Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.09.17 0 0 2611
Igen, ugyanazon a kábelen megy be a lakásba a digitális és az analóg jel is és szétosztható.
Előzmény: topikolos (2606)
machineheadstef Creative Commons License 2010.09.17 0 0 2610
Szia.

Úgy tűnik csak topikolos érti a problémám.
Szóval az a kérdés hogy kábeltv-nél tudom-e beltéri egység nélkül nézni az adást vagy minden egyes tv-hez kell settop box. Nem mindegy hogy hány készüléket kell bérelnem.
A HD-ről pedig azt próbáltam kérdezni hogy mindenki aki Digi+ csomagra fizet elő látja a HD csatornákat (természetesen nem HD minőségben) vagy csak akinek HD beltérije van. A T-nél ez külön csomagban kapható tehát csak akkor látom bárhogy ha előfizetek rá. Apropó. Jól értem hogy a HD adásokért nem kell külön fizetni csak annyi hogy HD beltérit kell bérelnem és a Digi+ csomagot kérni? T-nél ez külön fizetős (2000 Ft.) plusz a HD doboz.
Előzmény: denespapa (2600)
denespapa Creative Commons License 2010.09.17 0 0 2609

Szia!

Én is lefényképeztem... Ime itt van:

ListábanKépen

Szerintem az eredménytelen keresés után nyomj egyOK-t újra és kerestesd újból mert le kell hogy töltse. Ha megtalálta akkor pedig EXIT-tel lépj ki hogy elmentse.

Előzmény: Palyeee (2608)
Palyeee Creative Commons License 2010.09.17 0 0 2608
A link:

http://www.kepfeltoltes.hu/view/100917/tv_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Sajnos beszúrni nem sikerült.
Palyeee Creative Commons License 2010.09.17 0 0 2607
Szia!

Itt szerintem valami más gond lehet. Lefényképeztem a beállításokat, remélem sikerül beszúrni a linket, megnyomtam az ok. gombot kereste egy darabig, majd újra azt írta ki, hogy sikertelen és közben a jel megint lement 10%-ra, 70-80%-ról.
Előzmény: denespapa (2603)
topikolos Creative Commons License 2010.09.17 0 0 2606
Senki nem érti a kérdést? ::)

Tudom, hogy mivel lehet fogni digitális adást. De ha van még mellette 2 olyan tv, amin analógot akarok/tudok fogni, az jön-e a kábelen (a digitális mellett) vagy sem? A másik kérdező is ezt akarta tudni, mert a T-nél így van, és váltana (én is).
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.17 0 0 2605
"sima analóg tunerrel rendelkező készülékhez is foghatom a tv-műsorokat, vagy csak a dobozzal?"

Az analóg adást foghatod bármely itthon vásárolt TV-vel.

A digitális adást abban az esetben tudod fogni külső doboz nélkül, ha a TV-ben van DVB-C tuner.
Előzmény: topikolos (2601)
billy76 Creative Commons License 2010.09.17 0 0 2604
digitális adásokat set top box-al lehet nézni...
Előzmény: topikolos (2601)
denespapa Creative Commons License 2010.09.17 0 0 2603

Szia!

Arra, amelyiken az a frevencia jelenik meg amit le akarsz kerestetni (12341). Ha nincs a TP listában akkor nem sikerült bevinned, vagy nem mentetted el. (Ebben az esetben csináld újra a leírás szerint)

Előzmény: Palyeee (2602)
Palyeee Creative Commons License 2010.09.16 0 0 2602
A "TP frekvencia" kapcsos zárójelében vannak számok, pl [31] .... azt mindegy, hogy melyikre állítom?
Előzmény: denespapa (2599)
topikolos Creative Commons License 2010.09.16 0 0 2601
Szerintem a fő kérdésére még csak nem kapott választ, vagy legalábbis nem egyértelműen... :)

Ez engem is érdekel, mert hamarosan itt a kábel. Szóval kábeles digi szolgáltatásnál settopbox nélkül, sima analóg tunerrel rendelkező készülékhez is foghatom a tv-műsorokat, vagy csak a dobozzal?
Előzmény: denespapa (2600)
denespapa Creative Commons License 2010.09.16 0 0 2600

Szia!

