Ha nem haragszotok, én is hozzászólnék a kompresszoros témához. Személyes tapasztalatom alapján, a legnagyobb teljesítményű a képen lévők közül a jobboldalon lévő egyhengeres. Az Ikarusz buszokat az utolsó időkben már csak ezzel szerelték. A régebbieken a bal oldalon lévő kéthengeresek voltak. Az egyhengeresek sokkal gyorsabban termelték a levegőt, viszont iszonyatos teljesítményigényük volt, ha egy kicsit kopott volt a szíjtárcsák oldala, már visított is a hajtás, hiába volt feszes a szíj. Otthonra kompresszorhoz szerintem jobb a kéthengeres, mert az egyhengerest csak egy komoly háromfázisú motor bírja elhajtani.
Csatlakoznék az előttem szólókhoz, némi kiegészítéssel. Az adott m3/óra teljesítményt csak egy bizonyos nyomáson és fordulatszámon teljesíti a kompresszor.
Minden bizonnyal gyorsabban termel egy kéthengeres kopmresszor, ha ugyanazt a nyomást kell ugyanazon tartályon, ugyanazzal a meghajtó motorral és áttétellel elérni mint egy egyhengeressel. De a kéthengeres kompresszor jobban fogja a motort, nem biztos hogy az bírja ugyanazt a nyomást előállítani. Ilyenkor az ember fordulatszám csökkentő-nyomaték növelő áttételt alkamaz. Bizonyos esetben annyira le kell csökkenteni a fordulatszámot, hogy elveszik a kéthengeres előny.
Személyes tapasztalat: kéthengeres Csepel kompresszor 2.2kW-os 3 fázisú villanymotor 1-1 áttétellel 4.5-5 bar nyomást bírt előállítani, utánna egyszerűen megállt. A villanymotorra a vízszivattyú ékszíjtárcsáját raktam fel, most már a 12 bar sem probléma, de maradtam a 8-9 bar között.
Még egy kis adalék: a kompresszor igényli a külső hűtést, különben gsorsan felszalad 100 C fok fölé a hengerfej hőmérséklete, ami élettartam szempontjából nem jó. A teherautókban, buszokban általában a ventillátor nyom rá levegőt. Olajat is többet kell beleönteni, mert itt nincs a motorból jövő olajspricc.
nekem a bal szélső van a csepimen és hamarabb termeli fel a levegőt mint ha 1hengeres kompri volna rajta vasárnap megnézem mert megyek beteszem az adagolót+AZ ÚJ PORLASZTÓCSÚCSOKAT aztán rotyantok az őninditón és mán ketyeg is
Köszönöm, sajnos nem sokat mond nekem ez az adat, de ha szabad annyit off-olnom, hogy az alábbi 3 kompresszorból melyik lehet a legnagyobb teljesítményű?? Kompresszort építenék ott meg csak a m3/perc a mérvadó. Gondolom a teherautókat az ittlévők jól ismerik talán azt is tudják melyik mibe való.
A bal szélső Csepel lehet, viszont nincs adattáblája, így nem tudom a teljesítményét Középső DDR gyártmány 8m3/ó a tábla szerint Jobb szélső magyar termék de nem ír teljesítmény az adattábla, ez talán Ikarus buszé lehetett.
Csak a kezelési van meg angolul 2 részben. Egyik csak szöveges a másik csak képeket, metszeti rajzokat tartalmaz. (A magyarban ez a 2 egy könyvben van) A kiadási éve nem tudom de már meg vannak sárgulva 1956-os könyvtári leltárbejegyzés van a magyar kezelésiben.
...naaagy kár... Kedves idevalósiak, egyik falumbéli traktoros ajánlott fel egy jó állapotú hosszkardánt egy pár műszakiképes 8,25- ös külsőgumiért... Egyezkedjünk Karival....
Csak annyit tudok neked írni,hogy egy IKARUS 260-260-as buszra szerelt kompresszornak 2400 ford/ percnél 44mp alatt kell a 40 l.-es tartályt 0-ról 10 bárra felküzdeni.Akkor kifogástalan a műszaki állapota.6 bár-ról-8 bar-ra pedig 9,5 mp alatt.Hogy létezik-e ilyen azt nem tudom ,de ezt követelték meg tőlük.
Kedves Frudsberg, BobekTlf, Bocsinka!
Ezt a meghívót kaptam kb. egy hete:
Szeretnének " Csepel Auto" csapatot is indítani, ezért kérlek Titeket gyertek minél nagyobb számban.
Az ÁTI-Sziget Kft. nevében szeretettel meghívjuk Önt, munkatársait és családtagjait a
IV. ÁTI-SZIGET SPORTNAPRA
Időpont: 2010. október 10.
Helyszín: ÁTI-Sziget Ipari Park, Szigetszentmiklós
Rendezvényünk az időjárástól független, mert a futóverseny kivételével minden programot a 64-es számú felújított csarnokban és az 59-es épületben lévő jármű múzeumban tartunk meg.
Célunk, hogy mindenki részt vehessen az őt érdeklő eseményen, ezért például a futásnál közös csapatokat is szervezünk, tehát nem lehet akadály az, ha valahonnan csak egy-két fő szeretne futni, vagy a hatfős csapatlétszámnál többen jelentkeznek. Ugyancsak felhívjuk a figyelmet arra, hogy a korábban még csak spontán szerveződött Ipari Park Sétakör idén hivatalosan is szerepel programunkban, így tovább bővülnek az aktív részvétel lehetőségei.
A részletes programot, versenykiírásokat, jelentkezési lapokat és a helyszín megközelítését mellékeljük.
Várjuk minden sportot kedvelő, kikapcsolódni, szórakozni vágyó partnerünket!
Kellene minden amit lehet tudni a Csepel B350-es és Rába sebesültszállítokról.Rábának még a típusát sem tudom.De egyéb sebesültszállító is szóba jöhet ezeken kívül.
Minden segítséget megköszönnék,mivel suliba kell ezt leadni.....
Kérem,ha valaki tud,akkor a privát címemre küldje: