Keresés

Részletes keresés

mcc Creative Commons License 2012.05.05 0 0 859

Sziasztok, 

voltam egy díszhal-nagykerben, ahol a tulaj kútvizet használ. Aszongya amíg nem volt mágnese, kivált az akvik falán a mész. Most rá van kötve a mágnes (mutatta), nincs kiválás. 

ki ver át kit?

Előzmény: magyar bucó (858)
magyar bucó Creative Commons License 2012.04.26 0 0 858

Átverés az egész.

Előzmény: Khaosz5 (855)
XtraP Creative Commons License 2012.04.26 0 0 857

amit a hálózati vízbe be lehet építeni

Hogyan építed be? :-)

(és utána hogyan csinálsz belőle megint vizet?)

Előzmény: VEE (856)
VEE Creative Commons License 2012.04.26 0 0 856

A rövid (és olcsó) válasz vízkő ellen: ételecet...

Előzmény: Khaosz5 (855)
Khaosz5 Creative Commons License 2012.04.26 0 0 855

Szaisztok, 

ez a vízkő-ex mágneses vízkő bombázó vagy mi ez meglelő arra hogy a fürdőbn ne legyen rakodjon le a vizkövem? Vagy egy jó átverés az egész? 

Ha igen akkor mit ajánlatok a vízkő ellen amit a hálózati vízbe be lehet építeni ? Lehetőleg a fenntartási költsége ne legyen horibilis.

VEE Creative Commons License 2012.02.17 0 0 854

Az a probléma, hogy a fogyasztóvédelmi hatóság akárhány ilyen állásfoglalást lát, magától, tehát hivatalból nem kezd vizsgálódást. Márpedig könnyen lehet, hogy egyetlen panaszt sem kaptak, mert senki nem szeretne szembesülni azzal, hogy átverték, hogy evidenciák ellenére beugratták. És ez még az ennél sokkal többe kerülő szerkezeteknél is így van, pl. a földmágnességet vevőként felfogó és adóként továbbító - áram nélküli - falszárítókat sem panaszolta be senki...

Előzmény: Kara_kán (853)
Kara_kán Creative Commons License 2012.02.11 0 0 853

Lássuk az igazságot az ökogolyókról!

Forrás: http://en.wikipedia.org/wiki/Ecoball "The U.S. Federal Trade Commission published in 1999 about laundry balls, rings and discs: "Tests show that these gadgets do little more than clean out your wallet. At best, they’re marginally better than washing clothes in hot water alone, and not as effective as washing them with laundry detergent. At worst, the products are completely useless."
Magyarul:„Az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság 1999-ben a következő közleményt adta ki a mosógolyókról, -gyűrűkről és lemezekről: "A vizsgálatok azt mutatják, hogy ezek a készülékek legfeljebb  a pénztárcát pucolják ki. Maximum egy picivel jobban tisztítják a szennyes ruhát, mintha azt egyszerű forró vízben mosnánk, de nem olyan hatékonyak, mint a mosószeres mosás. A legrosszabb esetben ezek a termékek teljesen haszontalanok.”

VEE Creative Commons License 2011.07.14 0 0 851

Ma a Klubrádióban szó volt a mágneses karkötőről. A fogyasztóvédelem szóvivője azt mondta, hogy természetesen blöff, de ők csak akkor fognak lépni, ha egy fogyasztó bejelentést tesz ellene.

Ez a hozzáállás szerintem felháborító, mert az államilag fizetett, erre hívatott szervezetnek magától is lépnie kellene, mert nem várható el, hogy valaki elkezdjen egy eljárást egy nem túl nagy értékű eszköz megtámadásával.

xpkiller Creative Commons License 2011.07.14 0 0 850

Sziasztok,

Bele, bele olvastam a topicba, megosztom a személyes tapasztalatomat.

Nagyon régen találtam a neten sok "badarságot" erről a "gázcsőre rakjunk mágnest, és akkor nem hogy fogyasztunk, de még vissza is termelhetünk gázt!" :D -ról és mivel bírom a mágneseket, főként a neodymium-ot (http://hu.wikipedia.org/wiki/Neod%C3%ADmium) gondoltam csak ki kéne már próbálni.