Akkor tegyük helyére a dolgokat:

Ha egyéni műholdas (DTH=Direct To Home, azaz közvetlenül az otthonába) vételről beszélünk, akkor a SetTopBox a DIGI-nél csak a digitális és SD csatornák vételére alkalmas. Ezzel tehát sem analóg sem HD adást nem tudsz fogni. Ezen felül ahány vételi helyed van annyi beltéri egységre van szükség. (Ez alól annyiban kivétel a duál beltéri egység hogy abban 2 db beltéri található (és nyilván 2 db előfizetői kártya) 1 dobozban, ahol az egyik beltérit a távirányító kapcsolja, míg a másik Tv készüléknél egy infraérzékelő van ami továbbítja a jelet a közös dobozban található másik beltéri egységnek. (Tehát ugyanúgy működik mint 2 db külön beltéri, csupán nem kerül mindkét tv-hez 1-1 külön doboz). Ez esetben a (fő)beltérinél lévő Tv vagy Scart vagy RCA (tehát mindkét esetben AV) kimeneten kerül csatlakoztatásra, míg a társbeltéri koaxon keresztül RF jellel csatlakozik. Ezek tehát összefoglalva: a választott csomagtól függően 17-53-57 csatorna SD minőségben történő vételére alkalmasak és Tv-nként 1 db kell belőlük. A teljesség kedvéért még annyi hogy 2008 óta kizárólag úgy telepítik a szetteket hogy mindegyik beltéri külön fejkimenetről üzemel, ami gyakorlatilag független egymástól (tehát ugyanaz mintha 2-3-4 parabola tányér lenne felszerelve.

Ha kábeles DIGI-ről beszélünk akkor alapvetően más a helyzet. Az optikai kábelen érkező jelet a fejállomáson átalakítják és az kerül ki a felhasználókhoz. Ennél a rendszernél a HD jelet is tudja HD-ben venni, de nyilván itt is csak a HD-s beltéri egységgel lehet HD-s adást nézni. A választott csomag és a HD-s minőség semmilyen összefüggésben nincs egymással.

Bocs a hosszúra nyúlt válaszért, de így lehet megérteni a kérdésedre adott választ.

Előzmény: machineheadstef (2598)
denespapa Creative Commons License 2010.09.16 0 0 2599

Szia!

Nem tudom mit csináltál rosszul, mert most próbáltam a leírásnak megfelelően letölteni és le is töltötte... Ha megadtad a TP paramétereit és rámész az általd bevitt TP-re akkor a jelnek rajta kell lenni (nem lehet 10 %!)

8-(

Előzmény: Palyeee (2596)
machineheadstef Creative Commons License 2010.09.16 0 0 2598
Szia. denespapa.

Szóval az a helyzet hogy most a T-com-os kábeltévés rendszer úgy működik hogy ha a bejövő kábelt egy hagyományos (képcsöves) TV-be dugod akkor set-top box nélkül is tudod nézni az adást csak ha a digitális adást akarsz nézni akkor kell a kütyü.
Így én 2 képcsöves tv-t és egy LCD-t (set-top box-al) használok.
Nekem azt mondták akkor hogy jön a kábelen a régi analóg adás is (ezt tudom nézni a képcsöves tv-ken) és a digitális is amihez kell a doboz.
A kérdés az hogy a Diginél a képcsöves tv-imhez is kell set-top box (azaz 3 db dobozra lesz szükségem) vagy csak az LCD-hez?
Más.
Jól értem hogy mindenki aki Digi+ csomagra előfizet megkapja az összes fogható tv csatornát de csak az látja a HD programokat akinek ilyen Box-a van?

Előzmény: denespapa (2590)
enndru Creative Commons License 2010.09.16 0 0 2597
Szia!
Köszi! Teljesen érthető. Szerintem a minőség kárpótolná a népet a néhány elvesztett töltelék csatárnáért :)
Bár gondolom akkor a beltériket is cserélni kellene, mert a mostaniaknak magas a HD... Az meg nem kis meló/költség..
Előzmény: denespapa (2595)
Palyeee Creative Commons License 2010.09.16 0 0 2596
Sajnos nem sikerült, sem a THOR3-on, sem az INTELSATON. Pedig így állítottam be:

INTELSAT1002
TP: [14]12,341GHz
Pol: Függőleges-14V
Szimb: 28,000 MSPS
Keresés: Szabad

És kiírta, hogy sikertelen a keresés és a jel is lement 10%-ra.
denespapa Creative Commons License 2010.09.16 0 0 2595

Szia!

