Jó Reggelt! Úgy látom kicsit bealudt a topik. Én is, kicsit! Szóval a gyári ajánlás a minimum fugaszélességre 2mm. Én még kisebb ajánlást nem láttam, de meg kell nézni a gyártó honlapját. Az élvágott lapoknál ez elég is, de ha hagyományos élképzéssel készült a lap, az esetleges méretpontatlanság miatt, kellhet a 3mm is. A nagyméretű, (30x30-nál nagyobb) lapokhoz nem mindig jó a sima gres ragasztó, de hogy ajánlani tudjak valamit tudnom kellene, hogy hova lesz letéve. Van e padlófűtés? Esetleg terasz? Minden jót!
Üdv mindenkinek!Terasz burkoláshoz kell anyagot vennem,ezek lennének kedvező áron : <a href="http://http://hucon.webdms.sika.com/fileshow.do?documentID=222" target="_blank">Sikalastic 150</a>Sika Ceram 203 Burkolóm nem ismeri.Valakinek esetleg tapasztalata? Köszönöm előre is.
nekem is nagyon dicsérték a kerakoll-t de igazából az győzött meg, hogy kidereült az általam teljesen ismeretlen gyártó találta fel az első zsákos flexragasztót kb 40 éve............ vagyis nem lehet piti banda, + a kerakoll vízszigetelő szalagját ismerem, az tényleg profi cucc. köszönöm a tippet !! (rád hallgatva flotex h40 + fugabella porcelana lesz)
Szia! Természetesen a fuga flexibilis. A ragasztók közzül a Mapeit nem ismerem annyira jól, de a burkolóm azt mondja mind a kettő jó. A Kerakolnak a H40 Flotex ragasztója erre a célra teljesen tökéletes. Sok sikert a munkához!
köszi ha ennyire ismered a termékeket akkor azt segíts kérlek eldönteni hogy mapei keraflex/adesilex flexragasztót vagy a kerakoll termékét válasszam. (mint korábban írtam kicsi területről van szó így az árban pár ezer ft különbség nem érdekel)
Üdvözletem! Kicsit visszaolvastam,és van néhány érdekesség. A kültéri fugának egyáltalán nem kell vastagabbnak lennie a beltérinél. Nyugodtan rakhatod akár 2mm-rel is,ha neked az tetszik, és a lap elég méretpontos hozzá. A mai fugázók közül, amelyik flexibilis, bármelyiket használhatod, a fugán esetlegesen átszivárgó víz soha nem fog eláztatni senkit, főleg ha van alatta szigetelés. A Kerakol Porcelán fugája tényleg nagyon jó, én azt ajánlanám neked. Nagyon finom a szemcsemérete, egyedülálló módon kaolint/porcelán alapanyag/tartalmaz, és vízlepergető is. A púderszerü szemcseméret miatt a kész fuga is sokkal tömörebb, és így nehezebben tapadnak meg rajta a szennyeződések is. Szerintem az ára egyáltalán nem vészes. A Murexin fugái is nagyon jók. Én ezt a kettőt szoktam javasolni. Sok sikert!
nah akkor konkrét kérdés: a festékboltos 2 terméket ajánlott a figyelmembe : adesital (ez mapei termék, de ha fele áron van mint a mapei akkor nyilván nem is olyan jó) és a kerakoll ami azt mondta veri a mapei-t is és árban is jobb. sopro-t nem árulnak a környéken így az sajna kiesett. namost akkor egészen konkrétan kérdezem hogy mapei adesilex, keraflex stb vagy ez a kerakoll legyen a ragasztóm? (20 évre tervezek) a boltos esküszik erre a kerakoll-ra (csak mivel boltos így minden véleménye kicsit megkérdőjelezhető)
Részben fizettem csak ki a munkát, azért köszönöm a tanácsot. Ezek szerint ezt a kemény felületet nemigen lehet felrakás után lemunkálni. Majd próbálok egyezkedni. Az a baj, hogy ezt már mindenképpen neki kell befejeznie. Másik iparos ilyen kis maradék munkának már biztosan nagyon drágán állna neki.