Mikor voltam a "mágnes nagykerben", mondtam a tulajnak, hogy "ja.. és kéne nekem olyan mágnes amit a gázcsőre kell rakni".. erre felnyerített és mondta, hogy itt vásárol nála minden gyártó és higgyem el, ha bármi ilyen dologra jó lenne, akkor már ő is így hírdetné a mágneseit.. de nem, maximum ha rárakom a gázórára, akkor garantált a fogy. csökkenés, de ne legyenek illúzióim, hogy nem lesz komoly büntetés a végén.

Mondtam nem baj, azért én vennék, mondta, ennek ő örül a legjobban, de ha nem válik be ne őt szídjam, ő szólt előre.

Így is lett.

Vettem és semmi hatása nincs!! (8db-ot vettem a gyufásdoboz nagyságú, kézgyilkos mágnesből - azért kézgyilkos, mert egy rossz mozdulat és baromira be tudja csípni az újját az ember, és igen fájdalmas, mikor két mágnes egymáshoz vonzza magát és összecsapódik.)

Felraktam vízcsőre, gázcsőre..stb.. a csapok és minden ugyan olyan vízköves, a gázfogyasztásunk, meg mintha nőtt volna :D

(próbáltam "vonzó" és "taszító" módban is felrakni.. eredmény, ua.)

Szóval, csak azért írok, hogy ettől még nagyon jó találmány ez a mágnes, rengeteg dologra lehet használni.

Ezek pl. amiket én vettem pont jó lesz a kísérleti szélgenerátoromhoz, mert erre való, kiváló hatásfokú motorokat és generátorokat lehet építeni belőle. ;)

További jó elmélkedést mindenkinek!

*Alex Raps Creative Commons License 2011.05.03 0 0 849

Először is köszönet azoknak akik fáradhatatlan munkával azon voltak hogy elég szkepticizmust vigyenek a dologba és meg kell mondjam tényleg nagyon meggyőző volt amit tettek (például én ennek hatására mondtam le _végleg a mágnes megvásárlásáról). :)

Mindazonáltal krinyo írására amely csak a tapasztalati elemeket boncolta, mindenféle begőzölt és indulatoktól mentes módon - és akit személyesen is volt szerencsém évekig ismerni egy négybetűs elektronikus újság csapatában és ennek okán aztán igazolhatom is hogy nem egy kamu matyi - valamiért még sem hurrogtátok le. Miért? Mert tudott kimérten objektív maradni? 

Előzmény: Csavarhúzós (843)
*Alex Raps Creative Commons License 2011.05.03 0 0 848

Bocsesz. Erről a buktáról lemaradtam, pedig most olvastam vissza az elejétől a topikot.  :) 

Előzmény: XtraP (845)
kabátlopó-merkel Creative Commons License 2011.04.17 0 0 847

Ökomag nem vízkötlenít! Az ökomag bizonyítottan azért szedi le a vízkövet a
mosógép dobjáról, mert centrifugálás közben leveri róla.

Álltalános Fizika miszerint a nem mágnesezhető anyagokra nem hat a
mágnesesség, maximum extrém magas mágneses tér esetén. A vízkőlerakódás a
víz CO tartalom csökkenés és hőmérséklet növekedés esetén történik, nem
spontán kristályosodással. Az ionizásciós eljárásnál ugyan töltésekről van
szó, és tudjuk, hogy a töltések jele + és - amilyen jelölések a
mágneseknél is szoktak lenni, de ez nem keverendő. A mágnesnek nincs
ionizáló hatása. Kémiai úton lehet a Kálcium és Mangán részecskéket szűrni
a vízből ionizációval, de mágnessel kizárt.

