Nyugodtan tedd be oda a gépet, a 60-70 % nem túl sok, azzal nem lesz baj. Viszont javaslom, hogy azokat a csőszakaszokat amik a hideg helyiségben futnak, hőszigeteld le. Ha ezt nem teszed meg, előfordulhat párakicsapódás a cső belsejében, ami könnyen duguláshoz vezethet.
Ha anyagra, gépre van szükséged: www.kozponti-porszivo.hu
Szerintem minden gond nélkül bírják. Ezek nem extrém értékek. Ha esetleg készüék érdekel, van most két méretű gépem, melyeket nagyon alkalmi áron oda tudok adni.
Kozponti porszivot szeretnék lassan beépiteni a hazunkba. A hàz alja teljesen bejàrhato kicsit lehajolva (kb. 1.5 m), ezért ide tenném a gépet, és a csovezeték nagy részét.
Tapasztalatotok szerint birjàk a porszivok a 60-70 %-os pàratartalmat (kb. àllando 16 fokon)? Hirtelen nem talàltam ilyen infot a neten.
Aki karácsonyra központi porszívó vásárlását tervezi, még nem késett el. A raktáron lévő termékeket 2010.12.22-én 12:00-ig leadott megrendelés esetén 2010.12.23-án ki tudjuk szállítani. Karácsony előtt az utolsó szállítási nap: december 23.
Javaslom, nézz szét a honlapunkon (www.kozponti-porszivo.hu). Rengeteg termék van fent képekkel, jellemzéssel, árral. Jó akcióink is vannak.
Mi 3 márkát forgalmazunk, Aertecnica, Electrolux-Beam, Sistem-Air. Mindhárom márka megbízható, mindháromnak van olya terméke amit jobban megéri megvenni, és van olyan amit kevésbé. Az igazi tanácsadáshoz az igényeidet kellene ismernem. Pl mekkora teljesítményű gép kell, professzionálisabb modellre gondoltál-e vagy elég egy alapabb, stb?
Ha írsz nekem picit bővebben, nagyon szívesen segítek. De a honlapunkon is sok hasznos információ található.
Hát igazából központi porszívóban most 3 márka megy, ezeket itt sűrűn megtalálod. De ez sokban függ attól, hogy milyen kívánalmak vannak (pl. milyen teljesítményű, mennyire van eldugott helyen, azaz milyen hangos az elviselhető). Mivel nem sok a hozzászólás itt, ajánlom, hogy 1-2 oldalt olvass el.
Sziasztok! Szeretnék beújítani egy porszívót karácsonyra. :) Tönkrement a mostani, ami már amúgy is nagyon régi és öreg volt. Csoda, h idáig kibírta. Melyikek amik mostanában jók? És hol lehet olcsón kapni? :)
Ez nagy ötlet! Komolyan. Egyébként a robotporszívó valami gégecsővel van az utcára kivezetve? Vagy hogyan engedi ki a kijövő port? Illetve hogyan üríti ki magát?
Ha csak a porszívás a lényeg, nekünk meg takinénink van, az mégjobb.
Most minden Sistem-Air SA 100/TA központi porszívó és Standard takarító készlet Flisy gégecsővel egyidejű vásárlása esetén 1 db LAVAZZA MODO MIO kapszulás kávéfőzőgépet és 40 db kávékapszulát adunk ajándékba. Ráadásul a csomagra egy rendkívül jó akciós ár is érvényes.
Ezen felül a Sistem-Air Speedy 150 készülékeket is akciós áron kínáljuk!
Hamarosan lejár az Electrolux-Beam központi porszívó akciónk. Érdemes még igénybe venni az utolsó pillanatban, hisz egyes termékek rendkívül kedvező áron kaphatóak.
Segitsegedet szeretnem kerni.160m2-es csaladi hazhoz milyen porszivot ajanlanal?120m2 lakoter,40m2garazs.Tavaly epitett haz,6db csatlakozo lett kiepitve,a gep a garazsban lenne.A gepen kivul szuksegem van csatlakozokra is,jelenleg csak a cso van a falsikban 2db vezetekkel.Tehat a kompletten arrakkal egyutt erdekelne,felesegem nem hagy beken,muszaly megcsinaltatnom:))Koszonom elore is
Cégünk megkezdte a méltán népszerű Beam központi porszívók forgalmazását is. Versenyképes árakkal, folyamatos akciókkal, profi szervízháttérrel állunk ügyfeleink rendelkezésére!