Üdvözletem. Visszaolvasva ezt a topicot nem találtam arra a kérdésre vonatkozó információt amit fel szeretnék tenni, kérném a segítségeteket: A fürdőszobánk csempézése a tegnapi napon készült el. Alapvetően szép lett, de a bejárati ajtajánál és a másik oldalán található gardrób szoba ajtajánál az egymás feletti csempék nem egyforma hosszúra lettek leszabva, van amelyik szemet bántóan hosszabra lett leszabva. Ami élet itt az ajtótokon a csempék kiadnak szabálytalan, csúnya. A kivitelező azt mondta, mielőtt lefugázta, hogy itt 45 fokban ráfugáz az ajtótokra és nem kell szegélylécet alkalmazni. Igazából nem is férne el, meg csúnya is lenne odafaragni bármit. Nem értem, hogy nem látja egy iparos, amikor leszabja ezeket a darabokat, hogy nem lesz szép amit majd eredményez. Kérdésem az, hogy lehet e a hosszabb csempék végét valamilyen eszközzel (és ha lehet, akkor mivel) lecsiszolni, és csak ezt az élet utána újrafugázni. Vagy mit csináljak ebben az esetben. Ennyi csempét nem akarok levetetni. Hogyan lehet ezt kijavítani? Az iparos jövő hétfőn jön legközelebb, a munka még nincs teljes mértékben kifizetve. Van még elmaradás és burkolandó helység. Kérem adjon valaki tanácsot.
Az előző hozzászólásomban felsorolt gyártók mindegyike jó minőséget gyárt, még a Botamentet is ide sorolhatom, az előbbi felsorolásból kimaradt. A lista nem teljes, vannak még jó minőségű márkák a felsoroltakon kívül is. A márkán belüli pontos típusért pedig bátrán kérd a területi képviselők segítségét, ez a dolguk. Még egy fontos dolog, kültérben a lapot és az aljzatot egyaránt be kell kenni ragasztóval, nem elég csak az aljzatot mint beltérben! Sok sikert a munkához!
köszi a tippet de akkor inkább úgy kérdezném (figyelembe véve az általad ajánlott 5-6 mm-es fugaközt) hogy melyik gyártó az ami nem csak egy név hanem az anyag is olyan jó mint ahogy a marketing állítja (tehát mondjuk azt mondod hogy az x a legjobb vegyem azt, de ha drágálom akkor y is igen jó. egyébként nem fogom drágálni :-)) mivel kicsi a felület nem hiszem hogy hanyatt fogok esni az áraktól (én kb nm-ként 700-1200ft-ra számolom csak a fugát, hja és sógorom burkol de ő csak hobbysta nem nagyon lesz véleménye)
Mindenképpen valamilyen rugalmas, flexibilis és víztaszító fugát válassz. A 3-4mm vastagság kevés lesz kültérre, legalább 5-6 mm legyen a fuga, de én 6-8 mm-ben godolkodnék, a kinti hőmérséklet ingadozás miatt fellépő hőtágulás miatt. Márkákban Mapei, Schonox, Sopro, LB Knauf stb., egyeztess a burkolóddal is, mert némelyikük nagyon háklis az alapanyagokra és a munka sem megy úgy neki ha nem a megszokott anyagokkal dolgozik. Ha már behatároltad a környéken elérhető márkákat, érdemes felhívni a cégek területi képviselőit, ők javasolnak pontos típust, illetve tanácsot is adnak, legtöbbjük nagyon segítőkész. A gyártók oldalán találsz elérhetőségeket. A falcsatlakozásoknál szilikonnal érdemes tömíteni.
tanácsot kérnék: teraszburkolás körvonalazódik 10 nm szabadban. fagyálló 33centis lappal flexragasztóval. az aljzat 2 komponensű vízszigetelővel bevonva (a terasz alatt laknak, ez egy társasház). a kérdés hogy milyen márkájú fugát válasszak. süti a nap a teraszt, esik rá az eső és ugye a hó sem kíméli. 3-4 mm-es fugára gondolok. milyen márka ami jól bírja a strapát az időjárást stb. mivel kis terület gondolom nagyon nagy extra árak nem lesznek így minden 5let jöhet!
