Lehet bele rakatni gyári kapcsolós tempomatot is. (a rádió kormánygombjai módosulnak) A kapcsoló ~30ezer forint + 80-100 ezer a tempomat. Mivel az 1.4es motor bowdenes, ezért olyan tempomatot kell nézni. A KIA szervizekben tutira megcsinálják.
A gyári lapát egyébként Bosch (A187S). Ebay-ről is lehet vásárolni, de a magas szállítási költség miatt úgy olcsóbb, ha többen összeálltok. (1db esetén ~9ezer Ft)
Kellene egy kis segítség Ceedünk januárban 4 éves lesz, jön az első műszaki is sajnos.
Szóval a kocsiban már 74 ezer km van és az ablaktörlök már igen csak kezdenek gyengélkedni. Próbálkoztam mindenféle praktikákkal, de hát egyszer minden elkopik.
Szóval taknyol, csíkoz, nem töröl rendesen, hiába úsztatom meg ablakmosóban rendesen, engem meg baromira zavar, ha nem látok ki a szélvédőn, főleg most, hogy jön a szar idő.
Szóval kérdeztem a Kia Óbudánál, hogy első pár ablaktörlő + a hátsó mennyi lenne, de heroin ár!!!!
Az gyári első pár majdnem 13.000 Ft a hátsó meg majd 4 ezer önmagában.
Van valami javaslatotok, ami méretben jó, nem kerül ilyen sokba és esetleg tartós is?
Mert, ha pár ezer forinttal olcsóbban csak olyat kapok, ami egy fél év múlva megy a kukába, akkor inkáb a gyári. Nem szeretném, ha olcsó húsnak híg lenne a leve, főleg azt nem, hogy ha meg drágább lenne a leves mint a hús hosszútávon.
Én is a Lurdyt ajánlanám, sőt tovább megyek, ha lenne kedved csatlakozni egy jó csapathoz, és értékes infokkal gazdagodni a KIA autómárkával kapcsolatban, téged is szívesen látunk a ceedclub.hu klubboldalon. Ne zavarjon az oldal neve, a KIA márka összeköt minket!! :))))))
Sziasztok. Tapasztalatokak gyűjtögetek. Adott egy 4 éves Cerato. Pár apróságot be kell állítani a hamarasan elkövetkezendő műszaki vizsga előtt. / pl.: Kézifék, / Az a kérdésem, hogy szerintetek érdemes szakszervízbe vinni nézzék át és majd ők leműszakiztatják, vagy egy pár éve ismert szerelőhöz, akihez korábban már egy másik kocsimat vittem. Ez utóbbitól korábbról maradt / egy kis tüske / . Nem szakmailag, hanem hozzáállásilag. Viszont tudom, hogy ez utóbbi nem kéri el a fél életemet. Szakszervizzel még nem volt tapasztalatom. Esetleg volt már valakinek személyes tapasztalata a / Norautó / vizsga előkészítéséről??
Új, magazin rovatot indítunk a ceedclub.hu weboldalon, ahol a KIA Motors Hungary által félévente kiadott KIA Magazinokat olvashatjátok. Az idei két szám már elérhető.
Új, magazin rovatot indítottunk a ceedclub.hu weboldalon, ahol a KIA Motors Hungary által negyed évente kiadott KIA Magazinokat olvashatjátok. Az első két szám már elérhető a weboldalunkon.
Lapozgattam kicsit a topicot, végül a pozitív beírások és a viszonylag kis távolság miatt a Lurdyba vittem. Sokra nem mentem vele, a gép azt tudta kiolvasni, hogy nincs hibakód a rendszerben. Azt mondták, vigyem akkor, amikor jelez a lámpa... De legalább nem kértek érte semmit. Azt megerősítették, hogy ha csak néha jelez és rángat, akkor kontakthiba lehet, nem pedig "igazi" motorhiba.
Hali.Van egy 2008-as 1.6CRDi-s Ceedünk.Szeretnék valami olyan telót alá tenni,ami kicsit megemeli a kocsit,főleg az elejét,mert Debrecenben nem lehet vele parkolni.Gondolom máshol is ilyen a helyzet.?Minden kocsinak elfér az orra,ez meg felakad.Tud valaki segíteni?Azon kívül hogy ne parkoljunk olyan helyen.Előre is köszi az infót.
Ugyan nem Cee'd, de KIA: egy 1997-es évjáratú 1.8-as Sephiám van. Mostanában néha jelez a Check Engine lámpa, és néha (de nem feltétlenül akkor, amikor a lámpa világít) megugrik az autó, illetve egyszer le is állt. A szerelő (nem szakszerviz) azt mondja, hogy szerinte szenzorhiba (én is bízom ebben... kisebb baj, mint egy motorhiba). Ugye jól sejtem, hogy ha tényleg a motornak lenne baja, akkor nem csak sok km-enként villanna a lámpa, és ugrana az autó? A fő kérdés pedig: Bp-en (esetleg Buda környékén) hova vigyem? Ugyanis a szerelő azt mondta, hogy nem szabványos a csatlakozó, így ő a sima készülékével nem tudja kiolvasni a hibát, KIA-szerviz kellene. Mivel az autó öreg, és nem régóta van nálunk, még nem próbálkoztunk szakszervizzel, ezért nem tudom, melyikhez érdemes menni.
Biztonsági öv témában kérdeznék egyet. Tudom hülyén hangzik, de lehetséges a CEE’D –ben nem szabvány méretű biztonsági öv van hátul? Vagyis nem rövidebb mint más autókban?
Vettünk egy gyermekülést: http://www.youtube.com/watch?v=rC9_WsPAR6o És éppen be tudjuk csatolni, de ahogy látom, 2-3 év múlva már nem fogja átérni az öv. Biztos, hogy jól használom.
Ma egy Opel Astra belém jött hátulról, eléggé megtört. Lökhárító, lámpa, ajtó, a csomagtartó is eldeformálódott belül. Tatabányán vagy a környékén hová vigyem? Ha valaki tud segítsen!
3 éves az autóm, és asszem, ez lesz a 3. hely ahova szervizelni viszem. Nyíregyházán. Pedig én nem váltogatom a szervizeket, csak megszűnnek :) Egész pontosan, akitől vettem az autót, azt átvette a Jász-Plasztik, de a szervízt a szomszédban a Mazda csinálta. De most az is megszűnt, a JP pedig elköltözött.
Saját tapasztalatból is mondom, mert nekem is KIA-m van és ide hordom kötelező szervizbe. Kérdésedre válaszolva, az utóbbi időben igen.A "régi" banda kicserélődött és egy régebbről összeszokott csapat dolgozik most már.De gyere el, és tapasztald meg a saját bőrödön.
Ajánlhatok egy jó szalont. Pl. Szolnok, Zakar és Társa. Szerintem az egyik legjobb kereskedés értékesítés és szerviz szemszögből is.(Saját vélemény, tapasztalat)