25 fm csőhossz kb. egy átlagos házhoz (3-4 csatlakozó) szükséges csőmennyiség. Egyáltalán nem gond ekkora távolság, csak a gép kiválasztásánál figyelembe kell venni.
kb 25 méter fektetett cső nagyban befolyásolja a szívási teljesítményt? Mennyi az a hossz, ami még ajánlott? Csak egy csatlakozási pontot tervezek, azonban nagyon messze van a melléképület, ahová legszívesebben elhelyezném a készüléket.
Elképzelhető hogy az egyik oldalon a szénkefe megszorul (elég ritén fordul elő). Ez okzhatja a forgőrész leégését, mivel nem megfelelő a kefenyomás és szikrázni kezd. Amúgy a javítása max 10-12.000 Ft.
A porszívógépeden lévő "szuszogó" egy fals levegő szelep ami a motor hűtését hivatott biztosítani. Ez a szelep csak az egyszerűbb gépekbe van beépítve. A legtöbb BEAM gépen nincs is ilyen szelep mert azokban olyan motor van aminek van saját hűtése.
Amit írtál a szelepről az nem normális jelenség, mert csak akkor kellene bekapcsolnia ha a gégecső végét befogod. Azt javaslom jelezd a problémádat ott ahol vetted a gépedet.
Érdeklődni szeretnék, hogy egy BEAM központi pórszívó, hogy működik? Pontosabban, adott a 285-ös tipus, bár szerintem mind hasonló lehet, és a gép oldalán van valami "szuszogó" féle, kb. 3 cm átmérőjű nagyon rövid csődarab, mint egy kis légző. Na most, ha elindítom a gépet, és elkezdek pórszívózni, amint a padlóhoz érek, azaz jobban szívnia kell a pórszívónak, elkezd nagyon hangosan sípolni ez a kis szelepecske. Ami még nem is lenne akkora baj, de addig nem is hadja abba a sípolást, amíg nem kapcsolom ki a gépet. Folyamatosan szívja be rajta a levegőt, szóval a gégecső végén a szívóteljesítmény is csökken. Na meg a csendes pórszívó sem olyan csendes.
Miért van ez a szelep? És normális, hogy mindig azon keresztül is szívja a levegőt?
Kedves Cocki! Én nagyon sok BEAM rendszert is terveztem már. Van több olyan rendszerem is ami több mint 10 éves. Természetesen ami elromolhat az el is romlik, bár ez egy ennyi idős gépnél nem fordulhatna elő! Amúgy túl-áram (mondjuk villámcsapás) okozta meghibásodásnál a lakásbiztosítás terhére lehet javíttatni vagy cserélni alkatrészt. Ehhez kell a forgalmazó szakvéleménye. Ezt próbáltad már?
A domtec-eseknek van kamerájuk és azt hiszem mosórendszerük is a kp porszívókhoz keresd meg őket szerintem ők már kb 20 éve telepítenek kp porszívót - sok mindent láttak már ...
A központi porszívó rendszerek direkt úgy vannak kitalálva, kiépítve, hogy ne tudjanak eldugulni. A cső belseje sima, tokok kívül vannak, antisztatikus a cső, stb. A rendszer legszűkebb pontja a falicsatlakozó szerelődoboza. Ami ott átjut, azt már elszívja a rendszer, ami meg megakad azt ki lehet szedni a falicsatlakozón keresztül.
Az eldugulás kizárólag helytelen telepítés vagy helytelen használat miatt következhet be.
Szerencsére még nem találkoztunk eldugult rendszerrel, így nem javítottunk ilyet. De ha előfordul az tuti nagy problémát okoz. Ezért kell tapasztalt, referenciákkal rendelkező szakembert választani a telepítésre, hogy dugulás elő se fordulhasson.