Tanacsot szeretnek kerni: ujraburkoljuk a konyhat. A felesegem kinezett egy mintas greslapot (Fossili 33.5x33.5) es azt akarja hogy a konyhaban a padlora es a falra is ezt rakjuk.
Kerdesem, hogy lehet e ilyen padlolapot a falra is felrakni, vagy nezzek hasonlo mintaju csempet?
Szia! Járólappal burkoltatom, félig van kész jelen pillanatban, de szerintem jó lesz. A költségigénye töredéke a fa burkolatnak, és nem is fog rosszul mutatni. Ugyanolyan lappal lesz burkolva, mint az a helyiség, ahonnan indul, együtt futnak a fugák, úgyhogy egész pofás lesz. Jobban tetszett volna a fa, de nem annyival, mint amennyivel többe került volna. Amúgy köszi az érdeklődést!
Nekem is lenne egy kérdésem, nem feltétlenül Hozzád, hanem bárkihez, akinek tippje van.
Parkettázásra készülök az egyik helyiségben (szalagparketta). Parkettázást, igaz, laminálttal, de már csináltam, azzal nem lesz gond, viszont a szegélynél lesz egy kis malőr. Van ugyanis két olyan falszakasz, ami íves, és eléggé szem előtt is lesz. Hogy lehet ilyen helyeken megoldani a szegélylécezést? Előre is köszi a tippeket!
Üdv a topiclakóknak! Érdeklődni szeretnék, hogy ha egy padlólap leírásában nincs feltüntetve, hogy padlófűtéshez alkalmazható-e, ill, nem fagyálló, honnan tudom megállapítani, alkalmas-e padlófűtés fölé? 45x45-ös, fényes felületű, PEI3 ill. 4-es. Az eladók sem biztosak egyik verzióban sem...
Szerintem nagyon szép linóleumokat lehet kapni és viszonylag egy ügyeskezű ember könnyen lerakja.A sarkokra élvédőt akár fából akár fémből lehet rakni,így nem is csúszik le az ember lába olyan könnyen.Bár ha kicsit vizes szerintem mindegyik anyag csúszik.
Üdvözletem! A járólap jó ötletnek tűnik, és nem túl drága, habár az ára nagyban függ a kiválasztott padlólaptól. Ha a padlólapos verziónál maradsz, figyelj, hogy ne legyen túl csúszós a lap, mert balesetveszélyes lehet! Lehet még: Laminált parketta. Ilyenkor a parkettások az élekre speciális fémprofilokat raknak. Padlószőnyeg. Nemrég dolgoztunk egy helyen ahol padlószőnyeg burkolatot kapott a lépcső, a végeredmény elég barátságos lett, nem is gondoltam volna. Habár a padlószőnyegesek megizzadtak egy kicsit mivel minden foka húzott volt a lépcsőnek. Én a helyedben bekérnék még néhány árajánlatot a fára , illetve olyat is hogy csak a járófelület fa, a "rugdosó" része pedig glettelt festett beton maradna , nekem személy szerint ez a fajta teszik a legjobban. Ezt akár házilag is meg lehet csinálni. Az építkezős multikban lehet kapni fa lépcsőlapot, ezeket méretre lehet vágni. Burkolni egyébként még nagyon sokmindennel lehet:parafával üveggel, linóleummal, kővel, márvánnyal, műkővel, de még fémlemezzel is !Csak a fantázia és a pénztárca szabhat határt! Ja, és csempéből is lehet famintásat választani!
Lépcső burkolásával kapcsolatban lennék kíváncsi a T. Fórumtársak véleményére. Adva van egy beltéri beton lépcső, átlagos méretű, ami felvisz az alsó szintről az átlagos magasságú felső szintre, amit az eredeti elképzelés szerint fával burkoltunk volna, ha nem kaptunk volna rá egy kb. félmilliós árajánlatot. Ennyi pénzünk nincs rá, megközelítőleg sem, úgyhogy valami alternatívát kell találni.
Van esetleg valakinek jó ötlete? Én első körben járólapra gondoltam...