Hazugságról és hiteltelenségről szól az egész. Ráadásul tréningek is
vannak, meg kazetták is, hogy a megszokott kamuszöveget egységesen nyomja
mindenki, nehogy abba kössenek bele. Ha sokan akarnak rávenni, biztos
igazuk van, hisz nagy tömegeknek van mozgató ereje, meg hát ők biztos
tapasztalatból beszélnek és véletlenül sem azért, hogy pénzt keressenek
RAJTAD.

Azt azért aki találkozott már ilyen ÖKONET MLM emberekkel remélem
észrevették, hogy mindegyik a halálból jött vissza és nemcsak, hogy magát,
de a családja egészségét is rendbe tette...Ökomag

XtraP Creative Commons License 2011.01.26 0 0 846

"A témával többek között a Budapesti Mûszaki Egyetem Atomfizikai Tanszék Felületfizikai Kutatólaboratóriumának munkatársa is foglalkozott, és a mágneses vízkezelést (nem vízlágyítást, hanem vízkezelést) Pakson is alkalmazzák!"

Jó mondat. Hogy "a témával foglalkozók" milyen eredményre jutottak, illetve hogy Pakson ki (teszem azt két parkett-táncos meg egy viceházmesterné) használja és milyen eredménnyel, arról egyetlen szó sincs. Tehát a kijelentés akár igaz is lehet.

Előzmény: ábrándozó (844)
XtraP Creative Commons License 2011.01.26 0 0 845

Megnyugtatóbb lenne, ha a (mégoly KFKI-s) link nem tartalmazná a "teázó" szót.

Az jut eszembe, amikor az Aquapol referenciájaként a MTA volt megadva, míg ki nem derült, hogy a gondnok mint magánszemély volt a teljes referencia.

Előzmény: ábrándozó (844)
ábrándozó Creative Commons License 2011.01.26 0 0 844

http://www.kfki.hu/~cheminfo/hun/teazo/miert/m00/43.html

Szerintem itt a lényeg. Szóval működhet a vízkömentesítés mágnessel.

Előzmény: Csavarhúzós (843)
Csavarhúzós Creative Commons License 2010.09.22 0 0 843
Ez volt már?

Idézet innen:

Mészkő-eltávolító mágneseket is árusítanak?

Igen és nem.

Először a Nem:

Minden általunk ismert tanulmány és teszt azt mutatta, hogy nem lehetséges egy mágneses mező közepén vizet "lágyítani". Egyértelmű, hogy a mészkő nem fog csak úgy "eltűnni". Vannak azonban olyan gyártók, akik azt állítják, hogy az általuk előállított ( általában nagyon drága) mágnesek vagy gépek a mészkő struktúrát úgy átalakítják, hogy abból csak könnyen "lemosható" por marad és nem ragad meg a vezetékekben, teafőzőkben, bojlerekben, stb. Ezt a hatást tudományosan még nem bizonyították be és a "Stiftung Warentest" (német fogyasztóvédelmi csoport) tesztjei azt mutatták, hogy ezek a gépek és mágnesek hatástalanok.

Térjünk rá az Igenre:

