacilálnak fűrjet tartani és kedvet kapnak most hozzá.
Egy kis segítség a himlő betegség átvészelésére: A himlőt álltalában fiatal madarak kapják el. A szúnyogok és vérszívók is terjesztik ugyanúgy mint a szél, és a por.
A vírus sok évig fertőző marad akár tíz évig is. ezért ajánlatos a fiatal állatokat vakcinázni (oltani)Az állatgyógyszertárakban lehet kapni hatékony gyógyszert, mert utánna már védett lesz a madár.Pár db fűrj árán az egész állomány megóvható, nem beszélve a tojás és hús termelés kiesése.

Előzmény: vicus1968 (2081)
vicus1968 Creative Commons License 2010.09.17 0 0 2081

Sziasztok!

Pár napig nem olvastalak benneteket,de utólag bepótóltam.

Gondoltam bemásolok én is ide egy lapról,egy kis tájékoztatást,hátha segít ez is azoknak,akiknek nem sikerült annyi infót összegyűjteni.Remélem nem baj!?

A himlőt átvészeltük,de lett veszteség,főleg azoknál,akiknek a szemét,-és légcsövét támadta meg,a többiek aránylag jól vannak,kapják a laktifermes vizet,-és sok vitamint,minden formában.zöldség-gyümölcs,stb...

Érdekes,hogy egy ketrecen belül,nem mindenki kapta el......a többieket külön zártuk,-és a sok segítséget igyekeztem betartani,amit kaptam tőletek.

Külön köszönöm mindenkinek!

Vicus

vicus1968 Creative Commons License 2010.09.17 0 0 2080

A japán fürjet kevesen tartják, ped ig ez a kismadár sokkal több figyelmet érdemelne. Ketrecben, vagy sűrű szövésű hálóval fedett kisméretű kifutóban érdemes tartani. Egyetlen négyzetméteren könnyedén tartható 10-15 madár, s ez a kis állomány egy három-négytagú családot el tud látni tojással . A fürjtojás élvezeti értékét tekintve ugyanolyan, mint a tyúktojás, csak kisebb. Rendkívül praktikus levesbetétek készítésekor, amikor egy tyúktojás sok, és nagyon gusztusos szendvicsen főzve, vagy tükörtojásnak elkészítve. A fürjek nagyon egyszerűen tarthatóak, tojótyúkoknak való táppal etethetők, ami kiegészíthető zsenge zöldfélével, például tyúkhúrral. Télen is kint tarthatóak, igaz, akkor a tojást abbahagyják. De ha egy nagyobb kalitkában bevisszük a lakásba, és világítunk is a számukra, akkor a tojásrakási időszak megnyújtható. Az állatrendszertan a japán fürjet a madarak osztályába, a tyúkalkatúak rendjébe (Galliformer), a fácánfélék családjába, a fürjek fajába sorolja. Japán északi területein kezdtek el vadonban szaporodni. A XIII., XIV. században kezdték el háziasítani, elsőként, mint szobamadár. A későbbi évek során terjedt el, mint gazdasági állat, ízletes húsa és tojása miatt. Kis helyen is szakszerűen kell tartani, de díszállatként jól mutat nagyobb madár volierekben is. Általában a földön tartózkodik ritkán száll fel ágakra, vagy ülőkre. A madár a volier alján minden ehető hulladékot összeszed, és megeszik. Egyáltalán nem zavarja a felette lévő, vagy éppen földre szálló madarakat. Csendes, nyugodt dísz- és gazdasági madár. Tartható kint volierekben is és belső helyiségekben. 16 oC-nál majdnem minden nap megtojik. Általában a volier egy-egy sarkában keres búvóhelyet, ahol a tojásait lerakja. Tudományos vizsgálatok is igazolják, hogy a fürjtojás étkezésre és kozmetikai célokra kiválóan alkalmas. 5-6 db fürjtojás beltartalma azonos 1 db tyúktojáséval. Annyi különbséggel, hogy a fürjtojásnak nagyobb a vitamin értéke, gyógyhatása, van (pl. gyulladáscsökkentő és antiasztmatikus, vérnyomáscsökkentő) és lényegesen kevesebb koleszterint tartalmaz. Igen nagy szerepe van a vendéglátásban is (kiválóan alkalmas szendvicsek, hidegtálak díszítésére), készíthetjük főve, sütve, füstölve. Főzési ideje keményre 2 perc. A kemény héja révén akár 30 napig is tárolható hűvös helyen. Ha a madártenyésztő madarak etetésére használja a főtt fürjtojást, rendkívüli meglepetésekben lesz része. Madarainál pozitív eredményeket érhet el.3 tyúkhoz 1 kakast tegyünk, ha még kelteni is akarjuk a tojásokat. Pl.: 1 m2-en 18 db tyúk 6 db kakassal igen intenzíven tojik. Természetesen itt már ajánlom etetésre a baromfi tojótápot, heti egyszeri vitamin itatást, és ásványi anyag kiegészítőket. Jó takarmányozás és megfelelő hely és fény biztosítása mellett 1 fürj évi 280-290 db tojást termel. Általában 14-15 hónapig intenzíven tojik. Legelterjedtebb színváltozata a vadszín, melyeknél a kakas mell részén sárgásbarna színű, míg a tojó szürkés alapon, feketén pikkelyes rajzú. Említetteken kívül az alábbi színekben is előfordul: fehér, fehér-tarka, bronzvörös, bronz-tarka, zsemlesárga. Utóbbiakra mondják, hogy díszmadárként is lehet tenyészteni tetszetős színük miatt. A színek nem befolyásolják a tojástermelést, vagy a kifejlett súlyt, ami kifejlett korban 22-25 dkg-ot is elérhet.

