Hát emberek ma kipróbáltam a feliciat... Teljesen egyben van, élvezet volt vezetni komolyan mondom! :) Most már biztos vagyok benne, hogy megveszem! Remélem hétvégéig vagy max jövőhétig előteremtem a pénzt rá és rohanok megveszem! Jó éjt (ezt muszáj volt közölni;))
Sziasztok! A hátsó futómű felől morgó hangot hallani, ha balra kanyarodok megszűnik, ha jobbra akkor viszont erősödik a hang. Kerékcsapágy adná ki ezt a hangot?
Mind a 4 gumi nagyon jó mintával rendelkezik együtt szerelten centírozva
15e forint
Van még Vadi új hátsó fékpofa garnítúra Ferodo Premier (egyik legjobb minőség) dobozában:
4e forint
Toronymerevítő favorit/felicia-ra a furat a rögzítésnél felbővítve (új korában sem passzolt teljesen de ez nem egyedi eset a rendelt toronymerevítőknél)
Tisztelt Feliciás urak! Hengerfejes lett a gép (1,3-as MPI 1999-es benzines) , ennek javítása mennyibe kerülhet tokkal-vonóval és hol érdemes javíttatni, ahol még van szakértelem és tisztesség? A síkmarás mindig velejárója a procedúrának? Szelepszár szimmering csere célszerű, ugye? Minden jó tanácsot köszönettel fogadnék. (E-mil publikus)
Az enyémben sincs... majd idővel ráérzel, addig meg ne nyomd neki nagyon:) Amúgy meg észreveszed, mert ha már nagyon pörög, akkor nagyon hangos és kevésbé húz,
Hali! A fordulatszámmérőt úgy tudod belerakni hogy veszel egy másik műszerfalat amiben van. Aztán és kicseréled és működik! A vezetékek benn vannak! Ja és ha a Km állás meg szeretnéd hagyni a csere kb 5 perc! Én is így csináltam 8000Ft volt a komplett műszerfal és így még egy csomó alkatrész is maradt.
Azt hogy ki lehet-e venni a mutatós órát és kicserélni fordulatszámmérőre nem tudom, ha lehet is szerintem mindegy ha veszel 1 komplettet a bontóban, külön műszert úgy sem ad el szerintem csak műszerfalat.
Hangról is lehet következtetni hogy mit szeret a motor, de amúgy igen be lehet szerelni, veszel bontott műszerfalat amiben van fordulatszámmérő, be is lehet kötni rá az is biztos, de mivel én nem csináltam még nem tudom hogyan.
Közben lecseréltük a fagyállót,most a min. szintig van töltve,nem fújta ki.Szóval úgy néz ki,hogy a régi fagyálló okozta a gondot,bár még nem akarom el kiabálni a dolgot.Ezt most csak azért írtam le,ha esetleg más is így járna,tanuljon belőle.
Ezért kár, hogy nincs benne fordulatszámmérő mert akkor legalább tudnám, hogy mekkora fordulaton nyomatom! Bele lehet valahogy szerkeszteni fordulatszámmérőt vagy műszerfal csere?
El kell hozni azt az autót és kész :D Nézd át jól, ha nincs nagy gondja akkor meg felesleges tovább gondolkozni rajta, ha nem törték , nem korrodált akkor sokat nem is kell rá költened utána sem. 37000 km-es motorral még arany járgány, 300 ezerért meg még inkább. Amúgy az autópályás használatot is simán elviseli, nem árt neki, bár én se járatom nagyon gyakran pályán, munkatársamnak van egy az enyémtől újabb Felije 68 lovas az is, ő viszont hetente 4-500 kmt megy vele pályán 130-140-el, kiment vele nyaralni, 1800 km-t ment oda-vissza nagyrészt ott is pályán és azt mondja meg se kottyan neki, 8 literre jön ki neki a pályán a fogysztás. A gyengébb változat is bírhatja simán a 130-at. Néha tényleg nem árt "meghuzatni" ésszel ne lustuljon el a motor, de az biztos a Felicia motorja nem versenyre termett, utcai használatra tökéletes, igénytelen, előzésnél meg annyira lomha mint a többi márka hasonló korú, kategóriájú, teljesítményű 1,2-1,3-as benzines modellje. 1,3-as motortól többet nem is lehet elvárni. Vannak manapság 1,3-as 90 lovas autók de azok kajálnak is érte. Mellesleg ez a Skoda motor adja a Felicia Kit Car alapmotorját is módosításokkal, persze van VW blokkos is.