Távlatban - valószínűleg, rövid távon biztos nem. A HD minőséghez ugyanis nem lehet annyira összetömöríteni a jelet hogy ugyanakkora sávszélességen elférjen mint mint az SD. Ez azt jelenti: hogy 1 transzponderen jelenleg 12-13 csatorna található, ha ezeket HD minőségben szeretné adni akkor ezen a sávszélességen nem férne el 8-9 csatornánál több. Ergó: vagy plusz tarnszponderekre lenne szükség (nagyon drágán lehet bérelni), vagy ki kellene venni néhány csatornát a kínálatból hogy a többi HD-ban működhessen (ugyanannyi helyen).

Nem tudom sikerült-e közérthetően válaszolnom...

8-)

Előzmény: enndru (2592)
denespapa Creative Commons License 2010.09.16 0 0 2594

Szia!

Semmi gond, állítsd a THOR3-ra és a lentebb részletesen leírt módon add meg az adatokat... Le fogja tölteni minden további nélkül. Csak azért írtam le hogy a THOR5 vagy THOR6-on található hogy magyarázatot adjak arra, miért nem találja meg magától. (Aminek oka ugyebár az, hogy a THOR5/6-on más frekvencián, más beállítási értékekkel elérhető, mint ami az eredeti THOR3-as listában volt.)

Röviden: ha a leírtak szerint lekeresteted akkor le fogja tölteni. (még akkor is ha történetesen a műhold nevet az INTELSAT-1002-n hagyod...)

Előzmény: Palyeee (2593)
Palyeee Creative Commons License 2010.09.16 0 0 2593
Szia denespapa!

Azt szeretném tőled megkérdezni, hogy én a Duna TV-2 (Autonómiát) is szeretném nézni, de nálam a digin (műholdas, nem kábeles!) nincs THOR5 vagy THOR6, csak INTELSAT1002 - ezen jönnek be a csatornák és van még olyan, hogy HOTBIRD és THOR3.
Ez akkor azt jelenti, hogy én nem tudom fogni az említett TV adást?
Előzmény: denespapa (2587)
enndru Creative Commons License 2010.09.15 0 0 2592
Hali!
Tányérosnál van esély valamikor HD-re?
Előzmény: denespapa (2590)
speedway104 Creative Commons License 2010.09.15 0 0 2591
Igen, így van a diginél is. (Én is nemrég köttettem be a digi kábelt.) Sőt, ha az LCD tévében van DVB-C tuner, akkor box nélkül is nézheted a digitális adásokat (kivéve a HBO-t, mert ahhoz kell a box a kártya miatt)
Előzmény: machineheadstef (2589)
denespapa Creative Commons License 2010.09.15 0 0 2590

Szia!

Nem egészen világos előttem milyen analóg adásra gondolsz?...

A DIGI-nek csak digitális adása van (amennyiben egyéni vételről (tányéros tv-ről) beszélünk. Ha pedig földi analóg vételre gondolsz, azt a DIGI set top box-tól függetlenül csatlakoztathatod (akár az LCD tv-hez is) a koaxos bemenetre, mert a DIGI-s beltéri az AV-n csatlakozik a televízióhoz. Ha egyértelműbben leírod mit szeretnél akkor többet tudok segíteni...

8-) 

Előzmény: machineheadstef (2589)
machineheadstef Creative Commons License 2010.09.14 0 0 2589
Sziasztok.

Most váltanék Digi tv-re (T-Com-ról).
Eddig bejött a lakásba kábelen az analóg jel is.
Azaz a 3 szobából kettőben ment az analóg adás (hagyományos tv-ken)
míg a nappaliban egy set-top box-al a digitális adás az LCD tv-hez.
A kérdés az hogy ez a Digi tv-nél is így van-e, avagy
minden tv-hez kell set-top box?
thom79 Creative Commons License 2010.09.02 0 0 2588
Szia! Igen, már egy másik fórumon is érdeklődtem, és ott is ezt a választ kaptam, és be is jött! (Mit ne mondjak, meg van a véleményem a szerelőről, gondolom nem akart "fáradni" vele, és egyszerűen azt mondta, ezt nem lehet! Most kedvem lenne felhívni...) Szóval nagyon szépen köszönöm Neked is a segítséget! :)
Előzmény: denespapa (2587)
denespapa Creative Commons License 2010.09.01 0 0 2587
Szia!