Törölt nick Creative Commons License 2010.09.17 0 0 2079

Szia

Elöször is regisztrált, csak nem bírta a b...ad és inkább kilépett, De azt hiszem sokat atnulhattunk volna tőle. MERT TŐLED NEM!

Vedd figyelembe , hogy itt közösségi oldalon vagy, ha nem tetzik valakinek az írása vagy tovább lépsz, vagy válaszolsz értelmesen.

Azt sem tudod kivel beszélsz (te nem beszélsz) pl én is apád lehetnék. (Igaz akkor már kaptál volna egy nyaklevest).

Szerintem a legkevesebb, hogy mindenkitől bocsánatot kérsz és nem látogatod többet a topikot.

Előzmény: stegere (2077)
skolikagi Creative Commons License 2010.09.16 0 0 2078
Mi van Robika, megjött a menseszed, hogy ma mindenkibe belekötsz..még az élő fába is...? :-))
Vagy ..-és erre már nem is merek gondolni-, talán már a klimax gyötör...:-)))))))
Még ha én lennék ma ilyen ingerült azt megérteném....na de én lányból -öreglányból- vagyok...akinek, ha megjön az a baj, ha nem akkor meg az...:-)))))

Előzmény: stegere (2077)
stegere Creative Commons License 2010.09.16 0 0 2077
És mi van ha a nagytudású nem regisztrál be ide??????Hülyén haltok meg?????????????Ha vmi nem tetszik tessék megmondani egyenes nem hátúlról mellbe......
Előzmény: moonsorrow85 (2076)
moonsorrow85 Creative Commons License 2010.09.15 0 0 2076
Teljesen igazad van, nagyon durván leszólták. Az nem volt szép. A tapasztalata jól jött volna mindannyiunknak.
Előzmény: Törölt nick (2075)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.14 0 0 2075
Igen igazad van voltak hozzászólások is, de az személyes volt. A tudás az más dolog. Ha nem lett volna olyan dúrván lehurrogva a hozzászóló, még sok érdekeset tudott volna itt a fórumon írni. Azt hiszem sokunkra ráfért volna a javaslatai.
Előzmény: moonsorrow85 (2067)
skolikagi Creative Commons License 2010.09.14 0 0 2074
Köszi, ez lehet, hogy olcsóbb lesz, mint a német:-)
Előzmény: davif (2073)
davif Creative Commons License 2010.09.14 0 0 2073

Hello!

Komáromban a HOLOTRADE KFT.-nél! kb. 30-40 Ft/db

http://www.holotrade.hu/

Előzmény: skolikagi (2068)
skolikagi Creative Commons License 2010.09.14 0 0 2072
4-5 db van naponta és egyelőre ismerősöknek ajándékozom el, akik még nem láttak ilyet:-)))
Igen, már kezdenek egészen pofásak lenni, már új tolluk van:-) ( itt-ott) :-))
Előzmény: tyuktartó (2071)
tyuktartó Creative Commons License 2010.09.14 0 0 2071
Na már olyan sok van,hogy szállítasz is?
Egyébként,hogy tojnak már a fürjeid?Meg volt a vedlés?
Előzmény: skolikagi (2070)
skolikagi Creative Commons License 2010.09.14 0 0 2070
Ezekbe tubusok voltak beleállítva?
Egyébként tényleg jó ötlet...csak hát szállítani macerás ebben.
És nekem arra kellene, ha adni akarok valakinek:-)
Előzmény: tyuktartó (2069)
tyuktartó Creative Commons License 2010.09.14 0 0 2069
Szia Ági!
Szerintem ilyen is megteszi.Nem is kerül pénzbe.
Előzmény: skolikagi (2068)
skolikagi Creative Commons License 2010.09.14 0 0 2068
Fürjtojásnak tojástartót lehet itthon kapni?
No-ban találtunk lelőhelyet, ha itt nincs akkor majd onnan veszünk:-))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!