Az jó ár érte. És annyi km-rel olyan mintha új autót vennél;) Tudom mert a fater is olyat vett, amiben csak 59 ezer volt, (96-os évjárat) esős időben talán nem is használták:)) Amúgy meg, lehet pörgetni is, csak ésszel kell csinálni, de majd kitapasztalod.
Nekem 2 évig volt suzukim, igaz, hogy nagyon szerettem, de nekem volt vele dugótörésem meg egyéb sok idegesítő kisebb baj is, ezért is gondoltam, hogy nem költök már rá és pont jött ez az ajánlat ami úgy érzem most győzni fog! :) Ja és 300ezerért akarják ezt a feliciát odaadni ami tényleg 37ezret futott és gyönyörű szinte szalon állapotban van! A pörgetésről meg annyit, hogy én nem is szeretem a pörgős motorokat nagyon, szóval nekem ideális lehet a felicia. Ráadásul egy kezemen meg tudom számolni egy évben hányszor megyek autópályán.
Viszont 1,3-as Swiftbe a 16 szelepes motor már elég jól szolgál, főleg a GTi motorok, csak itt is az van hogy 120 felett a Red Bull szárnyak ereszti a kasznit, kisebb szellő is labilissá teszi.
Igen a minimális "plussz" nyomatékot felemészti a nehezebb karosszéria is. Skoda kisebb fordulaton adja le a nyomatékát, teljesítményét, nem is kedveli ha 3500-4000 fölött pörgetik, a Suzukik motorja pörgősebb, nagyobb fordulaton élnek ott van erejük. A Suzukik motorjáról se hallani sok rosszat, nekünk mikor volt csak vezérműszíjat és vízpumpát cseréltünk rajta, megbízható kis ketyerék, csak lenne mellé egy merevebb kasznija.
Annyit tudok hogy a termosztát lengyel,az óra szerint kb 90 fokot tart.124000 km. van benne,megkaptam vele a szervízkönyvet,hihető az óraállás.A fagyállóról viszont nem tudom hogy hány éves,de már megvettem az újat.Köszi a válaszokat!
A 68 lovas Feliciával a 8 szelepes 1,3-as Swift 1 szinten mozog teljesítményben, a Felicia kicsit nyomatékosabb
viszont nehezebb kb. 150kg-val, ez okoz némi különbséget dinamikában, de amire való, arra elfogadhatóan elég ez is.
Más. após, hűtősapka téma... Szerintem ott mindenkinek lehet igaza. Valóban nyomás alatt tartja a rendszert egy jó sapka, éppen amiatt, amit vki előttem leírt. De! Ez csak egy adott nyomásig igaz. A fölött elengedi, ahogy egy adott mínuszos nyomásérték felett (alatt) enged be levegőt. Ha após mester erre gondolt, igaza van. Azt meg nem értem, mit értesz az alatt, hogy nem lehet levenni a sapkát/kupakot. Elfordítod, szisszen, aztán levehető. Ha nincs forráspont közelében (a mi légköri nyomásunkon ez jelenlegi ismereteink szerint 100 C fok), akkor leforrázni sem fog. Gebasz akkor van, ha a nyomás miatt nem forr még bent mondjuk 102 fokon, de leveszed a sapkát, és így hirtelen felforr. Na, ezt nem szabad! Amúgy no para.
Sziasztok! Riasztónak a vezérlője hol lehet elhelyezve az autóban? Az aksi mellett nekem nincs semmi, de a motortérben sem találom. Központizárral együtt működik.
Lehet, hogy a kiegyenlítő sapkájában a szelep rossz. Próbáld meg a cserét.
Vagy: a hűtővized nem melegszik nagyon? Lehet, hogy jó lenne egy külső-belső hűtőtisztítás.
Harmadik megoldás: ne töltsd tele, csak a minimumig.
Az enyém is így volt amikor megvettem,100 fokon már kinyomta.
Csináltam egy hűtőtisztítást, vettem bele, egy korábban kapcsoló venti kapcsolót, így a legnagyobb melegben is megáll 95nél. Most a miminum felett van kb. 1centivel. Ahhoz is köze lehet, hogy sok benne nagyon a kilométer.
Na meg az sem mindegy milyen régi benne a fagyálló...