Rosszul mondta a szerelő kollega! A Hotbird műhold csatornáit a DIGI-s beállítással nem tudod fogni (az egyik a Nyugat 1 fok (Intelsat-1002), míg a másik a Kelet 13 fok (Hotbird) amelyeket egyszerre nem "lát" az antenna. A Thor műholddal más a helyzet, mert az a Nyugat 0,8 fokon van, ami jön a DIGI-s beállítással. Ami miatt nem tudod fogni az más okból van: a Thor 3 műhold helyett a Thor 6 műholdra kerültek az általad nézni kívánt szabad csatornák - méghozzá más beállítási értékekkel. Ha belemégy a beltériden a Menü/Telepítés/TP szerkesztés, keresés funkcióba,
--->állítsd be a Thor-t a műhold névben
--->állítsd a TP frekvenciát (OK megnyomása után) 11958-ra
--->a polarizációt Verikális (függőlegesre)
--->s Symbol Rate-ot 28000-re
--->a Keresést (oldalnyíllal) "SZABAD"-ra és utána nyomj OK-ot (a keresésen állva)
Erre a beltérid le fogja tölteni a következő csatornákat:
City TV
TV Lux
Central Europe TV
SKAT TV
Tiankov TV
Music Box Slovakia
Ezeket a linkre kattintva meg is nézheted. (A listában a fehérrel jelzettek a szabadon foghatóak, a barnák kódoltak. A megadott példán keresztül látni fogod hogy a listában hol találod a nyilakkal fentebb jelzett érékeket amelyeket ha megadsz a fenti módszerrel, akkor le fogja tölteni a csatornákat. Ime a link:
Thor 6
Ugyanígy fogható a Thor 5 műhold is, amelyről itt találod a listát:
Thor 5
Innen is egy példa:
--->Thor
--->12341
---> V (függőleges)
---> SR 28000
---> "SZABAD"
és erre megjelenik többek között a Duna TV-2 (Autonómia) is!
Bízom benne hogy a leírásom segítségével le tudod tölteni a nézni kívánt csatornákat!
8-))
Előzmény: thom79 (2586)
thom79 Creative Commons License 2010.09.01 0 0 2586
Sziasztok! A Digi Tv-s beltérin az Intelsat mellett a Hotbird és Thor3 műhold szabad csatornáit is beállítgattam az elmúlt hónapok során. Nemrégen egy apró hiba miatt történt egy gyári beállítások visszaállítása, így a beltéri az Intelsat csatornáit be is állította. Neki álltam hát újra a Thor3 és a Hotbird csatornáira is rákeresni, ugyanúgy, ahogy azt annak idején tettem...  De ekkor szembesültem azzal, hogy ez nem működik. :((
Azt mondta a DigiTv-s szerelő, hogy a DigiTv központilag tiltotta le, hogy az Intelsat mellett a Hotbird vagy a Thor3 műholdra is rá lehessen keresni. Azért írja ki ez utóbbbi 2 műhold esetében a beltérim, a csatornák keresésée parancs után, hogy "Sikertelen", meg hogy "Nem talált csatornát". (Korábban ugyanez a művelet simán ment, listázta szépen a csatikat!)
Most nagyon elszomorodtam, ugyanis volt pár Thor3-as (szabadon fogható) csatorna, ami most nagyon hiányzik...  Mit gondoltok, semmi megoldás nincs??? Természeteses semmi illegális dologra nem gondolok, csupán arra szeretnék választ kapni, hogy ha eddig nyugodtan nézhettem a Thor 3-as szabadon fogható City tv-t, akkor erre már semmi esélyem sincs ezután?
Előre is köszönöm a válaszokat!
MZ/Y Creative Commons License 2010.08.20 0 0 2585
Nincs mit, főleg, hogy segíteni nem tudtam...
Előzmény: padimate (2584)
padimate Creative Commons License 2010.08.20 0 0 2584
Köszi az infót és köszi szépen a segítséget!!!
Előzmény: MZ/Y (2583)
MZ/Y Creative Commons License 2010.08.20 0 0 2583
Nincs, mert a beltéri összesen 1 csatornát dekódol a bejövő jelből. Megoldás az lehet, ha a digi ad felvevős beltérit is, de ha van is ilyen, az több pénz és nem tudod használni a mostanit. Illetve egy fapados megoldás van: kérsz egy társbeltérit (az is pénz), amit csak arra használsz, hogy a felvenni kívánt csatornára állítsd és úgy vegyél fel.
Előzmény: padimate (2582)
padimate Creative Commons License 2010.08.20 0 0 2582
OK, köszi. Eddig t-kábelem volt és akkor meg tudtam csinálni a dolgot. Műholddal akkor ez kizárt? Nincs vmi egyéb műholdvevő (box), bármi aminek a közbeiktatásával meg tudnám oldani?

Köszi!!!
Előzmény: MZ/Y (2581)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!