Mindemellett, vannak olyan klienseink, akik mágneseinkkel megpróbálták a mészkő eltávolítást és hasonló eredményeket értek el. Nem akarjuk Önt attól eltanácsolni, hogy egyéni kísérleteket és tanulmányokat végezzen, de ne várjon túl sokat és ne dobjon ki sok pénzt az ablakon. Mi személy szerint nagyon szkeptikusak vagyunk a kérdést illetően, és nem tudunk tanácsot adni, hogy a mágnesek milyen sorrendje, mérete, polarizációja szükséges a kísérletekhez - végeredményben nincs semmilyen elismert elmélet ebben a témában. Ami viszont biztos: azok a mágnesek, amelyeket a mészkőeltávolítás céljából adnak el, nem tudnak a mi mágneseinkénél nagyobb mágneses mezőt kibocsájtani. Tehát ha a drága mészkőeltávolító-mágnesek hatásosnak bizonyulnának, akkor ugyanezen hatást a mi mágneseinkkel is el lehet érni.
Sborisz Creative Commons License 2010.07.22 0 0 842
Júúúúúj de szellemes!!!!
:)))))
Előzmény: mmormota (840)
astronom Creative Commons License 2010.07.21 0 0 841
Jó képek :o)))
Előzmény: Sborisz (839)
mmormota Creative Commons License 2010.07.21 0 0 840
Valójában nem a mágnes, hanem a zene az ami miatt nem tapad ott a vízkő. Meghallotta a szilikát, aztán azt mondta: olyan nagy örömet szerzett nekem ez a dal, hogy ilyen kedves ember csapját többet nem koszolom be. És lőn.
Előzmény: astronom (838)
Sborisz Creative Commons License 2010.07.21 0 0 839
Semmit.
Előzmény: astronom (838)
astronom Creative Commons License 2010.07.21 0 0 838
ezeken mit kell látni?
Előzmény: Sborisz (830)
Sborisz Creative Commons License 2010.07.21 0 0 837
+1: az aligatordevil ellenben nagyon tetszik.
http://www.youtube.com/watch?v=_jmIYyskDM8
Előzmény: Dr.Feelgood (835)
Sborisz Creative Commons License 2010.07.21 0 0 836
Őszintén bocsánatot kérek.
A gravo izé nem érdekel, a hölgyeknek is van olyan amire céloztam.
Bocs, de mennem kell a fodrászhoz, addig is jó töprengést a gravomágneses sugárzáshoz és a képeimhez.
Előzmény: Dr.Feelgood (835)
Dr.Feelgood Creative Commons License 2010.07.21 0 0 835
hat eleg bunko modon viselkedsz a holgyekkel.
fogadjunk, meg azt se tudod, mi az a gravomagneses sugarzas.
de ha oszinten bocsanatot kersz az elobbiert, akkor esetleg elmagyarazom.
Előzmény: Sborisz (834)
Sborisz Creative Commons License 2010.07.21 0 0 834
Szia Dr.!
Köszönöm ajánlatodat előbb bizonyíts, és tárgyalhatunk.
Kijössz hozzánk leszereljük a kütyüket. Te bűvölheted az egész házat egy hétig, hat hónapig egy évig ( ellátásod max. annyi lehet amennyit a két fikázott eszköz fogyaszt).
Ha nem tudsz eredményt felmutatni levágom a farkadat és a kezedbe adom, ha eredményes voltál kapsz 70 rugót!
Jó lesz-e így?
( a farok levágást valahogy biztosítani kellene, mert félek a vége felé meggondolnád magad )
:)
Előzmény: Dr.Feelgood (833)
Dr.Feelgood Creative Commons License 2010.07.21 0 0 833
en hetvenezerert is kisimitom neked a kristalyok szelet, raadasul az egesz hazban.
olyan simak lesznek, mint a babapopsi.
a gravomagneses sugarzas elven mukodik a szerkezetem, csak fel kell logatni azon a ponton, ahol a legrezonansabb a foldsugarzas.
erdekel a business? sporolhatsz huszezer forintot.
Előzmény: Sborisz (825)
Sborisz Creative Commons License 2010.07.21 0 0 832
Bocs de lemaradt az előbb.
(Fürdünk mindennap-van úgy a meleg miatt többször is. A család 4 fős, stb,stb)
Előzmény: Sborisz (831)
Sborisz Creative Commons License 2010.07.21 0 0 831
Előzmény: Sborisz (830)
Sborisz Creative Commons License 2010.07.21 0 0 830
tehát az ígért képek:
az első a kút vezetékén a második a hálózati vezetéken.

A melléklet újság mai a fejér M-i Hírlap.
A beállítás mindkét készüléken 25 Keménység felett( a piros led világít)
+ a kádtöltő csap úgy hogy pénteken takarította a nejem.
[image3]

remélem jól láthatóak.
Üdv Sborisz
Előzmény: Sborisz (828)
pint Creative Commons License 2010.07.21 0 0 829
aha. értem. és ha a kristályok széle sima, az miért jelenti azt, hogy nem tapadnak? és további rákristályosodás esetén is sima marad? vagy ilyen nem történik? miért nem?
Előzmény: Sborisz (828)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!